Digitale censuur: EU, G7, NAVO, WHO en het nieuwe Google News Initiative

Volgens LaToya Drake, hoofd van Google News Lab, werkt Google samen met de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en anderen aan een nieuwe mondiale censuurtool die afgelopen week werd geïntroduceerd.

Een samenvatting uit Need To Know van G. Edward Griffin:

Google News Lab is een team binnen het Google News Initiative (GNI) wiens missie het is om samen te werken met journalisten om desinformatie te bestrijden “GNI gebruikt ‘Fact Check Tools’ om afwijkende meningen te elimineren. Het doel is om één standpunt te hebben dat Google ‘Data Commons’ noemt. Een criticus schreef dat de algoritmen van Google zijn ontworpen om websites te verwijderen die onderwerpen als Covid-19-statistieken bekritiseren, de Wereldbank, de misdaadstatistieken van de FBI, de PharmGKB-database en een wereldregering.”

Lees hier meer (in het Engels)

De social media campagne van het Censorship Industrial Complex.

(voor waarheid) In onderstaande video zoomen Jeroen Pols en Willem Engel in op de social media campagne van het Censorship Industrial Complex. Waarom werd vanaf 2018 een push gegeven aan de denktank desinformatie, expert team, onafhankelijke factcheckers, en directeuren overleg desinformatie?
 
Aalbersberg, Ollongren en van Huffelen zetten, in opdracht van Europese Commissie, de G7 en de NAVO, een netwerk op met duizenden medewerkers om ‘desinformatie’ te bestrijden door middel van de grote tech bedrijven met name FB en Google. Er werden zwarte lijsten opgesteld van ‘spreaders of desinformation’.
 
De oorlog tegen desinformatie brak los vlak voor de C19 aan het einde van 2019..

Related Articles

Responses