Afleidingen die vrij bewustzijn in de weg staan, ben jij er vrij van?

(Earth Matters) Afleiding kent vele vermommingen, soms is het “maar” voor even, soms voor jaren en het kan zelfs een leven lang een prominente rol vervullen waardoor je niet wezenrijk tot leven komt. In de online inspiratie “Oorsprongrijk leven in de matrix” was “Afleiding” een van de thema’s. Deze opnames zijn van april 2019 en we waren op dat moment in Spanje, in de zuidelijke bergen van de Sierra Nevada. We delen er graag een stuk uit omdat het niets aan actualiteit heeft ingeboet en een grote eye-opener was voor velen.

Earth Matters lezers kunnen nu instromen in de 26 weekse online inspiratie (die iets langer duurt 😉 met 20 euro korting (van € 69 voor € 49), gebruik hiervoor de code: 26weekse20. Je krijgt daarmee direct toegang tot alle video’s en mails tot nu toe, je kunt een bijeenkomst bijwonen, in een besloten facebookgroep deelnemen en je ontvangt de video’s die nog komen gaan vers in je mailbox.


Week 7 – Afleiding (26 weekse – Oorsprongrijk leven in de matrix)

Het is een thema waar we zelf de laatste weken ook fors mee te maken hebben en mede de reden waarom deze video op dit tijdstip komt 😉 Hét moment bij uitstek om dit belangrijke en irritante onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben eens fors onder de loep te nemen.

Afleiding kent vele vermommingen, soms is het “maar” voor even, soms voor jaren en het kan zelfs een leven lang een prominente rol vervullen waardoor je niet wezenrijk tot leven komt. 

Als we kijken naar het summum wat er over het afwenden van afleiding te vinden is binnen de matrix zou ik (Arjan) Essentialism (video), the disciplined pursuit of less door Greg McKeown hier willen noemen (lees hier een goeie samenvatting in het Engels of een redelijke samenvatting in het Nederlands). 

Essentialisme gaat over het terugbrengen van de overvloed aan informatie, vragen en indrukken (afleiding) tot de essentie. Wat is nou echt belangrijk? Waar moet je werkelijk je aandacht en energie aan besteden? 

Hoewel deze inzichten natuurlijk vaak als management effectiviteitstool worden ingezet, zijn ze ook voor Oorsprongrijk leven in de matrix – met onze eigen definitie van essentie – goed toepasbaar. 

In deze aflevering bespreken we diverse facetten van afleiding in bronning perspectief:

 • in relaties
 • in ‘kansen’ op je pad
 • in en door techniek
 • na het beslissen voor vrij bewustzijn
 • geboorte an sich als afleiding
 • verwarring bij de dood
 • de hack als ultieme afleiding
 • ziekte
 • bij het zoeken naar comfort
 • in spiritualiteit
 • bij kinderen
 • Martijn van staveren over afleiding
 • en meer…

Een gemene deler in hoe groot de ingang voor afleiding is, is belang. Hoe minder belang je ergens bij hebt, hoe minder kans dat afleiding aan kan haken bij je emotionele referentiepunten.

Klik op de afbeelding hieronder om de video te openen, vul dan het wachtwoord Afleiding07 in:

Omdat we op Earth Matters in de afgelopen jaren met regelmaat de kopstukken van de Non Dualiteit de revue lieten passeren en die ook in de facebookgroep van de 26 weekse soms gepost worden, willen we op deze plek speciaal de aandacht brengen naar afleiding in spiritualiteit. 

Wat we in de matrix zien gebeuren is dat goeroes echt macht en kracht krijgen om diepe zaken raak naar voren te brengen, uiteraard om zoveel mogelijk mensen in de afleiding te krijgen. De docu Wild Wild Country op Netflix over Osho in Amerika is exemplarisch. Nu is Osho inmiddels overleden en daarmee redelijk veilig om daar iets over te zeggen. Huidige goeroes blijken er echter niet voor onder te doen. 

In de tweede video hebben we stukjes verafgoding van Mooji opgenomen en in dit goed onderbouwde artikel valt te lezen dat zich in Portugal onder Mooji’s leiding een volgende Wild, Wild Country voltrekt: 

Becoming God: Inside Mooji’s Portugal cult 

en helaas geldt dat voor vele grote namen op dit moment, bijvoorbeeld twee namen die ook op Earth Matters met regelmaat voorbij kwamen: 

Niet voor naming en shaming, maar wel om het te zien voor wat het is: een grote afleiding om tot vrij bewustzijn te geraken.

Moniek van Pelt en Arjan Bos


Earth Matters lezers kunnen nu instromen in de 26 weekse online inspiratie (die iets langer duurt 😉 met 20 euro korting (van € 69 voor € 49), gebruik hiervoor de code: 26weekse20. Je krijgt daarmee direct toegang tot alle video’s en mails tot nu toe, je kunt een bijeenkomst bijwonen, in een besloten facebookgroep deelnemen en je ontvangt de video’s die nog komen gaan vers in je mailbox.

Bron: Earth Matters

Related Articles

Responses