Childhood 2.0 (documentaire)

Voor het eerst in de geschiedenis zijn psychische aandoeningen en zelfmoord een van de grootste bedreigingen voor schoolgaande kinderen geworden. Veel ouders beschouwen gevaren nog steeds als voornamelijk fysiek en extern, maar ze missen het echte gevaar: kinderen brengen meer tijd online door en spenderen minder tijd aan het echte leven, vrij spel en autonomie.

Wat zijn de effecten op de mentale, fysieke en spirituele gezondheid van de volgende generatie? De kinderjaren waren millennia lang min of meer onveranderd, maar dit is CHILDHOOD 2.0.

Childhood 2.0 is verplichte kost voor iedereen die de wereld waarin je kinderen navigeren terwijl ze opgroeien in het digitale tijdperk, beter wil begrijpen. Een open, eerlijk en ontluisterend verhaal van ouders en kinderen. Met toonaangevende experts op het gebied van veiligheid en ontwikkeling van kinderen, duikt deze documentaire diep in de echte problemen waarmee bijna alle kinderen tegenwoordig worden geconfronteerd; onder meer cyberpesten, het bekijken, delen en maken van bloot/sexfoto’s, zelfmoordgedachten en meer.

Voor Nederlandse vertaling, klik op afspelen, dan op het wieletje rechtsonder, dan ondertiteling, automatisch vertalen en kies Nederlands.

Meer info: childhood2movie.com

Related Articles

Responses