Voorjaarsdetox met Earth Matters | 7 dagen darmreiniging en sapvasten 14-20 april

(Earth Matters – door Arjan Bos) Of het nu gaat om ontgiften, je stofwisseling en weerstand verbeteren, het herstel van je darmflora of afvallen, een voorjaarsdetox zuivert je lichaam.  Daardoor kan je energie vrijer stromen en hiervan profiteren al je organen.

De voorjaarsdetox van Earth Matters bestaat uit 3 of 4 fasen, afbouw, darmreiniging (optioneel), sapvasten en opbouw.

Fase 1: Afbouw

Neem een afbouwfase van 3 dagen waarin je vast voedsel en toxische stoffen voorzichtig afbouwt. Dit zijn naast alcohol, nicotine, dierlijke vetten en suikers, ook niet biologische voeding en alle vormen van bewerkte voeding zoals kant-en-klaar producten en fastfood.

Fase 2: Darmreiniging

Op eenvoudige wijze kun je de biofilm in je darmen hiermee kwijtraken. De biofilm bestaat onder andere uit oude voedingsresten en gifstoffen. Het kleeft aan je darmwand, heeft zich in de loop der jaren gevormd en voorkomt dat de meeste voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Onderaan dit artikel vind je uitgebreide praktische en inhoudelijke gezondheidsinformatie over het letterlijk én figuurlijk kwijtraken van oude ballast met deze biofilm. Dit kan een prachtige start zijn van de voorjaarsdetox. Lees hier alle informatie over de darmreinigingskuur.

Fase 3: Sapvasten

Zonder darmreiniging ga je 7 dagen sapvasten, met de 3 daagse darmreiniging nog 4 dagen. In totaal duurt de kuur 7 dagen, plus 3 opbouw- en 3 afbouwdagen. In deze periode eet je niet, maar drink je veel water en heerlijke verse sappen met alle voedingsstoffen die je nodig hebt en het hongergevoel uitblijft. Daarvoor krijg je elke dag recepten en een boodschappenlijstje toegestuurd. Je hebt een blender of sapcentrifuge nodig en de recepten zijn eenvoudig, lekker en zonder veel exotische (dure)ingrediënten.  

Fase 4: Opbouw

Je lichaam heeft enkele dagen geen vaste voeding gekregen en het is prettig hier langzaam weer aan te wennen. In de opbouwfase begin je met heel lichte maaltijden en bouw je rustig op. 

Praktisch

Op 11 april 2018 krijg je de eerste mail voor de voorbereiding, vanaf 14 april krijg je 7 dagen lang, elke ochtend om 6 uur een inspiratiemail met onder meer recepten, tips, suggesties, boodschappenlijstjes, interviews en worden er persoonlijke ervaringen en inzichten gedeeld. Tijdens de kuur is er ook aandacht voor rust, bewust ademen, zweten, suplementen en last but not least: je eigen kracht! Daarnaast heb je toegang tot een besloten facebookgroep waarop je desgewenst zelf kunt delen en/of kijken wat anderen delen in hun proces van ontgiften. 

Wanneer kun je beter niet sapvasten?

Ben je ziek of zwanger, heb je eetstoornissen of kamp je met (ernstig) ondergewicht? Doe dan niet mee met deze kuur. 

Voorjaarsdetox met Earth Matters | 7 dagen darmreiniging en sapvasten

14-20 april 2018

Prijs € 19,95

Met darmreinigingskuur € 159,00 incl. verzendkosten (losse kuur is € 148,50 excl. verzendkosten) 

Een voorjaarsdetox waarin we onze darmen rust willen geven, ons lichaam helderheid en onze geest voeding. Doen dus! 

Hier kun je je inschrijven:

Bron: Earth Matters


Informatie darmreiniginskuur
interview van Arjan Bos met Co van Twillert van Morgen is nu

Een goede gezondheid begint in de darm
Al sinds Hypocrates zeggen artsen: ‘gezondheid begint in de darm’. Bij de meeste mensen in de westerse wereld zijn de darmen echter vervuild, waardoor kwaaltjes en ziektes kunnen ontstaan. Je kunt de darmen van de mens vergelijken met de wortels van een boom. Als de wortels van een boom ongezond zijn is er geen redding meer voor de boom. Dat gaat ook op voor de mens, als de darmen niet goed functioneren is dat de oorzaak van veel aandoeningen.

Voedingsopname via darmstelsel
Als door vervuiling in de darm de opname van voedsel niet goed verloopt, neemt het lichaam te weinig, verkeerde of vervuilde stoffen op, met alle nare gevolgen van dien. Alles wat men nog aan de gezondheid van de mens wil verbeteren blijft dan symptoombestrijding en is veelal gedoemd te mislukken.

Biofilm, de ongezonde slijmlaagdarmreinigingskuur-biofilm-morgenisnu.jpg

Schadelijke bacteriën in de darm hopen zich op en vormen een biofilm, een ongezonde slijmlaag in de darmplooien. De biofilm bevat naast bacteriën ook vaak schimmels en virussen. De aanwezigheid van de biofilm droogt de darmwand uit waardoor deze geïrriteerd raakt. Voedingsstoffen, maar ook medicijnen, worden vervolgens minder goed opgenomen terwijl schimmels en virussen wél doordringen in het bloed. Dit proces kan ontstekingsreacties, overgevoeligheden en overgewicht veroorzaken. Bij de meeste mensen in de westerse wereld is de darmwand enigszins ontstoken en is er dus een ongezonde slijmlaag (biofilm) aanwezig.

Je kunt de biofilm vergelijken met het slijmlaagje dat je in een bloemenvaas aantreft als je ze te lang laat staan, alle schadelijke bacteriën maken een slijmlaag om zich te beschermen. In het menselijke darmstelsel is dit een hele kolonie waarin vele bacteriën, maar ook virussen, parasieten en schimmels zich verstoppen. Het vervelende is dat de bacteriën het lichaamseigen materiaal gebruiken om die slijmlaag te maken en omdat het lichaamseigen is, is deze hierdoor lastig op te sporen en te behandelen.

Om die reden is het voor veel specialisten zo moeilijk om bepaalde bacteriën of virussen onder controle te krijgen. Door de aanwezigheid van de biofilm is de darmwand over het algemeen uitgedroogd en licht tot zwaar ontstoken zodat we last krijgen van het zogenaamde Lekkende Darm Syndroom (Leaky Gut). De biofilm hecht zich hierdoor nog makkelijker aan de darmwand.

Nu zijn er enkele producten op de markt die gemaakt zijn om die biofilm op te lossen, maar hierbij blijft er nog altijd een deel van de biofilm achter. Deze groeit hierdoor net zo hard weer aan door de daarin nog aanwezige schadelijke bacteriën. Tevens komen er dan in een keer zo veel bacteriën, virussen en parasieten vrij in de darm dat dit een grote belasting voor de gezondheid van de gebruiker oplevert.

De Morgen is Nu Darmreinigingskuur bevat een gefermenteerde vezel van de bast van de Oliepalmboom.

Darmreinigingskuren

Tot op heden zijn er geen producten of methodes op de markt geweest die ervoor zorgen dat het gehele darmstelsel op zo’n effectieve en comfortabele wijze gereinigd wordt. De meeste reinigingsproducten bevatten ingrediënten die een ‘schurende’ werking hebben en hierdoor krampen en diarree kunnen opwekken. Naast deze vervelende bijwerking werken deze producten ook niet optimaal doordat de biofilm niet volledig verwijderd kan worden. Dan is er altijd nog de methode van de darmspoeling met water die weliswaar zeer effectief is, maar echter alleen voor de dikke darm. Dan blijven de dunne darm en de 12-vingerige darm, en daar gebeurt dan niks mee en wordt dus ook niet gereinigd.

Voordelen van een schone darm
Met een schone darm heeft u meer profijt van gezonde voeding omdat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het immuunsysteem functioneert beter, u verliest overtollige centimeters en u voelt zich weer fit en vitaal, oftewel:

schone-darmen-darmreinigingskuur-morgenisnu.png

✓ Blijvende energie.

✓ Slankere buikomtrek.

✓ Betere spijsvertering.

✓ Comfortabel.

✓ 100% natuurlijk.

Eenvoudige om te doen

De Morgen is Nu Darmreinigingskuur wordt gedaan voor een duur van 3, 6 of 12 dagen. Eén verpakking/doosje is goed voor één dag. Een verpakking bestaat uit 7 zakjes voor 7 shakes. De zakjes worden gemixt met water en zo ontstaat een makkelijk in te nemen shake. Het enige dat u eet (of eigenlijk drinkt) gedurende de kuur zijn de shakes die over de dag verspreid genomen worden. Wel zo makkelijk dat u niets anders hoeft klaar te maken. De shakes bevatten alle benodigde voedingsstoffen en geven een verzadigd gevoel waardoor u weinig of geen hongergevoel ervaart.

Uniekheid van de Darmreinigingskuur

De Morgen is Nu Darmreinigingskuur is een unieke kuur. Dit komt door het werkzame ingrediënt van de gefermenteerde bast van de oliepalmboom. Het fermenteren van deze bast is een zeer moeizaam proces maar essentieel voor de werking van dit product. De twee effectieve ingredienten van de Darmreinigingskuur zijn. Daarnaast bevat het product ook nog Okra.

Verder: maaltijdvervangers
Daarnaast is het product tevens een maaltijdvervanger omdat het noodzakelijk is om tijdens de Reinigingskuur de darmen tijdelijk rust te geven. Alleen dan kan de darm zich goed gaan detoxen. Dat lukt niet als de darmen ook nog gewoon moeten werken aan de spijsvertering. De Darmreinigingskuur bevat alle voedingsstoffen om tijdens het detoxen geen enkel tekort of gebrek te lijden. U zult daardoor geen enkel honger gevoel ervaren en zich fit en comfortabel voelen.

Gebruiksaanwijzing van Darmreinigingskuur

Voor een optimaal resultaat zijn er een aantal dingen waar op gelet moet worden wanneer je de Darmreinigingskuur gaat doen. Voordat je start met de kuur dien je de inname van voedsel te verminderen om de darmen tot rust te laten komen. Tijdens de kuur beperkt je je tot de maaltijdvervangende shakes. Deze shakes voorkomen hongergevoel en bevatten alle benodigde voedingsstoffen, vitamines en energie. Tijdens de kuur nuttig je geen andere producten behalve de inhoud van de zakjes en water.

Voorbereiding
Om je lichaam voor te bereiden is het nodig om gedurende twee dagen voorafgaand aan de kuur de hoeveelheid en soort voedsel dat je tot je neemt af te bouwen zodat je lichaam kan wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens deze twee dagen neem je zo min mogelijk suiker, koffie en alcohol, bij voorkeur helemaal niet. Drink vooral veel water.

Afbouwdag 1: Neem de helft van uw gebruikelijke hoeveelheid voedsel.
Afbouwdag 2: 
Eet deze dag gemakkelijk verteerbaar voedsel. Bij voorkeur alleen fruit, soep en yoghurt of smoothies in beperkte hoeveelheid.

Tijdens de Darmreinigingskuur
Na de twee dagen voorbereiding is het tijd voor de kuur. Een doosje bevat alle benodigdheden voor één kuurdag. De inhoud van dit doosje bestaat uit een zevental zakjes die u in de loop van de dag oplost in water, shaket en DIRECT opdrinkt. Wanneer u het met water aangelengde product laat staan kan het zijn dat de vloeistof dusdanig indikt dat je het niet meer kan consumeren. In elk doosje zitten de volgende shakes:

 1. Wake up – direct na opstaan.

 2. Maaltijd shake – als ontbijt ongeveer half uur na Wake Up.

 3. Snack – tussen ontbijt en lunch.

 4. Maaltijd shake – als lunch.

 5. Snack – tussen lunch en diner.

 6. Maaltijd shake – als diner.

 7. Good night – voor het slapen.

Na de Darmreinigingskuur
Na de Darmreinigingskuur is het zeer belangrijk om het eten voorzichtig op te bouwen.

Opbouwdag 1: Eet bij voorkeur zo vloeibaar mogelijk bij voorkeur soep, smoothies en yoghurt.
Opbouwdag 2: 
Neem voeding die zacht én gekookt is zoals soep, gekookt ei, gekookte groenten, gekookte aardappelen. Dit mag aan hoeveelheid niet meer zijn dan de helft van wat u normaal gesproken eet.

Ingrediënten van de Darmreinigingskuur

tarwegras.jpg

Wake up en good night shake (2 zakjes á 7g): Tarwegras poeder* en Enzymen.

Maaltijd shake (3 zakjes á 25g): Olie palm vezel poeder, Erwten proteinepoeder, FOS inuline, Okra poeder, Rode rijst poeder, Guargom, Mango fruit poeder, Vanille poeder en Stevia.

Snack (2 zakjes a 7g): Wortel poeder, Okra poeder, Erwten proteinepoeder, Passievruchtpoeder en Omega-3 poeder.

*Van biologische oorsprong

Glutenvrij, suikervrij, sojavrij en lactosevrij

Welke Darmreinigingskuur moet u doen?

Er zijn drie varianten van onze Darmreinigingskuur, een 3-, 6- en 12-daagse. Welke je wanneer doet lees je hieronder:

Onderhoudskuur – 3 daagse kuur

 • Voor slanke personen die niet willen afvallen.
 • Voor personen welke een eerdere Darmreingingskuur hebben gedaan en een onderhoudskuur willen doen.

Normale kuur – 6 daagse kuur

 • Voor personen met normaal gewicht. 

Intensieve kuur – 12 daagse kuur

 • Voor personen met overgewicht.
Downloads:

Voorjaarsdetox met Earth Matters | 7 dagen darmreiniging en sapvasten

14-20 april 2018

Ga je mee op ontdekking? Hier kun je je inschrijven.

Bron: Earth Matters

Related Articles

Responses