Inspiraties

 • 52 Hoofdstukken

  Crowd Power – Jaarintensive

  In 3 jaar tijd maakten Arjan Bos en Martijn van Staveren meer dan 30 uitzendingen met elkaar, voornamelijk live. Na 6 uitzendingen werd het Crowd Power genoemd. Met het kijken van deze intensive zie je alle gesprekken die Arjan en Martijn met elkaar hebben gevoerd, vanaf het begin en in chronologische volgorde.

  Naast de Crowd Powers zijn er ook andere opnames van onder andere Mensbelevingen in de natuur en lezingen toegevoegd.

  Het is materiaal dat allemaal gratis wordt aangeboden en voor iedereen beschikbaar is, alleen gieten we het in deze intensive in een speciaal format. Als je je hiervoor aanmeldt ontsluit zich elke week, een jaar lang een video met Martijn van Staveren. Voor meer informatie over zijn leven en werk, zie martijnvanstaveren.nl.

 • 23 Hoofdstukken

  De strijd om de persoonlijkheid

  De inspiratie “de strijd om de persoonlijkheid – de taal van deze kunstmatige werkelijkheid ontleed”, bevat meer dan 7 uur video en 130 pagina’s tekst, allen nieuw. Het geheel beoogt een bron-bezinning op het leven in deze ”moderne” tijd, met daarin praktische aanwijzingen hoe je in het dagelijkse leven wezenrijk leiding kunt nemen in het zelf. Hiermee geven we een stevige aanzet in hoe we middels het waarnemen van de toegestane taal, de feitelijkheid van een in onze ogen artificieel soort werkelijkheid kunnen ontleden.

 • 21 Hoofdstukken

  Kind en mens

  De kinderlijke mens in de opgelegde transformatie behoeft vele gevoelsnuances. Niets lijkt zo vaststaand en bewaakt als de psychologie van de ontwikkeling van de jongste mens. Vele gevoelslagen worden in mijn beleving op deze wijze ondermijnd nog voor er een mogelijkheid is tot openbloeien in echtheid. Kind zijn, het boeit en vangt ons reeds een leven lang. Verbeeldingskracht speelt een hele grote rol in ons bestaan op aarde. Althans, dat zou zo mogen zijn. We kennen hem eigenlijk vooral vanuit gebrek. Het ontbreken van vrije informatie hierin maakt dat we reizigers binnen de vierkante meter geworden zijn, constant op zoek naar oplossingen voor onze gevoelsproblematiek die ons onder andere een innerlijk traumabeeld meegeven van … een kind. Tot zover het ons toebedeelde zorgeloze begin. Er komen heel veel tijdslijnen bij elkaar, juist in aanvang van een leven. Laat ons ook hier een sluiertip lichten, want wat is hier ontzettend veel over te spreken.

 • 32 Hoofdstukken

  Oorsprongrijk leven in de Matrix – 26 weekse

  Tijdens deze bijzondere reis van 26 weken zijn we anderhalf jaar op reis geweest. Ja, je leest het goed ;) Via Delft, de Alpujarres (Sierra Nevada in Spanje), Transsylvanië (Roemenië), Frankrijk, Uffelte, Diever, Ibiza, Kerkenveld en Terschelling hebben we een fundamentele herziening ten aanzien van belangrijke aspecten van het leven in deze matrix gemaakt. We hebben hierin een gezamenrijk bekrachtigend veld aangeboord, waarin we ons gevoel voor zelf dieper hebben kunnen waarnemen en uiten, dan middels het toegestane afgedekte solobestaan in deze “samen”leving.