Nieuwe website!

Waarom willen we verandering?

Samen dit keer. Opnieuw als nieuw? Wat heeft deze realiteit met onze pure intenties gedaan, toen we begonnen met het neerzetten van ver-andering als in de brug maken naar een betere wereld? Een wereld zonder geheimenis, ongelijkheid, onrechtvaardigheid en onkunde. Waarom vervormen intenties op deze planeet zo gauw in aan het anderen zijn? De verandering die je zelf wilt zijn maar nog niet bent, zo wordt menselijkerwijs geduid, precies dit geloof verwisselt diepe gevoelens zo snel voor gedachten die we terug lijken te vinden in verhalen, waarheden, feiten van buitenaf. We scheppen ze wat om, leggen er een eigen gevoelsindruk voor en sturen zo de wereld in van wat knelt, wijst, rampt, onteigent en ja zelfs doodt. Verhalen die helemaal niet vertellen van de wereld die je diep van binnen voelt, niet echt, niet vaak.

Maar toch, het ver-volg-verhalen-spel lijkt een weg om te weten te komen wie je bent. Of misschien wel veel meer wie je niet bent. Wie we zijn, het vertellen van het eigen verhaal uit eigen gevoelsbeweging, is een weg die niet lijkt. Eigenlijk ligt er geen enkel pad klaar die je zou kunnen bewandelen als je in eigen spreekt en handelt. Geen wijze zou het je kunnen vertellen. Veranderen gaat over een diepe verbintenis met al wat zelft en dus met al het leven, waarbij we- ons kosmische gevoel volgend- al snel buiten de onze toegestane aard uitkomen en dus zowel binnen als buiten deze aarde. Als verandering in wezen gaat over zijn wie je bent, als alleszelvige, dan stopt geen mens bij een grens om hem te beletten de waarheid van binnenuit weer te spreken.

De rol van waarnemer ligt ons allen. Het zelf aankijken en doorzien, het beschouwen en ontwaren van leven in alle facetten, het is iets wat bij de mens hoort. Het idee dat slechts een handvol mensen voor heel veel anderen kijkt, interpreteert en modelleert laat ons luisteren naar alles behalve het eigen wezensgevoel.

En dan deze draai. Het oude is los, zodat we niet opnieuw en als nieuw. Gewoon onszelf zijn in ons eigen gevoel voor wereld en daarin trainen om bij onszelf te blijven, dit keer wel, is goed genoeg.
Het geeft een sprankelend gevoel van thuis om zoiets als zelf aanwezig zijn, op eigen kracht, wat in de basis heel simpel is, te mogen delen met jullie prachtige krachtige stralers. Hier zijn. Niet dat het altijd makkelijk is of fijn, als je maar kunt zeggen; ik ben er. En er zal een kosmos aan werkelijkheden terugspreken; en ik ben hier ook. Net als jij, samen zo dicht bij vrij.

Graag tot samen!

Vol lieve groeten,

Moniek en Arjan

PS 1 We zijn live, ondanks dat de website nog niet helemaal af is 😉 Er zit veel functionaliteit in, maar nog niet alles is vertaald bijvoorbeeld. Er zit ook veel nieuwe content in, bijvoorbeeld 4 inspiraties. Daar zijn groepen bij, als alternatief voor facebook. We zullen daar in apart artikel op terug komen. We willen hier nog even noemen dat degenen die al een inspiratie hebben gevolgd of in de voorverkoop hebben gekocht (bijvoorbeeld Kind en mens), met de lancering daarover een bericht krijgen met toegang tot de inspiratie (ook de 26 weekse en de strijd om de persoonlijkheid). De 4e inspiratie is de gratis Crowd Power jaarintensive. Met het kijken van deze inspiratie zie je alle gesprekken die Arjan en Martijn met elkaar hebben gevoerd, vanaf het begin en in chronologische volgorde. Naast de Crowd Powers zijn er ook andere opnames van onder andere Mensbelevingen in de natuur en lezingen toegevoegd. Het is materiaal dat allemaal gratis wordt aangeboden en voor iedereen beschikbaar is, alleen gieten we het in deze intensive in een speciaal format. Als je je hiervoor aanmeldt ontsluit zich elke week, een jaar lang een video met Martijn van Staveren. Bij de andere inspiraties kun je zelf kiezen in welk tempo je gaat, alles is direct beschikbaar. Om inspiraties te ontvangen of te reageren op artikelen heb je een account nodig, deze kun je aanmaken door je te registreren (de knop Meld je aan, rechtsboven).

Related Articles

Responses