Pittige biologische wortelsoep met koriander

(Earth Matters | door Arjan Bos) In het staartje van mijn retreat (ja, de Crowd Powers beginnen straks weer!) wil ik alvast een paar dingen met je delen die in mijn retreat een real treat zijn geweest. Dit is er één van.

Als je nog nooit wortelsoep hebt geproefd, dan mis je echt iets. De smaak is wat zoet en leent zich uitstekend voor verschillende smaakcombinaties. 

Dit recept is o.a. met appel en gember en dat maakt de soep rijk van smaak. Verder is hij makkelijk te maken, niet duur en erg voedzaam! 

Bereidingstijd: 15 min

Kooktijd: 45 min

Hoeveelheid: 6 maaltijdsoepen

Kosten: € 10,80 (€ 1,80 per maaltijd)

Ingrediënten (alles biologisch uiteraard): 

  • 1 grote ui, in grove stukken gesneden 
  • 5 cm gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el kokosolie
  • 1 kilo winterwortels, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 bleekselderij
  • 3 zure appels bijv. Goudreinet, in stukken gesneden
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • Kombu (i.p.v. bouillion)
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 blikje kokosmelk
  • Verse koriander

Bereiding: 

  1. Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de kokosolie.
  2. Voeg de ui, gember, knoflook toe en roer even om
  3. Cayenne peper erbij
  4. Dan de wortel, bleekselderij en de appel toevoegen en nog even goed doorroeren
  5. Doe er water bij tot 1 cm boven de ingrediënten en voeg het zout toe
  6. Doe de stengel kombu erin en breng aan de kook
  7. Draai het vuur laag en laat ongeveer 45 minuten zachtjes koken (of tot de wortel helemaal zacht is.)
  8. Vis de kombu eruit met een vork
  9. Pak de staafmixer en pureer de soep tot het jouw gewenste dikte heeft
  10. Als het te dik blijft voor je smaak, dan voeg je een beetje water toe.
  11. Breng op smaak met zout en peper of gomasio, leg er wat geknipte verse koriander op en serveer direct. 

Mjam, eetsmakelijk! 

Tip 1: Voeg voor een extra romige smaak, vlak voor het pureren een eetlepel santen bij. 
Tip 2: Paprika en (zoete) aardappel passen er ook prima bij. 
Tip 3: Het is ook lekker en gezond als ontbijt of prima in te vriezen om op een later moment alleen maar op te warmen.
Tip 4: Serveer met een speltcracker hummus.

Bron: Earth Matters

Related Articles

Responses