Neuralink koppelt eerste mens aan computer

(VRT) Elon Musk is een commercieel pionier op vele vlakken en dat bleek deze week nog maar eens. Zijn bedrijf Neuralink kon met succes een chip in de hersenen van een mens plaatsen. Met zo’n chip zouden verlamde patiënten op termijn weer moeten kunnen stappen of blinden weer kunnen zien. Een belangrijke medische doorbraak met nobele doelen, maar schuilen er ook gevaren achter? Terzake legt het voor aan Lode Lauwaert, techniekfilosoof (KU Leuven).

(CBS) The first human patient has received an implant from Neuralink, Elon Musk’s computer-brain interface company. Andrew Chang explores the complexity of the N1 implant, how it’s working in clinical trials, and what Neuralink is trying to achieve with the device.

Related Articles

Responses

  1. Soms vind ik het jammer dat er geen geargumenteerd ‘vergelijk’ komt met Martin Vrijland. Hoe dat je het ook draaien of keren wilt, hij heeft de voorbije jaren toch een aanzienlijk spoor getrokken in de blik op AL en aanverwanten en het debat hierover wordt -vooralsnog- niet gevoerd. Groet.

    1. Wat bedoel je met de “blik op AL” Hans? Martin Vrijland heb ik destijds geprobeerd aan tafel te krijgen, maar hij publiceert nog steeds laster over zowel Martijn als mijzelf. Recent nog n.a.v. het interview met Jorn Luca. Wat mis je precies?