Contact

We horen graag van je

Skypesessie met Arjan | 90 minuten

Wellicht vind je in de FAQ hieronder al het antwoord op je vraag. Gebruik het onderstaande formulier als het er niet tussen staat wat je wilt weten, dan komt je vraag rechtstreeks bij ons binnen.

Warme groeten, Arjan Bos

Algemene, contact en officiële gegevens:

Adres: Parellaan 2 – P1414, 2132WS den Burg 
Studio: Groningen
Telefoon: +31-(0)85-1303923 (alleen voicemail) 
KvK: 02091407
BTWnummer: NL815248192B01
Triodosbank: IBAN: NL79TRIO0198518331 | BIC: TRIONL2U
(RSIN): NL815248192B01 
Internet: www.earth-matters.nl
Email: [email protected] 

Privacy beleid   |   Algemene voorwaarden   |   ANBI

ANBI

Je kunt via deze link een extra eenmalige donatie doen. Daar kun je zelf het bedrag en de omschrijving invullen. Betalen gaat via Mollie, dus ideal, paypal, creditcard ect wordt allemaal geaccepteerd.

Je kunt een Earth Friend abonnement afsluiten, dat kun je hier doen en gaat per stapje van 3 euro (3 x Earth Friend lidmaatschap is bijvoorbeeld 9 euro per maand).

Je kunt zelf een bedrag (eenmalig of terugkerend) overmaken naar onze rekening bij de Triodosbank: 
IBAN: NL79TRIO0198518331 | BIC: TRIONL2U
Zodra we dat bedrag binnen hebben maken we een Earth Friend account voor je aan die geldig is voor het bedrag gedeeld door 3 per maand. Dus voor 30 euro ben je 10 maand Earth Friend.

Ja, wij zijn een Culturele ANBI, een door de staat erkend goed doel. Je donatie is voor 125% aftrekbaar.

Hieronder volgen de details van de belastingdienst:

In de Geefwet is een extra giftenaftrek voor giften aan culturele instellingen opgenomen. Een gift aan een ANBI die is aangemerkt als culturele instelling gaat tijdelijk een extra belastingvoordeel opleveren in de inkomstenbelasting. Een belastingplichtige in de inkomstenbelasting mag  namelijk  1,25 keer het bedrag van de gedane gift in aanmerking nemen voor de giftenaftrek. Deze extra aftrek wordt toegepast over maximaal € 5000 van de aan culturele instellingen gedane giften. Deze extra giftenaftrek kan voor het eerst worden aangegeven bij de aangifte over het belastingjaar 2012. Deze aangifte doet men in 2013.
Het resultaat is dat iedereen die 100 euro geeft aan een culturele instelling, 125 euro in aftrek kan brengen. Bovendien geldt er een maximum van 1250 euro. De fiscale voordelen blijven beperkt tot schenkingen van maximaal 5000 euro.

Voordeel per tariefschijf (2013) bij een schenking aan een culturele instelling:

Tot € 19.645 had u normaal 37% teruggave door de Geefwet 41%

Tot € 55.991 had u normaal 42% teruggave door de Geefwet 52%

Vanaf € 55.991 had u normaal 52% teruggave door de Geefwet 65%
Wettekst: Wet Inkomstenbelasting 2001 wordt het volgende opgenomen 1. Het bedrag van giften aan culturele instellingen wordt voor de bepaling van het voor de toepassing van deze afdeling in aanmerking te nemen bedrag verhoogd met 25%, doch ten hoogste met € 1250. 2. Het in artikel 6.39, eerste en tweede lid, bedoelde maximum wordt verhoogd met het bedrag van de in het eerste lid bedoelde verhoging.
Periodieke giften aan culturele instellingen zijn volledig aftrekbaar. Voor gewone giften gaat het plafond (10% van het verzamelinkomen) gelijk omhoog met de 25% verhoging.

Zo werkt de multiplier:

Stel: u en uw partner hebben samen een inkomen van € 32.500. De drempel voor aftrek van een gift is dus € 325 (1%).
U steunt in 2012 een cultuurfonds in uw woonplaats met een gift van € 300. Verder maakte u nog € 125 over naar een ander goed doel. Het cultuurfonds is een culturele ANBI (of zij deze status hebben, kunt u navragen bij het fonds of nakijken op de site van de Belastingdienst).
U mag deze culturele gift op grond van de nieuwe regeling, de multiplier, dus meetellen als een gift van € 375. Totaal geeft u dus € 375 + € 125 = € 500 op als gift. Van deze gift gaat de drempel van € 325 af. Uiteindelijk hebt u dus een aftrekpost op van € 175.
Laat u alles vastleggen bij notariële akte dan heeft u een aftrekpost van € 500.
Bereken met de cultuurcalculator je voordeel bij een schenking aan Stichting Earth Matters, een culturele ANBI >>>

Ja, ik steun st. Earth Matters graag met een eenmalige gift

(bepaal zelf het bedrag, de omschrijving en de betaalmethode via Mollie)

Dank je hartenrijk,

Arjan Bos

Stichting Earth Matters

Alle zaken die openbaar moeten zijn (en meer) hebben we op deze pagina bij elkaar gezet.

Bestellingen

Om de inspiratie te kunnen bekijken kun je als je ingelogd bent rechtsboven op je naam klikken, ga dan naar inspiraties en daar staat je net gekochte inspiratie tussen. Klik erop om alles te bekijken. Veel inspiratie gewenst!

Soms wordt er een extra wachtwoord gevraagd bij Vimeo video’s in de inspiratie. Deze staat boven de video en is niet het wachtwoord dat je gebruikt om op ons platform in te loggen.

Als je een webinar of video hebt gekocht, al dan niet live, dan krijg je een aparte mail -los van de bestelling met factuur- met een link naar de video. Heb je geen mail ontvangen? Kijk dan even bij de spam.

Als je ingelogd bent kun je ook links onderaan de pagina naar: “Mijn account“. Dan kom je in je Dashboard en onderaan vind je jouw gekocht Webinarstoegangskaarten. Als je op de blauwe knop rechts erachter klikt, dan kun je de video bekijken.

De meeste boeken zijn uitverkocht en verkopen we via de website als print on demand. Dat betekent dat je order via onze drukker wordt gemaakt en rechtstreeks vanuit hen naar jou wordt verzonden. Het duurt ongeveer 5 werkdagen vanaf de dag van bestelling.

Dat staat ook vermeld bij het product, maar we kunnen ons voorstellen dat je er overheen hebt gelezen. Als je het hebt gemist, nog even geduld dus 😉

De track en Trace is nog niet automatisch geregeld via de drukker helaas, dus je krijgt geen updates in verband met de bezorging. Dit gaat nog wel komen is ons beloofd.

Je krijgt een mail met een link voor de download. Maar je kunt, als je ingelogd bent met de mail waarmee je de bestelling hebt gedaan, ook links onder op Mijn account klikken. Dan verschijn er links een menu met daarin ook Downloads. Klik daarop en je kunt het boek of MP3 bestanden downloaden.

Als je bent ingelogd met het emailadres waarmee je hebt afgerekend, dan kun je links onderin op Mijn account klikken. Je komt dan op de dashboard, met onder andere de meest recente aankopen en facturen. In het menu dat links verschijnt staat Bestellingen. Daar vind je al je facturen op het emailadres waarmee je bent ingelogd.

Earth Friend

Je kunt hier klikken om Earth Friend te worden. Nadat je af hebt gerekend en toestemming hebt gegeven om het bedrag van € 3,- maandelijks van je rekening te incasseren krijg je een mail met daarin de uitleg hoe je de gratis ebooks kunt downloaden, de gratis video’s kunt bekijken en Arjan vragen kunt stellen. Welkom!

Dat kun je helaas nog niet zelf aan de achterkant regelen. Stuur ons een mailtje op [email protected] en we regelen het voor je.

Om de Earth Friend artikelen en video’s te bekijken moet je ingelogd zijn met het adres waarmee je Earth Friend bent geworden. De factuur is naar dat emailadres gestuurd. Lukt het je niet om in te loggen kun je met wachtwoordherstel proberen er weer in te komen.

Lukt dat nog niet, of kun je wel inloggen met het juiste mailadres, maar kun je de video of het artikel nog niet bekijken? Mail dan even naar [email protected]. Wij kunnen dan kijken of je abonnement goed in je account staat en dat eventueel verhelpen.

Om de Earth Friend korting te krijgen moet je ingelogd zijn met het adres waarmee je Earth Friend bent geworden. De factuur is naar dat emailadres gestuurd. Lukt het je niet om in te loggen kun je met wachtwoordherstel proberen er weer in te komen.

Lukt dat nog niet, of kun je wel inloggen met het juiste mailadres, maar zie je de korting niet, mail dan even naar [email protected]. Wij kunnen dan kijken of je abonnement goed in je account staat en dat eventueel verhelpen.

Je kunt extra Earth Friend abonnementen afsluiten, dat kun je hier doen en gaat per stapje van 3 euro (3 x Earth Friend lidmaatschap is bijvoorbeeld 9 euro per maand).

Je kunt via deze link een extra eenmalige donatie doen. Daar kun je zelf het bedrag en de omschrijving invullen. Betalen gaat via Mollie, dus ideal, paypal, creditcard ect wordt allemaal geaccepteerd.

Je kunt zelf een bedrag (eenmalig of terugkerend) overmaken naar onze rekening bij de Triodosbank: 
IBAN: NL79TRIO0198518331 | BIC: TRIONL2U
Zodra we dat bedrag binnen hebben maken we een Earth Friend account voor je aan die geldig is voor het bedrag gedeeld door 3 per maand. Dus voor 30 euro ben je 10 maand Earth Friend.

Ja, dat kan via deze link.

Als je al Earth Friend bent en je wilt de huidige bijdrage per maand ermee vervangen, mail ons dan ook even op [email protected] dan halen we de maandelijkse betaling er uit.

Voor ons scheelt dit ongeveer 6 euro betalingskosten per jaar en daar komen nog uitgespaarde administratiekosten bovenop, heel wenselijk dus. Dank je wel alvast!

Als je graag meer wilt doneren, dan kun je bijvoorbeeld 2 x aanklikken en ondersteun je ons met 72 euro per jaar. Mocht dat bedrag je niet passen, dan kun je via deze link een eenmalige donatie doen waarbij je zelf het bedrag bepaalt.

Wat fijn dat je Earth Friend wilt worden! En ja, dat kan prima zonder online banking. 

Dit is onze bank: Triodosbank: IBAN: NL79TRIO0198518331 | BIC: TRIONL2U

t.n.v. St Earth Matters o.v.v. Donatie Earth Friend

Je kunt zelf instellen welk bedrag (vanaf 3 euro per maand), maar jaarlijks 36 euro (of meer) kan ook natuurlijk. 

Meld het ons in ieder geval even op [email protected], dan stellen we handmatig je Earth Friend account even in.

Van harte welkom!

Martijn van Staveren

Nee, Martijn doet geen persoonlijke of groepssessies meer.

Nee, dat kan helaas niet. Martijn is erg lastig te bereiken, ook voor ons.

Nee, soms organiseren we iets met Martijn, soms doen anderen dat en hij organiseert ook zelf. De evenementen zitten vaak snel vol, heel snel. Dus als je er écht bij wilt zijn, hou dan deze pagina meermaals per dag in de gaten.

Nieuwsbrief

Aanmelden kun je hier.

Afmelden kun je onderaan elke nieuwsbrief die je door ons toe is gezonden. Soms is de mail afgebroken omdat hij te lang is. Klik dan bovenaan op “deze mail in browser bekijken” en scroll helemaal naar onderen voor “Afmelden”. Met het afmelden krijg je ook geen eventuele Earth Friends mails meer. Mails over bestellingen blijven we altijd sturen.

We streven naar 2 keer per week:

Zondagochtend rond 9.00 uur

Woensdagavond rond 18.30 uur

Soms lukt dat niet en sturen we hem later of niet, maar soms komt hij ook vaker 😉

 • We beginnen met een kleine editorial met nieuws over de organisatie en/of achtergrond info en/of opinie op de artikelen.
 • De nieuwe artikelen sinds de laatste nieuwsbrief staan er altijd in.
 • Soms extra externe artikelen
 • Soms info over de organisatie of oudere relevante artikelen
 • Er staan aanbiedingen van producten in met affiliates, dan krijg jij korting en wij commissie
 • En we sluiten af met een Wezenskunstkaart van Moniek van Pelt
 • Verder is hij verzorgd opgemaakt met prachtige afbeeldingen.
 • Onder elke nieuwsbrief staat een afmeldlink.

Site

Lukt het je niet om in te loggen? Dan kun je met wachtwoordherstel weer inloggen.

Let goed op dat je het juiste mailadres invult (zonder typefouten of spaties) en soms hebben mensen meerdere emailadressen. Herinner je goed met welk adres je je hebt aangemeld bij ons. De nieuwsbrief kan op een ander adres binnenkomen als je account bij ons op de website.

Om de Earth Friend artikelen en video’s te bekijken moet je ingelogd zijn met het adres waarmee je Earth Friend bent geworden. De factuur is naar dat emailadres gestuurd.

Lukt het toch niet? Mails ons op [email protected] We helpen je graag om weer in te kunnen loggen.

Als je bent ingelogd kun je links onder naar Mijn account, dan ga je naar Adressen en dan Bewerk factuur adres (op deze url: https://earth-matters.nl/mijn-account-2/edit-address/facturatie/)

Lukt het je niet om in te loggen? Dan kun je met wachtwoordherstel weer inloggen.

Let goed op dat je het juiste mailadres invult (zonder typefouten of spaties) en soms hebben mensen meerdere emails. Herinner je goed met welk adres je je hebt aangemeld bij ons. De nieuwsbrief kan op een ander adres binnenkomen als je account bij ons op de website.

Om de Earth Friend artikelen en video’s te bekijken moet je ingelogd zijn met het adres waarmee je Earth Friend bent geworden. De factuur is naar dat emailadres gestuurd.

Lukt het toch niet? Mails ons op [email protected] We helpen je graag om weer in te kunnen loggen.

Help ons de website verbeteren door eventuele bugs of technische problemen die je tegenkomt te melden. Stuur de details naar [email protected] en we zullen het onderzoeken en waar mogelijk oplossen. Liefst met welke url, browser, soort apparaat, foutmelding en screenshot. Dank je wel alvast!

Ja! Rechtsboven zie je een vergrootglas (naast het winkelwagentje), als je daarop klikt kun je op specifieke woorden of titels zoeken. Geef het even tijd om resultaten te produceren en klik onderaan op “View all” om alle resultaten te bekijken.

Winkel

Onze betalingsprovider is Mollie, via hen bieden we:

 • iDEAL
 • Creditcards
 • PayPal
 • Klarna achteraf betalen + Klarna betaal in 3 delen
 • Bancontact
 • SOFORT banking
 • Belfius Direct Net
 • Giropay
 • EPS
 • Przelewy 24
 • Paysafecard