Transcript Crowd Power 19 | Goeroe of op eigen kracht?

(Earth Matters TV | Crowd Power) Onderstaand het gehele transcript van Crowd Power 19 (met dank aan Mareijke Giglio), deze is hier als PDF te downloaden. Alle uitzendingen zijn te bekijken via het Earth Matters YouTube kanaal.

Wil je het televisieprogramma Crowd Power bijwonen en de gesprekken aan tafel van dichtbij meemaken? Dat kan! Crowd Power wordt opgenomen vanuit de Youniversal Studio in de Biotoop in Haren. De ontvangst is tussen 20.15 en 20.45 uur. Je bent van harte welkom een opname bij te wonen. Meld je aan via deze link op de website van Orongo.

Met grote toewijding is er van de uitzending een zo nauwkeurig mogelijk verslag gemaakt, we kunnen echter niet garanderen dat het helemaal foutloos is.

Transcript Crowd Power 19 Goeroe of op eigen kracht?

Arjan: Welkom bij Earth Matters t.v., dit is crowd power 19, goeroe of op eigen kracht met o.a. …

Martijn: Ja ik ben er ook bij vanavond, hartelijk welkom, het is vandaag 6 oktober en we maken er weer een heerlijke uitzending van met elkaar. Fijn dat je meekijkt en zeker ook fijn, dat je erbij bent.

Arjan: Ja inderdaad.

Martijn: En jullie hier in de zaal ook uiteraard, van harte welkom.

Arjan: We gaan lekker in het nu zitten waar de goeroes ook zitten heb ik begrepen. Maar we beginnen met het goede nieuws.

Als het aan Andreas Senjaya ligt wordt de wereld als één grote biologische boerderij. Zijn Indonesische startup denkt een oplossing gevonden te hebben voor de voedselzekerheid in de toekomst. Hoe? Door boeren, landeigenaren en investeerders met elkaar te verbinden via internet. Hij is initiator van iGrow, een veelbelovende startup, die in korte tijd al duizenden boeren aan het werk heeft gekregen.

En Henk Fransen, die is arts, hij zet zich in voor één geneeskunde en is bezig met het vormgeven van het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland. Het Nationaal Business Success Award Instituut heeft hem in zijn branche de nationale ondernemersprijs toegekend en uitsluitend topbedrijven met een voorbeeldfunctie worden voorgedragen voor nominatie. Deze prijs is, zoals Henk zelf ook zegt, een opsteker voor de gehele complementaire geneeskunde.

En daar is weer een bekende Nederlander, die zijn mond opendoet. Deze keer is het Joop Braakhekke, hij zegt: als ik geen geld had, dan ging ik dood. De topkok is 75 en bij hem was onlangs voor de tweede keer alvleesklierkanker ontdekt. En hij zegt ontzettend teleurgesteld te zijn in zijn zorgverzekeraar ONVZ, die vergoedt niet de complementaire immunotherapie die Joop’s leven kan redden. En nu kan hij dit zelf wel betalen, maar hij vindt het onacceptabel dat zijn lotgenoten in de kou staan. Protocollen zijn belangrijker dan levens, zegt hij. Het is super dat hij dat in de openbaarheid brengt.

En over hetzelfde onderwerp hebben we de verleiders met o.a. George van Houts en Victor Löw, die doen ook een duit in het zakje, want ze geven uit de succesvolle “door de bank genomen” in de nieuwe theater show “slikken en stikken” een second opinion over ons zorgstelsel. Dat gaat over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideur patiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljarden winsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar pas op, het is een voorstelling zonder verdoving. (gelach)

Martijn: Dus draaideur patiënten. Ik had wel eens gehoord van draaideur criminelen maar nog niet van draaideur patiënten. Dat zal in het zorgverzekeringswezen wel een term zijn, die veel gebruikt wordt.

Arjan: Ik denk dat de CEO’s daar targets voor hebben.

Martijn: Ja dat denk ik ook wel. Nou mooi nieuws.

Arjan: Ja toch.

Martijn: Heel bijzonder en wat betreft Joop Braakhekke, ja dat is natuurlijk ……. we hebben toch een bepaalde herkenning nodig hè, iemand die bekend is, die zich uitlaat over iets wat overal speelt. Als iemand, die bekend is, dat vertelt geeft het toch iets meer nawerking. Het galmt wat langer na.

Arjan: Iets meer gewicht, er wordt iets meer aandacht aan besteed. Op de één of andere manier klinkt het ook geloofwaardiger als dat op één of andere website staat.

Martijn: Ja, zeer onterecht uiteraard.

Arjan: Ja absoluut, ja. Maar goed, desalniettemin wel mooi, dat hij die uitspraak doet.

Martijn: Nou we gaan lekker beginnen.

Arjan: Dat gaan we zeker doen en ….. word jij zelf wel eens als goeroe gezien of benaderd Martijn?

Martijn: Dat is een leuke vraag. Dat weet ik uit mijn eigen ervaring niet. Ik kom het zelf helemaal niet tegen, ik hoor wel andere mensen daar iets over zeggen. Dat ze een gesprek hebben met andere mensen van ja, dat ik een goeroe ben of iets dergelijks. Ik kom het zelf gewoon nooit tegen. Mensen waar ik mee spreek zijn toch, en dat ga ik niet overdrijven, zijn toch echt wel heel veel mensen.

Ja, ik kom het niet tegen. Helemaal niet. Ik denk ook dat de mensen, waar ik mee in contact ben en de mensen die met mij in contact zijn, ook merken als er gewoon een dialoog is, dat die gelijkwaardigheid, gewoon mens zijn met elkaar, gewoon normaal mens zijn, gewoon aanwezig is.

En ja natuurlijk zullen daar verhalen over zijn van andere mensen. Ik denk, dat dat meer voortkomt uit onwetendheid ook. Wij mensen hebben toch wel vaak een oordeel of mening over andere mensen, zo zal het over mij ook zijn en ik ben me bewust dat ik natuurlijk toch wel een andere visie uitdraag naar buiten, wat behoorlijk haaks kan staan op andere visies. Dat roept gevoelens op en als je dat plakt bij andere zaken dan kun je misschien daar het gevoel bij hebben van, nou daar moet ik wat tegen doen tegen die man. Ik noem maar iets hè. Uiteindelijk is voor mij een goeroe iemand, die mensen afhankelijk maakt eigenlijk van iets buiten de mens.

En als er iets is waar ik en veel mensen op deze wereld mee bezig zijn, is juist dat je elkaar inspireert die kracht in jezelf te vinden. In jezelf. Ja, wat is er dan nog een goeroe eigenlijk?

Het kan natuurlijk zijn, dat ik als inspirator toch een rol vertegenwoordig waardoor andere mensen gaan zeggen, ja maar Martijn zegt dit en Martijn zegt dat. Mensen die dieper en vaker naar mijn ervaringen hebben geluisterd, die horen ook dat juist ik altijd zeg: het gaat niet om wat Martijn zegt, het gaat niet om de vorm, het gaat om de inspiratie, het gaat helemaal niet om wat hij zegt, het gaat erom wat er binnenin jezelf leeft.

Arjan: Je brengt ook wel een heel nieuw paradigma eigenlijk met alle dingen die jij benoemt. Dan is het ook niet zo gek, dat mensen, als ze refereren aan dat andere paradigma, dat dat voornamelijk via jou komt.

Martijn: Nou ja, dat mag ook. Ik vind het ook helemaal niet vervelend dat het gebeurt – proost – ik vind het helemaal niet vervelend, maar het is wel iets wat we met elkaar dienen bewust te zijn, dat we beteugelen dat we geen projecties naar elkaar toe sturen.

Arjan: Daar hebben we een heel aantal vragen over binnen gekregen, ook over jou. Daar zullen we een aantal van gaan behandelen vanavond. En Leila, daar beginnen we mee, die zegt van, ik zou het fijn vinden als Martijn zelf vertelt in plaats van gebonden te zijn aan het beantwoorden van gestelde vragen. Tot nu toe worden de meeste vragen met dezelfde reactie beantwoord. Martijn, gooi je haar los en ga vrijelijk je gang alsjeblieft. (Arjan aait Martijn over zijn haar).

Martijn: Ik heb geen gel in mijn haar, dus het is redelijk los. Ik had op facebook ook al gezet, misschien ben je dezelfde persoon die dat heeft geschreven, ik zal mijn haarband af doen.

Ja, het verdient wel een kleine toelichting natuurlijk. We zitten hier met elkaar in een soort ja een verzameling van allerlei opvattingen, vragen, meningen etc. Die worden bij elkaar gebracht en daar trachten we dan in een uitzending een bepaald stukje aandacht aan te geven. Het gaat natuurlijk toch altijd in vraag en antwoord, in een opmerking met reactie en ik ben me wel bewust, dat er voor mensen thuis ook een stukje beperking is van: gooi nu eens al die papieren en scripts weg. Eigenlijk komen de reacties altijd. Ik krijg net een papier, ik weet eigenlijk helemaal niet wat er in staat, vind ik ook niet belangrijk, het is voor mij eigenlijk al interactief. Er is wel een bepaald script nodig om dat te verzamelen.

Maar we hebben al wel gesprekken gevoerd over uitzendingen, die dus gewoon blanco zijn en gaan we gewoon met elkaar heel interactief spreken over wat er zich aandient.

Dus het is absoluut waar, maar mijn haar zit los, dus dankjewel.

Arjan: Voor dit format en ook de naam crowd power en de gedachte waarmee we dit zijn begonnen is ook voor mij heel belangrijk, dat we het samen doen, dus ook met het publiek. Dat is voor mij ook crowd power. Dus ik vind het zelf ook heel belangrijk en ik voel ook, zeg maar, dat als we …. ik vind het hartstikke leuk om zelf vragen te verzinnen en ook om jou te laten praten, maar ik vind het ook heel leuk, dat de vragen vanuit iedereen komen, vanuit het publiek. Ik voel ook, dat het een vollediger spectrum, zeg maar, is aan vragen wat er komt op het moment dat we die vragen meenemen, dan dat we dat niet zouden doen.

Martijn: Nou, dus dezelfde reactie, dat weet ik niet of je dat echt allemaal hetzelfde zou moeten noemen, maar je kunt natuurlijk wel zeggen, dat er één kracht is, en die zit in ons. Eigenlijk alles wat er zich afspeelt heeft toch echt te maken met onze wijze hoe we er mee om kunnen gaan. In zekere zin is het wel zo. Maar ik zal het wat spannender maken.

Arjan: Ik heb een aantal uitspraken van goeroes verzameld en graag een korte reactie van jou of je het zinnig of onzinnig vindt,

Martijn: Of ik het zinnig of onzinnig vind! Oh ja.

Arjan: Of anderszins een korte reactie.

We beginnen met de tweede voor de regie.

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij.”

Martijn: Nou dat is een hele mooie. Dan ga ik mijn haarband eens even los doen (gelach)

Dit kun je op heel verschillende manieren lezen hè? Het is symboliek. Vertrouw op de heer met heel je hart en steun niet op eigen inzichten. Het zijn letterlijk woorden en kun je ook letterlijk nemen en als je dat ook letterlijk neemt, dan zou je eigenlijk kunnen zeggen van dat het een afleidingsmanoeuvre is om je eigen kracht eigenlijk gewoon helemaal niet te beleven om dus de zienswijze van een ander over te nemen. Zo zou je het kunnen zien.

Dat is ook het lastige, en misschien ook wel tussen aanhalingstekens een beetje het “gevaarlijke”, dat datgene wat we lezen, ook wat iemand dus vraagt aan de ander of vertelt, dat de perceptie van wat je denkt dat er staat, wat je denkt dat er wordt gevraagd en wat ik zeg, dat dat verschillende betekenissen kan hebben hè.

En als je dan bijvoorbeeld kijkt naar: vertrouw op de heer met heel je hart, zou je ook kunnen vertalen met: vertrouw (niet?) op jouw eigen innerlijke kracht in je hart en steun niet op eigen inzicht, je zou ook kunnen zeggen: steun niet op je neurologische bewustzijnsfrequentie. Dat is de afleiding, dus zo kun je er dubbel in kijken.

Arjan: Er is wel een andere spreuk overigens, dat is een tweede bijbelspreuk, die noemde ik niet, waar je op reflecteert, dat is: ik ben de weg, de waarheid en het leven en niemand komt tot de vader dan door mij.

Martijn: Dat is eigenlijk hetzelfde.

Arjan: Precies.

Martijn: Dat is dezelfde inhoud eigenlijk.

Ik moet mijn haar toch niet los gooien, dat resulteert in ernstige complicaties.

Arjan: Nou nou nou.

Neale Donald Walsch, dat is de schrijver van “Ongewone gesprekken met God”, ik heb ze zelf echt allemaal ingedronken toen ze uitkwamen. Ik vond ze echt allemaal fantastisch. Maar hij en God, die kletsen wat af in die boeken. Ik heb een aantal uitspraken van hem.

God blijkt echt positief te zijn over een paar Amerikaanse ex presidenten. Over Bush bijvoorbeeld zegt hij: dat is een man van meer wijsheid en visie, medeleven en moed dan hedendaagse bronnen bereid waren te erkennen. En ook Clinton is volgens God geweldig, omdat hij gelooft in fundamentele arbeidersrechten, bij praktisch elk sociaal probleem kiest hij de kant van de kleine man en tegen de gevestigde belangen, voegt God er aan toe.

En als je denkt, goh dat is wel een heel raar beeld dat Neale Donald Walsch in zijn boeken schetst, we hebben in de show notes een link staan naar de pagina nummers en de verwijzing waar dit ook daadwerkelijk staat. Ik heb, toen ik ze zelf voor het eerst hoorde, kon ik me ook niet voorstellen dat dit erin stond en ik heb het nagelezen, en het staat er inderdaad echt in. Dus, God vindt de Amerikaanse presidenten heel leuk.

Zinnig of onzinnig?

Martijn: Moet ik nou gaan reageren op wat een het woordje God betekent, dat weet ik natuurlijk helemaal niet. Ik weet niet met wie hij spreekt, wie God binnen zijn paradigma is. Als we dan spreken over God als een persoon, die alle mensen liefheeft, ja waarom zou dat dan niet kunnen? Waarom zou dan niet iets moois van elk mens gezien mogen worden? Zelfs als we allemaal een beeld hebben dat het niet koosjer is op bepaalde punten.

Arjan: Maar hij gaat nog even verder, want over de anti-goeroe Hitler zegt hij eigenlijk ook, dat Hitler ook naar de hemel ging en dat hij min of meer ook een heilig man was.

Martijn: Ja en daarom is het zo belangrijk, dat ik vooral blijf vrij spreken samen met andere mensen op deze aarde, dat hemel, God, Jezus Christus toch een veel grotere realiteit is dan dat we op dit moment neurologisch kunnen bevatten.

Dus ja, waar moet ik op reageren? Ik vind dat heel lastig om te doen. Je kunt zeggen is Hitler dan iemand, dat hij zo kwaadaardig is, dat zijn Wezen niet naar de hemel gaat? Nou ik zou kunnen zeggen: nee, want hemel en hel bestaan überhaupt helemaal niet, dus dan blijft er eigenlijk één realiteit over en dat is dat het toegankelijk is voor iedereen. Dat komt redelijk dicht in de buurt van het heelheidsprincipe, dat er dus geen onderscheid wordt gemaakt. Aan de andere kant kun je je ook afvragen van, was Hitler werkelijk een mens die een bepaald deel van de geest in zich draagt hè het heelheidswezen of was Hitler een neurologisch-biologisch neuraal bewustzijn, die onder controle stond van zeer geavanceerde krijgsmachtsafdelingen. Dus ja….

Arjan: Interessante vraag…

Martijn: Ik heb het boek niet gelezen en dat ga ik ook niet doen.

Arjan: Nog even over Hitler verder, daar is de seculaire documentaire “The greatest story never told”. Ik weet niet of je daar van hebt gehoord?

Martijn: Ja, ik heb daar wel mensen over horen spreken.

Arjan: Ja oké. Daar wordt hij in ieder geval ook neergezet als iemand die toch heel anders achter de schermen acteerde als dat hij voor de schermen is neergezet door de propagandisten.

Martijn: Natuurlijk. Dat is waarvan we allemaal ook voortdurend bewust mogen blijven. Het demoniseren van mensen is gewoon gevaarlijk. We spreken er met elkaar over dat er verschillende invloeden zijn in het menselijk bewustzijn. In de psyche, in het mentale bewustzijn, het emotionele bewustzijn, het spirituele bewustzijn, daar lopen alle invasies door ons systeem heen. Het is belangrijk dat we mensen dus niet gaan demoniseren. Dat geldt dus ook, hoe gek het ook klinkt, dat is de grootste opgave, voor mensen die zelfs dictator zijn hè. Ik hoor ook wel mensen mensen die ontzettend slecht over het koningshuis spreken, het zijn allemaal reptielen. Weet je, of het dan wel of niet zo is, op het moment dat we spreken over mensen, zijn ook die mensen ergens in de kern gewoon vader en moeder, hebben ook liefde voor hun kinderen. Dat mag niet uit beeld raken. Dat is heel belangrijk. Dus ja, het zou allemaal maar zo kunnen wat er in het boek staat.

Arjan: Er is een opmerking van een lezer, die zegt: het leven is mijn goeroe.

Martijn: Ja mooi.

Arjan: Ja vond ik ook heel mooi.

We hebben een gedicht van Jeff Foster, die gaat er ook over, die hebben we in show note geplaatst, prachtig gedicht. Als je dat wilt lezen dan kun je hem daar vinden.

Martijn: Je bedoelt de show notes onder het filmpje.

Arjan: Onder deze film, ja. Dat is onder het artikel en onder de video. Daar staan de show notes en daar staan ook de links naar dit soort dingen.

We kregen een vraag binnen over de laatste crowd power: in de laatste crowd power betrok je de kerk in een bekrachtiging. Ik merkte, dat ik daar van schrok, ik vond het nogal wat wat je daar deed. Beweging brengen in het instituut kerk. Als ik “label” wat ik ervoer en wat mijn gedachten waren, zou ik dat manipulatie noemen. De vraag die ook nu bij mij opkomt is, wie is Martijn van Staveren om te bepalen dat dat het beste idee van de wereld is om op dat moment beweging te brengen in de kerk. Dat lijkt warempel wel op goeroe gedrag. Hoe ziet Martijn dit? En klopt het woord bekrachtiging wel als daar derden bij worden betrokken?

Martijn: Ja, nou sowieso is het helemaal niet aan Martijn om iets te bepalen, ik bepaal ook helemaal niets. Het is een bekrachtiging en dat woord ga ik ook zo uitleggen, vanuit met elkaar in een observatie, vanuit een observatie, waarneming door middel van je voorstellingsvermogen, innerlijk, waarbij je invloed hebt op je neurologisch bewustzijn. Dus we bepalen eigenlijk helemaal niets. Ik bepaal ook niks. En wat het woord beweging betekent in deze context, is dat beweging, dat is ook waar de mens naar toe wordt geleid, en als we daar niet over spreken dan slibt dat dicht en wordt het een technologische uitleg. Wat wij mogen beseffen is dat alles wat wij buiten ons zien, wat zich buiten ons lichaam afspeelt, daar hoort feitelijk zelfs ons lichaam + ons brein bij, maar ik houd het nu eventjes buiten ons lichaam, alles wat we buiten ons lichaam zien, dat is een werkelijkheid die wij waarnemen op basis van onze zintuiglijke waarneming. Ik zal er een stapje voor gaan zitten, dan zou je kunnen zeggen, dat onze zintuigen eigenlijk worden aangestuurd door signalen uit het brein. Dus dat stapje daarin betekent weer dat er elektrische signalen zijn in ons brein, die een beeld geven van de werkelijkheid, dus met andere woorden, alles wat wij buiten ons zien, voelen, ruiken etc. is iets wat zich in een elektrisch circuit afspeelt in ons brein.

Als wij met ons bewustzijn in ons brein aanwezig zijn met voorstellingsvermogen, dan zijn wij eigenlijk aanwezig met ons bewustzijn in de boordcomputer waar eigenlijk alles wordt gearrangeerd. En daar hebben we invloed, wij hebben invloed met ons bewustzijn omdat we hele scheppende wezens zijn, hebben wij invloed op die werkelijkheid, die zich afspeelt in ons brein. En als we dan spreken over beweging, wie is Martijn dan dat hij bepaalt dat er beweging komt in een kerkelijk instituut, dan zou je het ook kunnen vertalen, dat wij het recht hebben als wezens op deze wereld, waar wij dus leven en houder zijn van dit fysieke lichaam, dat we het recht hebben en ook het recht mogen nemen vanuit respect en waarde om eventjes vanuit de kracht van voorstelling eventjes aanwezig te zijn in jezelf om vervolgens dat waar te nemen wat zich in jouw autonome gedeelte afspeelt binnenin jouw brein, daar ben jij de houdster/houder van en dat je door middel van je voorstellingsvermogen wat van jezelf is vanuit je eigen kracht van creatie in je eigen fysieke lichaam, naar een thema toebrengt, dat zich ook afspeelt in je eigen lichaam, kun je door middel van je waarneming invloed uitoefenen, die dus vanuit inspiratie ontstaat, om beweging te brengen in je eigen neurologische bewustzijn, waar opgeslagen ligt wat de kerk en het instituut betekenen. En als je dat in jezelf en massaal doet en dat doe je vanuit je hart naar je hoofd, dus niet alleen in je hart, dan breng je beweging in je eigen neurologische systeem, dat uiteindelijk invloed heeft op de werkelijkheid. Want de beweging is hart, brein, lichaam, werkelijkheid.

En dat is eigenlijk wat er gebeurt. En als we dan het woord bekrachtiging gebruiken, het is geen manipulatie en het heeft helemaal niets met goeroe te maken, en degene die dit vraagt mag hier ook zitten om dat in te leiden vanuit kracht van binnen met elkaar, zul je ook ervaren dat het helemaal niets met goeroe te maken heeft, maar waar waarschijnlijk de gevoelens uit geboren worden omdat het over de kerk gaat, is een onderliggend programma in het onderbewustzijn van de mens. Want een kerkelijk instituut, nou dat is wel heel groots, wat denk je wel niet dat je ………wat wij denken, wij zijn prachtige mooie wezens en wij zijn creators.

Wij zijn scheppende wezens en wij mogen invloed uitoefenen vanuit inspiratie, gezamenlijk, niet om iets te veranderen extern buiten ons, of om de deursponning te verplaatsen van de kerk aan die kant of om mensen iets te veranderen, nee dat is manipulatie, dat is zuiver manipulatie, maar om alleen maar waar te nemen, dat het instituut, dat is een hologram, het instituut is een energie, een programma eigenlijk binnen deze matrix, dat je daar naar kunt kijken en met je voorstellingsvermogen komt er beweging in het neuraal bewustzijn van jezelf, wat effect heeft, effectueert in verandering binnen in dat instituut. En als je dat heel diep durft te onderzoeken, kom je gelijk honderdduizend stappen dichterbij hoe buitenaardse en interdimensionale beschavingen functioneren en hoe het oorspronkelijke volk, wat uitgedrukt wordt in het Christusbewustzijn, functioneert.

Arjan: Het feit …. er wordt ook nog even gerefereerd aan “jij bepaalt” zeg maar, je leidt het natuurlijk toch in, je praat ons er doorheen, waarbij iedereen met zijn eigen voorstellingsvermogen al dan niet kan aanhaken, dat is voor iedereen autonoom.

Martijn: Natuurlijk, je werkt toch vanuit je eigen kracht. En misschien zou je van het woord “bepalen” wel kunnen zeggen, het is een soort van inleiding.

En nogmaals, als iemand anders die inleiding wil doen graag. Dan ga ik lekker daar zitten (Martijn wijst naar de zaal). Het gaat niet om mij, het gaat erom dat je de inspirator durft te zijn. Ik denk dat ik dat ook als het enige mag vertegenwoordigen, die inspiratie te brengen.

Ik begrijp het volkomen hoor, want je kunt het op heel veel verschillende manieren bekijken, ik ben ook heel dankbaar dat je dit aankaart, anoniem. Het is niet alleen wat jij voelt, maar dat speelt natuurlijk veel meer. En ik denk dat ik ook heel veel kan leren, juist in deze situatie om al die verschillende facetten ook te bekijken. Dus dankjewel.

Arjan: Mooi.

Heikel punt in het goeroe verhaal is natuurlijk Jezus. Dus daar hebben we ook een aantal vragen over binnen gekregen. En Nina die zegt, mijn vraag aan Martijn heeft te maken met de bewering, dat Jezus, en als ik het goed heb begrepen, geen enkele religieuze figuur of ascended master heeft bestaan of bestaat. Mijn vraag is, als deze wereld een knip- en plakprogramma is en het geknipt en gekopieerd en verdraaid wordt vanuit het oorspronkelijke veld van de oorspronkelijke mens, omdat andere krachten er niet toe in staat zijn om het zelf te creëren, dan is er toch een achterliggende, oorspronkelijke energie aanwezig, waar ik me mee kan verbinden? In mijn ervaringswereld is hij er wel en alle anderen ook, waardoor ik juist in aanraking met energievelden in mijzelf ben gekomen, waardoor ik aan het ontwaken ben. Ik ben benieuwd hoe jij dit ziet.

Martijn: Nou ja, dat is precies wat het is. Er liggen achterliggende werelden, of eigenlijk nog niet eens achter, maar wij bevinden ons in die werelden. Dit is een fysieke werkelijkheid in dit lichtspectrum. Die oorspronkelijke wereld, ik noem het wel eens de vrije zone, wezens die over het zelfbeschikkingsrecht beschikken, dat is de vrije zone, daar is geen manipulatie, daar zijn alle wezens gewoon zuiver aan het leven vanuit de eigen wil, en daar zijn geen controlelagen en die wereld, die is er dus gewoon. Uit die wereld zijn we ook gekomen. Het is alleen niet zo, dat we vanuit die wereld een reïncarnatie programma ervaren, dat we op dit moment denken te herinneren of te voelen. Dat zit anders in elkaar. Die wereld is er en je kunt je op die wereld richten. Dat doe je door met je kracht en aandacht binnen in jezelf te zijn en vooral die eigen kracht binnen in jezelf te ervaren binnen deze werkelijkheid, waar wij nu leven in dit hologram, noem het maar een soort biologisch universum. Binnen dit universum waar wij in leven, dat overigens door alle rassen ook wordt gezien als een volledig volwaardig universum, spelen zich allerlei processen af en die processen, die zich afspelen, zijn van allerlei verschillende aard. Heel veel daarvan zijn manipulaties, hologrammen, die ingevoegd worden in deze werkelijkheid, en die dus vooral in de werkelijkheid worden ingevoegd in het frequentiebereik waar ons neurologisch systeem op reageert, waarbij we dus iets kunnen voelen uit onszelf en dat we een verwarring maken, dat het buiten onszelf is. En of het voor jou dan wel of niet Jezus is, dat maakt helemaal niets uit. Dat doet er niet toe. Dat kan iedereen op zijn eigen manier ervaren.

In een later stadium zal de mens gewoon ontdekken, dat zij eigenlijk heel lang heeft geïnteracteert met een bewustzijnsveld, dat artificieel is en wat veruit misleidend is geweest. En eigenlijk ook een voortdurende frequentie in het emotionele veldbewustzijn van de mens veroorzaakt en vasthoudt, wat uiteindelijk omgezet kan worden in een bepaalde gedachte en ook een bepaald patroon van gevoelens, waardoor je in een soort dwangbuis zit, wat je ervaart als liefde. Zoiets.

Arjan: En dat je dus ook wel dingen legitiem kan leren, waar heel veel mooie dingen uit voortkomen.

Martijn: Ja. Het gaat om de uitbeelding hè. De mens is heel goedgelovig. En als er maar genoeg mensen in het verleden iets hebben gezegd over deze situatie, bijvoorbeeld over Jezus, dan zit het gewoon in het collectieve bewustzijn. Dat is een driehoek van creatie en andere rassen, die de mensheid sturen, letterlijk, in dit model waar wij nu leven, begrijpen extreem goed hoe dat functioneert. Hoe het nu moment wordt beïnvloed door gemoedstoestanden, hoe gemoedstoestanden effect hebben op het neurologisch systeem eigenlijk, en dat speelt zich in het neurologische systeem af, en hoe het neurologische systeem invloed heeft op een creatieveld, dat je morfogenetisch veld is, waaruit het nu moment weer ontstaat. En daar kunnen dus allemaal overtuigingen in liggen. Dus als jij in je lichaam overtuigingen draagt, fysiek, dat iets bestaan heeft dat er feitelijk nooit is geweest, dan zal jouw lichaam je toch duidelijk signalen laten voelen en ook intellectueel wordt het je aangedragen, dat het zo is. Het zijn een soort cyborg hypnose sessies. Het is de tijd, dat mens daaruit mag wakker worden.

Arjan: Marian die gaat er op door, die heeft een vraag, ze zegt: Martijn heeft het een aantal keren gehad over zeer bewuste wezens, die zo’n 2000 jaar geleden op aarde waren om de mens te inspireren. Dat is natuurlijk de tijd van Jezus. En dat is gebruikt, of misbruikt om diverse religies en spirituele leringen te creëren. Zou Martijn wat meer over deze zeer bewuste mensen willen vertellen? Waar kwamen zij vandaan, hoe heetten ze, wat vertelden ze en is hier ook nog wat van bewaard gebleven? Kunnen we daar originele dingen van vinden, dus geschriften of. …..

Martijn: Ja, die oorspronkelijke geschriften …. een groot deel daarvan is verbrand in de historie, maar er worden ook heel veel van die geschriften wel degelijk bewaard in de kerkelijke instituten.

Arjan: Onder het Vaticaan.

Martijn: Een deel, ja. En dat is versplinterd, dat zit niet op één plek. En dat zijn de kronieken van wat er eigenlijk werkelijk gebeurd is, o.a. dus zo’n 2000 jaar geleden toen een groep wezens zich koppelden in dit hologram, dit universum, dus ook een menselijke beleving meemaakten, dus eigenlijk wat wij ook allemaal hebben.

Zij kwamen uit verschillende districten van allerlei andere universa. En de grootste groep wezens, die hier kwam, dat waren wezens uit het Antares universum. Dat ligt op de 153ste toonhoogte van 188 ladders. Kun je je afvragen ja waarom 188 en niet 189..

Arjan: 188 vallen zijn er ook hè.

Martijn: 188 vallen en 188 toonladders en elke toonladder is eigenlijk een soort geometrisch bewustzijn, dat opgebouwd is uit honderden triljarden universa. En elk universa heeft een eigen toonhoogte en een eigen geometrisch bewustzijn, dat opgebouwd is uit emotionele scheppingskrachtvelden door alle rassen, die daarin leven, alle verschillende galactische centra.

En zo’n 2000 jaar geleden kwam er een vrij grote groep mensen uit andere werelden, die geboren werden op deze wereld hier, letterlijk geboren, zich ook koppelden, eigenlijk hetzelfde als wat wij nu aan het doen zijn, wij zijn zelfs diezelfde familie, dus we zullen ook net zo bespot worden als in die tijd, nou is het belangrijk om nu gewoon even door te zetten, en dat er in die tijd dat die mensen hier binnenkwamen, dat waren mensen uit het Antares universum, mensen uit het Siriaans universum, dat is 87ste toonhoogte, heel verschillende velden. Het heeft niks met hoogte te maken overigens, het zijn verschillende velden door elkaar heen, en dat is een gigantisch “event” geweest in het hele universum scheppingsveld, niet alleen in dit universum maar in alle universa is dat gezien, gevoeld, is dat letterlijk gezien, waargenomen, en dat waren zulke krachtige bewustzijnsvelden die koppelden aan fysieke lichamen, zo ontzettend krachtig dat die fysieke lichamen eigenlijk een enorme dreun te verwerken kregen in het neurologisch systeem vanuit een krachtveld wat daar tussen de subatomen in de intermoleculaire ruimte aanwezig was.

En dat was zo’n krachtveld, zo’n neuro krachtveld, dat het brein van die mensen, een hele cluster, zo’n enorme upgrade maakte dat daardoor gemonitord werd, want onze lichamen worden neurologisch gemonitord, dat er indringers waren volgens de onderdrukkende machten in de lichamen hier.

Arjan: En de gemonitorde waar je op doelde dat is door het oorspronkelijk levensveld, het gouden kwantumveld? Of is dat al weer een ….

Martijn: Die wezens, die mensen, het waren mensen die zich gekoppeld hebben aan het universum hier en geboren werden, die hadden zoveel invloed op het neurologisch systeem van de lichamen dat de onderdrukkende machten, die er toen al waren, en nu nog steeds, in hun hologram verstoring, konden zien. Voor hen was dat verstoring voor ons is dat een ontstoring, maar dat er een verstoring plaatsvond in het controlemechanisme hoe dat hologram werkt. Dus die lichamen, die dus kennis maakten met die enorm krachtige alliantie van wezens uit o.a. het Antares universum, die zorgden er voor, dat er niet alleen in die fysieke lichamen er in één keer een schokgolf van andere neuronen plaatsvond, ook dat brein werd geuprade dat ging letterlijk van zeg maar, we zitten nu maximaal op zo’n 8%, schoot gewoon naar 30% en dat werd gemeten in alle neurologische systemen van alle mensen, omdat we een intelligentieveld hebben met elkaar. Collectief intelligentieveld.

Arjan: Is dat het morfogenetisch veld?

Martijn: Uiteindelijk is dat het morfogenetisch veld van de aarde, elektromagnetisch veld, en dat zijn eigenlijk allemaal weer mandala’s en geometrische figuren. Dat werd gezien. Dat werd gezien. Wat er is gebeurd in die tijd is eigenlijk weinig tot niets, dat heeft gewoon plaatsgevonden, daar kunnen ze ook niks aan doen. Uiteindelijk zijn die wezens vertrokken en hebben een zaadje achtergelaten zoals we dat wel eens noemen.

En in latere tijd, 300 jaar daarna, 300 jaar na het jaar 0, in die periode zijn Archontische krachten binnengedrongen in een Reptiliaanse beschaving, die door middel van tijdreizen, terug zijn gegaan in de tijd en daar een compleet andere werkelijkheid hebben ingevoegd, er doorheen. En dat is voor ons heel moeilijk te begrijpen maar vergelijk het maar even met een computer, zo simpel is het natuurlijk niet, maar het is toch wel een mooi voorbeeld. Je hebt een filmpje op je computer staan en er is een deeltje in dat filmpje en dat vind je helemaal niet leuk, dan ga je je computer openmaken, je gaat terug in de tijdlijn van dat filmpje, je pakt bij minuut 1 t/m 31, dat stukje knip je er tussenuit, of als het er niet tussenuit geknipt kan worden, zet je er een ander filmpje overheen, zodat de volgende die dat filmpje bekijk vooral met terugwerkende kracht, dus dat nieuwe filmpje ziet en dat is wat erin gemonteerd is.

Arjan: Is dat praktisch waar Johan Slavenburg het over heeft in zijn “Valsheid in geschrifte” als hij spreekt over de concilies die ook ongeveer 300 jaar na Christus begonnen met: die hele bijbel is herschreven, is dat de praktische uitvoering ervan?

Martijn: Ja. En die hoax die is zo ontzettend groot, dat de wezens, die achter het Christusbewustzijn hologram werkelijk hier zijn gekomen, wachten tot de mens op de aarde dit durft aan te nemen. En dat is een hele spannende gebeurtenis, want er hangt nogal wat dogma aan vast en we worden echt geregeerd door bepaalde leren en bepaalde gevoelens, die zitten in ons geprogrammeerd en ik ben me buitengewoon bewust hoe heftig dat is. Ik zeg dat ook niet zonder respect.

Maar soms moet je iets gewoon zeggen om het in beweging te zetten. En ik begrijp dat dat niet altijd even makkelijk is. En dat wordt in het hele universum ook gezien, dat dat voor de mens niet makkelijk is. Er wordt ook vanuit het hele universum naar gekeken hoe de mens hier op gaat reageren, omdat het een grote, emotionele schok is om te ontdekken, dat heel veel dingen gefalsificeerd zijn en dat de mens zelf de kracht in zich draagt, precies in alle verhalen die we hebben gezien. En voor ons is dat nogmaals heel moeilijk, dat zijn we nu aan het beleven, we zijn een technologische periode aan het ingaan waardoor de mens de bewijzen krijgt, dat er gerommeld kan worden met de techniek die er nu is, in tijdlijnen. Interdimensionale interceptie teams zijn er. En het is een buitengewoon ernstige kwestie en dat kun je weg beredeneren en dat kun je weglachen, je kunt het weg verklaren, je kunt zeggen: het is allemaal onzin, en je kunt zeggen: maar dat is niet zo, mijn gevoel zegt …..

Mijn vraag is: hoe betrouwbaar is ons gevoel? En het is wel degelijk mogelijk, dat ons gevoel ons een onmogelijk rad voor ogen draait. Het is niet makkelijk, nogmaals, maar het is de tijd dat we daar naar gaan kijken.

En als jij daar naar durft te kijken, als wij daar naar durven te kijken met ons voorstellingsvermogen, dan gaan wij de oerkracht van de mensen, die hier zijn gekomen in die tijd om ons te inspireren, gaan we eigenlijk precies dat doen wat zij hier kwamen brengen, namelijk kennis, innerlijke kennis installeren in het fysieke lichaam, zodat je de moed kunt vinden in jezelf om te veronderstellen, dat alles wat je hebt geleerd wat heel zwaar weegt in allerlei verhalen, dat je dat kunt durven loslaten en dat je daarvoor een ander beeld van binnenuit laat ontstaan in je systeem, dus de boordcomputer, daar willen spirituele mensen uit het oude paradigma helemaal niet naar toe, maar dat de boordcomputer hier (hoofd) eigenlijk herschreven wordt door hart, brein, lichaam, zodat je een andere werkelijkheid ervaart. De mens heeft zichzelf vastgezet. En het is nu de tijd om dat gewoon langzamerhand in supersnel tempo op te lossen. En dan hebben we daar met elkaar heel wat aan te doen. Want vergis je niet, miljarden mensen hè, miljarden mensen zitten vast in dogma. En dat klinkt niet leuk wat ik nu zeg. Dat begrijp ik. Maar het is wel zo. En die miljarden mensen voeren ook ruzie en oorlog met elkaar over de thema’s die zij in zich dragen, wat waarheid is. Waarheid, wat is waarheid? Wat is waarheid hè? Waar ga je voor?

Arjan: Tja.

Gigantisch perspectief. Om nog even terug te komen op Antares. Je zegt het Antares universum. Antares is ook een planeet. Ik herinner me nog dat er op internet van die plaatjes circuleren over het perspectief hoe groot dingen zijn, dan zie je eerst een plaats en dan de aarde, dan is Antares een ster. Dat is de grootste eigenlijk Antares, en de aarde is dan eigenlijk één pixel en Antares is dan het hele beeldscherm gevuld. Hebben we het over die of is het echt een ander universum?

Martijn: Nee, dat is een ander universum. Dat is een heel ander universum, dat hier dwars doorheen loopt. Antares is overigens één van de kleinere supersterren. Maar in relatie tot onze zon is hij gigantisch groot.

Arjan: Ik kan me herinneren, dat een dame, die hier was met de natuurwezens, die heeft ons systeem gelezen en die zei ook: je komt van Antares oorspronkelijk, dat dat een zend en ontvang ding was.

Martijn: Ja het heeft in zoverre niets met elkaar te maken, dat de ster Antares niets heeft te maken met het universum van het Antarische bewustzijn, zoals dat wordt genoemd, maar we mogen er ook bij stilstaan dat alle elementen, die hier in dit universum aanwezig zijn, een samenraapsel is – sorry creators van dit universum dat ik het even zo zeg, we maken het even heel simpel – dat het een samenbrengsel is, dat klinkt beter, dat het samengebracht is uit allemaal elementen uit allerlei verschillende universa. Dit universum, dat wij nu ervaren, is een kunstmatig universum, dat zich tussen de lichtvelden in bevindt, allerlei coderingen, en het is een kunstmatig universum, opgebouwd door artificiële beschavingen met bepaalde redenen om hier een experiment te laten ontstaan, dat die dimensies, dit universum er tussenin ligt door lichtvelden, en op dit moment doen we precies wat eigenlijk bij het experiment hoort, wat eigenlijk werd geacht al mislukt te zijn. Wat dus niet zo is.

Arjan: Even een vraagje tussendoor vanuit youtube. Van welke planeet kom jij eigenlijk?

Martijn: Ik kom van de aarde, de aarde waar we nu leven, alleen uit een universum waar de oorspronkelijke mens leeft. Dat is een aarde, die vele malen groter is dan deze aarde, waar ook voor geldt dat deze aarde hier is een …… het is een geprogrammeerd bewustzijnsveld, dat buitengewoon scheppend en mooi is, ik ben gek op deze aarde, ik houd ontzettend van deze wereld. En ik kom, voordat ik hier ben aangekomen in dit universum, ben ik vertrokken, bewust, vanaf de oerplaneet in het universum en dat is een veld, waar eigenlijk alle mensen vandaan komen, dus het is helemaal niet zo bijzonder of zo, het klinkt nu heel bijzonder, en het is een veld, dat veld van het universum waar ik vandaan kom, dat is een expressie, en ik hoop dat het een beetje uit te leggen is zo in het kort, het is een expressie, dus het is een uiting van alle universa bij elkaar opgeteld. Dus elk gevoel wat gevoeld wordt ergens in een universum, in een sterrenstelsel, op een planeet, en ook daarvan …… wij denken dat het universum er alleen maar uitziet zoals wij dat nu kennen, er zijn zoveel verschillende universa, die wijken compleet af van wat wij zien, ziet er totaal anders uit, daar zou onze wetenschap in één keer helemaal flauw van vallen als ze dat zouden zien, en al die verschillende bewustzijnswerelden al die wezens, die daarin leven, al die wezens hebben dus gevoelens en die gevoelens zijn gebaseerd op zelfbeschikking, die gevoelens kun je zeggen dat zijn emotionele scheppingsvelden, krachtvelden die niet gelimiteerd zijn en niet gedualiseerd zijn, dus in het gehele spectrum is de kracht aanwezig, het is niet dat daar allemaal angst is en dat liefde, het is gewoon puur schepping. Dus die mensen zijn vrij van invasies, en al die krachtvelden, die dwars door elkaar heenlopen, dat zijn allemaal geluidstonen, laat ik het zo maar zeggen, en als je dat omzet en allemaal bij elkaar optelt dan komt er een frequentie uit en dat is dus een geometrie en dat is een wereld op zich, een universum, en dat is het heelheidsbewustzijnsveld. De mens is een expressie van dat veld. En de mens wordt ook zwaar onder druk gezet, hier, om daar dus niet naar toe te gaan, geen enkele voorstelling te hebben en vooral geen zeggenschap te hebben vanuit jezelf. Daar kom ik vandaan.

Arjan: Oké. En heeft dat in deze matrix ook een naam? Die wereld waar jij vandaan komt.

Martijn: Nou, ik noem het gewoon het heelheidsveld. En daar komen wij allemaal vandaan, tenminste de mensen die bezig zijn met dit thema, die hebben dus een diepere roep van binnenuit, van oké er klopt gewoon iets niet en dan het afleren van alles wat er niet klopt, dat is eigenlijk de drijfveer en ook het “bewijs” waar je vandaan komt. De aarde is genoemd in allerlei verschillende scripten als Gaia..

Arjan: Tierra matera heb ik ook wel eens gehoord

Martijn: Tierra matera, Terra Gaia is eigenlijk de planeet in de klank, wat de aarde is, wat de werkelijke aarde representeert en dat is een enorme planeet, die er niet uitziet als onze planeet. Onze planeet is rond, niet plat, deze aarde is rond waar wij leven en is een fysieke wereld die dus opgebouwd is uit 5 dimensies, wij zien er maar 3, omdat we uitgeschakeld staan in ons brein, en de wereld waar we allemaal vandaan komen, daar is het ook een ronde wereld, want dat is een deel daarvan, maar als het vermogen van ons groter wordt, dan zullen we zien, dat die wereld uit allerlei verschillende lichtvelden bestaat en dat we in elk lichtveld als zodanig kunnen leven. En dan zullen we helemaal niet het gevoel hebben dat we op de aardkorst staan om het zo maar te zeggen, maar dat we met ons bewustzijn reizen door allerlei verschillende secties van dat enorme lichaam, dat Terra Gaia is.

Arjan: Onvoorstelbaar.

Martijn: En dat is één van de sleutelcodes in het scheppingsveld, hoe al die frequenties door elkaar heen lopen, dat zijn levende, geometrische bewustzijnsvelden, daar zitten ook aan gelinkt gewasformaties, het deel wat dus wel authentiek is op deze wereld, wat niet gemaakt wordt door buitenaardsen maar ontstaat op een heel andere manier, het is buitengewoon super interessant. Ik heb mijn haarband nu toch wel aardig los.

Arjan: Ja, ja, ja. Kun je me een voorbeeld noemen van een graancirkel die authentiek is voor ……

Martijn: (hoest) sorry, ik ben een beetje verkouden geworden gisteren, want ik heb nooit een jas aan, tenminste, dat is dan vandaag afgelopen.

Ja, wat authentiek is. Ik weet de namen niet zo uit mijn hoofd. Waar ik naar kijk, ik kijk niet naar het uiterlijk van een graancirkel. Ik heb van kinds af aan heb ik een soort “gift”, een gave noem ik het, zo heb ik dat als kind dus ervaren, omdat niemand dat kon, het is geen gave, want het zit allemaal in ons neurologisch systeem, kan ik luisteren door te kijken naar een vorm. En wat ik dus doe, ik kijk naar een vorm, een graancirkel, ik kijk er naar en neem het heel bewust goed in me op, vervolgens doe ik mijn ogen dicht. Op het moment dat ik dat heb gedaan, is dat beeld aanwezig in mijn hoofd, het is geen beeld het zijn allemaal neuronen, elektrische signalen, en daar ga ik me op afstemmen, dat doe ik in stilte, en ik neem dan allemaal enorme lijnen van geluid waar en als ik daar dieper in ga, dan krijg ik allemaal resonantietonen te horen, ik wil het nog geen codes noemen, en zodra ik dat dus hoor, dan is het een veld, een formatie, wat voortkomt uit het hologram van de aarde. En een enorm groot deel wordt gefabriceerd door uitermate, zeer geavanceerde technologie, die in een baan om de aarde hangt en door enorme grappenmakers uit de krijgssmachtafdelingen bewust wordt geprojecteerd om de mensen in een spiritueel dogma te houden. Er zitten overal agenda’s achter. En dan zou je denken: waarom doen ze dat dan? Dat komt omdat die wezens onder een neurologisch invasiemodel staan. Het is zo’n enorme complexe materie, eigenlijk als je daar naar toe durft te gaan, dan is het eigenlijk heel eenvoudig, want je krijgt ineens inzicht. Er blijft weinig over, het wordt allemaal heel eenvoudig en simpel. Wat dan mooi is, is dat je je tijd kunt investeren in datgene waar wel echt iets te onderzoeken valt. Want de mens wordt een beetje bedonderd.

Arjan: Op 22 oktober is in Den Haag een hele uitgebreide tentoonstelling van graancirkels door meneer Klingenberg georganiseerd…

Martijn: Ja dat zag ik, heb ik ook op facebook doorgeplaatst, een buitengewoon mooi initiatief van Monique..

Arjan: Ja absoluut. Als mensen daar naar toe gaan en al die prachtige graancirkels aanschouwen, heb je daar een tip voor hoe ze zich zelf kunnen trainen of je nou kunt kijken van goh wat is nu een authentieke graancirkel of uit welk veld komt hij?

Martijn: Ik kan in deze uitzending daar maar niet zo een paar tips over geven. Dan zou ik mijzelf en de mensen tekort doen, want het is natuurlijk een buitengewoon diepgaande kwestie, dat is een afstemmingsverhaal en daarvoor zijn ook heel veel referentiepunten nodig te deleten in je systeem. Dus ik zou gewoon zeggen, ga gewoon lekker kijken en geniet van deze prachtige formaties wat het dan ook is en waar het vandaan komt, het is gewoon kunst op zich. Het is niet eenduidig, het is gewoon kunst, het is dubbelzinnig. En geniet er gewoon lekker van. Ik heb trouwens ook heel erg genoten van Monique in de uitzending RTL late night.

Arjan: Bij Humberto Tan, ja geweldig.

Martijn: Ik vond het fantastisch en nou ik vond echt dat Monique dat op een ongelooflijke, open, krachtige, transparante manier heeft neergezet. Professioneel, niet aanhangt aan een visie, maar daar ook heel duidelijk heeft neergezet van: het kan van alles zijn, ik heb daar niet een theorie over. Dit is gewoon het verschijnsel, dat gezien wordt, dat is belangrijk genoeg, laten we het wetenschappelijk oppakken. Dan ben je denk ik wel een hele grote inspirator, ook voor mensen die daar een gevoel bij hebben, daar moet ik bij wegblijven, dat is allemaal hocus-pocus. Het is wel een verschijnsel. Ik vond dat ze het ontzettend mooi gedaan heeft. Ik genoot echt van de uitzending. Ik wist niet ….. ik zit te zappen en ineens zie ik dat onderwerp en zo leuk.

Nou oké Monique, dankjewel. Fantastisch.

Arjan: Voor mensen die daar nog naar toe willen trouwens, we hebben het ook op de site staan. Bij de agenda kun je kijken waar het precies is in Den Haag.

Voor de regie wil ik graag foto 19.

We zien daar Nelson Mandela. Die is voor velen ook een goeroe en die gaan we bijna zien. En hij staat daar als een “Malta knight”. ….. Dit is Ghandi, het moet één verder. Negentien.

Martijn: Leuk is dat hè dat je een plaatje ziet en gelijk weet dat je niet het juiste plaatje ziet.

Arjan: Heb je hem niet? Dat is bijzonder. Oké.

Martijn: Dan gaan we het over Ghandi hebben.

Arjan: Ja dan gaan we dat doen inderdaad.

Gaan we wellicht eerst even naar een vraag uit het publiek. Ik heb begrepen, dat daar een vraag was.

Vraag: Daar straks stelde je de vraag: hoe betrouwbaar is je gevoel en wat is waarheid? En dat gaat over percepties die binnen het waarnemingsvermogen worden geplaatst. Nou is mijn vraag: hoe weet je dan wat een insertie is en wat niet een insertie is als je eigenlijk niet op je gevoel kan afgaan?

Martijn: Kun je hem herhalen?

Arjan: Ja.

………….Kan ik eigenlijk niet goed, merk ik.

Martijn: De vraag is, dan ga ik hem proberen te herhalen, ik probeer in die periode te gaan formuleren in woorden, de vraag uit het publiek is, dankjewel voor je vraag, hoe weet je wanneer je iets voelt wat van jezelf is, dat het waar is, of dat het een insertie is, dat het eigenlijk een invoeging is uit een andere werkelijkheid. Wanneer weet je wanneer iets werkelijk is vanuit je eigen oorspronkelijk vermogen of wanneer het een invoeging is, manipulatie van andere krachten.

Dat weet je eigenlijk, het woord “weten” snap ik hoor ……… voor de mens en daarom hamer ik bijna op het onderwerp dat we dienen af te stappen überhaupt van godsdiensten en religies, culten en goeroevormingen etc. Op het moment, dat wij …… alles is meetbaar, alles wat wij voelen, op het moment, dat jij iets voelt, je voelt iets en je hebt er interesse bij, het voelt heel erg als waar, dan ontstaat er dus een gevoelsresonantie in het lichaam en dat is meetbaar in het hoofd. Dat kun je meten, dat kun je meten met apparatuur. Er ontstaat een elektrisch signaal. Dat elektrische signaal vertegenwoordigt een instructie in het brein, in het neurologisch systeem. En dat geeft uiteindelijk de mogelijkheid om te reageren op een bepaalde manier vanuit jezelf. Dus je reageert dan vanuit een gevoel.

Een heel groot gedeelte van het menselijk brein, het zelfstandig denken laat ik het zo maar zeggen, wordt zwaar beïnvloed, zwaar geïnfecteerd en gehackt door programma’s die in ons zitten en eigenlijk bezit hebben genomen van neurologische, elektrische prikkels. Dus op het moment dat jij gelooft in bepaalde zaken, dus op het moment dat jij gelooft in allerlei rituelen en gelooft in allerlei spiritueel dogma wat dus allemaal voor jou waar is, dan is de betekenis van dat waarheid, wat voor jou waarheid is, is gekoppeld eigenlijk aan datgene, aan het onderwerp, aan het elektrisch signaal. Dus als jij vraagt, hoe kom ik er nu eigenlijk achter wat waar of niet waar is, dan is het eerste wat je dient te doen, is überhaupt zorg eerst maar eens dat je vrijkomt in je bewustzijn. Zorg eerst maar eens, dat je durft aan te nemen überhaupt dat eigenlijk heel veel van wat we hebben geleerd, dat het gewoon een volslagen leugen is.

Als je daar dus doorheen komt, als het beeld wegvalt en je komt in vrijheid in jezelf terecht en je gaat ineens beseffen, ja oké ik ben zelf de drager uit een andere wereld in dit lichaam van de kennis in mijzelf. Op het moment, dat je vrijkomt van allerlei programma’s, dan kun jij, dan komt je neuraal systeem vrij, dus dan komt de informatie, dan komt er ruimte vrij om weer te kunnen ontvangen, er verandert overigens ook iets in je hersengolfstaat, dan is het mogelijk om informatie uit je fysieke hart te ontvangen en dat hart is het enige orgaan in je fysieke lichaam, dat rechtstreeks contact heeft met de intelligentieveld van jou in die oorspronkelijke wereld.

Dus eigenlijk is het niet zo, dat je kunt weten, het is een weg die je aflegt. En dat is ook wat we aan het doen zijn. Afleren wat we hebben geleerd maakt ruimte voor energetisch bewustzijn en spiritueel en neurologisch bewustzijn om informatie te kunnen ontvangen. Ik kan het echt niet concreter maken op dit moment, ik snap het zeer hoge abstractiegehalte, maar het zijn oefeningen die je voor jezelf nodig hebt om daar iets mee te kunnen doen.

Uiteindelijk ben jij zelf degene die verschil kan ervaren tussen wat waarachtige vrijheid is en aangeleerde vrijheid.

Ik heb met heel veel mensen gesproken en waarvan ook een aantal ongelooflijk kwaad waren op mij, snap ik, ik ben zelf ook wel eens enorm kwaad geweest in mijn leven over bepaalde dingen die hier op aarde gebeuren, wat totaal geen zin heeft om kwaad over te worden, want laat het maar gewoon los, en die mensen die waren zo ontzettend gelinkt aan aangeleerde vrijheid, dat toen het moment ontstond van ja maar, die vrijheid die ik dus ervaar, dat is een box, dat is een format, toen werden ze eigenlijk woest want wat voor vrijheid komt daar dus dan voor terug, als dit mijn ultieme vrijheid is, als dit mijn ultieme leidraad is om de liefde te kunnen voelen in een format en het is in één keer weg, dus weg. Die mensen waren zo ontzettend kwaad.

Nou daar is van alles wel gezegd en zo, dat is ook allemaal begrijpelijk. En toen ineens, en dat zijn geen mensen zomaar, dat zijn mensen die hun leven lang met gnostiek bezig zijn, dat zijn mensen die hun leven lang tot in de spelonken van religie, van de Islam, van het Christendom, alle soorten religies en godsdiensten, alles, alles, nagenoeg alles weten en wisten. Dus die mensen, nou dan kan ik zeggen dan heb je toch wel recht van spreken als je woest wordt op mij, hè, want dan worden de poten nogal onder je stoel weggezaagd. Toch, na gelang van tijd na veel luisteren in zichzelf, veel met hun voorstellingsvermogen, veel bereidwilligheid, kwamen ze tot een inzicht vanuit hunzelf, dat datgene wat ik vertel, dat het inderdaad met de mind niet te begrijpen is, want die mind blokkeert, die wil dat jij die kant uit denkt, die kant, volgzaam zijn, ook in de leer van de liefde en die mensen kwamen in één keer van, oh wacht eens even die kant en toen kwamen ze in zichzelf en ze snapten ineens wat waarachtige vrijheid was.

Dus als jij mij vraagt hoe weet ik nu dat datgene, dat ik voel een insertie is of niet, dat weet je op het moment dat jij werkelijk in de vrijheid terecht komt. Als je waarachtig vrij bent dat je alles één voor één durft los te laten. Boem, boem, boem, boem. Het is echt een tak tak boem, tak boem. Het is een heel mooi mechanisme. En dat gaat heel veel gevoelens oproepen. En dat is de bevrijding.

Het heeft helemaal niets te maken met anti-Christ zijn, het heeft er niets mee te maken dat je anti-liefde bent, het heeft te maken met, dat je een oorspronkelijk, waarachtig galactisch gevoel bij je draagt.

En als we daar dan dieper op in zouden gaan …… ja, ik heb mijn haarband al los natuurlijk, maar het moet ook wel een beetje begrijpelijk blijven. Dus nog even terug naar anoniem, ik heb een klein beetje haarband nog wel op om toch een beetje binnen de kaders te blijven. Maar dit is eigenlijk mijn reactie. Je zult het ervaren innerlijk, je zult in een diepere kennisdata bank komen in je hart wat waar is. Dan ga je voelen dat je niet meer denkt in je mind hier, maar dat je mind in dienst staat van je hart, letterlijk van je hartorgaan. En dan ontstaat er iets, dat niemand je kan uitleggen. En er wordt alles aan gedaan om de mens te verstoren in het neuraal bewustzijn hier, in de overtuigingen te houden ook in het fysieke lichaam DNA wat eigenlijk informatie draagt van ouders, hologrammen die hier doorheen lopen, wat er ‘s nachts gebeurt in het menselijk bewustzijn, alles wordt uit de kast gehaald om de mensen in die zogenaamde vrijheid te houden.

En daar is niks mis mee, want je kunt binnen in die zogenaamde vrijheid gewoon inderdaad waarachtige vrijheid ervaren. Het is aan iedereen op deze aarde om het zelf te ervaren en ik spreek daar vrijuit over om de mensen te inspireren om daar ook los van te kunnen komen. Want als je er niet over spreekt kun je ook de keus niet maken. Nou dit is mijn reactie.

Arjan: Mooi, dankjewel.

Vraag uit publiek: Aan je lichaam vragen met ja en nee zeg maar, met ja knikken, pendelen en wichelroedes …………

Martijn: De vraag uit het publiek is, ik zal hem herhalen, of je je lichaam …. kun je je lichaam als pendel gebruiken of kun je pendels überhaupt voor ja of nee benutten, zijn spiertesten betrouwbaar om daar een ja of nee uit te halen.

Ja en nee. Die vind ik wel heel leuk. Dat vind ik zelf toch wel een hele leuke opmerking. (gelach)

Ja dat kan. Het is alleen vanuit welke rol. En de mens wordt eigenlijk bestuurd grofweg door 2 enorm verschillende bewustzijnsvelden, het fysieke bewustzijnsveld en het niet fysieke bewustzijnsveld en op het moment, dat jij je identificeert met je lichaam en ook de rol die je speelt plus alle gevoelens die je in je draagt die aangeleerd zijn, dan is het heel manipulatief want dan kan je pendel dus letterlijk de antwoorden gaan geven, datgene wat nodig is om bevestiging te krijgen om jou in dat model te houden.

En daar zijn tot nu toe alle modellen ook op gebaseerd, dan werkt de pendel maar ook je lichaamsintelligentie reageert heel sterk op het neuraal bewustzijn en omdat daar velden doorheen lopen, die ons beïnvloeden, beïnvloeden wij onbewust zonder het te weten, de uitslag van de pendel, de uitslag van de spiertest, eigenlijk komt precies, perfect het antwoord eruit en soms wordt je zwaar gefrustreerd en denkt: nou het heeft geen zin. Dan is dat de perfecte uitslag. En dan kom je weer in hetzelfde stuk terecht, op het moment dat je de vrijheid in jezelf kunt ervaren en los komt van alle paradigma, en op het moment dat jij die kracht in jezelf dus gaat herkennen en dat er een krachtveld is in jou, waar alle wezens in de vrije zone mee in verbinding staan, dat heelheidsbewustzijnsveld, als jij voelt dat jij hier niet uit dit universum komt, maar dat je een sterrenreiziger bent en dat jij hier in dit fysieke lichaam aanwezig bent om dit lichaam kennis te laten maken met die innerlijke kracht, op het moment dat je dat gaat bevatten in je bewustzijn en je gaat vanuit dat werkelijkheidsveld dat doen, met die pendel werken, je gaat spiertesten doen en je bent niet alleen maar in die persoonlijke rol, dan wordt ie ineens loepzuiver. Dus het kan wel degelijk. Dus het is maar net vanuit welk veld je opereert.

En weet je, de hele menselijke modellen, laten we dat nou gewoon eens bekijken alles waar we mee te maken hebben: geldsysteem, de farmaceutische industrie, het gezondheidsprincipe, de brandstof, de energie, de media. Alles is formule gericht en is gericht op de menselijke mind om in vierkante vakken te denken. Dus we staan voortdurend bloot aan prikkels van buitenaf, want ook al ben je innerlijk vrij, het tracht jou steeds weer opnieuw in die persoonlijke rol te brengen. En daar ligt echt een inhaalrace voor de mens, dat is het innerlijk bewustzijnsveld dat je dat kunt integreren in je dagelijkse leven.

Dus ik ben gewoon heerlijk Martijn, ik heb een gezin, ik geniet van het leven, ik doe alle dingen, af en toe trap ik het gaspedaal van mijn auto even in, vind ik het heerlijk om even wat sneller te rijden, zorg ik er wel voor dat ik het doe op een plek waar geen flitsers staan. Dat zijn dus de normale dingen, ik ben geen goeroe, ik ben gewoon een normale man. En in dat stuk, dat je dus aards kunt genieten van het leven, dat je in dat stuk ook dat grotere stuk van wie je bent hebt geïntegreerd. Dat kan dus, je hoeft niet te hoppen. Dat hoppen, dat is balans zoeken. De meeste mensen stoppen omdat ze dat hoppen onplezierig vinden, spiritueel aards, spiritueel aards, pffff vermoeiend hoor.

Ik ga vandaag naar een lezing, nou ben ik vanavond in een spirituele setting, hoppa witte kleed om, paarse sjaal om hè, eventjes flauw uitgedrukt.

En dan ga je daarheen en dan kom je thuis en doe je dat spul weer uit, ga je op de bank liggen, pak je een pot bier en dan ga je de krant lezen en de meeste onwaarschijnlijkheid staat in die krant.

Weet je, dat zijn 2 werkelijkheden, je kunt dat ook leren integreren. En dat hoef je niet altijd heel straf te doen, dat kun je ook heel spelenderwijs doen en daar is humor natuurlijk heel belangrijk in. Laten we vooral ook lachen om het proces. Het is mogelijk om dat te integreren en dan kun je die testen prachtig mooi doen. Absoluut.

Arjan: Mooi.

Ik ga weer terug naar de afbeelding, ik weet niet of die inmiddels gevonden is. Maar zo niet, dan ga ik hem alsnog behandelen en dan zet ik hem in het artikel beneden, kun je hem alsnog even bekijken.

De afbeelding die we zien of die ik graag had willen laten zien, daar staat Nelson Mandela op in het gewaad van de “Malta knights”, dat is een zwart gewaad met een wit kruis en daar staat hij met Tutu Desmond op, ah ja kijk fijn we zien hem hier. Daarnaast staat ……. Nelson Mandela is natuurlijk een man die heel veel mensen heeft geïnspireerd, die fantastische uitspraken heeft gedaan, die hele mooie dingen ook heeft gedaan, maar hij staat hier dus in zo’n “Malta knight” gewaad, maar ook in het Vaticaan zien we dat terug, we zien het bij koningin Elizabeth, zelfs bij Hitler en in tijden van oorlog, de tweede Wereldoorlog was het Malteser kruis met een hakenkruis erin. We zien daaronder Breivik, dat is de man die in Noorwegen iedereen heeft neergemaaid. We zien Bernard, de afbeelding daarnaast Beatrix, toen ze nog veel jonger was ook geridderd in de Malteser orde. En daaronder onze koning en Maxima, die tijdens de kroning ook een Malteser kruisje droeg. Wat moeten we daar van denken als iemand met zo’n hoge standing, zeg maar, in zo’n soort gewaad verkeert, die toch, voor mij in ieder geval, wat dubieus gezelschap is.

Martijn: Ja, er is een enorme invasie gaande in het menselijk bewustzijn en dat speelt zich uiteraard ook af bij de mensen, die hele belangrijke posities hebben. Sterker nog, het wordt gewoon gearrangeerd.

Als wij spreken over demonische bezetting, als wij spreken over demons, dan noemen we dat zo vanuit het oude beeld van dat demonen bestaan.

Mensen worden overgenomen, letterlijk, door zeer geavanceerde systemen. En de mensen, die we net hebben gezien, zijn daar echt geen uitzondering in.

Ieder mens op belangrijke posities, op sleutelposities, machtige mensen, mensen die dus direct gelinkt zijn en ook invloed hebben op het collectieve bewustzijn, die mensen die staan onder controle. En dat is met Nelson Mandela precies hetzelfde. En dat zegt helemaal niks over dat datgene wat hij heeft meegemaakt, de inspiratie, die hij de wereld heeft gebracht, dat het daardoor geen betekenis heeft. Maar je ziet wel bepaalde zaken waarvan je je kunt afvragen van, goh nou dat is toch wel bijzonder hè? Dat hij dat soort kleding en dat soort orders ook draagt. Wat steekt daar achter, waarom is dat?

Kijk dat zullen we nooit horen want die mensen, die hebben een eed. Als je bijvoorbeeld mensen spreekt uit het koningshuis hier van Nederland, dan zul je merken dat die mensen in een compleet andere werkelijkheid leven. Dat is gewoon zo.

Arjan: Op welke manier bedoel je dat?

Martijn: Nou als je een gesprek zou hebben met bijvoorbeeld Beatrix, met de zus van Beatrix of met iemand anders van de koninklijke familie…

Arjan: Ik heb met Irene even gesproken.

Martijn: Als je met die mensen gaat spreken en je komt echt in gesprek, dan zul je merken dat hun perceptie van deze werkelijkheid er één is, die compleet anders is. Ze leven in een andere gedachte, ze leven in een andere werkelijkheid, ze hebben ook andere mogelijkheden. Ze zitten niet in dezelfde werkelijkheid als waar wij in zitten, ze zitten niet in een andere frequentie maar ze zitten in een ander toneelstuk, de scene is anders. En dat maakt, dat er bij hen ook een ander gevoelsbewustzijn is. Ze hebben een andere staat en ook een andere status.

En dat is bij machtige mensen, ook al is jouw invloed veel minder dan die van jouw zus Beatrix, toch primair aanwezig.

En mensen op deze aarde, die belangrijke posities bekleden, staan allemaal onder controle van machtige, hele grote kartels, machtige invloeden, die het menselijke bewustzijn besturen, waardoor ze dingen doen, waarvan ze zelf vaak denken dat ze het doen uit rede van iets goeds of iets passend, maar eigenlijk een agenda uitvoeren waarvan ze zich vaak niet eens bewust zijn. En er zijn ook mensen bij, die zich daar verschrikkelijk goed bewust van zijn, zoals Bernard die zich er gewoon bewust van was wat er allemaal gebeurde. Ik zal niet zeggen dat het een slecht mens is want dan zou ik zomaar zeggen dat de opa van een paar kinderen slecht is, dat kan niet, maar ik zeg wel dat er mensen zijn die zich daar bewust van zijn wat voor positie ze hebben en wat ze allemaal hebben gedaan.

En Nelson Mandela is daar echt geen uitzondering op. Hij heeft een sleutelpositie hè die man.

Arjan: Ja. Je noemt even een sleutelpositie op het gebied van dat er ook veel met bewustzijnsveranderingen gebeurt, ik weet niet meer precies hoe je dat nou letterlijk noemde, maar is er een soort “tipping point”, dat we bij jou ook moeten gaan uitkijken?

Martijn: Ja zeker, dat “tipping point” is bij iedereen dus ook bij mij.

Op het moment, dat je gaat zien dat ……….. ik kan het natuurlijk over mezelf niet zeggen, op het moment dat ik zie en dat geldt dan voor mijzelf ook, op het moment dat ik zie, dat iemand anders, die in eerste instantie werkt vanuit het principe dat alles gelijkwaardig is en dat je dus deelt met elkaar, dat je vanuit je kwetsbaarheid open staat als ik zie en als andere mensen dat ook waarnemen bij mij, je kunt best een dag een ietsje minder open zijn door drukte etc. en misschien niet helemaal lekker voelen, ieder mens reageert zo, maar als dat dus meer een regel wordt dan uitzondering, dan is er iets aan de hand, dan is er een signaal. Want op het moment dat je geen kwetsbaarheid meer durft te tonen, dan komt er een ander bewustzijn binnen. Dan krijg je te maken met dat suprematie bewustzijn, waarin je jezelf eigenlijk al boven de ander gaat stellen of eigenlijk dit (op afstand houden). Nou ja, ik denk dat dat voor iedereen zo is en voor mij natuurlijk ook.

En ik zal niet zeggen, dat mij dat niet gebeurt, wie ben ik om dat te zeggen? Ik bedoel, de krachten zijn groot. Het is alleen wel zo, dat ik behoorlijk autonoom ben, behoorlijk autonoom, ik zeg niet dat ik het 100% ben want dat weet ik ook niet van de blinde vlekken, maar doordat ik behoorlijk autonoom ben als mens, mij niet conformeer aan krachten van anderen, en uitsluitend navigeer op mijn innerlijke kracht als mens en die kracht ook uitdraag als mens naar anderen, is die kracht zo sterk van binnenuit, dat het neurologisch bewustzijn bij mij, je vraagt het over mij, zo ontzettend geraakt wordt door de slagkracht, de coherente kracht van mijn hart, dat elke vorm van manipulatie, die er natuurlijk ook wel is, ik sta onder dezelfde invloeden, ik kom het heus wel tegen, dat die ook direct door met aandacht en focus te begrijpen hoe dat werkt, direct eigenlijk wordt geneutraliseerd door mijzelf. Dat kunnen we dus allemaal leren. En dat wil niet zeggen, dat alle mindcontrol weg is, maar dan is in ieder geval die invloed van de maatschappelijke samenleving uit deze werkelijkheid is weg. En dan komen er nog 17 andere mindcontrol programma’s aan.

Arjan: Slechts.

Martijn: Nou dat zijn er behoorlijk wat, waaronder ook interdimensionale controle. We spreken nu alleen vanuit het hologram van deze werkelijkheid, waar wij nu leve. We spreken dus niet over de werkelijkheid buiten deze “virtual reality”.

Arjan: Dus we spreken eigenlijk alleen maar binnen de 188ste val. Die 17 mindcontrols hebben we overleefd en dan komen we in 187.

Martijn: Ja precies, maar laten we vaststellen dat het toch gaat om hier op aarde een goed leven te hebben met elkaar? Want op het moment dat wij als samenleving met elkaar in een vrijer veld komen, als wij met elkaar meer inspiratie brengen naar de wereld, en onze zuivere autonomie weer terug kunnen brengen, dat betekent dus dat bijvoorbeeld een priester op een gegeven moment in één keer de moed draagt van, ik ga eigenlijk vertellen, dat die kracht waar ik het altijd over heb, dat die in mij zit, ik noem even een voorbeeld, als we dat met elkaar neerzetten dan zijn wij de wezens, de generatie van deze aardse beschaving, die die inspiratie komt brengen en dan brengen wij die nieuwe samenleving hier op de aarde in een bepaalde vorm. Ik denk dat we ons daar heel erg mogen focussen want de broncodes van het hartbewustzijn, dat is van de oorspronkelijke wereld, worden uitgedragen in elke realiteit, ook in deze werkelijkheid via de natuurelementen. Dus via de natuur. Het is voor ons van groot belang, dat wij met aandacht en focus op onze aarde passen en echt het hoederschap, en niet alleen maar praten van wij zijn de hoeders van deze aarde en vervolgens kijken we hoe eigenlijk alles ten gronde wordt gericht, maar dat we ook de moed durven tonen en het ook uit te dragen als intergalactische wezens in dit lichaam, door aanwezig te zijn daar waar het nodig is. En daar ook echt inspiratie te brengen en ook te doen.

Nou die laag.

Arjan: Gelukkig kunnen wij in deze 188ste mindcontrol laag of val ook nog steeds genieten en het lijkt me een goed moment om dat nu ook even te doen.

Ruud mag ik jou uitnodigen?

Ruud Stoop van flamingo gitaar.nl, wat ga je vanavond voor ons ten gehoor brengen Ruud?

Ruud: Ja ik heb iets moois. We hebben het vanavond over frequenties gehad, toonladders, de koning, dat komt eigenlijk allemaal samen in wat ik ga spelen. Het stuk dat ik wil spelen is een tientos, daar zit een heel verhaaltje aan, ik zal het kort houden. De energie, of de spirit van een tientos is majestueus. En dan gaat het over het koninklijke in onszelf. Dat vind ik een hele mooie. En over frequenties en de toonladders, de toonladder waar dit stuk in staat is de oorspronkelijke toonladder, die de Grieken in de tijd van Jezus en daarvoor bedoeld hadden en later, ik weet niet precies in welke eeuw, is paus Gregorius, en die heeft hem omgegooid, en daar is onze hele Westerse muziek uit ontstaan. Dit is de toonladder …

Arjan: van voor de manipulatie

Ruud: Precies, van voor de manipulatie.

Arjan: Gaan we van genieten.

Ruud: Eerst is het tientos, statig en majestueus en vervolgens gaat het over in een thema dat heet tangos, en dat is eigenlijk feest.

Muzikaal intermezzo

Arjan: Dat was een mooi feestje Ruud! Absoluut, dankjewel.

Martijn: Fantastisch.

Ongelooflijk. Ik vind het zo mooi dat er dan zo’n heel spel uitkomt via je nagels. Wonderlijk hoor.

Arjan: Ongelooflijk. Dankjewel.

Martijn: Dankjewel.

Arjan: Super Ruud.

Nog een paar uitspraken van goeroes waar ik een korte reactie van jou wil. Maar veel korter dan voor de muzikale intermezzo, s.v.p. (gelach).

Het zijn Engelse teksten, die lees ik eerst even in het Engels voor en dan vertaal ik ze.

Ramana Maharsi: Love itself is the actually form of God, dus de liefde zelf is de eigenlijke vorm van God.

Martijn: Ja. (Martijn klemt met zijn vingers z’n lippen op elkaar) (gelach)

Arjan: Nothing can be achieved without knowledge and yet everything can be achieved just through a pure heart. Er kan niets bereikt worden zonder kennis en tegelijkertijd kan alles bereikt worden juist door een puur hart.

Martijn: Zou je die nog een keertje kunnen zeggen in het Nederlands?

Arjan: Niets kan bereikt worden zonder kennis en tegelijkertijd kan alles bereikt worden juist door een puur hart.

Martijn: Ja dat klopt beide stellingen. Kennis is belangrijk.

Arjan: Dit is van Sai Baba. Cultivate nearness with me in the heart and it will be rewarded, then you too will require a fraction of that supreme love. Cultiveer nabijheid met mij in het hart en dat zal beloond worden, dan zul jij ook een fractie van de hoogste liefde ervaren.

Martijn: Niet.

Arjan: Deze komt uit de koran. Allah does not burden a soul beyond that it can bear. Dus Allah doet geen ziel pijn verder dan dat de ziel aan kan.

Martijn: Nou dat betekent zoveel gelijkertijd. Ik zou willen zeggen dat het klopt. En daar houd ik het bij. Volgende.

Arjan: De demiurg die lekker “eh” doet, maar goed.

Allright dan houd ik mijn mond ook.

Ramana Maharsi: the degree of freedom from unwanted thoughts and the degree of concentration on a single thought are a message to gauge spiritual progress. Dus de graad van vrijheid die je hebt van gedachten die je niet wilt en de graad van concentratie op een enkele gedachte, zo kun je meten hoe groot je spirituele progressie is.

Martijn: Waar, ja.

Arjan: Nog één van Ramana Maharsi: everything is perfect in God’s creation, ignorance and suffering exists only in the minds of people. Alles is perfect in God’s creatie en onwetendheid en lijden bestaat alleen in de hoofden van mensen.

Martijn: Absoluut niet zo.

Arjan: Dat is van dezelfde goeroe. Ramana Maharsi is toch wel een beetje de godfather van de

advaita vedanta non dualisme..

Martijn: Kijk weet je, het wel of niet waar ….. je daagt me, je nodigt me uit het zo te zeggen, maar dat is natuurlijk ook een perceptie van wat ik dus hoor hè. Alles in het veld van de creatie is perfect, maar binnenin de velden van creatie zijn ook cyborg beschavingen, waarvan mensen denken: oh dat zijn een paar stofzuigertjes, die zetten we uit. Nou vergeet het. En dat is zo’n enorm geavanceerde werkelijkheid, daar gaat de mens nog héél wat over ontdekken de aankomende 5 jaar door de ontwikkelingen hier op de aarde. En dat is zo immens groot, dat die stelling daarmee komt te vervallen.

Arjan: Oké.

Via you tube krijgen we een vraag binnen van ……?…….., die vraagt: wat is de macht van een goeroe? Kan hij of zij volgers positief of negatief beïnvloeden?

Martijn: Natuurlijk dat kan. Maar wat is een goeroe? Dan kom je natuurlijk eerst, als je goeroe bent dan heb je volgelingen. En een goeroe kan zijn, datgene wat je in jezelf juist mag ervaren, dat je dat weer voortdurend bij de ander neerlegt en dat de ander het eigenlijk doet. En als dat zo aan de hand is, ja als je het niet in jezelf wilt, of je blijft het alleen maar buiten jezelf ervaren, dan heeft de goeroe vervolgens ongelooflijk veel mogelijkheid om te manipuleren, om te beïnvloeden etc. En als dat dus ontstaat dan is het ook de taak om daar natuurlijk over te spreken. Van ho wacht eens eventjes, ik merk nu dat je dat en dat doet nou hoe komt dat, want de bedoeling is zus en zo. En natuurlijk de macht van een goeroe is dat je mensen negatief en positief kunt beïnvloeden, althans hun perceptie van de werkelijkheid kun je beïnvloeden, dat hoeft niet eens met positief en negatief te maken hebben. Maar dat is toch ook wat wij allemaal dagelijks in ons leven meemaken? Jouw perceptie van wat er in Syrië gebeurt kan wel heel anders zijn dan wat ik zie. Dus dan is de goeroe de t.v.

Arjan: True.

Vraag van Iniko Duizend, die zegt is Betinho een oprechte goeroe? Betinho Massaro wordt hier bedoeld neem ik aan. Ken je die?

Martijn: Ik ken deze goeroe niet, deze persoon, en ik heb me er ook nooit in verdiept. Dus ik kan hier gewoon geen reactie op geven.

Arjan: Helder.

Maria die vraagt, van Stephen Greer heb ik het boek “Verborgen waarheid en verboden kennis” gelezen. Hoe denkt Martijn daar over?

Nu vind ik (Arjan) het wel interessant om daar eerst zelf antwoord op te geven, omdat ik er vanuit mijn niet kennis van Martijn ook wel ervaring mee heb.

Stephen Greer heeft het disclosure project echt opgezet en dat was eigenlijk mijn wakker worden moment, dat ik het disclosure project zag zeg maar, die film, waarbij 20 hooggeplaatste militairen in de National Press Club in Washington D.C. op 9 mei 2001 geloof ik, ja was 9 mei 2001, die een persconferentie hadden over wat ze allemaal hadden meegemaakt met ufo’s. Die heeft een heel mooi, ja heel waardevol project denk ik in het leven getild en uiteindelijk is dat een beetje verwaterd en deed hij niet echt meer wat en uiteindelijk hebben Bill Ryan en Kerry Cassidy van Project Camelot dat overgenomen. Wat ik altijd bijzonder vond in het verhaal van Stephen Greer was, dat hij eigenlijk zei van: er zijn eigenlijk alleen maar goeie E.T.’s. Want als het slechte E.T.’s waren geweest dan hadden ze allang van allerlei dingen gedaan en dat soort dingen. Vanuit mijn logica, die ik toen had, dacht ik toen al vanuit de hermetische filosofie, zo boven zo beneden, als het hier een pleurezooi is dan moet het daar ook wel een pleurezooi zijn. Dat kan niet anders, dus moet er ook slecht zijn daarboven..

Martijn: Goeie woordkeuze.

Arjan: Ja toch (gelach)

en er is nog veel meer over te zeggen en ik heb Bill Ryan en Kerry Cassidy in 2009 geïnterviewd en kort daarvoor hadden zij hem (Stephen Greer) geïnterviewd. Was echt een knalinterview van de eerste orde, dat was heel bijzonder. Voor degenen die het gezien hebben, kunnen zich dat vast nog herinneren.

En Bill Ryan zei tegen me van, nou ik had het gevoel alsof ik echt met een koude intelligentie aan het spreken was, alsof de ziel er helemaal uit was. En Andrew Collins, heet hij geloof ik, uit Engeland, die heeft denk ik heel goed bloot gelegd wat Stephen Greer doet in zijn campagnes. Die heeft in één van de hele goeie conferenties van Global Bem, break your ancient movements, heeft hij gesproken en daar had hij een aantal “sheets” op elkaar geplakt van de verschillende campagnes over de jaren heen van Stephen Greer, eigenlijk allemaal met dezelfde teksten en een ander naampje er boven, waarbij hij om vreselijk veel geld vroeg en als je een idee hebt met vrije energie, dat je dat bij hem moet aanleveren. Er komt eigenlijk nooit echt iets uit zijn handen. En ook de film van Sirius daar heeft hij driekwart miljoen dollar voor “gefund” gekregen en wat zien we nou werkelijk in Sirius? Ik denk dat hij echt een super vet project is begonnen en mijn persoonlijke indicatie is, dat er eigenlijk niet echt iets uit zijn handen komt en wat allerlei andere mensen er omheen zeggen en wat ik ervan zie, dan denk ik dat Bill Ryan gelijk heeft, die is overgenomen. Maar dan hoor ik graag wat jij ervan vindt van Stephen Greer.

Martijn: Dat is absoluut iets waar ik achter sta, dat hij overgenomen is. Maar dat heeft ook te maken

met…….. kijk er spelen heel veel, tja overgenomen, je kunt zelf in de val trappen waar je eigenlijk andere mensen voor waarschuwt. En dat geldt voor iedereen, voor mij en voor Stephen is dat ook zo. Het hele ufo dossier, het hele scala van ufologie en buitenaardse ruimteschepen, super technologische voertuigen van geheime krijgssmachtafdelingen, die niet gelieerd zijn aan een land überhaupt, maar helemaal privaat opereren, zijn er altijd op uit om hun technologie onbekend te laten zijn, het moet geheim blijven. Er lopen allerlei verschillende draaiboeken door elkaar heen. Er is een draaiboek, dat hier op de aarde technologie is afgeleverd door cyborg beschavingen, die helemaal niet bijdragend zijn voor het menselijk bewustzijn, die puur een programma hebben uitgevoerd om hier technologie te brengen in de vorm van gecrashte voertuigen, zodat die gecrashte voertuigen precies in handen zouden komen van die geheime krijgssmachtafdeling zodat het precies georkestreerd wordt, dat die techniek in handen komt van de machthebbers van de aarde, zodat die machthebbers ook letterlijk de tijdlijn in de toekomst eigenlijk bezetten. Zij blijven de macht houden en vervolgens binnen in die macht zitten dus reptiliaanse wezens.

Wat Stephen Greer heeft gedaan, is er vooral heel erg op wijzen, dat buitenaardsen geen slechteriken zijn. Heel erg erop wijzen dat dus binnen de regering allerlei verschillende facties aan de gang zijn, die deze technologieën gebruiken. Maar hij heeft eigenlijk voortdurend ontkend …… eigenlijk is hij duaal bezig geweest door eigenlijk te zeggen dat het niet bestaat, hij heeft voortdurend een enorme optie ontkend, waarvan, als hij die optie niet zou hebben ontkend, namelijk dat er zeer duistere krachten op de aarde actief zijn, wat mensen vaak niet willen horen, daar kun je ook geen film mee “gefund” krijgen met die boodschap…

Arjan: zeker niet voor driekwart miljoen opbrengst ..

Martijn: exact, dat willen de mensen niet horen.

Dat als je die optie open zou hebben gelaten, dat daarmee eigenlijk een heel groot ander verhaal naar voren zou zijn gekomen, bloot zou hebben gelegd waarom overheidsfunctionarissen in dienst van bepaalde groepen doen wat ze doen en waarom er belang is om die technologie geheim te houden. Die technologie wordt echt niet alleen maar geheim gehouden, omdat niemand mag weten dat die technologie er is, maar omdat die hele brut die daar omheen ligt, dat is gigantisch, gigantisch, werkelijkheden in werkelijkheden, dat dat niet openbaar mag. Want als dat openbaar gaat, als dat open gaat, dan komt er uit, dat de mens een vinding is van een ras, verschillende super geavanceerde rassen, die de mens hebben gecreëerd als slaven. En in dat lichaam leven wij. En dat de mens een product is van een gigantisch experiment en dat wij dus eigenlijk kunnen zeggen van ja, wij zijn niet afkomstig van God, maar potverdikkie wij zijn het resultaat van een immens groot project. En dat weten ze. En daarom ontkennen ze dat.

Arjan: En is Stephen Greer hier bewust in aan het acteren volgens jou of is hij gewoon een marionet en wordt aangestuurd?

Martijn: Hij is onder controle. Er zijn speciale mindcontrol programma’s, die het hele neurale

bewustzijn echt overnemen van mensen. Daar kunnen ze gewoon op in hacken. En vooral

kunnen ze daar op in hacken als mensen in een ontkenningsmodus zitten, want daar waar

ontkenning zit, is geen eigen autoriteit en geen eigen creatiekracht. En dat is hem gebeurd.

Dus je kut zeggen, is hij slachtoffer? Nou ja, ik zou dan eigenlijk willen zeggen: hij is

slachtoffer. Want hij is een heel mooi mens. Dus ja, weet je, dat is natuurlijk het punt hè. Hoe

denk ik daarover? Ik denk, dat het gewoon heel eenvoudig is, dat wij alles bespreekbaar moeten

maken. Zelfs als het niet leuk is. Dat we dat moeten durven doen vanuit een volledige

aanvaarding, dat wij een gigantisch groot potentieel in ons dragen. Dat wij in dit hologram

aanwezig zijn, uit een andere wereld zijn gereisd om hier te zorgen dat de kracht van heelheid,

“the force of creation” hier binnenkomt en dat we dat ook durven te leven. Ook al is het maar een paar procent. We hoeven het niet mooier te maken dan dat het is. We hoeven ook geen komedie te spelen.

Arjan: Dan heeft alles invloed hè, al onze gedachten, al onze gevoelens en dergelijke, dat heb je het over het hele universum en natuurlijk ook over Stephen Greer.

Het is goed om het ter sprake te brengen, om het te onderzoeken en om er naar te kijken. Wat is nu een manier, die bijdragend zou kunnen zijn, zeg maar, om er over te denken en om er over te spreken voor Stephen Greer om hieruit te komen, zodat wij allemaal daar gediend mee worden?

Martijn: Niet.

Dat kunnen wij niet doen. Nee.

Arjan: Oké

Martijn: Nee, want dan gaan we dus bepalen, komen we bij het eerdere stuk. Wat we kunnen doen is gewoon een waarneming brengen naar de situatie met hem en waarnemen vanuit een heel groot bronpotentieel en naar hem kijken, observeren, de situatie en eigenlijk constateren dat is er gaande en we hebben het gezien en het is los. “The observer”, dat is dus wie we zijn.

Arjan: Door het waarnemen lost het op zeg jij.

Martijn: Ja, en het lost niet buiten ons op, dat is het product van wat er oplost binnenin. Want hier (hoofd) zit het programma neuraal.

Arjan: Dus op het moment, dat je het ziet dan komt er ruimte en dat is die ruimte binnenin, dat is gelijk de externe projectie.

Martijn: Ja.

Arjan: Ha, bijzonder. Geweldig.

Martijn: Ja, dat is ook geweldig en dat mogen we ons eens gaan her-inneren, dat wij waar mogen nemen. Snap je het?

Arjan: Ja, prachtig.

Hennie, die heeft een vraag. Dit is wellicht al een beetje beantwoord, op het moment dat je daar een aanvulling op kunt geven dan moet je dat maar doen, en anders is hij misschien al beantwoord.

Als ik een massage geef voel ik een vorm van sturing van binnenuit. Is dat dan mijn hogere zelf? Of is het via binnenuit een vorm van andere leiding. Dat wat er gebeuren gaat voelt goed voor de ontvanger en voor mij, maar dan is er toch achteraf ineens weer dat knagende stemmetje: werd ik geholpen vanuit de matrix? Hoe zuiver heb ik gewerkt? Als we geen vrije wil hebben, wie zit er dan aan mijn touwtjes? Hoe herken ik of het zuivere leiding is die vanuit Bron komt of niet. Waar zit dan de manipulatie, hoe breekt ie in en hoe voelt dat?

Martijn: Ja dat is een hele subtiele vraag hè? Dat is een hele subtiele gebeurtenis want je kunt meegenomen worden hè, meegenomen in iets bij een behandeling van een ander, maar je kunt ook meegenomen worden in gedachten. Het antwoord voor Hennie is, dat alert zijn en blijven een grote sleutel is. Dus alert zijn in wat er gebeurt. Wat we doen, wat we zeggen, wat we ook denken. Dus je mag in dit verhaal lekker met je cliënt samenwerken, je mag je expertise en je talent inzetten. Dat doe je vanuit liefde. Je observeert die ander ook als een reiziger, een wereldreiziger die hier ook ontspanning nodig heeft en een behandeling, een sessie. Dan ga je dit doen vanuit je Hennie zijn in dit geval en je blijft bij de les, je blijft observeren dat je dienstbaar bent naar de ander. Je blijft ook bij de les in je mind en je hele lichaam. En als je dat leert, dat is gewoon waar de mens op uitgeschakeld is, we staan uit eigenlijk, we staan uit. Als we ons weer geen aanzetten komen we tot de conclusie, dat aanwezig zijn in elk moment van wat je doet, dat je daar ook gaat ontdekken van ho wacht eventjes die gedachte hoort niet bij wat ik nu doe. Het is je heel alert worden, heel alert. En als je iemand gaat ontspannen of je zit zelf in een sessie en gaat naar een ander bewustzijnstoestand, dat je dan ook een afspraak met jezelf maakt binnen die verschuivingen in je bewustzijn tot hoe ver die gaat en dat daar een afspraak ligt. Ga ik dus iets buiten het kader van waar het nu om gaat, dan word ik mezelf dat bewust. Je kunt jezelf namelijk “programmeren”, je kunt jezelf een instructie geven. Dat is de “creator” in jezelf. Dat doen we niet, dat hebben we afgeleerd, deze lichamen staan eigenlijk uit. En dat is wat we hier komen brengen.

Arjan: En wat zou een goede opdracht voor jezelf kunnen zijn voor therapeuten, die in een sessie gaan, om zelf bewust te zijn, zeg maar, dat er zo weinig mogelijk invloeden van buitenaf kunnen zijn.

Martijn: Nou de eerste stap is, dat je je heel goed terdege bewust bent, dat je niets en niemand dient. Ook geen God. Niemand. Je dient niemand en niks behalve dat je werkt vanuit jouw Kracht. De mens is de Krachtdrager. Dat je vanuit het mens zijn beseft, dat je in verbinding staat via je mens zijn met het grotere veld van de werkelijkheid. En dan ga je aan de slag op die manier en dan zul je merken, dat je eigen route daarin duidelijk wordt hoe je daarin verder navigeert. Daar is geen draaiboek voor. Dat is voor iedereen anders, we zijn unieke wezens. Maar het is belangrijk, dat je niet iets dient buiten jezelf. Je dient op dat moment zelfs niet eens de cliënt. Dat is een hele rare zienswijze om daar in het begin mee te werken. Als jij beseft dat alles wat daar gebeurt bij die cliënt een vanzelfsprekend gevolg is van het feit, dat jij werkt vanuit jouw Kracht, dat je het eigenlijk in de eerste instantie helemaal doet vanuit jouzelf en jouzelf zelfs ook de ervaring meegeeft, dan is het dus een herziening, dat is een heel nieuw paradigma, in dat moment krijgt de cliënt de maximale lading van liefde en kracht zuiver. Dus ja, het haarbandje zit er weer een beetje op hè.

Arjan: Heel goed, heel goed.

Ella Ster zegt, hoe kan ik mezelf beschermen tegen manipulatie naar aanleiding van wat je vertelde over Greer?

Martijn: Het is belangrijk Ella, dat wij allemaal beseffen, dat wij veel meer zijn dan datgene wat wij hebben geleerd. En op het moment, dat wij daar in kunnen staan, we kunnen in de kracht van ons hartbewustzijn in stilte, in totale stilte, in een sereen veld komen, en er is geen enkele overtuiging meer dat er een kracht buiten jezelf is die groter is dan jijzelf, dan heb je een referentiepunt en dan voel je namelijk dat je dat niet meer doet vanuit je persoonlijkheid, maar er is een enorm krachtveld. En dan voel je dat dat krachtveld niet als een wapen fungeert, maar dat dat krachtveld eigenlijk fungeert als een soort bewustzijn, dat geen enkele andere vorm toe kan laten. En als we dan kijken naar Stephen Greer, en dat durf ik best te zeggen, die was er zich niet bewust van. De meeste mensen, de meeste klokkenluiders steken in, omdat ze iets bekend willen maken. Dus dan zit er een agenda achter, wat ze bekend willen maken. En dan wordt dat toch geleid vanuit hun persoonlijkheid. Dus het is heel belangrijk als Stephen zich bijvoorbeeld had gerealiseerd, dat er dus verschillende krachtvelden zijn op de aarde, dat het helemaal niet zo is dat er alleen maar positieve buitenaardsen zijn en dat hij in dat moment zou hebben herkend, dat hij dat grootse wezen is uit een ander universum, en dat hij heel erg serieus mag nemen, dat de kracht die hij in zich draagt “the force of life” dat hij die elk moment kan aanroepen in zichzelf, ogen dicht boem, kan een halve seconde zijn, en dan is het weg. En dat is een krachtveld, en dat mogen we hardop zeggen, dat zit in ons, dat krachtveld. Dat is de “force” de kracht en die is niet buiten ons. En dat is een kwestie van er mee gaan werken, er mee gaan oefenen en helemaal los komen van elk programma, dat ook maar één fractie in zich draagt van kracht buiten jezelf.

Arjan: Heleen die vraagt: hoe op eigen kracht kunnen we blijven wanneer we gechipt dreigen te worden en in een cyborg maatschappij terecht komen.

Martijn: Wij zullen niet gechipt worden. Althans, er worden wel chip programma’s gevoerd, maar de scenario’s die nu worden gegeven, dat wij worden bestuurd door chips, die ingevoegd worden is absoluut een compleet verzinsel. Nou eindelijk weer eens een heilig huisje. Is puur verzinsel. En waarom is dat een verzinsel. Dat is eigenlijk meer om een soort doemscenario te laten ontstaan, daar heb je het weer, de doemscenario’s en ons daarop te vestigen: oeh dat is in aankomst, want waarom zou je een ras nou een chip geven als je technologie hebt om gewoon op de harde schijf dingen te kunnen aanpassen. Waarom zou je een chip in je harde schijf zetten als je in de harde schijf gewoon iets weg kunt halen en dan neer kunt zetten. Dit is zo’n gigantisch computersysteem (hersenen) dat wij hier hebben, we hebben nog geen flauw benul wat voor vermogen we hebben, alleen in dit computersysteem (hersenen). Daar is helemaal geen chip voor nodig. Ze gaan geen chips inbrengen of codes op ons hoofd zetten, ze breken gewoon in, ze hacken. En het is al gebeurd, dit zijn de excessen.

Arjan: Maar er zijn toch wel allerlei chipprogramma’s actief geweest en nog, dat is toch wel ….

Martijn: Ja dat zijn allemaal biologische, technologische chipprogramma’s, maar dat gaat niet de wereldbevolking overnemen of iets dergelijks. Absoluut niet.

Het zijn verlengstukken, die passen gewoon bij de technologische ontwikkeling op dit moment, dat je gewoon geen telefoon meer nodig hebt, maar dat je even over een chipje (bij de pols) heen drukt en dat je in je brein kunt zien van: oh mijn saldo op de bank is min euro 371,00. Goh hoe kom ik daar nou weer aan om dat aan te zuiveren. Nou dan druk je over de chip heen, weg. Hoef je er ook niet meer aan te denken. Ja bijvoorbeeld.

Arjan: Dan zet je er even 3 nullen achter, dan is die min eruit.

Martijn: Dus de chips op dit moment, er wordt over chips gesproken om in het collectieve bewustzijn in te laden, dat er besturing mogelijk is in het menselijk bewustzijn. Dat is eigenlijk het programma er achter. We wennen daar zo langzamerhand aan, er zitten allemaal angstscenario’s omheen en hebben we straks allemaal terroristische aanslagen en ontploft er nog eens een keer ergens een gigantisch grote bom, waardoor de hele wereldbevolking zegt: nu moeten we toch echt wel wat meer controle hebben hoor, want die mensen die dat allemaal doen, die terroristen, het zou wel fijn zijn als die gechipt zijn. En dan is er een algemeen belang, dat dient en dan is dus die techniek die er al lang is en die niet wordt uitgevoerd, is helemaal niet nodig, gaat het alleen nog maar om wetgeving, om in die wetgeving op te nemen dat er dus ingehackt mag worden in het menselijk bewustzijn. Dat is het enige waar het om gaat.

Arjan: Oké. Want er is natuurlijk …… dieren worden gechipt, gevangenen worden soms gechipt, je kunt chips inbrengen om te betalen, daar kon je in discotheken in Rotterdam 5 jaar geleden al mee betalen als je gechipt was. Er is nu overigens een bericht dat er per 1 december geloof ik, dat er massaal gechipt moet worden, maar dat bericht is echt een hoax, dat is een bekende hoax.

Martijn: Het gaat gewoon niet lukken.

Kijk, in de samenleving waar wij nu leven, zullen er absoluut chips zijn maar dat is allemaal een soort verlengstuk op onvermogen om iets te kunnen regelen. Het is toch hartstikke handig als je een chip hebt en je kunt makkelijk het openbaar vervoer in en uit. Dat soort dingen zullen er zijn. Absoluut. En controlesystemen voor overheden zullen er ook zijn want dat kun je mooi verkopen, het is verklaarbaar. Kijk hier zit een chip in, weet je wel en nou en …

Arjan: De hielprik, daar hebben ze het ook in de uitzending over gehad.

Martijn: Ook, maar dat heeft niks met het menselijke controlemechanisme te maken in het globale systeem. Er hangt een gigantisch netwerk van enorme telemetrische plasmasystemen rondom de aarde, die in staat zijn en dat werkt al 23 jaar, om elk mens op de aarde in het hologram uit te lezen en om daar bubbels van informatie in te schieten, holografisch, waarbij mensen in het morfische veld eigenlijk worden gemanipuleerd, waardoor het brein informatie krijgt uit het morfische veld. Dan krijg je in één keer gedachten, die je nooit hebt gehad en in één keer kom je daarvan onder controle.

Dat wordt ingezet in oorlogvoering, het is gigantisch. En diezelfde technologieën kunnen ook het hele bewustzijn van mensen uitlezen. Uitlezen letterlijk. Denk je nou werkelijk waar, dat ze hele wereldbevolking gaan chippen, om dat te volgen? Die technologieën zijn al helemaal uitgerold, allang uitgerold. En de mensen, die dit soort dingen zouden horen, die zich bewust zijn van deze technologie, die zouden zeer waarschijnlijk zeggen: nou zeg, dat is nou echt logica.

Arjan: Ja, ja, ja. Ja proost.

Misschien een mooi moment om een bekrachtiging te doen.

Martijn: Zouden we deze nog kunnen doen?

Arjan: Ja prima, oh ja dat is ook zo, ja, ja.

Martijn: Staat een uitroepteken bij.

Arjan: Ja zeker, en een hele grote ook nog.

Deze is van Hedwig, die zegt van, ik stoor me al enige tijd mateloos aan de promotie van de bijeenkomsten met Martijn van Staveren. Deze meneer heeft werkelijk geen benul waar hij het over heeft, hij heeft zelfs bij benadering de klok niet horen luiden en weet al helemaal niet waar de klepel hangt. Werkelijke goeroes als Jezus of Ramana of Osho verkondigen geen leer en zijn al helemaal niet, zeker niet met persoonlijke groei bezig. Deze zin laat in één oogopslag zien, dat deze meneer Martijn zich nog nooit werkelijk heeft verdiept in deze ware goeroes, wat deze mensen werkelijk te zeggen hebben. Deze goeroes hebben het nooit maar dan ook nooit over jou of mij als persoontje. Jezus, Ramana en Osho hebben het eerder over afbraak van deze persoon. Natuurlijk zijn er mensen, die zich als goeroe uitgeven maar niet deze naam verdienen en dat is zeer kwalijk. Zo vind ik ook kwalijk dat Martijn mensen op het verkeerde spoor brengt met dit soort bijeenkomsten. Alles wat hij zegt is allemaal leuk en aardig, maar niet meer dan dat. Leuk als entertainment, maar het brengt je dan ook nooit, maar dan ook NOOIT (hoofdletters) bij dat wat je werkelijk bent, maar alleen er steeds verder vanaf.

Ik moet eerst even reageren want het is mijn tekst. De tekstjes die bij de uitzending komen, die komen van mij en die overleg ik vaak ook niet met Martijn, dat is dus van mij.

Ik vind het zelf heel fijn en waardevol om schijnbare tegenstellingen tegen het licht te houden met Martijn, maar als je er niet blij van wordt, Jezus redt geloof ik dus … (Arjan steekt 2 duimen op) dat kan ook.

Martijn: Ja dat kan ook. Klopt, ja.

Nou goed ja een ervaring van iemand en ik denk dat het goed is, dat je dat ook in de uitzending brengt. Ik bedoel dat mag en het is ook wel begrijpelijk. Ik zou zeggen, Hedwig als je je al enige tijd mateloos stoort aan de promotie, zet er gewoon een andere zender op of een ander kanaal. Dat doe ik ook als ik een televisiezender zie waarvan ik denk: hé dat vind ik vervelend, dan zet ik hem gewoon op een ander kanaal.

Maar het feit, dat je een bericht stuurt geeft toch wel aan, dat je ergens mee zit en in ieder geval dat je wilt laten weten wat er is en ik denk dat het gewoon goed is dat je je frustratie en boosheid hier overbrengt. Aan de andere kant zeg ik wel van, hoe weet je dat het nooit maar dan ook nooit iets brengt? Heb je met mensen gesproken, die dat allemaal zeggen? Weet je, het zijn allemaal vragen en ik denk wel dat het belangrijk is, dat ja als er promotie is, ik weet niet wat je precies met promotie bedoelt, maar ik denk dat het belangrijk is, dat je naar buiten kunt uitdragen dat er dus een mogelijkheid is in Nederland om openlijk te kunnen spreken over een nieuw paradigma. En nou goed, dat mag je promotie noemen, maar ik denk dat de kerk aan de zijgevel een kruis heeft hangen en dat dat eigenlijk ook een vorm van promotie is. Dus ja, wat is promotie? Ik denk, dat het vrijuit spreken over deze onderwerpen gewoon iets is, dat hoort bij deze tijd. En dan kun je vinden, dat ik daar geen enkel verstand van heb, nou laat het nou eens zo zijn dat ik gewoon uit mijn nek klets omdat mijn haarband er af is. Stel je voor, dat ik finaal uit mijn nek klets. Wat zou er eigenlijk mis mee zijn om uit je nek te kletsen? Want het brengt toch wel heel veel inspiratie op gang. Ik denk, dat het gewoon goed is, dat je kijkt naar wat goeroe eigenlijk inhoudt. Ja en ik zou zeggen kom eigenlijk hier in de uitzending gewoon, want dit vraagt om zoveel reacties.

Arjan: Hartstikke mooi en dat ……. ja ik kan nog wel zeggen, dat ze zegt van God doet nooit iets bij mensen, ja ik kan over het tegendeel daarvan nog wel iets zeggen. Ik zat vanochtend nog echt met tranen, die mij over de wangen biggelden van een mail die wij kregen, het hele team van Earth Matters, van iemand, die zat in Frankrijk in een klein dorpie en die had ons ontdekt en de uitzendingen, die was echt helemaal de koning te rijk, die had een fantastische brief geschreven, die voelt zich niet meer alleen en heel veel dingen vielen op de plek en deelde een stuk van het eigen leven en was gewoon heel erg dankbaar en blij om zich te kunnen verbinden en dat mailtje staat niet op zichzelf. Dat is echt zo ontroerend mooi wat er gebeurt, wat ik merk en voel in het veld bij heel veel mensen over de hele wereld. Dit mailtje kregen we uit Frankrijk, maar we krijgen natuurlijk ook veel uit Nederland en uit allerlei landen krijgen we de mailtjes. Het is fantastisch hoe mensen zich verbonden weten. Ja ik vind het heel fijn om dit met jou en ons team te kunnen neerzetten en met het publiek en ook thuis, ik vind het echt 100 punten. We zitten 188 valletjes, we hebben groot feest hier, joehoe.

Martijn: Ik vind wel, dat mensen daar best iets over mogen zeggen. Het is alleen de vraag, is het een verkeerd spoor of niet? Ik denk als je gewoon in het veld kijkt op dit moment en ik heb wel recht van spreken om daar iets over te zeggen, ik heb de afgelopen jaren gewoon echt duizenden mensen gesproken en er zijn zeker zo’n 18.000 mensen naar lezingen gekomen, het gaat helemaal niet om de lezingen ook niet om de promotie. Want het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en een plek van bekrachtiging waar mensen openlijk en vrij kunnen spreken over hun ervaringen. En er zijn miljoenen mensen op deze wereld die ontvoeringen hebben meegemaakt door buitenaardse beschavingen, die beslist niet prettig zijn. Daar is geen klankbord voor en ik denk dat het belangrijk is dat we naar een andere wereld durven gaan door er openlijk over te spreken en dan is het ook ontzettend belangrijk om niet te roepen van dat het nooit een bijdrage levert dan doe je namelijk al die mensen enorm tekort die door enorme processen zijn gegaan en levensvreugde vanuit een eigen vermogen hebben weten te vinden.

En wie zijn wij dan om te zeggen dat het wel of niet werkt. Het gaat er om wat het iemand brengt.

Dus misschien dat de toonzetting en de boosheid, die erin zit, ik vind het wel lief dat je me meneer Martijn noemt, dat je die gewoon eens gaat onderzoeken van waar je frustratie en boosheid zit. Want kennelijk ben je toch ergens geweest op een bijeenkomst en ben je toch ergens ook wel geraakt, wil je misschien iets ook wel verdedigen. Ik nodig je uit om die verdediging verder uiteen te zetten want je spreekt niet alleen voor jezelf, maar uiteraard nog veel meer mensen. En jij bent in ieder geval de dappere die er uiting aan durft te geven. En daar wil ik je wel een compliment voor geven. Dankjewel.

Ik denk dat het ook goed is om gelijk door te schakelen naar een bekrachtiging vanuit ons oorspronkelijk vermogen. En dat is geen promotie. Dat is bekrachtiging.

Je doet het lekker allemaal op je eigen manier. Ik geef alleen maar een inspiratie hoe je die kracht in jezelf kunt voelen. En als je het op een andere manier doet, doe het op je eigen manier. Want er is niet één manier.

Bekrachtiging

Doe lekker je ogen dicht als je dat wilt en ontspan lekker op de stoel of bank, waar je ook zit. En realiseer je, dat de kracht in jou aanwezig is, het scheppingspotentieel, en dat je elke vorm, alles wat er zich buiten je afspeelt, geluid, smaak, geur, reuk, alles wat buiten het lichaam is, dat dit op dit moment komt te vervallen. Je gaat met je aandacht aanwezig in je lichaam en je doet het als eerste van buiten naar binnen in je hoofd. Je bent op dit moment aanwezig, ontspannen met je aandacht in je hoofd in het centrum van je hoofd aan de binnenkant van je ogen. En haal er maar eens rustig en diep adem bij. En ontspan bij de uitademing.

En met het besef, dat jij met je kracht van voorstelling aanwezig bent in je eigen biologische computersysteem en de legitimiteit die je hebt als wezen uit een andere wereld van kracht en liefde en daadkracht, ben je met je aandacht in je hoofd aanwezig en laat je een beeld ontstaan wat jij in dit moment in je leven een belangrijk thema vindt waar verandering c.q. beweging mag komen. Laat het maar zien in je hoofd, het thema waar jij nu beweging wilt.

En de gedachte en het beeld, dat daar bij opkomt is een elektrisch circuit in het computersysteem waar je nu bij aanwezig bent en vanuit het krachtveld besluit je nu dat deze gebeurtenis, dat wat je net ziet, waar je beweging in wilt zien, wordt geannuleerd, geneutraliseerd en je voelt het in je hoofd wegvloeien. Het is weg.

Je gaat op dit moment met de aandacht direct naar beneden, je neemt gewoon aan, volstrekt, dat het gebeurd is en je gaat met de aandacht naar beneden door je keel naar de plek waar je fysieke hart zit en het gedeelte iets onder je hart. Als je wilt leg je daar je hand neer om de krachtplek van jezelf te ervaren. En besef dat alles wat je doet uit jouw kracht komt.

Dit is het orgaan in je fysieke lichaam, dat rechtstreeks in contact staat met een creatieveld waar vandaan jij bent gereisd uit een ander universum en dat jij vanuit het krachtveld je hart, deze creatie kunt ontvangen uit een ander universum, die dwars door deze werkelijkheid heenloopt en dat op het moment dat je nu met je hand op je hart een nieuwe creatie laat ontstaan, dat in de plaats komt van datgene, wat je net hebt geneutraliseerd, dat je dat ook insluit in je hart met warmte en zelfrespect, laat het maar binnenkomen. Laat maar zien wat de nieuwe creatie is.

Ga maar kijken wat voor gevoel je dat geeft. En besef op dit moment de verbinding met je creatieveld.

Je neemt deze nieuwe creatie mee, denkbeeldig omhoog door je keel naar je hoofd. Je bent op dit moment zelf aanwezig in je hoofd en je ontvangt de creatie vanuit je hart en je voelt het op dit moment aan het werk in je hoofd. Je bent met aandacht aanwezig in je brein.

Schenk het cadeau van de creatie, dat je zelf hebt gecreëerd, schenk het aan je brein. Alsjeblieft.

En bij de in- en uitademing zul je ervaren dat dit cadeau zich verspreidt vanaf het hoofd helemaal door het lichaam in elke cel tot aan je voetzolen.

Op dit moment is elke cel in je lichaam op de hoogte van de nieuwe creatie.

Hart – brein – lichaam.

En dan doe je je ogen open.

————————————————

Deze techniek is de basistechniek van oorspronkelijke creatie en manifestatie.

Wat wij doen is met een enorme kracht, een enorme kracht, vanuit het hart een nieuw neurologisch signaal van het hartbrein brengen naar dit brein hier (hoofd).

Zo kun je rustig alles opheffen, neutraliseren kun je het ook noemen. Je kunt heerlijk de nieuwe situatie uitnodigen. En als je dit ook nog eens doet vanuit een diep ontspanningsmoment, dat je hersenenstaatgolf ook nog in een rustige frequentie komt, uit het denken, en als je het dan ook nog eens doet vanuit het grotere besef dat je uit een andere werkelijkheid komt, je vliegt het niet aan vanuit je persoonlijkheid, je gaat er heerlijk in, dan zul je merken dat je trauma kunt oplossen, dat je vrij kunt komen van programmeringen in de mind, die helemaal niet van jou zijn. Je kunt alles doen wat je mag doen en jij mag alles doen, want je bent een kind van de Bron.

Arjan: Het is ongelooflijk hoe krachtig dat is, we hebben het met de educatiedagen gedaan en wat er in beweging is gezet bij mij is echt gigantisch. Maar wat ik om me heen hoor ook. Het lijkt een hele simpele oefening, je doet hem zo even eigenlijk, maar wat er direct daarna al gebeurt is echt onvoorstelbaar.

Martijn: Deze analoge, oorspronkelijke scheppingskracht brengt ons werkelijk bij wie zij zijn.

Nou ik vond het weer een hele bijzondere avond.

Arjan: Ja ik ook.

Martijn: Het is uiteindelijke weer een hele lange uitzending geworden geloof ik, 5 voor 11.

Heerlijk.

Arjan: Voor ons doen nog redelijk fatsoenlijk.

Martijn: Laat je in ieder geval geïnspireerd zijn door datgene wat in jezelf gebeurt. En probeer het niet te bevatten want ons lichaam heeft er echt moeite mee. Laat het gewoon plaatsvinden in jezelf en weet dat je veilig bent. Weet ook, dat er geen krachten zijn, die groter zijn dan jijzelf, maar dat je neurologische programma anders kan reageren. “Remember who you are”, hier in je hart, jij bent de drager van dat veld. En daar mag je trots op zijn, juist in een tijd waarin het heel chaotisch is in de wereld, ben jij en wij allemaal nodig met elkaar om ons voorstellingsvermogen in te zetten om rust te brengen in deze prachtig mooie realiteit.

Arjan: Om af te sluiten kan ik nog melden dat de dvd inmiddels gearriveerd. Dus de mensen, die de eerste dvd hebben besteld, hebben die ook al opgestuurd gekregen, de tweede dvd die is vanaf 20 oktober. De mensen die hem gezamenlijk hebben besteld krijgen hem dan ook toegestuurd.

De volgende uitzending, die is op maandag 31 oktober en ben je van harte welkom om weer aan te sluiten, of via you tube, of via de studio hier in Haren.

Ja vind je het nu leuk wat we hier doen, geef even een duimpje bij dat you tubje, dan komt hij ook weer hoger in de start, dat is weer fijn. En als je ons wilt ondersteunen dan zijn er allerlei mogelijkheden, die aangegeven worden in de video hier beneden. Ik vind het fantastisch om dit met Martijn en iedereen van het team van Earth Matters en met jullie te doen, heel hartelijk dank daarvoor, ja doen we echt met elkaar, zo voelt het ook.

Martijn: Het is een gezamenlijk project, laten we dat nog even een keer hardop benoemen, Wat we doen, we zijn pioniers door zo tegen de stroming in te gaan en ineens merken we dat we altijd al in die stroming zaten en dat doen we met elkaar en dat kan ook uitsluitend doordat we dat met elkaar ook elke keer doen, we werken met elkaar mee.

No goeroe.

Arjan: Dus dankjewel dat je erbij was, dankjewel dat je dit ook hebt bekrachtigd en graag tot de volgende keer.

Martijn: Tot ziens.

CROWD POWER 19, 6 oktober 2016

Goeroe of op eigen kracht?

Arjan: Welkom bij Earth Matters t.v., dit is crowd power 19, goeroe of op eigen kracht met o.a. …

Martijn: Ja ik ben er ook bij vanavond, hartelijk welkom, het is vandaag 6 oktober en we maken er weer een heerlijke uitzending van met elkaar. Fijn dat je meekijkt en zeker ook fijn, dat je erbij bent.

Arjan: Ja inderdaad.

Martijn: En jullie hier in de zaal ook uiteraard, van harte welkom.

Arjan: We gaan lekker in het nu zitten waar de goeroes ook zitten heb ik begrepen. Maar we beginnen met het goede nieuws.

Als het aan Andreas Senjaya ligt wordt de wereld als één grote biologische boerderij. Zijn Indonesische startup denkt een oplossing gevonden te hebben voor de voedselzekerheid in de toekomst. Hoe? Door boeren, landeigenaren en investeerders met elkaar te verbinden via internet. Hij is initiator van iGrow, een veelbelovende startup, die in korte tijd al duizenden boeren aan het werk heeft gekregen.

En Henk Fransen, die is arts, hij zet zich in voor één geneeskunde en is bezig met het vormgeven van het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland. Het Nationaal Business Success Award Instituut heeft hem in zijn branche de nationale ondernemersprijs toegekend en uitsluitend topbedrijven met een voorbeeldfunctie worden voorgedragen voor nominatie. Deze prijs is, zoals Henk zelf ook zegt, een opsteker voor de gehele complementaire geneeskunde.

En daar is weer een bekende Nederlander, die zijn mond opendoet. Deze keer is het Joop Braakhekke, hij zegt: als ik geen geld had, dan ging ik dood. De topkok is 75 en bij hem was onlangs voor de tweede keer alvleesklierkanker ontdekt. En hij zegt ontzettend teleurgesteld te zijn in zijn zorgverzekeraar ONVZ, die vergoedt niet de complementaire immunotherapie die Joop’s leven kan redden. En nu kan hij dit zelf wel betalen, maar hij vindt het onacceptabel dat zijn lotgenoten in de kou staan. Protocollen zijn belangrijker dan levens, zegt hij. Het is super dat hij dat in de openbaarheid brengt.

En over hetzelfde onderwerp hebben we de verleiders met o.a. George van Houts en Victor Löw, die doen ook een duit in het zakje, want ze geven uit de succesvolle “door de bank genomen” in de nieuwe theater show “slikken en stikken” een second opinion over ons zorgstelsel. Dat gaat over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideur patiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljarden winsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar pas op, het is een voorstelling zonder verdoving. (gelach)

Martijn: Dus draaideur patiënten. Ik had wel eens gehoord van draaideur criminelen maar nog niet van draaideur patiënten. Dat zal in het zorgverzekeringswezen wel een term zijn, die veel gebruikt wordt.

Arjan: Ik denk dat de CEO’s daar targets voor hebben.

Martijn: Ja dat denk ik ook wel. Nou mooi nieuws.

Arjan: Ja toch.

Martijn: Heel bijzonder en wat betreft Joop Braakhekke, ja dat is natuurlijk ……. we hebben toch een bepaalde herkenning nodig hè, iemand die bekend is, die zich uitlaat over iets wat overal speelt. Als iemand, die bekend is, dat vertelt geeft het toch iets meer nawerking. Het galmt wat langer na.

Arjan: Iets meer gewicht, er wordt iets meer aandacht aan besteed. Op de één of andere manier klinkt het ook geloofwaardiger als dat op één of andere website staat.

Martijn: Ja, zeer onterecht uiteraard.

Arjan: Ja absoluut, ja. Maar goed, desalniettemin wel mooi, dat hij die uitspraak doet.

Martijn: Nou we gaan lekker beginnen.

Arjan: Dat gaan we zeker doen en ….. word jij zelf wel eens als goeroe gezien of benaderd Martijn?

Martijn: Dat is een leuke vraag. Dat weet ik uit mijn eigen ervaring niet. Ik kom het zelf helemaal niet tegen, ik hoor wel andere mensen daar iets over zeggen. Dat ze een gesprek hebben met andere mensen van ja, dat ik een goeroe ben of iets dergelijks. Ik kom het zelf gewoon nooit tegen. Mensen waar ik mee spreek zijn toch, en dat ga ik niet overdrijven, zijn toch echt wel heel veel mensen.

Ja, ik kom het niet tegen. Helemaal niet. Ik denk ook dat de mensen, waar ik mee in contact ben en de mensen die met mij in contact zijn, ook merken als er gewoon een dialoog is, dat die gelijkwaardigheid, gewoon mens zijn met elkaar, gewoon normaal mens zijn, gewoon aanwezig is.

En ja natuurlijk zullen daar verhalen over zijn van andere mensen. Ik denk, dat dat meer voortkomt uit onwetendheid ook. Wij mensen hebben toch wel vaak een oordeel of mening over andere mensen, zo zal het over mij ook zijn en ik ben me bewust dat ik natuurlijk toch wel een andere visie uitdraag naar buiten, wat behoorlijk haaks kan staan op andere visies. Dat roept gevoelens op en als je dat plakt bij andere zaken dan kun je misschien daar het gevoel bij hebben van, nou daar moet ik wat tegen doen tegen die man. Ik noem maar iets hè. Uiteindelijk is voor mij een goeroe iemand, die mensen afhankelijk maakt eigenlijk van iets buiten de mens.

En als er iets is waar ik en veel mensen op deze wereld mee bezig zijn, is juist dat je elkaar inspireert die kracht in jezelf te vinden. In jezelf. Ja, wat is er dan nog een goeroe eigenlijk?

Het kan natuurlijk zijn, dat ik als inspirator toch een rol vertegenwoordig waardoor andere mensen gaan zeggen, ja maar Martijn zegt dit en Martijn zegt dat. Mensen die dieper en vaker naar mijn ervaringen hebben geluisterd, die horen ook dat juist ik altijd zeg: het gaat niet om wat Martijn zegt, het gaat niet om de vorm, het gaat om de inspiratie, het gaat helemaal niet om wat hij zegt, het gaat erom wat er binnenin jezelf leeft.

Arjan: Je brengt ook wel een heel nieuw paradigma eigenlijk met alle dingen die jij benoemt. Dan is het ook niet zo gek, dat mensen, als ze refereren aan dat andere paradigma, dat dat voornamelijk via jou komt.

Martijn: Nou ja, dat mag ook. Ik vind het ook helemaal niet vervelend dat het gebeurt – proost – ik vind het helemaal niet vervelend, maar het is wel iets wat we met elkaar dienen bewust te zijn, dat we beteugelen dat we geen projecties naar elkaar toe sturen.

Arjan: Daar hebben we een heel aantal vragen over binnen gekregen, ook over jou. Daar zullen we een aantal van gaan behandelen vanavond. En Leila, daar beginnen we mee, die zegt van, ik zou het fijn vinden als Martijn zelf vertelt in plaats van gebonden te zijn aan het beantwoorden van gestelde vragen. Tot nu toe worden de meeste vragen met dezelfde reactie beantwoord. Martijn, gooi je haar los en ga vrijelijk je gang alsjeblieft. (Arjan aait Martijn over zijn haar).

Martijn: Ik heb geen gel in mijn haar, dus het is redelijk los. Ik had op facebook ook al gezet, misschien ben je dezelfde persoon die dat heeft geschreven, ik zal mijn haarband af doen.

Ja, het verdient wel een kleine toelichting natuurlijk. We zitten hier met elkaar in een soort ja een verzameling van allerlei opvattingen, vragen, meningen etc. Die worden bij elkaar gebracht en daar trachten we dan in een uitzending een bepaald stukje aandacht aan te geven. Het gaat natuurlijk toch altijd in vraag en antwoord, in een opmerking met reactie en ik ben me wel bewust, dat er voor mensen thuis ook een stukje beperking is van: gooi nu eens al die papieren en scripts weg. Eigenlijk komen de reacties altijd. Ik krijg net een papier, ik weet eigenlijk helemaal niet wat er in staat, vind ik ook niet belangrijk, het is voor mij eigenlijk al interactief. Er is wel een bepaald script nodig om dat te verzamelen.

Maar we hebben al wel gesprekken gevoerd over uitzendingen, die dus gewoon blanco zijn en gaan we gewoon met elkaar heel interactief spreken over wat er zich aandient.

Dus het is absoluut waar, maar mijn haar zit los, dus dankjewel.

Arjan: Voor dit format en ook de naam crowd power en de gedachte waarmee we dit zijn begonnen is ook voor mij heel belangrijk, dat we het samen doen, dus ook met het publiek. Dat is voor mij ook crowd power. Dus ik vind het zelf ook heel belangrijk en ik voel ook, zeg maar, dat als we …. ik vind het hartstikke leuk om zelf vragen te verzinnen en ook om jou te laten praten, maar ik vind het ook heel leuk, dat de vragen vanuit iedereen komen, vanuit het publiek. Ik voel ook, dat het een vollediger spectrum, zeg maar, is aan vragen wat er komt op het moment dat we die vragen meenemen, dan dat we dat niet zouden doen.

Martijn: Nou, dus dezelfde reactie, dat weet ik niet of je dat echt allemaal hetzelfde zou moeten noemen, maar je kunt natuurlijk wel zeggen, dat er één kracht is, en die zit in ons. Eigenlijk alles wat er zich afspeelt heeft toch echt te maken met onze wijze hoe we er mee om kunnen gaan. In zekere zin is het wel zo. Maar ik zal het wat spannender maken.

Arjan: Ik heb een aantal uitspraken van goeroes verzameld en graag een korte reactie van jou of je het zinnig of onzinnig vindt,

Martijn: Of ik het zinnig of onzinnig vind! Oh ja.

Arjan: Of anderszins een korte reactie.

We beginnen met de tweede voor de regie.

“Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij.”

Martijn: Nou dat is een hele mooie. Dan ga ik mijn haarband eens even los doen (gelach)

Dit kun je op heel verschillende manieren lezen hè? Het is symboliek. Vertrouw op de heer met heel je hart en steun niet op eigen inzichten. Het zijn letterlijk woorden en kun je ook letterlijk nemen en als je dat ook letterlijk neemt, dan zou je eigenlijk kunnen zeggen van dat het een afleidingsmanoeuvre is om je eigen kracht eigenlijk gewoon helemaal niet te beleven om dus de zienswijze van een ander over te nemen. Zo zou je het kunnen zien.

Dat is ook het lastige, en misschien ook wel tussen aanhalingstekens een beetje het “gevaarlijke”, dat datgene wat we lezen, ook wat iemand dus vraagt aan de ander of vertelt, dat de perceptie van wat je denkt dat er staat, wat je denkt dat er wordt gevraagd en wat ik zeg, dat dat verschillende betekenissen kan hebben hè.

En als je dan bijvoorbeeld kijkt naar: vertrouw op de heer met heel je hart, zou je ook kunnen vertalen met: vertrouw (niet?) op jouw eigen innerlijke kracht in je hart en steun niet op eigen inzicht, je zou ook kunnen zeggen: steun niet op je neurologische bewustzijnsfrequentie. Dat is de afleiding, dus zo kun je er dubbel in kijken.

Arjan: Er is wel een andere spreuk overigens, dat is een tweede bijbelspreuk, die noemde ik niet, waar je op reflecteert, dat is: ik ben de weg, de waarheid en het leven en niemand komt tot de vader dan door mij.

Martijn: Dat is eigenlijk hetzelfde.

Arjan: Precies.

Martijn: Dat is dezelfde inhoud eigenlijk.

Ik moet mijn haar toch niet los gooien, dat resulteert in ernstige complicaties.

Arjan: Nou nou nou.

Neale Donald Walsch, dat is de schrijver van “Ongewone gesprekken met God”, ik heb ze zelf echt allemaal ingedronken toen ze uitkwamen. Ik vond ze echt allemaal fantastisch. Maar hij en God, die kletsen wat af in die boeken. Ik heb een aantal uitspraken van hem.

God blijkt echt positief te zijn over een paar Amerikaanse ex presidenten. Over Bush bijvoorbeeld zegt hij: dat is een man van meer wijsheid en visie, medeleven en moed dan hedendaagse bronnen bereid waren te erkennen. En ook Clinton is volgens God geweldig, omdat hij gelooft in fundamentele arbeidersrechten, bij praktisch elk sociaal probleem kiest hij de kant van de kleine man en tegen de gevestigde belangen, voegt God er aan toe.

En als je denkt, goh dat is wel een heel raar beeld dat Neale Donald Walsch in zijn boeken schetst, we hebben in de show notes een link staan naar de pagina nummers en de verwijzing waar dit ook daadwerkelijk staat. Ik heb, toen ik ze zelf voor het eerst hoorde, kon ik me ook niet voorstellen dat dit erin stond en ik heb het nagelezen, en het staat er inderdaad echt in. Dus, God vindt de Amerikaanse presidenten heel leuk.

Zinnig of onzinnig?

Martijn: Moet ik nou gaan reageren op wat een het woordje God betekent, dat weet ik natuurlijk helemaal niet. Ik weet niet met wie hij spreekt, wie God binnen zijn paradigma is. Als we dan spreken over God als een persoon, die alle mensen liefheeft, ja waarom zou dat dan niet kunnen? Waarom zou dan niet iets moois van elk mens gezien mogen worden? Zelfs als we allemaal een beeld hebben dat het niet koosjer is op bepaalde punten.

Arjan: Maar hij gaat nog even verder, want over de anti-goeroe Hitler zegt hij eigenlijk ook, dat Hitler ook naar de hemel ging en dat hij min of meer ook een heilig man was.

Martijn: Ja en daarom is het zo belangrijk, dat ik vooral blijf vrij spreken samen met andere mensen op deze aarde, dat hemel, God, Jezus Christus toch een veel grotere realiteit is dan dat we op dit moment neurologisch kunnen bevatten.

Dus ja, waar moet ik op reageren? Ik vind dat heel lastig om te doen. Je kunt zeggen is Hitler dan iemand, dat hij zo kwaadaardig is, dat zijn Wezen niet naar de hemel gaat? Nou ik zou kunnen zeggen: nee, want hemel en hel bestaan überhaupt helemaal niet, dus dan blijft er eigenlijk één realiteit over en dat is dat het toegankelijk is voor iedereen. Dat komt redelijk dicht in de buurt van het heelheidsprincipe, dat er dus geen onderscheid wordt gemaakt. Aan de andere kant kun je je ook afvragen van, was Hitler werkelijk een mens die een bepaald deel van de geest in zich draagt hè het heelheidswezen of was Hitler een neurologisch-biologisch neuraal bewustzijn, die onder controle stond van zeer geavanceerde krijgsmachtsafdelingen. Dus ja….

Arjan: Interessante vraag…

Martijn: Ik heb het boek niet gelezen en dat ga ik ook niet doen.

Arjan: Nog even over Hitler verder, daar is de seculaire documentaire “The greatest story never told”. Ik weet niet of je daar van hebt gehoord?

Martijn: Ja, ik heb daar wel mensen over horen spreken.

Arjan: Ja oké. Daar wordt hij in ieder geval ook neergezet als iemand die toch heel anders achter de schermen acteerde als dat hij voor de schermen is neergezet door de propagandisten.

Martijn: Natuurlijk. Dat is waarvan we allemaal ook voortdurend bewust mogen blijven. Het demoniseren van mensen is gewoon gevaarlijk. We spreken er met elkaar over dat er verschillende invloeden zijn in het menselijk bewustzijn. In de psyche, in het mentale bewustzijn, het emotionele bewustzijn, het spirituele bewustzijn, daar lopen alle invasies door ons systeem heen. Het is belangrijk dat we mensen dus niet gaan demoniseren. Dat geldt dus ook, hoe gek het ook klinkt, dat is de grootste opgave, voor mensen die zelfs dictator zijn hè. Ik hoor ook wel mensen mensen die ontzettend slecht over het koningshuis spreken, het zijn allemaal reptielen. Weet je, of het dan wel of niet zo is, op het moment dat we spreken over mensen, zijn ook die mensen ergens in de kern gewoon vader en moeder, hebben ook liefde voor hun kinderen. Dat mag niet uit beeld raken. Dat is heel belangrijk. Dus ja, het zou allemaal maar zo kunnen wat er in het boek staat.

Arjan: Er is een opmerking van een lezer, die zegt: het leven is mijn goeroe.

Martijn: Ja mooi.

Arjan: Ja vond ik ook heel mooi.

We hebben een gedicht van Jeff Foster, die gaat er ook over, die hebben we in show note geplaatst, prachtig gedicht. Als je dat wilt lezen dan kun je hem daar vinden.

Martijn: Je bedoelt de show notes onder het filmpje.

Arjan: Onder deze film, ja. Dat is onder het artikel en onder de video. Daar staan de show notes en daar staan ook de links naar dit soort dingen.

We kregen een vraag binnen over de laatste crowd power: in de laatste crowd power betrok je de kerk in een bekrachtiging. Ik merkte, dat ik daar van schrok, ik vond het nogal wat wat je daar deed. Beweging brengen in het instituut kerk. Als ik “label” wat ik ervoer en wat mijn gedachten waren, zou ik dat manipulatie noemen. De vraag die ook nu bij mij opkomt is, wie is Martijn van Staveren om te bepalen dat dat het beste idee van de wereld is om op dat moment beweging te brengen in de kerk. Dat lijkt warempel wel op goeroe gedrag. Hoe ziet Martijn dit? En klopt het woord bekrachtiging wel als daar derden bij worden betrokken?

Martijn: Ja, nou sowieso is het helemaal niet aan Martijn om iets te bepalen, ik bepaal ook helemaal niets. Het is een bekrachtiging en dat woord ga ik ook zo uitleggen, vanuit met elkaar in een observatie, vanuit een observatie, waarneming door middel van je voorstellingsvermogen, innerlijk, waarbij je invloed hebt op je neurologisch bewustzijn. Dus we bepalen eigenlijk helemaal niets. Ik bepaal ook niks. En wat het woord beweging betekent in deze context, is dat beweging, dat is ook waar de mens naar toe wordt geleid, en als we daar niet over spreken dan slibt dat dicht en wordt het een technologische uitleg. Wat wij mogen beseffen is dat alles wat wij buiten ons zien, wat zich buiten ons lichaam afspeelt, daar hoort feitelijk zelfs ons lichaam + ons brein bij, maar ik houd het nu eventjes buiten ons lichaam, alles wat we buiten ons lichaam zien, dat is een werkelijkheid die wij waarnemen op basis van onze zintuiglijke waarneming. Ik zal er een stapje voor gaan zitten, dan zou je kunnen zeggen, dat onze zintuigen eigenlijk worden aangestuurd door signalen uit het brein. Dus dat stapje daarin betekent weer dat er elektrische signalen zijn in ons brein, die een beeld geven van de werkelijkheid, dus met andere woorden, alles wat wij buiten ons zien, voelen, ruiken etc. is iets wat zich in een elektrisch circuit afspeelt in ons brein.

Als wij met ons bewustzijn in ons brein aanwezig zijn met voorstellingsvermogen, dan zijn wij eigenlijk aanwezig met ons bewustzijn in de boordcomputer waar eigenlijk alles wordt gearrangeerd. En daar hebben we invloed, wij hebben invloed met ons bewustzijn omdat we hele scheppende wezens zijn, hebben wij invloed op die werkelijkheid, die zich afspeelt in ons brein. En als we dan spreken over beweging, wie is Martijn dan dat hij bepaalt dat er beweging komt in een kerkelijk instituut, dan zou je het ook kunnen vertalen, dat wij het recht hebben als wezens op deze wereld, waar wij dus leven en houder zijn van dit fysieke lichaam, dat we het recht hebben en ook het recht mogen nemen vanuit respect en waarde om eventjes vanuit de kracht van voorstelling eventjes aanwezig te zijn in jezelf om vervolgens dat waar te nemen wat zich in jouw autonome gedeelte afspeelt binnenin jouw brein, daar ben jij de houdster/houder van en dat je door middel van je voorstellingsvermogen wat van jezelf is vanuit je eigen kracht van creatie in je eigen fysieke lichaam, naar een thema toebrengt, dat zich ook afspeelt in je eigen lichaam, kun je door middel van je waarneming invloed uitoefenen, die dus vanuit inspiratie ontstaat, om beweging te brengen in je eigen neurologische bewustzijn, waar opgeslagen ligt wat de kerk en het instituut betekenen. En als je dat in jezelf en massaal doet en dat doe je vanuit je hart naar je hoofd, dus niet alleen in je hart, dan breng je beweging in je eigen neurologische systeem, dat uiteindelijk invloed heeft op de werkelijkheid. Want de beweging is hart, brein, lichaam, werkelijkheid.

En dat is eigenlijk wat er gebeurt. En als we dan het woord bekrachtiging gebruiken, het is geen manipulatie en het heeft helemaal niets met goeroe te maken, en degene die dit vraagt mag hier ook zitten om dat in te leiden vanuit kracht van binnen met elkaar, zul je ook ervaren dat het helemaal niets met goeroe te maken heeft, maar waar waarschijnlijk de gevoelens uit geboren worden omdat het over de kerk gaat, is een onderliggend programma in het onderbewustzijn van de mens. Want een kerkelijk instituut, nou dat is wel heel groots, wat denk je wel niet dat je ………wat wij denken, wij zijn prachtige mooie wezens en wij zijn creators.

Wij zijn scheppende wezens en wij mogen invloed uitoefenen vanuit inspiratie, gezamenlijk, niet om iets te veranderen extern buiten ons, of om de deursponning te verplaatsen van de kerk aan die kant of om mensen iets te veranderen, nee dat is manipulatie, dat is zuiver manipulatie, maar om alleen maar waar te nemen, dat het instituut, dat is een hologram, het instituut is een energie, een programma eigenlijk binnen deze matrix, dat je daar naar kunt kijken en met je voorstellingsvermogen komt er beweging in het neuraal bewustzijn van jezelf, wat effect heeft, effectueert in verandering binnen in dat instituut. En als je dat heel diep durft te onderzoeken, kom je gelijk honderdduizend stappen dichterbij hoe buitenaardse en interdimensionale beschavingen functioneren en hoe het oorspronkelijke volk, wat uitgedrukt wordt in het Christusbewustzijn, functioneert.

Arjan: Het feit …. er wordt ook nog even gerefereerd aan “jij bepaalt” zeg maar, je leidt het natuurlijk toch in, je praat ons er doorheen, waarbij iedereen met zijn eigen voorstellingsvermogen al dan niet kan aanhaken, dat is voor iedereen autonoom.

Martijn: Natuurlijk, je werkt toch vanuit je eigen kracht. En misschien zou je van het woord “bepalen” wel kunnen zeggen, het is een soort van inleiding.

En nogmaals, als iemand anders die inleiding wil doen graag. Dan ga ik lekker daar zitten (Martijn wijst naar de zaal). Het gaat niet om mij, het gaat erom dat je de inspirator durft te zijn. Ik denk dat ik dat ook als het enige mag vertegenwoordigen, die inspiratie te brengen.

Ik begrijp het volkomen hoor, want je kunt het op heel veel verschillende manieren bekijken, ik ben ook heel dankbaar dat je dit aankaart, anoniem. Het is niet alleen wat jij voelt, maar dat speelt natuurlijk veel meer. En ik denk dat ik ook heel veel kan leren, juist in deze situatie om al die verschillende facetten ook te bekijken. Dus dankjewel.

Arjan: Mooi.

Heikel punt in het goeroe verhaal is natuurlijk Jezus. Dus daar hebben we ook een aantal vragen over binnen gekregen. En Nina die zegt, mijn vraag aan Martijn heeft te maken met de bewering, dat Jezus, en als ik het goed heb begrepen, geen enkele religieuze figuur of ascended master heeft bestaan of bestaat. Mijn vraag is, als deze wereld een knip- en plakprogramma is en het geknipt en gekopieerd en verdraaid wordt vanuit het oorspronkelijke veld van de oorspronkelijke mens, omdat andere krachten er niet toe in staat zijn om het zelf te creëren, dan is er toch een achterliggende, oorspronkelijke energie aanwezig, waar ik me mee kan verbinden? In mijn ervaringswereld is hij er wel en alle anderen ook, waardoor ik juist in aanraking met energievelden in mijzelf ben gekomen, waardoor ik aan het ontwaken ben. Ik ben benieuwd hoe jij dit ziet.

Martijn: Nou ja, dat is precies wat het is. Er liggen achterliggende werelden, of eigenlijk nog niet eens achter, maar wij bevinden ons in die werelden. Dit is een fysieke werkelijkheid in dit lichtspectrum. Die oorspronkelijke wereld, ik noem het wel eens de vrije zone, wezens die over het zelfbeschikkingsrecht beschikken, dat is de vrije zone, daar is geen manipulatie, daar zijn alle wezens gewoon zuiver aan het leven vanuit de eigen wil, en daar zijn geen controlelagen en die wereld, die is er dus gewoon. Uit die wereld zijn we ook gekomen. Het is alleen niet zo, dat we vanuit die wereld een reïncarnatie programma ervaren, dat we op dit moment denken te herinneren of te voelen. Dat zit anders in elkaar. Die wereld is er en je kunt je op die wereld richten. Dat doe je door met je kracht en aandacht binnen in jezelf te zijn en vooral die eigen kracht binnen in jezelf te ervaren binnen deze werkelijkheid, waar wij nu leven in dit hologram, noem het maar een soort biologisch universum. Binnen dit universum waar wij in leven, dat overigens door alle rassen ook wordt gezien als een volledig volwaardig universum, spelen zich allerlei processen af en die processen, die zich afspelen, zijn van allerlei verschillende aard. Heel veel daarvan zijn manipulaties, hologrammen, die ingevoegd worden in deze werkelijkheid, en die dus vooral in de werkelijkheid worden ingevoegd in het frequentiebereik waar ons neurologisch systeem op reageert, waarbij we dus iets kunnen voelen uit onszelf en dat we een verwarring maken, dat het buiten onszelf is. En of het voor jou dan wel of niet Jezus is, dat maakt helemaal niets uit. Dat doet er niet toe. Dat kan iedereen op zijn eigen manier ervaren.

In een later stadium zal de mens gewoon ontdekken, dat zij eigenlijk heel lang heeft geïnteracteert met een bewustzijnsveld, dat artificieel is en wat veruit misleidend is geweest. En eigenlijk ook een voortdurende frequentie in het emotionele veldbewustzijn van de mens veroorzaakt en vasthoudt, wat uiteindelijk omgezet kan worden in een bepaalde gedachte en ook een bepaald patroon van gevoelens, waardoor je in een soort dwangbuis zit, wat je ervaart als liefde. Zoiets.

Arjan: En dat je dus ook wel dingen legitiem kan leren, waar heel veel mooie dingen uit voortkomen.

Martijn: Ja. Het gaat om de uitbeelding hè. De mens is heel goedgelovig. En als er maar genoeg mensen in het verleden iets hebben gezegd over deze situatie, bijvoorbeeld over Jezus, dan zit het gewoon in het collectieve bewustzijn. Dat is een driehoek van creatie en andere rassen, die de mensheid sturen, letterlijk, in dit model waar wij nu leven, begrijpen extreem goed hoe dat functioneert. Hoe het nu moment wordt beïnvloed door gemoedstoestanden, hoe gemoedstoestanden effect hebben op het neurologisch systeem eigenlijk, en dat speelt zich in het neurologische systeem af, en hoe het neurologische systeem invloed heeft op een creatieveld, dat je morfogenetisch veld is, waaruit het nu moment weer ontstaat. En daar kunnen dus allemaal overtuigingen in liggen. Dus als jij in je lichaam overtuigingen draagt, fysiek, dat iets bestaan heeft dat er feitelijk nooit is geweest, dan zal jouw lichaam je toch duidelijk signalen laten voelen en ook intellectueel wordt het je aangedragen, dat het zo is. Het zijn een soort cyborg hypnose sessies. Het is de tijd, dat mens daaruit mag wakker worden.

Arjan: Marian die gaat er op door, die heeft een vraag, ze zegt: Martijn heeft het een aantal keren gehad over zeer bewuste wezens, die zo’n 2000 jaar geleden op aarde waren om de mens te inspireren. Dat is natuurlijk de tijd van Jezus. En dat is gebruikt, of misbruikt om diverse religies en spirituele leringen te creëren. Zou Martijn wat meer over deze zeer bewuste mensen willen vertellen? Waar kwamen zij vandaan, hoe heetten ze, wat vertelden ze en is hier ook nog wat van bewaard gebleven? Kunnen we daar originele dingen van vinden, dus geschriften of. …..

Martijn: Ja, die oorspronkelijke geschriften …. een groot deel daarvan is verbrand in de historie, maar er worden ook heel veel van die geschriften wel degelijk bewaard in de kerkelijke instituten.

Arjan: Onder het Vaticaan.

Martijn: Een deel, ja. En dat is versplinterd, dat zit niet op één plek. En dat zijn de kronieken van wat er eigenlijk werkelijk gebeurd is, o.a. dus zo’n 2000 jaar geleden toen een groep wezens zich koppelden in dit hologram, dit universum, dus ook een menselijke beleving meemaakten, dus eigenlijk wat wij ook allemaal hebben.

Zij kwamen uit verschillende districten van allerlei andere universa. En de grootste groep wezens, die hier kwam, dat waren wezens uit het Antares universum. Dat ligt op de 153ste toonhoogte van 188 ladders. Kun je je afvragen ja waarom 188 en niet 189..

Arjan: 188 vallen zijn er ook hè.

Martijn: 188 vallen en 188 toonladders en elke toonladder is eigenlijk een soort geometrisch bewustzijn, dat opgebouwd is uit honderden triljarden universa. En elk universa heeft een eigen toonhoogte en een eigen geometrisch bewustzijn, dat opgebouwd is uit emotionele scheppingskrachtvelden door alle rassen, die daarin leven, alle verschillende galactische centra.

En zo’n 2000 jaar geleden kwam er een vrij grote groep mensen uit andere werelden, die geboren werden op deze wereld hier, letterlijk geboren, zich ook koppelden, eigenlijk hetzelfde als wat wij nu aan het doen zijn, wij zijn zelfs diezelfde familie, dus we zullen ook net zo bespot worden als in die tijd, nou is het belangrijk om nu gewoon even door te zetten, en dat er in die tijd dat die mensen hier binnenkwamen, dat waren mensen uit het Antares universum, mensen uit het Siriaans universum, dat is 87ste toonhoogte, heel verschillende velden. Het heeft niks met hoogte te maken overigens, het zijn verschillende velden door elkaar heen, en dat is een gigantisch “event” geweest in het hele universum scheppingsveld, niet alleen in dit universum maar in alle universa is dat gezien, gevoeld, is dat letterlijk gezien, waargenomen, en dat waren zulke krachtige bewustzijnsvelden die koppelden aan fysieke lichamen, zo ontzettend krachtig dat die fysieke lichamen eigenlijk een enorme dreun te verwerken kregen in het neurologisch systeem vanuit een krachtveld wat daar tussen de subatomen in de intermoleculaire ruimte aanwezig was.

En dat was zo’n krachtveld, zo’n neuro krachtveld, dat het brein van die mensen, een hele cluster, zo’n enorme upgrade maakte dat daardoor gemonitord werd, want onze lichamen worden neurologisch gemonitord, dat er indringers waren volgens de onderdrukkende machten in de lichamen hier.

Arjan: En de gemonitorde waar je op doelde dat is door het oorspronkelijk levensveld, het gouden kwantumveld? Of is dat al weer een ….

Martijn: Die wezens, die mensen, het waren mensen die zich gekoppeld hebben aan het universum hier en geboren werden, die hadden zoveel invloed op het neurologisch systeem van de lichamen dat de onderdrukkende machten, die er toen al waren, en nu nog steeds, in hun hologram verstoring, konden zien. Voor hen was dat verstoring voor ons is dat een ontstoring, maar dat er een verstoring plaatsvond in het controlemechanisme hoe dat hologram werkt. Dus die lichamen, die dus kennis maakten met die enorm krachtige alliantie van wezens uit o.a. het Antares universum, die zorgden er voor, dat er niet alleen in die fysieke lichamen er in één keer een schokgolf van andere neuronen plaatsvond, ook dat brein werd geuprade dat ging letterlijk van zeg maar, we zitten nu maximaal op zo’n 8%, schoot gewoon naar 30% en dat werd gemeten in alle neurologische systemen van alle mensen, omdat we een intelligentieveld hebben met elkaar. Collectief intelligentieveld.

Arjan: Is dat het morfogenetisch veld?

Martijn: Uiteindelijk is dat het morfogenetisch veld van de aarde, elektromagnetisch veld, en dat zijn eigenlijk allemaal weer mandala’s en geometrische figuren. Dat werd gezien. Dat werd gezien. Wat er is gebeurd in die tijd is eigenlijk weinig tot niets, dat heeft gewoon plaatsgevonden, daar kunnen ze ook niks aan doen. Uiteindelijk zijn die wezens vertrokken en hebben een zaadje achtergelaten zoals we dat wel eens noemen.

En in latere tijd, 300 jaar daarna, 300 jaar na het jaar 0, in die periode zijn Archontische krachten binnengedrongen in een Reptiliaanse beschaving, die door middel van tijdreizen, terug zijn gegaan in de tijd en daar een compleet andere werkelijkheid hebben ingevoegd, er doorheen. En dat is voor ons heel moeilijk te begrijpen maar vergelijk het maar even met een computer, zo simpel is het natuurlijk niet, maar het is toch wel een mooi voorbeeld. Je hebt een filmpje op je computer staan en er is een deeltje in dat filmpje en dat vind je helemaal niet leuk, dan ga je je computer openmaken, je gaat terug in de tijdlijn van dat filmpje, je pakt bij minuut 1 t/m 31, dat stukje knip je er tussenuit, of als het er niet tussenuit geknipt kan worden, zet je er een ander filmpje overheen, zodat de volgende die dat filmpje bekijk vooral met terugwerkende kracht, dus dat nieuwe filmpje ziet en dat is wat erin gemonteerd is.

Arjan: Is dat praktisch waar Johan Slavenburg het over heeft in zijn “Valsheid in geschrifte” als hij spreekt over de concilies die ook ongeveer 300 jaar na Christus begonnen met: die hele bijbel is herschreven, is dat de praktische uitvoering ervan?

Martijn: Ja. En die hoax die is zo ontzettend groot, dat de wezens, die achter het Christusbewustzijn hologram werkelijk hier zijn gekomen, wachten tot de mens op de aarde dit durft aan te nemen. En dat is een hele spannende gebeurtenis, want er hangt nogal wat dogma aan vast en we worden echt geregeerd door bepaalde leren en bepaalde gevoelens, die zitten in ons geprogrammeerd en ik ben me buitengewoon bewust hoe heftig dat is. Ik zeg dat ook niet zonder respect.

Maar soms moet je iets gewoon zeggen om het in beweging te zetten. En ik begrijp dat dat niet altijd even makkelijk is. En dat wordt in het hele universum ook gezien, dat dat voor de mens niet makkelijk is. Er wordt ook vanuit het hele universum naar gekeken hoe de mens hier op gaat reageren, omdat het een grote, emotionele schok is om te ontdekken, dat heel veel dingen gefalsificeerd zijn en dat de mens zelf de kracht in zich draagt, precies in alle verhalen die we hebben gezien. En voor ons is dat nogmaals heel moeilijk, dat zijn we nu aan het beleven, we zijn een technologische periode aan het ingaan waardoor de mens de bewijzen krijgt, dat er gerommeld kan worden met de techniek die er nu is, in tijdlijnen. Interdimensionale interceptie teams zijn er. En het is een buitengewoon ernstige kwestie en dat kun je weg beredeneren en dat kun je weglachen, je kunt het weg verklaren, je kunt zeggen: het is allemaal onzin, en je kunt zeggen: maar dat is niet zo, mijn gevoel zegt …..

Mijn vraag is: hoe betrouwbaar is ons gevoel? En het is wel degelijk mogelijk, dat ons gevoel ons een onmogelijk rad voor ogen draait. Het is niet makkelijk, nogmaals, maar het is de tijd dat we daar naar gaan kijken.

En als jij daar naar durft te kijken, als wij daar naar durven te kijken met ons voorstellingsvermogen, dan gaan wij de oerkracht van de mensen, die hier zijn gekomen in die tijd om ons te inspireren, gaan we eigenlijk precies dat doen wat zij hier kwamen brengen, namelijk kennis, innerlijke kennis installeren in het fysieke lichaam, zodat je de moed kunt vinden in jezelf om te veronderstellen, dat alles wat je hebt geleerd wat heel zwaar weegt in allerlei verhalen, dat je dat kunt durven loslaten en dat je daarvoor een ander beeld van binnenuit laat ontstaan in je systeem, dus de boordcomputer, daar willen spirituele mensen uit het oude paradigma helemaal niet naar toe, maar dat de boordcomputer hier (hoofd) eigenlijk herschreven wordt door hart, brein, lichaam, zodat je een andere werkelijkheid ervaart. De mens heeft zichzelf vastgezet. En het is nu de tijd om dat gewoon langzamerhand in supersnel tempo op te lossen. En dan hebben we daar met elkaar heel wat aan te doen. Want vergis je niet, miljarden mensen hè, miljarden mensen zitten vast in dogma. En dat klinkt niet leuk wat ik nu zeg. Dat begrijp ik. Maar het is wel zo. En die miljarden mensen voeren ook ruzie en oorlog met elkaar over de thema’s die zij in zich dragen, wat waarheid is. Waarheid, wat is waarheid? Wat is waarheid hè? Waar ga je voor?

Arjan: Tja.

Gigantisch perspectief. Om nog even terug te komen op Antares. Je zegt het Antares universum. Antares is ook een planeet. Ik herinner me nog dat er op internet van die plaatjes circuleren over het perspectief hoe groot dingen zijn, dan zie je eerst een plaats en dan de aarde, dan is Antares een ster. Dat is de grootste eigenlijk Antares, en de aarde is dan eigenlijk één pixel en Antares is dan het hele beeldscherm gevuld. Hebben we het over die of is het echt een ander universum?

Martijn: Nee, dat is een ander universum. Dat is een heel ander universum, dat hier dwars doorheen loopt. Antares is overigens één van de kleinere supersterren. Maar in relatie tot onze zon is hij gigantisch groot.

Arjan: Ik kan me herinneren, dat een dame, die hier was met de natuurwezens, die heeft ons systeem gelezen en die zei ook: je komt van Antares oorspronkelijk, dat dat een zend en ontvang ding was.

Martijn: Ja het heeft in zoverre niets met elkaar te maken, dat de ster Antares niets heeft te maken met het universum van het Antarische bewustzijn, zoals dat wordt genoemd, maar we mogen er ook bij stilstaan dat alle elementen, die hier in dit universum aanwezig zijn, een samenraapsel is – sorry creators van dit universum dat ik het even zo zeg, we maken het even heel simpel – dat het een samenbrengsel is, dat klinkt beter, dat het samengebracht is uit allemaal elementen uit allerlei verschillende universa. Dit universum, dat wij nu ervaren, is een kunstmatig universum, dat zich tussen de lichtvelden in bevindt, allerlei coderingen, en het is een kunstmatig universum, opgebouwd door artificiële beschavingen met bepaalde redenen om hier een experiment te laten ontstaan, dat die dimensies, dit universum er tussenin ligt door lichtvelden, en op dit moment doen we precies wat eigenlijk bij het experiment hoort, wat eigenlijk werd geacht al mislukt te zijn. Wat dus niet zo is.

Arjan: Even een vraagje tussendoor vanuit youtube. Van welke planeet kom jij eigenlijk?

Martijn: Ik kom van de aarde, de aarde waar we nu leven, alleen uit een universum waar de oorspronkelijke mens leeft. Dat is een aarde, die vele malen groter is dan deze aarde, waar ook voor geldt dat deze aarde hier is een …… het is een geprogrammeerd bewustzijnsveld, dat buitengewoon scheppend en mooi is, ik ben gek op deze aarde, ik houd ontzettend van deze wereld. En ik kom, voordat ik hier ben aangekomen in dit universum, ben ik vertrokken, bewust, vanaf de oerplaneet in het universum en dat is een veld, waar eigenlijk alle mensen vandaan komen, dus het is helemaal niet zo bijzonder of zo, het klinkt nu heel bijzonder, en het is een veld, dat veld van het universum waar ik vandaan kom, dat is een expressie, en ik hoop dat het een beetje uit te leggen is zo in het kort, het is een expressie, dus het is een uiting van alle universa bij elkaar opgeteld. Dus elk gevoel wat gevoeld wordt ergens in een universum, in een sterrenstelsel, op een planeet, en ook daarvan …… wij denken dat het universum er alleen maar uitziet zoals wij dat nu kennen, er zijn zoveel verschillende universa, die wijken compleet af van wat wij zien, ziet er totaal anders uit, daar zou onze wetenschap in één keer helemaal flauw van vallen als ze dat zouden zien, en al die verschillende bewustzijnswerelden al die wezens, die daarin leven, al die wezens hebben dus gevoelens en die gevoelens zijn gebaseerd op zelfbeschikking, die gevoelens kun je zeggen dat zijn emotionele scheppingsvelden, krachtvelden die niet gelimiteerd zijn en niet gedualiseerd zijn, dus in het gehele spectrum is de kracht aanwezig, het is niet dat daar allemaal angst is en dat liefde, het is gewoon puur schepping. Dus die mensen zijn vrij van invasies, en al die krachtvelden, die dwars door elkaar heenlopen, dat zijn allemaal geluidstonen, laat ik het zo maar zeggen, en als je dat omzet en allemaal bij elkaar optelt dan komt er een frequentie uit en dat is dus een geometrie en dat is een wereld op zich, een universum, en dat is het heelheidsbewustzijnsveld. De mens is een expressie van dat veld. En de mens wordt ook zwaar onder druk gezet, hier, om daar dus niet naar toe te gaan, geen enkele voorstelling te hebben en vooral geen zeggenschap te hebben vanuit jezelf. Daar kom ik vandaan.

Arjan: Oké. En heeft dat in deze matrix ook een naam? Die wereld waar jij vandaan komt.

Martijn: Nou, ik noem het gewoon het heelheidsveld. En daar komen wij allemaal vandaan, tenminste de mensen die bezig zijn met dit thema, die hebben dus een diepere roep van binnenuit, van oké er klopt gewoon iets niet en dan het afleren van alles wat er niet klopt, dat is eigenlijk de drijfveer en ook het “bewijs” waar je vandaan komt. De aarde is genoemd in allerlei verschillende scripten als Gaia..

Arjan: Tierra matera heb ik ook wel eens gehoord

Martijn: Tierra matera, Terra Gaia is eigenlijk de planeet in de klank, wat de aarde is, wat de werkelijke aarde representeert en dat is een enorme planeet, die er niet uitziet als onze planeet. Onze planeet is rond, niet plat, deze aarde is rond waar wij leven en is een fysieke wereld die dus opgebouwd is uit 5 dimensies, wij zien er maar 3, omdat we uitgeschakeld staan in ons brein, en de wereld waar we allemaal vandaan komen, daar is het ook een ronde wereld, want dat is een deel daarvan, maar als het vermogen van ons groter wordt, dan zullen we zien, dat die wereld uit allerlei verschillende lichtvelden bestaat en dat we in elk lichtveld als zodanig kunnen leven. En dan zullen we helemaal niet het gevoel hebben dat we op de aardkorst staan om het zo maar te zeggen, maar dat we met ons bewustzijn reizen door allerlei verschillende secties van dat enorme lichaam, dat Terra Gaia is.

Arjan: Onvoorstelbaar.

Martijn: En dat is één van de sleutelcodes in het scheppingsveld, hoe al die frequenties door elkaar heen lopen, dat zijn levende, geometrische bewustzijnsvelden, daar zitten ook aan gelinkt gewasformaties, het deel wat dus wel authentiek is op deze wereld, wat niet gemaakt wordt door buitenaardsen maar ontstaat op een heel andere manier, het is buitengewoon super interessant. Ik heb mijn haarband nu toch wel aardig los.

Arjan: Ja, ja, ja. Kun je me een voorbeeld noemen van een graancirkel die authentiek is voor ……

Martijn: (hoest) sorry, ik ben een beetje verkouden geworden gisteren, want ik heb nooit een jas aan, tenminste, dat is dan vandaag afgelopen.

Ja, wat authentiek is. Ik weet de namen niet zo uit mijn hoofd. Waar ik naar kijk, ik kijk niet naar het uiterlijk van een graancirkel. Ik heb van kinds af aan heb ik een soort “gift”, een gave noem ik het, zo heb ik dat als kind dus ervaren, omdat niemand dat kon, het is geen gave, want het zit allemaal in ons neurologisch systeem, kan ik luisteren door te kijken naar een vorm. En wat ik dus doe, ik kijk naar een vorm, een graancirkel, ik kijk er naar en neem het heel bewust goed in me op, vervolgens doe ik mijn ogen dicht. Op het moment dat ik dat heb gedaan, is dat beeld aanwezig in mijn hoofd, het is geen beeld het zijn allemaal neuronen, elektrische signalen, en daar ga ik me op afstemmen, dat doe ik in stilte, en ik neem dan allemaal enorme lijnen van geluid waar en als ik daar dieper in ga, dan krijg ik allemaal resonantietonen te horen, ik wil het nog geen codes noemen, en zodra ik dat dus hoor, dan is het een veld, een formatie, wat voortkomt uit het hologram van de aarde. En een enorm groot deel wordt gefabriceerd door uitermate, zeer geavanceerde technologie, die in een baan om de aarde hangt en door enorme grappenmakers uit de krijgssmachtafdelingen bewust wordt geprojecteerd om de mensen in een spiritueel dogma te houden. Er zitten overal agenda’s achter. En dan zou je denken: waarom doen ze dat dan? Dat komt omdat die wezens onder een neurologisch invasiemodel staan. Het is zo’n enorme complexe materie, eigenlijk als je daar naar toe durft te gaan, dan is het eigenlijk heel eenvoudig, want je krijgt ineens inzicht. Er blijft weinig over, het wordt allemaal heel eenvoudig en simpel. Wat dan mooi is, is dat je je tijd kunt investeren in datgene waar wel echt iets te onderzoeken valt. Want de mens wordt een beetje bedonderd.

Arjan: Op 22 oktober is in Den Haag een hele uitgebreide tentoonstelling van graancirkels door meneer Klingenberg georganiseerd…

Martijn: Ja dat zag ik, heb ik ook op facebook doorgeplaatst, een buitengewoon mooi initiatief van Monique..

Arjan: Ja absoluut. Als mensen daar naar toe gaan en al die prachtige graancirkels aanschouwen, heb je daar een tip voor hoe ze zich zelf kunnen trainen of je nou kunt kijken van goh wat is nu een authentieke graancirkel of uit welk veld komt hij?

Martijn: Ik kan in deze uitzending daar maar niet zo een paar tips over geven. Dan zou ik mijzelf en de mensen tekort doen, want het is natuurlijk een buitengewoon diepgaande kwestie, dat is een afstemmingsverhaal en daarvoor zijn ook heel veel referentiepunten nodig te deleten in je systeem. Dus ik zou gewoon zeggen, ga gewoon lekker kijken en geniet van deze prachtige formaties wat het dan ook is en waar het vandaan komt, het is gewoon kunst op zich. Het is niet eenduidig, het is gewoon kunst, het is dubbelzinnig. En geniet er gewoon lekker van. Ik heb trouwens ook heel erg genoten van Monique in de uitzending RTL late night.

Arjan: Bij Humberto Tan, ja geweldig.

Martijn: Ik vond het fantastisch en nou ik vond echt dat Monique dat op een ongelooflijke, open, krachtige, transparante manier heeft neergezet. Professioneel, niet aanhangt aan een visie, maar daar ook heel duidelijk heeft neergezet van: het kan van alles zijn, ik heb daar niet een theorie over. Dit is gewoon het verschijnsel, dat gezien wordt, dat is belangrijk genoeg, laten we het wetenschappelijk oppakken. Dan ben je denk ik wel een hele grote inspirator, ook voor mensen die daar een gevoel bij hebben, daar moet ik bij wegblijven, dat is allemaal hocus-pocus. Het is wel een verschijnsel. Ik vond dat ze het ontzettend mooi gedaan heeft. Ik genoot echt van de uitzending. Ik wist niet ….. ik zit te zappen en ineens zie ik dat onderwerp en zo leuk.

Nou oké Monique, dankjewel. Fantastisch.

Arjan: Voor mensen die daar nog naar toe willen trouwens, we hebben het ook op de site staan. Bij de agenda kun je kijken waar het precies is in Den Haag.

Voor de regie wil ik graag foto 19.

We zien daar Nelson Mandela. Die is voor velen ook een goeroe en die gaan we bijna zien. En hij staat daar als een “Malta knight”. ….. Dit is Ghandi, het moet één verder. Negentien.

Martijn: Leuk is dat hè dat je een plaatje ziet en gelijk weet dat je niet het juiste plaatje ziet.

Arjan: Heb je hem niet? Dat is bijzonder. Oké.

Martijn: Dan gaan we het over Ghandi hebben.

Arjan: Ja dan gaan we dat doen inderdaad.

Gaan we wellicht eerst even naar een vraag uit het publiek. Ik heb begrepen, dat daar een vraag was.

Vraag: Daar straks stelde je de vraag: hoe betrouwbaar is je gevoel en wat is waarheid? En dat gaat over percepties die binnen het waarnemingsvermogen worden geplaatst. Nou is mijn vraag: hoe weet je dan wat een insertie is en wat niet een insertie is als je eigenlijk niet op je gevoel kan afgaan?

Martijn: Kun je hem herhalen?

Arjan: Ja.

………….Kan ik eigenlijk niet goed, merk ik.

Martijn: De vraag is, dan ga ik hem proberen te herhalen, ik probeer in die periode te gaan formuleren in woorden, de vraag uit het publiek is, dankjewel voor je vraag, hoe weet je wanneer je iets voelt wat van jezelf is, dat het waar is, of dat het een insertie is, dat het eigenlijk een invoeging is uit een andere werkelijkheid. Wanneer weet je wanneer iets werkelijk is vanuit je eigen oorspronkelijk vermogen of wanneer het een invoeging is, manipulatie van andere krachten.

Dat weet je eigenlijk, het woord “weten” snap ik hoor ……… voor de mens en daarom hamer ik bijna op het onderwerp dat we dienen af te stappen überhaupt van godsdiensten en religies, culten en goeroevormingen etc. Op het moment, dat wij …… alles is meetbaar, alles wat wij voelen, op het moment, dat jij iets voelt, je voelt iets en je hebt er interesse bij, het voelt heel erg als waar, dan ontstaat er dus een gevoelsresonantie in het lichaam en dat is meetbaar in het hoofd. Dat kun je meten, dat kun je meten met apparatuur. Er ontstaat een elektrisch signaal. Dat elektrische signaal vertegenwoordigt een instructie in het brein, in het neurologisch systeem. En dat geeft uiteindelijk de mogelijkheid om te reageren op een bepaalde manier vanuit jezelf. Dus je reageert dan vanuit een gevoel.

Een heel groot gedeelte van het menselijk brein, het zelfstandig denken laat ik het zo maar zeggen, wordt zwaar beïnvloed, zwaar geïnfecteerd en gehackt door programma’s die in ons zitten en eigenlijk bezit hebben genomen van neurologische, elektrische prikkels. Dus op het moment dat jij gelooft in bepaalde zaken, dus op het moment dat jij gelooft in allerlei rituelen en gelooft in allerlei spiritueel dogma wat dus allemaal voor jou waar is, dan is de betekenis van dat waarheid, wat voor jou waarheid is, is gekoppeld eigenlijk aan datgene, aan het onderwerp, aan het elektrisch signaal. Dus als jij vraagt, hoe kom ik er nu eigenlijk achter wat waar of niet waar is, dan is het eerste wat je dient te doen, is überhaupt zorg eerst maar eens dat je vrijkomt in je bewustzijn. Zorg eerst maar eens, dat je durft aan te nemen überhaupt dat eigenlijk heel veel van wat we hebben geleerd, dat het gewoon een volslagen leugen is.

Als je daar dus doorheen komt, als het beeld wegvalt en je komt in vrijheid in jezelf terecht en je gaat ineens beseffen, ja oké ik ben zelf de drager uit een andere wereld in dit lichaam van de kennis in mijzelf. Op het moment, dat je vrijkomt van allerlei programma’s, dan kun jij, dan komt je neuraal systeem vrij, dus dan komt de informatie, dan komt er ruimte vrij om weer te kunnen ontvangen, er verandert overigens ook iets in je hersengolfstaat, dan is het mogelijk om informatie uit je fysieke hart te ontvangen en dat hart is het enige orgaan in je fysieke lichaam, dat rechtstreeks contact heeft met de intelligentieveld van jou in die oorspronkelijke wereld.

Dus eigenlijk is het niet zo, dat je kunt weten, het is een weg die je aflegt. En dat is ook wat we aan het doen zijn. Afleren wat we hebben geleerd maakt ruimte voor energetisch bewustzijn en spiritueel en neurologisch bewustzijn om informatie te kunnen ontvangen. Ik kan het echt niet concreter maken op dit moment, ik snap het zeer hoge abstractiegehalte, maar het zijn oefeningen die je voor jezelf nodig hebt om daar iets mee te kunnen doen.

Uiteindelijk ben jij zelf degene die verschil kan ervaren tussen wat waarachtige vrijheid is en aangeleerde vrijheid.

Ik heb met heel veel mensen gesproken en waarvan ook een aantal ongelooflijk kwaad waren op mij, snap ik, ik ben zelf ook wel eens enorm kwaad geweest in mijn leven over bepaalde dingen die hier op aarde gebeuren, wat totaal geen zin heeft om kwaad over te worden, want laat het maar gewoon los, en die mensen die waren zo ontzettend gelinkt aan aangeleerde vrijheid, dat toen het moment ontstond van ja maar, die vrijheid die ik dus ervaar, dat is een box, dat is een format, toen werden ze eigenlijk woest want wat voor vrijheid komt daar dus dan voor terug, als dit mijn ultieme vrijheid is, als dit mijn ultieme leidraad is om de liefde te kunnen voelen in een format en het is in één keer weg, dus weg. Die mensen waren zo ontzettend kwaad.

Nou daar is van alles wel gezegd en zo, dat is ook allemaal begrijpelijk. En toen ineens, en dat zijn geen mensen zomaar, dat zijn mensen die hun leven lang met gnostiek bezig zijn, dat zijn mensen die hun leven lang tot in de spelonken van religie, van de Islam, van het Christendom, alle soorten religies en godsdiensten, alles, alles, nagenoeg alles weten en wisten. Dus die mensen, nou dan kan ik zeggen dan heb je toch wel recht van spreken als je woest wordt op mij, hè, want dan worden de poten nogal onder je stoel weggezaagd. Toch, na gelang van tijd na veel luisteren in zichzelf, veel met hun voorstellingsvermogen, veel bereidwilligheid, kwamen ze tot een inzicht vanuit hunzelf, dat datgene wat ik vertel, dat het inderdaad met de mind niet te begrijpen is, want die mind blokkeert, die wil dat jij die kant uit denkt, die kant, volgzaam zijn, ook in de leer van de liefde en die mensen kwamen in één keer van, oh wacht eens even die kant en toen kwamen ze in zichzelf en ze snapten ineens wat waarachtige vrijheid was.

Dus als jij mij vraagt hoe weet ik nu dat datgene, dat ik voel een insertie is of niet, dat weet je op het moment dat jij werkelijk in de vrijheid terecht komt. Als je waarachtig vrij bent dat je alles één voor één durft los te laten. Boem, boem, boem, boem. Het is echt een tak tak boem, tak boem. Het is een heel mooi mechanisme. En dat gaat heel veel gevoelens oproepen. En dat is de bevrijding.

Het heeft helemaal niets te maken met anti-Christ zijn, het heeft er niets mee te maken dat je anti-liefde bent, het heeft te maken met, dat je een oorspronkelijk, waarachtig galactisch gevoel bij je draagt.

En als we daar dan dieper op in zouden gaan …… ja, ik heb mijn haarband al los natuurlijk, maar het moet ook wel een beetje begrijpelijk blijven. Dus nog even terug naar anoniem, ik heb een klein beetje haarband nog wel op om toch een beetje binnen de kaders te blijven. Maar dit is eigenlijk mijn reactie. Je zult het ervaren innerlijk, je zult in een diepere kennisdata bank komen in je hart wat waar is. Dan ga je voelen dat je niet meer denkt in je mind hier, maar dat je mind in dienst staat van je hart, letterlijk van je hartorgaan. En dan ontstaat er iets, dat niemand je kan uitleggen. En er wordt alles aan gedaan om de mens te verstoren in het neuraal bewustzijn hier, in de overtuigingen te houden ook in het fysieke lichaam DNA wat eigenlijk informatie draagt van ouders, hologrammen die hier doorheen lopen, wat er ‘s nachts gebeurt in het menselijk bewustzijn, alles wordt uit de kast gehaald om de mensen in die zogenaamde vrijheid te houden.

En daar is niks mis mee, want je kunt binnen in die zogenaamde vrijheid gewoon inderdaad waarachtige vrijheid ervaren. Het is aan iedereen op deze aarde om het zelf te ervaren en ik spreek daar vrijuit over om de mensen te inspireren om daar ook los van te kunnen komen. Want als je er niet over spreekt kun je ook de keus niet maken. Nou dit is mijn reactie.

Arjan: Mooi, dankjewel.

Vraag uit publiek: Aan je lichaam vragen met ja en nee zeg maar, met ja knikken, pendelen en wichelroedes …………

Martijn: De vraag uit het publiek is, ik zal hem herhalen, of je je lichaam …. kun je je lichaam als pendel gebruiken of kun je pendels überhaupt voor ja of nee benutten, zijn spiertesten betrouwbaar om daar een ja of nee uit te halen.

Ja en nee. Die vind ik wel heel leuk. Dat vind ik zelf toch wel een hele leuke opmerking. (gelach)

Ja dat kan. Het is alleen vanuit welke rol. En de mens wordt eigenlijk bestuurd grofweg door 2 enorm verschillende bewustzijnsvelden, het fysieke bewustzijnsveld en het niet fysieke bewustzijnsveld en op het moment, dat jij je identificeert met je lichaam en ook de rol die je speelt plus alle gevoelens die je in je draagt die aangeleerd zijn, dan is het heel manipulatief want dan kan je pendel dus letterlijk de antwoorden gaan geven, datgene wat nodig is om bevestiging te krijgen om jou in dat model te houden.

En daar zijn tot nu toe alle modellen ook op gebaseerd, dan werkt de pendel maar ook je lichaamsintelligentie reageert heel sterk op het neuraal bewustzijn en omdat daar velden doorheen lopen, die ons beïnvloeden, beïnvloeden wij onbewust zonder het te weten, de uitslag van de pendel, de uitslag van de spiertest, eigenlijk komt precies, perfect het antwoord eruit en soms wordt je zwaar gefrustreerd en denkt: nou het heeft geen zin. Dan is dat de perfecte uitslag. En dan kom je weer in hetzelfde stuk terecht, op het moment dat je de vrijheid in jezelf kunt ervaren en los komt van alle paradigma, en op het moment dat jij die kracht in jezelf dus gaat herkennen en dat er een krachtveld is in jou, waar alle wezens in de vrije zone mee in verbinding staan, dat heelheidsbewustzijnsveld, als jij voelt dat jij hier niet uit dit universum komt, maar dat je een sterrenreiziger bent en dat jij hier in dit fysieke lichaam aanwezig bent om dit lichaam kennis te laten maken met die innerlijke kracht, op het moment dat je dat gaat bevatten in je bewustzijn en je gaat vanuit dat werkelijkheidsveld dat doen, met die pendel werken, je gaat spiertesten doen en je bent niet alleen maar in die persoonlijke rol, dan wordt ie ineens loepzuiver. Dus het kan wel degelijk. Dus het is maar net vanuit welk veld je opereert.

En weet je, de hele menselijke modellen, laten we dat nou gewoon eens bekijken alles waar we mee te maken hebben: geldsysteem, de farmaceutische industrie, het gezondheidsprincipe, de brandstof, de energie, de media. Alles is formule gericht en is gericht op de menselijke mind om in vierkante vakken te denken. Dus we staan voortdurend bloot aan prikkels van buitenaf, want ook al ben je innerlijk vrij, het tracht jou steeds weer opnieuw in die persoonlijke rol te brengen. En daar ligt echt een inhaalrace voor de mens, dat is het innerlijk bewustzijnsveld dat je dat kunt integreren in je dagelijkse leven.

Dus ik ben gewoon heerlijk Martijn, ik heb een gezin, ik geniet van het leven, ik doe alle dingen, af en toe trap ik het gaspedaal van mijn auto even in, vind ik het heerlijk om even wat sneller te rijden, zorg ik er wel voor dat ik het doe op een plek waar geen flitsers staan. Dat zijn dus de normale dingen, ik ben geen goeroe, ik ben gewoon een normale man. En in dat stuk, dat je dus aards kunt genieten van het leven, dat je in dat stuk ook dat grotere stuk van wie je bent hebt geïntegreerd. Dat kan dus, je hoeft niet te hoppen. Dat hoppen, dat is balans zoeken. De meeste mensen stoppen omdat ze dat hoppen onplezierig vinden, spiritueel aards, spiritueel aards, pffff vermoeiend hoor.

Ik ga vandaag naar een lezing, nou ben ik vanavond in een spirituele setting, hoppa witte kleed om, paarse sjaal om hè, eventjes flauw uitgedrukt.

En dan ga je daarheen en dan kom je thuis en doe je dat spul weer uit, ga je op de bank liggen, pak je een pot bier en dan ga je de krant lezen en de meeste onwaarschijnlijkheid staat in die krant.

Weet je, dat zijn 2 werkelijkheden, je kunt dat ook leren integreren. En dat hoef je niet altijd heel straf te doen, dat kun je ook heel spelenderwijs doen en daar is humor natuurlijk heel belangrijk in. Laten we vooral ook lachen om het proces. Het is mogelijk om dat te integreren en dan kun je die testen prachtig mooi doen. Absoluut.

Arjan: Mooi.

Ik ga weer terug naar de afbeelding, ik weet niet of die inmiddels gevonden is. Maar zo niet, dan ga ik hem alsnog behandelen en dan zet ik hem in het artikel beneden, kun je hem alsnog even bekijken.

De afbeelding die we zien of die ik graag had willen laten zien, daar staat Nelson Mandela op in het gewaad van de “Malta knights”, dat is een zwart gewaad met een wit kruis en daar staat hij met Tutu Desmond op, ah ja kijk fijn we zien hem hier. Daarnaast staat ……. Nelson Mandela is natuurlijk een man die heel veel mensen heeft geïnspireerd, die fantastische uitspraken heeft gedaan, die hele mooie dingen ook heeft gedaan, maar hij staat hier dus in zo’n “Malta knight” gewaad, maar ook in het Vaticaan zien we dat terug, we zien het bij koningin Elizabeth, zelfs bij Hitler en in tijden van oorlog, de tweede Wereldoorlog was het Malteser kruis met een hakenkruis erin. We zien daaronder Breivik, dat is de man die in Noorwegen iedereen heeft neergemaaid. We zien Bernard, de afbeelding daarnaast Beatrix, toen ze nog veel jonger was ook geridderd in de Malteser orde. En daaronder onze koning en Maxima, die tijdens de kroning ook een Malteser kruisje droeg. Wat moeten we daar van denken als iemand met zo’n hoge standing, zeg maar, in zo’n soort gewaad verkeert, die toch, voor mij in ieder geval, wat dubieus gezelschap is.

Martijn: Ja, er is een enorme invasie gaande in het menselijk bewustzijn en dat speelt zich uiteraard ook af bij de mensen, die hele belangrijke posities hebben. Sterker nog, het wordt gewoon gearrangeerd.

Als wij spreken over demonische bezetting, als wij spreken over demons, dan noemen we dat zo vanuit het oude beeld van dat demonen bestaan.

Mensen worden overgenomen, letterlijk, door zeer geavanceerde systemen. En de mensen, die we net hebben gezien, zijn daar echt geen uitzondering in.

Ieder mens op belangrijke posities, op sleutelposities, machtige mensen, mensen die dus direct gelinkt zijn en ook invloed hebben op het collectieve bewustzijn, die mensen die staan onder controle. En dat is met Nelson Mandela precies hetzelfde. En dat zegt helemaal niks over dat datgene wat hij heeft meegemaakt, de inspiratie, die hij de wereld heeft gebracht, dat het daardoor geen betekenis heeft. Maar je ziet wel bepaalde zaken waarvan je je kunt afvragen van, goh nou dat is toch wel bijzonder hè? Dat hij dat soort kleding en dat soort orders ook draagt. Wat steekt daar achter, waarom is dat?

Kijk dat zullen we nooit horen want die mensen, die hebben een eed. Als je bijvoorbeeld mensen spreekt uit het koningshuis hier van Nederland, dan zul je merken dat die mensen in een compleet andere werkelijkheid leven. Dat is gewoon zo.

Arjan: Op welke manier bedoel je dat?

Martijn: Nou als je een gesprek zou hebben met bijvoorbeeld Beatrix, met de zus van Beatrix of met iemand anders van de koninklijke familie…

Arjan: Ik heb met Irene even gesproken.

Martijn: Als je met die mensen gaat spreken en je komt echt in gesprek, dan zul je merken dat hun perceptie van deze werkelijkheid er één is, die compleet anders is. Ze leven in een andere gedachte, ze leven in een andere werkelijkheid, ze hebben ook andere mogelijkheden. Ze zitten niet in dezelfde werkelijkheid als waar wij in zitten, ze zitten niet in een andere frequentie maar ze zitten in een ander toneelstuk, de scene is anders. En dat maakt, dat er bij hen ook een ander gevoelsbewustzijn is. Ze hebben een andere staat en ook een andere status.

En dat is bij machtige mensen, ook al is jouw invloed veel minder dan die van jouw zus Beatrix, toch primair aanwezig.

En mensen op deze aarde, die belangrijke posities bekleden, staan allemaal onder controle van machtige, hele grote kartels, machtige invloeden, die het menselijke bewustzijn besturen, waardoor ze dingen doen, waarvan ze zelf vaak denken dat ze het doen uit rede van iets goeds of iets passend, maar eigenlijk een agenda uitvoeren waarvan ze zich vaak niet eens bewust zijn. En er zijn ook mensen bij, die zich daar verschrikkelijk goed bewust van zijn, zoals Bernard die zich er gewoon bewust van was wat er allemaal gebeurde. Ik zal niet zeggen dat het een slecht mens is want dan zou ik zomaar zeggen dat de opa van een paar kinderen slecht is, dat kan niet, maar ik zeg wel dat er mensen zijn die zich daar bewust van zijn wat voor positie ze hebben en wat ze allemaal hebben gedaan.

En Nelson Mandela is daar echt geen uitzondering op. Hij heeft een sleutelpositie hè die man.

Arjan: Ja. Je noemt even een sleutelpositie op het gebied van dat er ook veel met bewustzijnsveranderingen gebeurt, ik weet niet meer precies hoe je dat nou letterlijk noemde, maar is er een soort “tipping point”, dat we bij jou ook moeten gaan uitkijken?

Martijn: Ja zeker, dat “tipping point” is bij iedereen dus ook bij mij.

Op het moment, dat je gaat zien dat ……….. ik kan het natuurlijk over mezelf niet zeggen, op het moment dat ik zie en dat geldt dan voor mijzelf ook, op het moment dat ik zie, dat iemand anders, die in eerste instantie werkt vanuit het principe dat alles gelijkwaardig is en dat je dus deelt met elkaar, dat je vanuit je kwetsbaarheid open staat als ik zie en als andere mensen dat ook waarnemen bij mij, je kunt best een dag een ietsje minder open zijn door drukte etc. en misschien niet helemaal lekker voelen, ieder mens reageert zo, maar als dat dus meer een regel wordt dan uitzondering, dan is er iets aan de hand, dan is er een signaal. Want op het moment dat je geen kwetsbaarheid meer durft te tonen, dan komt er een ander bewustzijn binnen. Dan krijg je te maken met dat suprematie bewustzijn, waarin je jezelf eigenlijk al boven de ander gaat stellen of eigenlijk dit (op afstand houden). Nou ja, ik denk dat dat voor iedereen zo is en voor mij natuurlijk ook.

En ik zal niet zeggen, dat mij dat niet gebeurt, wie ben ik om dat te zeggen? Ik bedoel, de krachten zijn groot. Het is alleen wel zo, dat ik behoorlijk autonoom ben, behoorlijk autonoom, ik zeg niet dat ik het 100% ben want dat weet ik ook niet van de blinde vlekken, maar doordat ik behoorlijk autonoom ben als mens, mij niet conformeer aan krachten van anderen, en uitsluitend navigeer op mijn innerlijke kracht als mens en die kracht ook uitdraag als mens naar anderen, is die kracht zo sterk van binnenuit, dat het neurologisch bewustzijn bij mij, je vraagt het over mij, zo ontzettend geraakt wordt door de slagkracht, de coherente kracht van mijn hart, dat elke vorm van manipulatie, die er natuurlijk ook wel is, ik sta onder dezelfde invloeden, ik kom het heus wel tegen, dat die ook direct door met aandacht en focus te begrijpen hoe dat werkt, direct eigenlijk wordt geneutraliseerd door mijzelf. Dat kunnen we dus allemaal leren. En dat wil niet zeggen, dat alle mindcontrol weg is, maar dan is in ieder geval die invloed van de maatschappelijke samenleving uit deze werkelijkheid is weg. En dan komen er nog 17 andere mindcontrol programma’s aan.

Arjan: Slechts.

Martijn: Nou dat zijn er behoorlijk wat, waaronder ook interdimensionale controle. We spreken nu alleen vanuit het hologram van deze werkelijkheid, waar wij nu leve. We spreken dus niet over de werkelijkheid buiten deze “virtual reality”.

Arjan: Dus we spreken eigenlijk alleen maar binnen de 188ste val. Die 17 mindcontrols hebben we overleefd en dan komen we in 187.

Martijn: Ja precies, maar laten we vaststellen dat het toch gaat om hier op aarde een goed leven te hebben met elkaar? Want op het moment dat wij als samenleving met elkaar in een vrijer veld komen, als wij met elkaar meer inspiratie brengen naar de wereld, en onze zuivere autonomie weer terug kunnen brengen, dat betekent dus dat bijvoorbeeld een priester op een gegeven moment in één keer de moed draagt van, ik ga eigenlijk vertellen, dat die kracht waar ik het altijd over heb, dat die in mij zit, ik noem even een voorbeeld, als we dat met elkaar neerzetten dan zijn wij de wezens, de generatie van deze aardse beschaving, die die inspiratie komt brengen en dan brengen wij die nieuwe samenleving hier op de aarde in een bepaalde vorm. Ik denk dat we ons daar heel erg mogen focussen want de broncodes van het hartbewustzijn, dat is van de oorspronkelijke wereld, worden uitgedragen in elke realiteit, ook in deze werkelijkheid via de natuurelementen. Dus via de natuur. Het is voor ons van groot belang, dat wij met aandacht en focus op onze aarde passen en echt het hoederschap, en niet alleen maar praten van wij zijn de hoeders van deze aarde en vervolgens kijken we hoe eigenlijk alles ten gronde wordt gericht, maar dat we ook de moed durven tonen en het ook uit te dragen als intergalactische wezens in dit lichaam, door aanwezig te zijn daar waar het nodig is. En daar ook echt inspiratie te brengen en ook te doen.

Nou die laag.

Arjan: Gelukkig kunnen wij in deze 188ste mindcontrol laag of val ook nog steeds genieten en het lijkt me een goed moment om dat nu ook even te doen.

Ruud mag ik jou uitnodigen?

Ruud Stoop van flamingo gitaar.nl, wat ga je vanavond voor ons ten gehoor brengen Ruud?

Ruud: Ja ik heb iets moois. We hebben het vanavond over frequenties gehad, toonladders, de koning, dat komt eigenlijk allemaal samen in wat ik ga spelen. Het stuk dat ik wil spelen is een tientos, daar zit een heel verhaaltje aan, ik zal het kort houden. De energie, of de spirit van een tientos is majestueus. En dan gaat het over het koninklijke in onszelf. Dat vind ik een hele mooie. En over frequenties en de toonladders, de toonladder waar dit stuk in staat is de oorspronkelijke toonladder, die de Grieken in de tijd van Jezus en daarvoor bedoeld hadden en later, ik weet niet precies in welke eeuw, is paus Gregorius, en die heeft hem omgegooid, en daar is onze hele Westerse muziek uit ontstaan. Dit is de toonladder …

Arjan: van voor de manipulatie

Ruud: Precies, van voor de manipulatie.

Arjan: Gaan we van genieten.

Ruud: Eerst is het tientos, statig en majestueus en vervolgens gaat het over in een thema dat heet tangos, en dat is eigenlijk feest.

Muzikaal intermezzo

Arjan: Dat was een mooi feestje Ruud! Absoluut, dankjewel.

Martijn: Fantastisch.

Ongelooflijk. Ik vind het zo mooi dat er dan zo’n heel spel uitkomt via je nagels. Wonderlijk hoor.

Arjan: Ongelooflijk. Dankjewel.

Martijn: Dankjewel.

Arjan: Super Ruud.

Nog een paar uitspraken van goeroes waar ik een korte reactie van jou wil. Maar veel korter dan voor de muzikale intermezzo, s.v.p. (gelach).

Het zijn Engelse teksten, die lees ik eerst even in het Engels voor en dan vertaal ik ze.

Ramana Maharsi: Love itself is the actually form of God, dus de liefde zelf is de eigenlijke vorm van God.

Martijn: Ja. (Martijn klemt met zijn vingers z’n lippen op elkaar) (gelach)

Arjan: Nothing can be achieved without knowledge and yet everything can be achieved just through a pure heart. Er kan niets bereikt worden zonder kennis en tegelijkertijd kan alles bereikt worden juist door een puur hart.

Martijn: Zou je die nog een keertje kunnen zeggen in het Nederlands?

Arjan: Niets kan bereikt worden zonder kennis en tegelijkertijd kan alles bereikt worden juist door een puur hart.

Martijn: Ja dat klopt beide stellingen. Kennis is belangrijk.

Arjan: Dit is van Sai Baba. Cultivate nearness with me in the heart and it will be rewarded, then you too will require a fraction of that supreme love. Cultiveer nabijheid met mij in het hart en dat zal beloond worden, dan zul jij ook een fractie van de hoogste liefde ervaren.

Martijn: Niet.

Arjan: Deze komt uit de koran. Allah does not burden a soul beyond that it can bear. Dus Allah doet geen ziel pijn verder dan dat de ziel aan kan.

Martijn: Nou dat betekent zoveel gelijkertijd. Ik zou willen zeggen dat het klopt. En daar houd ik het bij. Volgende.

Arjan: De demiurg die lekker “eh” doet, maar goed.

Allright dan houd ik mijn mond ook.

Ramana Maharsi: the degree of freedom from unwanted thoughts and the degree of concentration on a single thought are a message to gauge spiritual progress. Dus de graad van vrijheid die je hebt van gedachten die je niet wilt en de graad van concentratie op een enkele gedachte, zo kun je meten hoe groot je spirituele progressie is.

Martijn: Waar, ja.

Arjan: Nog één van Ramana Maharsi: everything is perfect in God’s creation, ignorance and suffering exists only in the minds of people. Alles is perfect in God’s creatie en onwetendheid en lijden bestaat alleen in de hoofden van mensen.

Martijn: Absoluut niet zo.

Arjan: Dat is van dezelfde goeroe. Ramana Maharsi is toch wel een beetje de godfather van de

advaita vedanta non dualisme..

Martijn: Kijk weet je, het wel of niet waar ….. je daagt me, je nodigt me uit het zo te zeggen, maar dat is natuurlijk ook een perceptie van wat ik dus hoor hè. Alles in het veld van de creatie is perfect, maar binnenin de velden van creatie zijn ook cyborg beschavingen, waarvan mensen denken: oh dat zijn een paar stofzuigertjes, die zetten we uit. Nou vergeet het. En dat is zo’n enorm geavanceerde werkelijkheid, daar gaat de mens nog héél wat over ontdekken de aankomende 5 jaar door de ontwikkelingen hier op de aarde. En dat is zo immens groot, dat die stelling daarmee komt te vervallen.

Arjan: Oké.

Via you tube krijgen we een vraag binnen van ……?…….., die vraagt: wat is de macht van een goeroe? Kan hij of zij volgers positief of negatief beïnvloeden?

Martijn: Natuurlijk dat kan. Maar wat is een goeroe? Dan kom je natuurlijk eerst, als je goeroe bent dan heb je volgelingen. En een goeroe kan zijn, datgene wat je in jezelf juist mag ervaren, dat je dat weer voortdurend bij de ander neerlegt en dat de ander het eigenlijk doet. En als dat zo aan de hand is, ja als je het niet in jezelf wilt, of je blijft het alleen maar buiten jezelf ervaren, dan heeft de goeroe vervolgens ongelooflijk veel mogelijkheid om te manipuleren, om te beïnvloeden etc. En als dat dus ontstaat dan is het ook de taak om daar natuurlijk over te spreken. Van ho wacht eens eventjes, ik merk nu dat je dat en dat doet nou hoe komt dat, want de bedoeling is zus en zo. En natuurlijk de macht van een goeroe is dat je mensen negatief en positief kunt beïnvloeden, althans hun perceptie van de werkelijkheid kun je beïnvloeden, dat hoeft niet eens met positief en negatief te maken hebben. Maar dat is toch ook wat wij allemaal dagelijks in ons leven meemaken? Jouw perceptie van wat er in Syrië gebeurt kan wel heel anders zijn dan wat ik zie. Dus dan is de goeroe de t.v.

Arjan: True.

Vraag van Iniko Duizend, die zegt is Betinho een oprechte goeroe? Betinho Massaro wordt hier bedoeld neem ik aan. Ken je die?

Martijn: Ik ken deze goeroe niet, deze persoon, en ik heb me er ook nooit in verdiept. Dus ik kan hier gewoon geen reactie op geven.

Arjan: Helder.

Maria die vraagt, van Stephen Greer heb ik het boek “Verborgen waarheid en verboden kennis” gelezen. Hoe denkt Martijn daar over?

Nu vind ik (Arjan) het wel interessant om daar eerst zelf antwoord op te geven, omdat ik er vanuit mijn niet kennis van Martijn ook wel ervaring mee heb.

Stephen Greer heeft het disclosure project echt opgezet en dat was eigenlijk mijn wakker worden moment, dat ik het disclosure project zag zeg maar, die film, waarbij 20 hooggeplaatste militairen in de National Press Club in Washington D.C. op 9 mei 2001 geloof ik, ja was 9 mei 2001, die een persconferentie hadden over wat ze allemaal hadden meegemaakt met ufo’s. Die heeft een heel mooi, ja heel waardevol project denk ik in het leven getild en uiteindelijk is dat een beetje verwaterd en deed hij niet echt meer wat en uiteindelijk hebben Bill Ryan en Kerry Cassidy van Project Camelot dat overgenomen. Wat ik altijd bijzonder vond in het verhaal van Stephen Greer was, dat hij eigenlijk zei van: er zijn eigenlijk alleen maar goeie E.T.’s. Want als het slechte E.T.’s waren geweest dan hadden ze allang van allerlei dingen gedaan en dat soort dingen. Vanuit mijn logica, die ik toen had, dacht ik toen al vanuit de hermetische filosofie, zo boven zo beneden, als het hier een pleurezooi is dan moet het daar ook wel een pleurezooi zijn. Dat kan niet anders, dus moet er ook slecht zijn daarboven..

Martijn: Goeie woordkeuze.

Arjan: Ja toch (gelach)

en er is nog veel meer over te zeggen en ik heb Bill Ryan en Kerry Cassidy in 2009 geïnterviewd en kort daarvoor hadden zij hem (Stephen Greer) geïnterviewd. Was echt een knalinterview van de eerste orde, dat was heel bijzonder. Voor degenen die het gezien hebben, kunnen zich dat vast nog herinneren.

En Bill Ryan zei tegen me van, nou ik had het gevoel alsof ik echt met een koude intelligentie aan het spreken was, alsof de ziel er helemaal uit was. En Andrew Collins, heet hij geloof ik, uit Engeland, die heeft denk ik heel goed bloot gelegd wat Stephen Greer doet in zijn campagnes. Die heeft in één van de hele goeie conferenties van Global Bem, break your ancient movements, heeft hij gesproken en daar had hij een aantal “sheets” op elkaar geplakt van de verschillende campagnes over de jaren heen van Stephen Greer, eigenlijk allemaal met dezelfde teksten en een ander naampje er boven, waarbij hij om vreselijk veel geld vroeg en als je een idee hebt met vrije energie, dat je dat bij hem moet aanleveren. Er komt eigenlijk nooit echt iets uit zijn handen. En ook de film van Sirius daar heeft hij driekwart miljoen dollar voor “gefund” gekregen en wat zien we nou werkelijk in Sirius? Ik denk dat hij echt een super vet project is begonnen en mijn persoonlijke indicatie is, dat er eigenlijk niet echt iets uit zijn handen komt en wat allerlei andere mensen er omheen zeggen en wat ik ervan zie, dan denk ik dat Bill Ryan gelijk heeft, die is overgenomen. Maar dan hoor ik graag wat jij ervan vindt van Stephen Greer.

Martijn: Dat is absoluut iets waar ik achter sta, dat hij overgenomen is. Maar dat heeft ook te maken

met…….. kijk er spelen heel veel, tja overgenomen, je kunt zelf in de val trappen waar je eigenlijk andere mensen voor waarschuwt. En dat geldt voor iedereen, voor mij en voor Stephen is dat ook zo. Het hele ufo dossier, het hele scala van ufologie en buitenaardse ruimteschepen, super technologische voertuigen van geheime krijgssmachtafdelingen, die niet gelieerd zijn aan een land überhaupt, maar helemaal privaat opereren, zijn er altijd op uit om hun technologie onbekend te laten zijn, het moet geheim blijven. Er lopen allerlei verschillende draaiboeken door elkaar heen. Er is een draaiboek, dat hier op de aarde technologie is afgeleverd door cyborg beschavingen, die helemaal niet bijdragend zijn voor het menselijk bewustzijn, die puur een programma hebben uitgevoerd om hier technologie te brengen in de vorm van gecrashte voertuigen, zodat die gecrashte voertuigen precies in handen zouden komen van die geheime krijgssmachtafdeling zodat het precies georkestreerd wordt, dat die techniek in handen komt van de machthebbers van de aarde, zodat die machthebbers ook letterlijk de tijdlijn in de toekomst eigenlijk bezetten. Zij blijven de macht houden en vervolgens binnen in die macht zitten dus reptiliaanse wezens.

Wat Stephen Greer heeft gedaan, is er vooral heel erg op wijzen, dat buitenaardsen geen slechteriken zijn. Heel erg erop wijzen dat dus binnen de regering allerlei verschillende facties aan de gang zijn, die deze technologieën gebruiken. Maar hij heeft eigenlijk voortdurend ontkend …… eigenlijk is hij duaal bezig geweest door eigenlijk te zeggen dat het niet bestaat, hij heeft voortdurend een enorme optie ontkend, waarvan, als hij die optie niet zou hebben ontkend, namelijk dat er zeer duistere krachten op de aarde actief zijn, wat mensen vaak niet willen horen, daar kun je ook geen film mee “gefund” krijgen met die boodschap…

Arjan: zeker niet voor driekwart miljoen opbrengst ..

Martijn: exact, dat willen de mensen niet horen.

Dat als je die optie open zou hebben gelaten, dat daarmee eigenlijk een heel groot ander verhaal naar voren zou zijn gekomen, bloot zou hebben gelegd waarom overheidsfunctionarissen in dienst van bepaalde groepen doen wat ze doen en waarom er belang is om die technologie geheim te houden. Die technologie wordt echt niet alleen maar geheim gehouden, omdat niemand mag weten dat die technologie er is, maar omdat die hele brut die daar omheen ligt, dat is gigantisch, gigantisch, werkelijkheden in werkelijkheden, dat dat niet openbaar mag. Want als dat openbaar gaat, als dat open gaat, dan komt er uit, dat de mens een vinding is van een ras, verschillende super geavanceerde rassen, die de mens hebben gecreëerd als slaven. En in dat lichaam leven wij. En dat de mens een product is van een gigantisch experiment en dat wij dus eigenlijk kunnen zeggen van ja, wij zijn niet afkomstig van God, maar potverdikkie wij zijn het resultaat van een immens groot project. En dat weten ze. En daarom ontkennen ze dat.

Arjan: En is Stephen Greer hier bewust in aan het acteren volgens jou of is hij gewoon een marionet en wordt aangestuurd?

Martijn: Hij is onder controle. Er zijn speciale mindcontrol programma’s, die het hele neurale bewustzijn echt overnemen van mensen. Daar kunnen ze gewoon op in hacken. En vooral kunnen ze daar op in hacken als mensen in een ontkenningsmodus zitten, want daar waar ontkenning zit, is geen eigen autoriteit en geen eigen creatiekracht. En dat is hem gebeurd. Dus je kut zeggen, is hij slachtoffer? Nou ja, ik zou dan eigenlijk willen zeggen: hij is slachtoffer. Want hij is een heel mooi mens. Dus ja, weet je, dat is natuurlijk het punt hè. Hoe denk ik daarover? Ik denk, dat het gewoon heel eenvoudig is, dat wij alles bespreekbaar moeten maken. Zelfs als het niet leuk is. Dat we dat moeten durven doen vanuit een volledige aanvaarding, dat wij een gigantisch groot potentieel in ons dragen. Dat wij in dit hologram aanwezig zijn, uit een andere wereld zijn gereisd om hier te zorgen dat de kracht van heelheid, “the force of creation” hier binnenkomt en dat we dat ook durven te leven. Ook al is het maar een paar procent. We hoeven het niet mooier te maken dan dat het is. We hoeven ook geen komedie te spelen.

Arjan: Dan heeft alles invloed hè, al onze gedachten, al onze gevoelens en dergelijke, dat heb je het over het hele universum en natuurlijk ook over Stephen Greer.

Het is goed om het ter sprake te brengen, om het te onderzoeken en om er naar te kijken. Wat is nu een manier, die bijdragend zou kunnen zijn, zeg maar, om er over te denken en om er over te spreken voor Stephen Greer om hieruit te komen, zodat wij allemaal daar gediend mee worden?

Martijn: Niet.

Dat kunnen wij niet doen. Nee.

Arjan: Oké

Martijn: Nee, want dan gaan we dus bepalen, komen we bij het eerdere stuk. Wat we kunnen doen is gewoon een waarneming brengen naar de situatie met hem en waarnemen vanuit een heel groot bronpotentieel en naar hem kijken, observeren, de situatie en eigenlijk constateren dat is er gaande en we hebben het gezien en het is los. “The observer”, dat is dus wie we zijn.

Arjan: Door het waarnemen lost het op zeg jij.

Martijn: Ja, en het lost niet buiten ons op, dat is het product van wat er oplost binnenin. Want hier (hoofd) zit het programma neuraal.

Arjan: Dus op het moment, dat je het ziet dan komt er ruimte en dat is die ruimte binnenin, dat is gelijk de externe projectie.

Martijn: Ja.

Arjan: Ha, bijzonder. Geweldig.

Martijn: Ja, dat is ook geweldig en dat mogen we ons eens gaan her-inneren, dat wij waar mogen nemen. Snap je het?

Arjan: Ja, prachtig.

Hennie, die heeft een vraag. Dit is wellicht al een beetje beantwoord, op het moment dat je daar een aanvulling op kunt geven dan moet je dat maar doen, en anders is hij misschien al beantwoord.

Als ik een massage geef voel ik een vorm van sturing van binnenuit. Is dat dan mijn hogere zelf? Of is het via binnenuit een vorm van andere leiding. Dat wat er gebeuren gaat voelt goed voor de ontvanger en voor mij, maar dan is er toch achteraf ineens weer dat knagende stemmetje: werd ik geholpen vanuit de matrix? Hoe zuiver heb ik gewerkt? Als we geen vrije wil hebben, wie zit er dan aan mijn touwtjes? Hoe herken ik of het zuivere leiding is die vanuit Bron komt of niet. Waar zit dan de manipulatie, hoe breekt ie in en hoe voelt dat?

Martijn: Ja dat is een hele subtiele vraag hè? Dat is een hele subtiele gebeurtenis want je kunt meegenomen worden hè, meegenomen in iets bij een behandeling van een ander, maar je kunt ook meegenomen worden in gedachten. Het antwoord voor Hennie is, dat alert zijn en blijven een grote sleutel is. Dus alert zijn in wat er gebeurt. Wat we doen, wat we zeggen, wat we ook denken. Dus je mag in dit verhaal lekker met je cliënt samenwerken, je mag je expertise en je talent inzetten. Dat doe je vanuit liefde. Je observeert die ander ook als een reiziger, een wereldreiziger die hier ook ontspanning nodig heeft en een behandeling, een sessie. Dan ga je dit doen vanuit je Hennie zijn in dit geval en je blijft bij de les, je blijft observeren dat je dienstbaar bent naar de ander. Je blijft ook bij de les in je mind en je hele lichaam. En als je dat leert, dat is gewoon waar de mens op uitgeschakeld is, we staan uit eigenlijk, we staan uit. Als we ons weer geen aanzetten komen we tot de conclusie, dat aanwezig zijn in elk moment van wat je doet, dat je daar ook gaat ontdekken van ho wacht eventjes die gedachte hoort niet bij wat ik nu doe. Het is je heel alert worden, heel alert. En als je iemand gaat ontspannen of je zit zelf in een sessie en gaat naar een ander bewustzijnstoestand, dat je dan ook een afspraak met jezelf maakt binnen die verschuivingen in je bewustzijn tot hoe ver die gaat en dat daar een afspraak ligt. Ga ik dus iets buiten het kader van waar het nu om gaat, dan word ik mezelf dat bewust. Je kunt jezelf namelijk “programmeren”, je kunt jezelf een instructie geven. Dat is de “creator” in jezelf. Dat doen we niet, dat hebben we afgeleerd, deze lichamen staan eigenlijk uit. En dat is wat we hier komen brengen.

Arjan: En wat zou een goede opdracht voor jezelf kunnen zijn voor therapeuten, die in een sessie gaan, om zelf bewust te zijn, zeg maar, dat er zo weinig mogelijk invloeden van buitenaf kunnen zijn.

Martijn: Nou de eerste stap is, dat je je heel goed terdege bewust bent, dat je niets en niemand dient. Ook geen God. Niemand. Je dient niemand en niks behalve dat je werkt vanuit jouw Kracht. De mens is de Krachtdrager. Dat je vanuit het mens zijn beseft, dat je in verbinding staat via je mens zijn met het grotere veld van de werkelijkheid. En dan ga je aan de slag op die manier en dan zul je merken, dat je eigen route daarin duidelijk wordt hoe je daarin verder navigeert. Daar is geen draaiboek voor. Dat is voor iedereen anders, we zijn unieke wezens. Maar het is belangrijk, dat je niet iets dient buiten jezelf. Je dient op dat moment zelfs niet eens de cliënt. Dat is een hele rare zienswijze om daar in het begin mee te werken. Als jij beseft dat alles wat daar gebeurt bij die cliënt een vanzelfsprekend gevolg is van het feit, dat jij werkt vanuit jouw Kracht, dat je het eigenlijk in de eerste instantie helemaal doet vanuit jouzelf en jouzelf zelfs ook de ervaring meegeeft, dan is het dus een herziening, dat is een heel nieuw paradigma, in dat moment krijgt de cliënt de maximale lading van liefde en kracht zuiver. Dus ja, het haarbandje zit er weer een beetje op hè.

Arjan: Heel goed, heel goed.

Ella Ster zegt, hoe kan ik mezelf beschermen tegen manipulatie naar aanleiding van wat je vertelde over Greer?

Martijn: Het is belangrijk Ella, dat wij allemaal beseffen, dat wij veel meer zijn dan datgene wat wij hebben geleerd. En op het moment, dat wij daar in kunnen staan, we kunnen in de kracht van ons hartbewustzijn in stilte, in totale stilte, in een sereen veld komen, en er is geen enkele overtuiging meer dat er een kracht buiten jezelf is die groter is dan jijzelf, dan heb je een referentiepunt en dan voel je namelijk dat je dat niet meer doet vanuit je persoonlijkheid, maar er is een enorm krachtveld. En dan voel je dat dat krachtveld niet als een wapen fungeert, maar dat dat krachtveld eigenlijk fungeert als een soort bewustzijn, dat geen enkele andere vorm toe kan laten. En als we dan kijken naar Stephen Greer, en dat durf ik best te zeggen, die was er zich niet bewust van. De meeste mensen, de meeste klokkenluiders steken in, omdat ze iets bekend willen maken. Dus dan zit er een agenda achter, wat ze bekend willen maken. En dan wordt dat toch geleid vanuit hun persoonlijkheid. Dus het is heel belangrijk als Stephen zich bijvoorbeeld had gerealiseerd, dat er dus verschillende krachtvelden zijn op de aarde, dat het helemaal niet zo is dat er alleen maar positieve buitenaardsen zijn en dat hij in dat moment zou hebben herkend, dat hij dat grootse wezen is uit een ander universum, en dat hij heel erg serieus mag nemen, dat de kracht die hij in zich draagt “the force of life” dat hij die elk moment kan aanroepen in zichzelf, ogen dicht boem, kan een halve seconde zijn, en dan is het weg. En dat is een krachtveld, en dat mogen we hardop zeggen, dat zit in ons, dat krachtveld. Dat is de “force” de kracht en die is niet buiten ons. En dat is een kwestie van er mee gaan werken, er mee gaan oefenen en helemaal los komen van elk programma, dat ook maar één fractie in zich draagt van kracht buiten jezelf.

Arjan: Heleen die vraagt: hoe op eigen kracht kunnen we blijven wanneer we gechipt dreigen te worden en in een cyborg maatschappij terecht komen.

Martijn: Wij zullen niet gechipt worden. Althans, er worden wel chip programma’s gevoerd, maar de scenario’s die nu worden gegeven, dat wij worden bestuurd door chips, die ingevoegd worden is absoluut een compleet verzinsel. Nou eindelijk weer eens een heilig huisje. Is puur verzinsel. En waarom is dat een verzinsel. Dat is eigenlijk meer om een soort doemscenario te laten ontstaan, daar heb je het weer, de doemscenario’s en ons daarop te vestigen: oeh dat is in aankomst, want waarom zou je een ras nou een chip geven als je technologie hebt om gewoon op de harde schijf dingen te kunnen aanpassen. Waarom zou je een chip in je harde schijf zetten als je in de harde schijf gewoon iets weg kunt halen en dan neer kunt zetten. Dit is zo’n gigantisch computersysteem (hersenen) dat wij hier hebben, we hebben nog geen flauw benul wat voor vermogen we hebben, alleen in dit computersysteem (hersenen). Daar is helemaal geen chip voor nodig. Ze gaan geen chips inbrengen of codes op ons hoofd zetten, ze breken gewoon in, ze hacken. En het is al gebeurd, dit zijn de excessen.

Arjan: Maar er zijn toch wel allerlei chipprogramma’s actief geweest en nog, dat is toch wel ….

Martijn: Ja dat zijn allemaal biologische, technologische chipprogramma’s, maar dat gaat niet de wereldbevolking overnemen of iets dergelijks. Absoluut niet.

Het zijn verlengstukken, die passen gewoon bij de technologische ontwikkeling op dit moment, dat je gewoon geen telefoon meer nodig hebt, maar dat je even over een chipje (bij de pols) heen drukt en dat je in je brein kunt zien van: oh mijn saldo op de bank is min euro 371,00. Goh hoe kom ik daar nou weer aan om dat aan te zuiveren. Nou dan druk je over de chip heen, weg. Hoef je er ook niet meer aan te denken. Ja bijvoorbeeld.

Arjan: Dan zet je er even 3 nullen achter, dan is die min eruit.

Martijn: Dus de chips op dit moment, er wordt over chips gesproken om in het collectieve bewustzijn in te laden, dat er besturing mogelijk is in het menselijk bewustzijn. Dat is eigenlijk het programma er achter. We wennen daar zo langzamerhand aan, er zitten allemaal angstscenario’s omheen en hebben we straks allemaal terroristische aanslagen en ontploft er nog eens een keer ergens een gigantisch grote bom, waardoor de hele wereldbevolking zegt: nu moeten we toch echt wel wat meer controle hebben hoor, want die mensen die dat allemaal doen, die terroristen, het zou wel fijn zijn als die gechipt zijn. En dan is er een algemeen belang, dat dient en dan is dus die techniek die er al lang is en die niet wordt uitgevoerd, is helemaal niet nodig, gaat het alleen nog maar om wetgeving, om in die wetgeving op te nemen dat er dus ingehackt mag worden in het menselijk bewustzijn. Dat is het enige waar het om gaat.

Arjan: Oké. Want er is natuurlijk …… dieren worden gechipt, gevangenen worden soms gechipt, je kunt chips inbrengen om te betalen, daar kon je in discotheken in Rotterdam 5 jaar geleden al mee betalen als je gechipt was. Er is nu overigens een bericht dat er per 1 december geloof ik, dat er massaal gechipt moet worden, maar dat bericht is echt een hoax, dat is een bekende hoax.

Martijn: Het gaat gewoon niet lukken.

Kijk, in de samenleving waar wij nu leven, zullen er absoluut chips zijn maar dat is allemaal een soort verlengstuk op onvermogen om iets te kunnen regelen. Het is toch hartstikke handig als je een chip hebt en je kunt makkelijk het openbaar vervoer in en uit. Dat soort dingen zullen er zijn. Absoluut. En controlesystemen voor overheden zullen er ook zijn want dat kun je mooi verkopen, het is verklaarbaar. Kijk hier zit een chip in, weet je wel en nou en …

Arjan: De hielprik, daar hebben ze het ook in de uitzending over gehad.

Martijn: Ook, maar dat heeft niks met het menselijke controlemechanisme te maken in het globale systeem. Er hangt een gigantisch netwerk van enorme telemetrische plasmasystemen rondom de aarde, die in staat zijn en dat werkt al 23 jaar, om elk mens op de aarde in het hologram uit te lezen en om daar bubbels van informatie in te schieten, holografisch, waarbij mensen in het morfische veld eigenlijk worden gemanipuleerd, waardoor het brein informatie krijgt uit het morfische veld. Dan krijg je in één keer gedachten, die je nooit hebt gehad en in één keer kom je daarvan onder controle.

Dat wordt ingezet in oorlogvoering, het is gigantisch. En diezelfde technologieën kunnen ook het hele bewustzijn van mensen uitlezen. Uitlezen letterlijk. Denk je nou werkelijk waar, dat ze hele wereldbevolking gaan chippen, om dat te volgen? Die technologieën zijn al helemaal uitgerold, allang uitgerold. En de mensen, die dit soort dingen zouden horen, die zich bewust zijn van deze technologie, die zouden zeer waarschijnlijk zeggen: nou zeg, dat is nou echt logica.

Arjan: Ja, ja, ja. Ja proost.

Misschien een mooi moment om een bekrachtiging te doen.

Martijn: Zouden we deze nog kunnen doen?

Arjan: Ja prima, oh ja dat is ook zo, ja, ja.

Martijn: Staat een uitroepteken bij.

Arjan: Ja zeker, en een hele grote ook nog.

Deze is van Hedwig, die zegt van, ik stoor me al enige tijd mateloos aan de promotie van de bijeenkomsten met Martijn van Staveren. Deze meneer heeft werkelijk geen benul waar hij het over heeft, hij heeft zelfs bij benadering de klok niet horen luiden en weet al helemaal niet waar de klepel hangt. Werkelijke goeroes als Jezus of Ramana of Osho verkondigen geen leer en zijn al helemaal niet, zeker niet met persoonlijke groei bezig. Deze zin laat in één oogopslag zien, dat deze meneer Martijn zich nog nooit werkelijk heeft verdiept in deze ware goeroes, wat deze mensen werkelijk te zeggen hebben. Deze goeroes hebben het nooit maar dan ook nooit over jou of mij als persoontje. Jezus, Ramana en Osho hebben het eerder over afbraak van deze persoon. Natuurlijk zijn er mensen, die zich als goeroe uitgeven maar niet deze naam verdienen en dat is zeer kwalijk. Zo vind ik ook kwalijk dat Martijn mensen op het verkeerde spoor brengt met dit soort bijeenkomsten. Alles wat hij zegt is allemaal leuk en aardig, maar niet meer dan dat. Leuk als entertainment, maar het brengt je dan ook nooit, maar dan ook NOOIT (hoofdletters) bij dat wat je werkelijk bent, maar alleen er steeds verder vanaf.

Ik moet eerst even reageren want het is mijn tekst. De tekstjes die bij de uitzending komen, die komen van mij en die overleg ik vaak ook niet met Martijn, dat is dus van mij.

Ik vind het zelf heel fijn en waardevol om schijnbare tegenstellingen tegen het licht te houden met Martijn, maar als je er niet blij van wordt, Jezus redt geloof ik dus … (Arjan steekt 2 duimen op) dat kan ook.

Martijn: Ja dat kan ook. Klopt, ja.

Nou goed ja een ervaring van iemand en ik denk dat het goed is, dat je dat ook in de uitzending brengt. Ik bedoel dat mag en het is ook wel begrijpelijk. Ik zou zeggen, Hedwig als je je al enige tijd mateloos stoort aan de promotie, zet er gewoon een andere zender op of een ander kanaal. Dat doe ik ook als ik een televisiezender zie waarvan ik denk: hé dat vind ik vervelend, dan zet ik hem gewoon op een ander kanaal.

Maar het feit, dat je een bericht stuurt geeft toch wel aan, dat je ergens mee zit en in ieder geval dat je wilt laten weten wat er is en ik denk dat het gewoon goed is dat je je frustratie en boosheid hier overbrengt. Aan de andere kant zeg ik wel van, hoe weet je dat het nooit maar dan ook nooit iets brengt? Heb je met mensen gesproken, die dat allemaal zeggen? Weet je, het zijn allemaal vragen en ik denk wel dat het belangrijk is, dat ja als er promotie is, ik weet niet wat je precies met promotie bedoelt, maar ik denk dat het belangrijk is, dat je naar buiten kunt uitdragen dat er dus een mogelijkheid is in Nederland om openlijk te kunnen spreken over een nieuw paradigma. En nou goed, dat mag je promotie noemen, maar ik denk dat de kerk aan de zijgevel een kruis heeft hangen en dat dat eigenlijk ook een vorm van promotie is. Dus ja, wat is promotie? Ik denk, dat het vrijuit spreken over deze onderwerpen gewoon iets is, dat hoort bij deze tijd. En dan kun je vinden, dat ik daar geen enkel verstand van heb, nou laat het nou eens zo zijn dat ik gewoon uit mijn nek klets omdat mijn haarband er af is. Stel je voor, dat ik finaal uit mijn nek klets. Wat zou er eigenlijk mis mee zijn om uit je nek te kletsen? Want het brengt toch wel heel veel inspiratie op gang. Ik denk, dat het gewoon goed is, dat je kijkt naar wat goeroe eigenlijk inhoudt. Ja en ik zou zeggen kom eigenlijk hier in de uitzending gewoon, want dit vraagt om zoveel reacties.

Arjan: Hartstikke mooi en dat ……. ja ik kan nog wel zeggen, dat ze zegt van God doet nooit iets bij mensen, ja ik kan over het tegendeel daarvan nog wel iets zeggen. Ik zat vanochtend nog echt met tranen, die mij over de wangen biggelden van een mail die wij kregen, het hele team van Earth Matters, van iemand, die zat in Frankrijk in een klein dorpie en die had ons ontdekt en de uitzendingen, die was echt helemaal de koning te rijk, die had een fantastische brief geschreven, die voelt zich niet meer alleen en heel veel dingen vielen op de plek en deelde een stuk van het eigen leven en was gewoon heel erg dankbaar en blij om zich te kunnen verbinden en dat mailtje staat niet op zichzelf. Dat is echt zo ontroerend mooi wat er gebeurt, wat ik merk en voel in het veld bij heel veel mensen over de hele wereld. Dit mailtje kregen we uit Frankrijk, maar we krijgen natuurlijk ook veel uit Nederland en uit allerlei landen krijgen we de mailtjes. Het is fantastisch hoe mensen zich verbonden weten. Ja ik vind het heel fijn om dit met jou en ons team te kunnen neerzetten en met het publiek en ook thuis, ik vind het echt 100 punten. We zitten 188 valletjes, we hebben groot feest hier, joehoe.

Martijn: Ik vind wel, dat mensen daar best iets over mogen zeggen. Het is alleen de vraag, is het een verkeerd spoor of niet? Ik denk als je gewoon in het veld kijkt op dit moment en ik heb wel recht van spreken om daar iets over te zeggen, ik heb de afgelopen jaren gewoon echt duizenden mensen gesproken en er zijn zeker zo’n 18.000 mensen naar lezingen gekomen, het gaat helemaal niet om de lezingen ook niet om de promotie. Want het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en een plek van bekrachtiging waar mensen openlijk en vrij kunnen spreken over hun ervaringen. En er zijn miljoenen mensen op deze wereld die ontvoeringen hebben meegemaakt door buitenaardse beschavingen, die beslist niet prettig zijn. Daar is geen klankbord voor en ik denk dat het belangrijk is dat we naar een andere wereld durven gaan door er openlijk over te spreken en dan is het ook ontzettend belangrijk om niet te roepen van dat het nooit een bijdrage levert dan doe je namelijk al die mensen enorm tekort die door enorme processen zijn gegaan en levensvreugde vanuit een eigen vermogen hebben weten te vinden.

En wie zijn wij dan om te zeggen dat het wel of niet werkt. Het gaat er om wat het iemand brengt.

Dus misschien dat de toonzetting en de boosheid, die erin zit, ik vind het wel lief dat je me meneer Martijn noemt, dat je die gewoon eens gaat onderzoeken van waar je frustratie en boosheid zit. Want kennelijk ben je toch ergens geweest op een bijeenkomst en ben je toch ergens ook wel geraakt, wil je misschien iets ook wel verdedigen. Ik nodig je uit om die verdediging verder uiteen te zetten want je spreekt niet alleen voor jezelf, maar uiteraard nog veel meer mensen. En jij bent in ieder geval de dappere die er uiting aan durft te geven. En daar wil ik je wel een compliment voor geven. Dankjewel.

Ik denk dat het ook goed is om gelijk door te schakelen naar een bekrachtiging vanuit ons oorspronkelijk vermogen. En dat is geen promotie. Dat is bekrachtiging.

Je doet het lekker allemaal op je eigen manier. Ik geef alleen maar een inspiratie hoe je die kracht in jezelf kunt voelen. En als je het op een andere manier doet, doe het op je eigen manier. Want er is niet één manier.

Bekrachtiging

Doe lekker je ogen dicht als je dat wilt en ontspan lekker op de stoel of bank, waar je ook zit. En realiseer je, dat de kracht in jou aanwezig is, het scheppingspotentieel, en dat je elke vorm, alles wat er zich buiten je afspeelt, geluid, smaak, geur, reuk, alles wat buiten het lichaam is, dat dit op dit moment komt te vervallen. Je gaat met je aandacht aanwezig in je lichaam en je doet het als eerste van buiten naar binnen in je hoofd. Je bent op dit moment aanwezig, ontspannen met je aandacht in je hoofd in het centrum van je hoofd aan de binnenkant van je ogen. En haal er maar eens rustig en diep adem bij. En ontspan bij de uitademing.

En met het besef, dat jij met je kracht van voorstelling aanwezig bent in je eigen biologische computersysteem en de legitimiteit die je hebt als wezen uit een andere wereld van kracht en liefde en daadkracht, ben je met je aandacht in je hoofd aanwezig en laat je een beeld ontstaan wat jij in dit moment in je leven een belangrijk thema vindt waar verandering c.q. beweging mag komen. Laat het maar zien in je hoofd, het thema waar jij nu beweging wilt.

En de gedachte en het beeld, dat daar bij opkomt is een elektrisch circuit in het computersysteem waar je nu bij aanwezig bent en vanuit het krachtveld besluit je nu dat deze gebeurtenis, dat wat je net ziet, waar je beweging in wilt zien, wordt geannuleerd, geneutraliseerd en je voelt het in je hoofd wegvloeien. Het is weg.

Je gaat op dit moment met de aandacht direct naar beneden, je neemt gewoon aan, volstrekt, dat het gebeurd is en je gaat met de aandacht naar beneden door je keel naar de plek waar je fysieke hart zit en het gedeelte iets onder je hart. Als je wilt leg je daar je hand neer om de krachtplek van jezelf te ervaren. En besef dat alles wat je doet uit jouw kracht komt.

Dit is het orgaan in je fysieke lichaam, dat rechtstreeks in contact staat met een creatieveld waar vandaan jij bent gereisd uit een ander universum en dat jij vanuit het krachtveld je hart, deze creatie kunt ontvangen uit een ander universum, die dwars door deze werkelijkheid heenloopt en dat op het moment dat je nu met je hand op je hart een nieuwe creatie laat ontstaan, dat in de plaats komt van datgene, wat je net hebt geneutraliseerd, dat je dat ook insluit in je hart met warmte en zelfrespect, laat het maar binnenkomen. Laat maar zien wat de nieuwe creatie is.

Ga maar kijken wat voor gevoel je dat geeft. En besef op dit moment de verbinding met je creatieveld.

Je neemt deze nieuwe creatie mee, denkbeeldig omhoog door je keel naar je hoofd. Je bent op dit moment zelf aanwezig in je hoofd en je ontvangt de creatie vanuit je hart en je voelt het op dit moment aan het werk in je hoofd. Je bent met aandacht aanwezig in je brein.

Schenk het cadeau van de creatie, dat je zelf hebt gecreëerd, schenk het aan je brein. Alsjeblieft.

En bij de in- en uitademing zul je ervaren dat dit cadeau zich verspreidt vanaf het hoofd helemaal door het lichaam in elke cel tot aan je voetzolen.

Op dit moment is elke cel in je lichaam op de hoogte van de nieuwe creatie.

Hart – brein – lichaam.

En dan doe je je ogen open.

————————————————

Deze techniek is de basistechniek van oorspronkelijke creatie en manifestatie.

Wat wij doen is met een enorme kracht, een enorme kracht, vanuit het hart een nieuw neurologisch signaal van het hartbrein brengen naar dit brein hier (hoofd).

Zo kun je rustig alles opheffen, neutraliseren kun je het ook noemen. Je kunt heerlijk de nieuwe situatie uitnodigen. En als je dit ook nog eens doet vanuit een diep ontspanningsmoment, dat je hersenenstaatgolf ook nog in een rustige frequentie komt, uit het denken, en als je het dan ook nog eens doet vanuit het grotere besef dat je uit een andere werkelijkheid komt, je vliegt het niet aan vanuit je persoonlijkheid, je gaat er heerlijk in, dan zul je merken dat je trauma kunt oplossen, dat je vrij kunt komen van programmeringen in de mind, die helemaal niet van jou zijn. Je kunt alles doen wat je mag doen en jij mag alles doen, want je bent een kind van de Bron.

Arjan: Het is ongelooflijk hoe krachtig dat is, we hebben het met de educatiedagen gedaan en wat er in beweging is gezet bij mij is echt gigantisch. Maar wat ik om me heen hoor ook. Het lijkt een hele simpele oefening, je doet hem zo even eigenlijk, maar wat er direct daarna al gebeurt is echt onvoorstelbaar.

Martijn: Deze analoge, oorspronkelijke scheppingskracht brengt ons werkelijk bij wie zij zijn.

Nou ik vond het weer een hele bijzondere avond.

Arjan: Ja ik ook.

Martijn: Het is uiteindelijke weer een hele lange uitzending geworden geloof ik, 5 voor 11.

Heerlijk.

Arjan: Voor ons doen nog redelijk fatsoenlijk.

Martijn: Laat je in ieder geval geïnspireerd zijn door datgene wat in jezelf gebeurt. En probeer het niet te bevatten want ons lichaam heeft er echt moeite mee. Laat het gewoon plaatsvinden in jezelf en weet dat je veilig bent. Weet ook, dat er geen krachten zijn, die groter zijn dan jijzelf, maar dat je neurologische programma anders kan reageren. “Remember who you are”, hier in je hart, jij bent de drager van dat veld. En daar mag je trots op zijn, juist in een tijd waarin het heel chaotisch is in de wereld, ben jij en wij allemaal nodig met elkaar om ons voorstellingsvermogen in te zetten om rust te brengen in deze prachtig mooie realiteit.

Arjan: Om af te sluiten kan ik nog melden dat de dvd inmiddels gearriveerd. Dus de mensen, die de eerste dvd hebben besteld, hebben die ook al opgestuurd gekregen, de tweede dvd die is vanaf 20 oktober. De mensen die hem gezamenlijk hebben besteld krijgen hem dan ook toegestuurd.

De volgende uitzending, die is op maandag 31 oktober en ben je van harte welkom om weer aan te sluiten, of via you tube, of via de studio hier in Haren.

Ja vind je het nu leuk wat we hier doen, geef even een duimpje bij dat you tubje, dan komt hij ook weer hoger in de start, dat is weer fijn. En als je ons wilt ondersteunen dan zijn er allerlei mogelijkheden, die aangegeven worden in de video hier beneden. Ik vind het fantastisch om dit met Martijn en iedereen van het team van Earth Matters en met jullie te doen, heel hartelijk dank daarvoor, ja doen we echt met elkaar, zo voelt het ook.

Martijn: Het is een gezamenlijk project, laten we dat nog even een keer hardop benoemen, Wat we doen, we zijn pioniers door zo tegen de stroming in te gaan en ineens merken we dat we altijd al in die stroming zaten en dat doen we met elkaar en dat kan ook uitsluitend doordat we dat met elkaar ook elke keer doen, we werken met elkaar mee.

No goeroe.

Arjan: Dus dankjewel dat je erbij was, dankjewel dat je dit ook hebt bekrachtigd en graag tot de volgende keer.

Martijn: Tot ziens.

Bron: Earth Matters


Vanwege technische uitdagingen in de productie is de voorverkoop DVD Bekrachtigingen met Martijn van Staveren verlengd.

Het is de allereerste DVD met 10 bewuste afstemmingen die je meenemen naar de oorsprong van het menselijk potentieel en je met de krachten daarvan laten werken.

Neem een kort, bewust moment voor jezelf, verbind je met je hart, je lichaam en het Gouden Kwantumveld van bewustzijn. Laat je oorspronkelijke, Galactische Zelf tot leven komen en draag zo bij aan de paradigmaverschuiving van het menselijk bewustzijn.

Deel 1 verschijnt op 28 september, deel 2 met 10 nieuwe bekrachtigingen verschijnt op 20 oktober 2016.Support Earth Matters, word Earth Crew!

 

In haar bijna 10-jarig bestaan heeft Earth Matters miljoenen mensen bereikt met onafhankelijk en bewustmakend nieuws. Door de duizenden artikelen, events en video’s die we gepubliceerd hebben, zijn vele ogen geopend, diverse bewuste bedrijven ontstaan en vooral heel veel harten geraakt.

Om dat te kunnen blijven doen, nodigen we je uit om ons te sponsoren door lid te worden: Earth Crew. Het lidmaatschap van € 5,- per maand kun je ten allen tijde weer opzeggen en geeft de volgende voordelen:

  1. 1 x per jaar gratis toegang tot een uitzending in de studio in Haren
  2. 1 x per jaar een exclusief Earth Crew Webinar met een topspreker over een actueel onderwerp
  3. 1 x per jaar een insider Earth Crew Webinar waarbij je mee kunt denken over onze strategie en koers. We laten ons graag inspireren door onze supporters! 

Je kunt ook gratis lid worden: Earth Friend. Je krijgt dan de nieuwsbrief dagelijks of wekelijks gratis toegestuurd.

Jouw support is onmisbaar en we hopen dat je ons wilt ondersteunen door lid te worden:


Ja, ik word Earth Crew

Per machtiging

Voornaam
Achternaam
Plaats
E-mailadres
Rekeningnummer (IBAN)
Bedrag per maand  €5,-
Ik machtig stichting Earth Matters hierbij tot wederopzegging om bovenstaand bedrag van mijn bankrekening af te schrijven.
 

Maandelijks via Paypal

Earth Matters donaties
 
 

Geen lid worden, maar wel eenmalig ondersteunen?

Klik op de link van het bedrag van je keuze: onze dank is reuze!

Zelf overmaken kan ook:

Je kunt het ook zelf overmaken op bankrekening 19.85.18.331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. (IBAN NL79TRIO0198518331 BIC TRIONL2U)


Stichting Earth Matters

Postadres:

Postbus 835
9700 AV Groningen

Bezoekadres:

Kerklaan 30 B
Haren

Tel: 088-7775444

KvK:                02091407
Triodos            19.85.18.331

 

 

 

Related Articles

Responses