Unmatrix #010 | De perfecte horoscoop als ultieme gevangenis

(Arjan Bos) Bij astrologie wordt er vanuit gegaan dat de positie van de planeten, de zon en de maan, tezamen met het moment van geboorte en de plek waar je je op dat moment bevindt, volledig je karakter bepalen.

Het is een duiding van jou als microkosmos; zo boven, zo beneden. Hersencellen zien er hetzelfde uit als clusters van melkwegstelsels in het heelal, de geboorte van een cel hetzelfde als de dood van een ster en de structuur van het menselijk oog vind je ook in dit universum.

Hoe het heelal er op het moment van jouw geboorte uitzag, zo ziet jouw microkosmos er ook uit. Met naast de invloed van planeetstanden allerlei krachtlijnstructuren van gebeurtenissen, ook uit zogenaamde vorige levens. De huidige positie van deze hemellichamen zouden iets kunnen voorspellen over je toekomst.

Het is als een neurologisch pad waarbinnen je – voor je gevoel – natuurlijk opereert. Dat is eigenlijk alleen maar gestuurd door externe factoren. Die bepalen hoe jij handelt en waar je je prettig bij voelt. Maar waar ben ik in dat verhaal? Waar is mijn vrijheid?

Een perfecte horoscoop is eigenlijk een ultieme gevangenis! Er staan prachtige dingen in en een goeie horoscoop duidt heel aardig je zogenaamd natuurlijke neigingen, maar zijn we niet veel meer dan dat?

En of het nou gaat om Westerse, Chinese, Maya of andere exotische astrologiesytemen, of zelfs een naam analyse, het beschrijft een persoonlijke gevangenis!

Op zijn best geeft astrologie een kijkje in hoe de wind in de matrix waait. Metaforisch zie ik mijn lichaam als een schip op zee, overgeleverd aan de elementen van de wind die de matrix waait, maar de kapitein is mijn oorspronkelijke zelf als zeiler en daarmee bepaal ik als intergalactisch mens, los van alle horoscopen, hoe ik mijn zeil zet en bepaal mijn eigen koers. Tegen de wind in varen kan heel lastig zijn en onnatuurlijk voelen, maar het is wel mogelijk en ik neem graag de vrijheid om dat te doen als ik dat zou willen.

In de kwantumfysica is elk moment een implosie van alle mogelijkheden tot de ene werkelijkheid die je op dat moment ervaart. De neurologische imprint die horoscopen meegeven snoepen bij voorbaat al heel wat van die mogelijkheden af.

Dat is de reden waarom ik de Dreamspell Maya kalender van de website heb gehaald. Soms is het best handig om te kijken hoe de wind in de matrix waait, om dan vervolgens helemaal los en diep eigen, zelf te bepalen hoe je wilt koersen. Maar die reden is te dun om horoscopen standaard een plek op elke pagina en in elke nieuwsbrief te geven.

En persoonlijk? Dat vertel ik je in de video. 

Bron: Earth Matters

Related Articles

Responses