Transcript Crowd Power 20 | Geld, uitwisseling en dankbaarheid

(Earth Matters TV | Crowd Power) Onderstaand het gehele transcript van Crowd Power 20 (met dank aan Mareijke Giglio), deze is hier als PDF te downloaden. Alle uitzendingen zijn te bekijken via het Earth Matters YouTube kanaal.

Wil je het televisieprogramma Crowd Power bijwonen en de gesprekken aan tafel van dichtbij meemaken? Dat kan! Crowd Power wordt opgenomen vanuit de Youniversal Studio in de Biotoop in Haren. De ontvangst is tussen 20.15 en 20.45 uur. Je bent van harte welkom een opname bij te wonen. Meld je aan via deze link op de website van Orongo.

Met grote toewijding is er van de uitzending een zo nauwkeurig mogelijk verslag gemaakt, we kunnen echter niet garanderen dat het helemaal foutloos is.

Transcript Crowd Power 20: Geld, uitwisseling en dankbaarheid

Arjan: Welkom bij Earth Matters t.v.

Martijn: Heel hartelijk welkom, het is vandaag maandag 31 oktober. Welkom bij crowd power deel 20 alweer. We gaan het vandaag hebben over geld, uitwisseling en dankbaarheid.

Arjan: Geld is eigenlijk alleen maar papier met plaatjes, maar toch heeft het in zich om heel veel problemen in de wereld op te lossen en ook heel veel problemen in de wereld te creëren. Armen worden steeds armer en de rijken worden steeds rijker. En 70% van de bevolking krijgt slechts 7% van de te verdelen welvaart. Regie, mag ik de afbeelding?

Ja, dankjewel.

En terwijl geld uit het niets gecreëerd wordt door het intypen van een bedrag op de computer door de bankmedewerker….. nee dit gaat niet goed. Excusez.

Martijn: Lees maar lekker voor, dan maar geen plaatsjes. Die kunnen we met ons voorstellingsvermogen zelf bedenken.

Arjan: Ja, zo is het …….. hebben we op aarde een totale schuld van 233 triljoen dollar opgebouwd. Maar aan wie? We geven miljarden uit om op Mars te zoeken naar water, terwijl een kwart van onze wereldbevolking niet dagelijks schoon drinkwater tot zijn beschikking heeft en dat voor 15 miljard structureel opgelost zou kunnen worden.

We lijken aan de vooravond te staan van een nieuwe bankencrisis, die naar zeggen die van 2008 verre zal overtreffen. Gedachten zijn krachten en na het zien van de Secret zien we dat toch veel bewuste mensen geen cent te makken hebben. Vanavond duiken we in het thema geld, uitwisseling en dankbaarheid.

Maar eerst het goede nieuws. En dat is, dat op 22 september Anthony Michels de florijn lanceerde, die benoemde die dag als de dag dat de crisis eindigde. Het bijzondere van deze complementaire munt is, dat deze munt uitwisselbaar is met de euro en geen rente kent.

Je eigen gratis account kun je aanmaken op betalenmetflorijn.nl. En in de show notes vind je een overzicht van alle bestaande alternatieve, economische systemen en complementaire munten.

Veelal zijn die niet uitwisselbaar met de euro en kennen ook vaak een vorm van rente.

Raphael Fellmer en zijn familie, die leven al sinds 2010 zonder geld en inkomen. Dit doen ze onder meer om bewustzijn te creëren en eigen verantwoording te nemen voor honger, onrechtvaardigheid en milieuvervuiling.

Raphael woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Berlijn en dat leven zonder geld kan, hebben al veel meer mensen bewezen.

Als je weinig geld hebt of je bent op zoek naar manieren om minder afhankelijk te zijn van geld, kun je bijvoorbeeld op geldloos.nl veel tips vinden over hoe je een geldloos bestaan kunt opbouwen en verhalen lezen over leven zonder geld. Dat is, mocht je dat nog een goed idee vinden na deze uitzending. Oh dat was te ver zie ik.

En jawel, ze bestaan nog. Er zijn tientallen Nederlandse dorpen met een slecht mobiel bereik. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en de regionale omroepen, waarvoor ze 23000 mensen hebben ondervraagd. Vooral in Drenthe en Noord-Brabant is volgens de onderzoeksdeelnemers de mobiele verbinding onjuist. En de Drentse gemeente Westerveld die scoorde het laagst en we willen de inwoners dan ook van harte feliciteren, want hun woonplaats is met stip ook de gezondste woonplaats van Nederland wat straling betreft.

Dat is toch weer heel positief nieuws?

Martijn: Dat is positief, vandaar dat wij, ik met mijn gezin daar ook in Westerveld zitten, in de bossen. Dat is inderdaad lastig communiceren.

Ik krijg altijd allerlei verwijten op een vriendelijke manier: jij was wederom niet bereikbaar.

Nou dat klopt, nu heb ik een goede uitleg, dat is de schuld van de telecom bedrijven.

Maar mooi nieuws Arjan, ja.

Arjan: Ja toch.

We hebben een heel aantal vragen binnen gekregen van mensen, ook veel van social media en beantwoorden die in deze uitzending, dus barst los met je vragen.

We zullen er eerst een aantal pakken, die op de mail zijn binnen gekomen.

Laura zegt, geld verkrijgen kost me altijd wel wat energie en tijd en vaak vind ik het wel wat zonde van mijn tijd. Dus wellicht kan het makkelijker, lichter, meer in overeenstemming met wie ik ben. Wellicht meer uitlijning met de oorspronkelijke wereld zelfs.

Ze zegt eigenlijk, van nou het kost me tijd en dat vind ik eigenlijk wel zonde van mijn tijd.

Martijn: Nou dat is het ook, is gewoon heel erg zonde van onze tijd, van onze creatietijd om bezig te zijn met geld verdienen. Ofwel iets te doen, je tijd te verhuren voor iets wat je vaak ook niet eens echt gepassioneerd doet, laat ik het netjes zeggen. Ja ik denk dat het wel een grote uitdaging is om te zorgen, dat je je tijd zo kunt indelen, dat je er ook een uitwisseling in mee kunt ontvangen. Maar ja dat is natuurlijk gewoon een grote uitdaging, want je zult toch elke maand je kosten moeten bedruipen. En dan moet je soms gewoon iets doen wat je niet leuk vindt en dat is precies het programma. De uitdaging is natuurlijk van hoe kun je iets doen wat je heel erg leuk vindt, waar je je goed bij voelt maar waar je ook echt een uitwisseling hebt met mensen. Want dat is belangrijk.

Arjan: Dat je eigenlijk niet gewoon bezig bent met geld verdienen maar gewoon met dat wat je leuk vindt.

Martijn: Precies, ja.

Arjan: En daar gewoon je geld mee verdient.

Martijn: Mensen denken dat dat een utopie is, het is het natuurlijk helemaal niet, maar je zult het wel eerst een beetje in beweging kunnen zetten voor jezelf. Als je 40 uur werkt zou je ook kunnen zeggen, ik ga 32 uur werken en die andere 8 uur ga ik iets doen waar ik een bepaald gevoel in ontdek van uitwisseling en dat integreert wel in je hele werkweek. Je kunt het wel een beetje open zetten.

Arjan: Ja dat klopt.

Marieke merkte iets anders bij zichzelf. Ze zegt: geld komt en gaat. Hoe komt het, dat als ik weer blut ben, en het hebben van geen inkomsten weer een groot probleem is, er iets in mij opgelucht is.

Het lijkt wel blij, dat het niet meer hoeft te zorgen voor geld. Het hebben van geld dus. Kun je mij hier iets over vertellen?

Martijn: Ja het gevoel van opgelucht zijn als je blut bent dat is natuurlijk, komt heel veel voor, het is ook een stukje projectie dat je bij je draagt. En dat geld natuurlijk veel meer is dan alleen dat briefje papier, muntpapier of de getallen op je bankrekening. Er kunnen heel veel verschillende thema’s zijn waardoor je het gevoel hebt, dat je van geld af moet hè. Dat kunnen ook programma’s zijn door andere gebeurtenissen. Er kleeft natuurlijk een bepaalde lading aan geld.

Arjan: De programma’s zijn dan mindcontrol eigenlijk?

Martijn: Ja bijvoorbeeld, of een ervaring, herinneringen die je hebt opgedaan door middel van geld, dat geld daardoor gewoon slecht is geworden of kwaad is. Dus ja, je kunt het gevoel hebben, dat als je geld snel opmaakt, dat je daarmee ook jezelf eigenlijk opschoont van de energieën die rondom het thema geld hangen. Ofwel, als je dat nog een ietsje verder doortrekt, het zit niet om het geld, het zit in jouw bewustzijn. Dus er is iets in het bewustzijn van de mens, dat reageert op het thema geld.

Arjan: Jaja.

Martijn: En op het moment dat dat geld dan weg is, je geeft het uit, dan blijft eigenlijk binnenin dat gevoel wel zitten, alleen dat wordt niet meer geactiveerd, omdat het geld weg is.

Arjan: Ja precies. Ik heb zelf ervaren ooit een 20 jaar terug, misschien nog wel langer terug, ik denk wel 25 jaar terug, dat ik ook helemaal niks meer … ik had geen huis, ik had één gulden destijds, ja nergens waar ik heen kon en ik voelde me ongelooflijk krachtig. Dus om te voelen dat dat eigenlijk prima is, dat deed me heel goed om dat te voelen. Dat ik me daarin ook prima kon voelen.

Martijn: En hoe lang heb je dat volgehouden, hoe lang heeft dat geduurd beter gevraagd?

Arjan: Nou ik ben ….. dat is een hele periode geweest. Ik ben 2 keer een jaar verslaafd geweest aan harddrugs, heroïne en cocaïne, en in die periode was ik weken soms dakloos. Maar ja, ik deed alle gebruikelijke dingen die junks deden, dus ook inbreken en dat soort dingen, dus ik zat nooit heel lang zonder. Ik heb echt wel gevoeld hoe het is om helemaal niks te hebben. En ook om van niks iets weer op te bouwen. Dus het is soms weken en soms een paar dagen.

Martijn: Het hele thema geld is natuurlijk zo ingewikkeld of eigenlijk ingewikkeld gemaakt, want de kern van geld is natuurlijk heel eenvoudig. De titel is ook: geld, uitwisseling en dankbaarheid.

Op het moment dat de mens dankbaarheid kwijt is en we geen uitwisseling meer voelen in het moment dat wij iets met elkaar delen, daar geen gevoel onder zit, dan is het eigenlijk een hele klinische situatie.

En op dit moment is geld heel klinisch. Je gaat naar de supermarkt, je pakt je spullen ook zonder enig gevoel vaak uit de schappen, dat is vanzelfsprekend. Je geeft geld ofwel contant of je pint het. Het is een hele klinische handeling en vaak kijken de mensen elkaar er ook niet eens bij aan. Het is vaak van, wilt u het bonnetje ook en als je een beetje geluk hebt kun je het bonnetje nog net aanpakken.

Arjan: Contactloos betalen.

Martijn: Het hele emotionele bewustzijn van de mensen is daarin niet meer actief en dat is natuurlijk heel erg belangrijk om dat wel weer te doen. Om daar als eerste weer bewust van te worden. Dan kan ook de dankbaarheid onder het geld weer in beweging komen.

Arjan: Ik heb ook een paar vragen gekregen over dankbaarheid. Dan kunnen we die er even bij pakken.

Ja, Kaatja zegt, het valt me op dat er de laatste tijd veel workshops en dergelijke zijn rond de materie geld. Er worden dan zaken gezegd zoals, je moet dankje zeggen. Door dankbaar te zijn zal dit de geldkraan doen toenemen. Ook worden er soms hologrammen in je hoofd geprojecteerd voor geld en succes door NLP en de wet van aantrekking samen toe te passen op de door hun veronderstelde juiste wijze van het visualiseren. Dus door beelden, gevoelens, zintuigen er allemaal in te betrekken zou dit ook geld, succes etc. naar je toe trekken. Wat vindt Martijn hiervan? Is er een manier van geld aantrekken, die volgens Martijn echt werkt?

Martijn: Het levensveld, dus eigenlijk het informatieveld van het levende hologram van waar deze aarde in origine uit opgebouwd is in tijden dat er nog geen manipulaties en geen andere wezens waren, die modellen hebben gebouwd waardoor de mens eigenlijk werd afgeleid van de kernkracht van zichzelf, het oorspronkelijk model, draait daadwerkelijk op delen, dus letterlijk delen. Dat het eigenlijk het grootste succes in het leven is, dat als je deelt en je doet het werkelijk zonder dat je er iets voor terug wilt, dus überhaupt niet eens een gedachte, op het moment dat je iets deelt of weggeeft, omdat je het heerlijk vindt om dat te doen en je kunt dat voelen zelfs als het je laatste geld is, het maakt niet uit of het je laatste geld is of niet, je geeft iets, op het moment dat je dat doet is er verbinding met het veld van de oorspronkelijkheid waar de mens vandaan komt.

En dan geef je eigenlijk dus geen geld meer weg, dat is wel de fysieke handeling, dan geef je een heel diep, krachtige, emotionele impuls of explosie eigenlijk, vanuit je hart geef je weg en dat deel je met een ander. En op het moment dat dat gebeurt, wordt niet meer het geld in beweging gezet, maar de energie waaruit het opgebouwd is, dus de software waar geld uit opgebouwd is.

Geld is ook, zeg maar, een halve procent van een bewustzijnsproces waar het uit opgebouwd is en dat komt in beweging.

En dat veld gaat eigenlijk zeggen, van ho wacht eens eventjes en dat is automatisch, jij krijgt van mij gewoon …. hier alsjeblieft. En dat is een heel diepgaand proces. Wat ook heel belangrijk is om te beseffen is om dat weer in beweging te brengen, dat je dat ook eerst dient te doen.

En het gaat er niet om dat je dan alles weg dient te schenken, maar gewoon stukjes en beetjes met mensen iets gaat delen. Gewoon je bewustzijn openen, kijken waar kan ik een bijdrage leveren en willen die mensen dat ook echt ontvangen, want dat is ook heel belangrijk. Het gaat vanaf 2 kanten. Je kunt niet iets aan iemand doneren wat iemand niet in dankbaarheid kan aannemen, want dan komt dat veld niet in beweging. Dus je gaat kijken van hoe kan ik dat doen en je gaat het met stukjes en beetjes doen. Het kan met hele kleine hapjes.

Veel mensen denken altijd, nou ja er valt niets te delen want ik heb niks. Maar ik weet nog wel met mijn oma, zij is overleden inmiddels, mijn oma had helemaal niet veel geld. Ze zei altijd: ze denken als ze mij zien dat ik heel rijk ben. Maar ze was innerlijk heel rijk. En haar laatste … we hadden toen nog muntjes van 5 gulden weet je nog wel, en haar laatste muntje van 5 gulden uit haar portemonnee gaf ze dan aan mij om benzine te halen voor mijn brommertje. En dat gevoel om te ontvangen, niet omdat het van mijn oma specifiek is, maar überhaupt gewoon omdat het aan je wordt gegeven, ook wetende dat het het laatste is, dat geeft zo’n interactie in mijn bewustzijn, dat zij het dus weer terug kon ontvangen.

Het gaat niet om 5.000, of 50.000 of 500.000 euro, het gaat om de intentie. En de waarde daarvan.

Arjan: Mattia Massaro zegt daarover: geld bestaat niet zonder mij. Letterlijk. Heb je het dan daar over? Dat het gewoon iets innerlijks is eigenlijk. Net als alles, als je die matrix hebt dan zijn het allemaal elektrische signalen die geïnterpreteerd worden door je brein, dus geld ook. Het bestaat gewoon niet zonder jou.

Martijn: Het is waar. Het klopt ook, als je het woordje “mij” zou vertalen naar “ons”, het geld heeft geen betekenis, het bestaat überhaupt niet, de werking daarvan, als de wereldbevolking daar heel anders mee om gaat. Dan zou geld per definitie gewoon betekenisloos zijn geworden. Natuurlijk begint het ook bij jezelf, maar goed dan heb je nog wel te maken met 7.391.068.000 andere mensen.

Het gaat om de kracht om met elkaar iets in beweging te zetten.

Arjan: Ariela die haakt op die dankbaarheid aan, ze zegt: dankbaarheid en geld, hoe wordt dat bedoeld? Betekent het dat mensen in Afrika niet dankbaar zijn? En die kinderen die sterven van de honger ook een tekort aan dankbaarheid hebben? En dat de meest rijke families van de wereld, zijn dat dus hele dankbare mensen?

Martijn: Nee absoluut niet, het dankbaarheidsgehalte is meer in die zin, dat je dat niet relateert aan geld. Er zijn verschillende modellen. Je kunt kijken vanuit het model waarin deze wereld leeft, mensen die bijvoorbeeld in een heel arm gebied leven, die mensen hebben natuurlijk wel te maken met de maatschappelijke en economische ontwikkelingen en als dat model daar gewoon zo ver primitief is, dat daar geen geld is, dat het bewust niet op gang wordt gebracht om die mensenmassa zeg maar in een tekort te houden van ontwikkelingsprocessen, dan heb je ook weinig keus. Het gaat erom, wat voor keus heb je in een situatie. Als je in de binnenlanden van Afrika woont, dan heb je geen keus. Dus dan moet je het doen met de middelen die daar zijn. Daar wordt geld weer vertaald in andere elementen, dus bijvoorbeeld drinkwater etc. Dus het middel geld is eigenlijk meer het mechanisme hoe je bewustzijn kunt onderdrukken. En mensen die bijvoorbeeld heel veel geld hebben, dat wil absoluut niet zeggen dat ze veel bewustzijn hebben.

Geld is niet zozeer gerelateerd aan bewustzijn als wel dat je bewustzijn beïnvloed wordt door hoe je geld ervaart.

Arjan: Ja daar kan ik wel inkomen. Haar vraag was dus specifiek over de dankbaarheid.

Martijn: Nou ja, ik ken mensen die echt niet arm zijn en wel rijk zijn. En er zijn mensen daarbij, die zijn dankbaar voor wat ze mogen ontvangen en doen in het leven, maar er zijn ook mensen die zijn totaal niet dankbaar. En die hebben net zoveel geld. Dus dat is het niet. Geld is niet een expressie van dankbaarheid. Maar het is meer vanuit de fase waarin je helemaal zonder geld komt te zitten, dat je dan gaat kijken, hoe kan ik dankbaarheid en dan is dankbaarheid niet van oh dankjewel, maar dan is het dankbaarheid ten aanzien van jouw positie in het leven, dat jij bewustzijn in je draagt überhaupt, dat om veel meer gaat dan geld. En als je dat gevoel kunt omzetten dan effectueert dat mogelijk als je je bewustzijn daarin brengt in dat thema geld, in geld. Het kan ook zijn, dat je er aardbeienplantjes voor terug krijgt.

Arjan: Ja ja ja. Akkie die heeft een vraag, die ook heel erg op jouw terrein ligt, die zegt: ik heb gehoord, ik weet niet meer hoe of waar, dat in het hele multiversum geld nergens zoveel invloed heeft als hier op aarde. Is dat waar?

Martijn: Nee, in ons sterrenstelsel zijn meer dan 10.000 verschillende beschavingen, die identieke systemen kennen als hier op deze aarde. En sommige nog in veel meer rare modellen verkeren dan hier op de aarde.

Arjan: Nog raarder?

Martijn: Dus geld wordt ingevoegd als middel om het bewustzijn eigenlijk te kortwieken. Ofwel het wordt ingevoegd …..

Arjan: Überhaupt? Per definitie?

Martijn: Ja door dezelfde bewustzijnsgroepen en dat gebeurt eigenlijk op het moment, dat de wezens, die zich aan het ontwikkelen zijn, zich bewust worden van hun innerlijke kracht. Zodra die innerlijke kracht in een evolutionair stadium zichzelf begint te vergroten van binnenuit door ontdekkingen en voelen, zelfonderzoek, dan worden er modellen geïntroduceerd die er voor zorgen dat de mens gelijk gekortwiekt wordt. En dat is absoluut niet alleen op de aarde zo. Nee. Dat zou wel heel bijzonder zijn.

Arjan: Want geld kun je inzetten voor goed en het geld kun je inzetten voor kwaad. Je kunt er iemand iets voor geven waar die heel blij van wordt, dan zou je zeggen, geld is niet intrinsiek slecht of intrinsiek goed. Het is gewoon wat je er mee doet. Als we bijvoorbeeld kijken naar het experiment wat er met apen gebeurde, hebben ze apen geleerd hoe een geldsysteem werkt . Ik geloof dat het 3 weken kostte voordat ze het door hadden hoe ze dat moesten doen en vervolgens duurde het nog een tijdje en dan gingen de jongetjes elkaar bedriegen en bestelen en de meisjes begonnen zich te prostitueren en die kochten er daarna druiven van. Dan zou je kunnen zeggen, dat los van het label goed of slecht, maar dat er toch wel iets intrinsieks aan de hand is met geld. Zou jij dat beamen?

Arjan: Nou dat is zeker waar. Het hologram, het gaat er om hoe iets waargenomen wordt. Ik heb hier een glas in mijn handen en van dit glas daarvan wordt zeg maar grofweg 99% van het veld waaruit dit glas opgebouwd is, dat zijn lichtcoderingen, daarvan wordt maar 1% zintuiglijk omgezet in een vorm. En daarvan is 0,005% een fysiek beeld. Dus eigenlijk zien wij dit glas, maar die andere 99% zien wij niet. Op het moment, dat ik heel slecht over dit glas ga denken en de hele wereld ga vertellen dat het hartstikke slecht is en dat het eigenlijk de schuld van dit glas is en de vloeistof daarin dat de mensen in tekorten leven, dan zal iedereen een projectie hebben door waarneming, dat eigenlijk dat water de schuld is van alle kwaad.

Het betekent dan ook, dat de waarneming niet alleen naar dat water toe gaat, maar die gaat in het hele hologram. En in die 99%, dat is het energetische bewustzijn van materie, ook van dieren, van mensen, die hebben dat dus ook, we zijn allemaal, ik vertegenwoordig ook 1% van mijn totaliteit op dit moment, is eigenlijk te zien, dan kun je zeggen dat je met je waarneming invloed hebt in het hologram van het geld in dit geval. En aangezien geld een programmering kent door de mensen die het observeren vanuit pijn, trauma en eigenlijk aversie zo van (Martijn maakt een afwijzend gebaar) geld is eigenlijk ….

Arjan: En ook zo ingezet wordt..

Martijn: Precies, ook zo ingezet wordt, is het zo dat die programmering daar dus ook ingebracht wordt door collectieve, bewuste waarneming, eigenlijk onbewuste waarneming, mensen hebben het niet in de gaten. Een dier, een aap, en trouwens dat doen wij zelf ook, wij pakken dat vast en vervolgens lezen wij heel vaak het hologram uit van een object, in dit geval van geld. Dieren pikken feilloos de informatie uit dat hologram op en die gaan gedrag vertonen, dat gelijk is aan wat mensen eigenlijk vertonen. Als je dat nou met de metaforische situatie van een glas water zou doen, dan zouden die apen na 2 of 3 weken dat water weggooien en zouden ze heel erg kwaad worden op dat water, omdat dat dus het hologram vertegenwoordigt van al die mensen die negatief of eigenlijk daar hun waarneming in leggen.

Dus waar op gereageerd wordt is dus niet zozeer op het fysieke, maar op die 99% resterende, onzichtbare lichtspectra. En dat is waar het in zit en dat begrijpen de machten op deze aarde heel goed en daarom zijn er allemaal programma’s gaande op deze planeet om te zorgen dat mensen gestuurd worden in hun zienswijze over bepaalde thema’s.

Sommige thema’s moeten heel positief en liefdevol zijn, dus dan wordt dat hele hologram van dat thema geüpgraded eigenlijk een enorm levenskrachtveld, terwijl dat juist vaak misleiding en juist het tegenovergestelde is. En geld is dus een middel, dat merk je aan die dieren.

En sommige dieren gaan er dus druiven van eten, daar kan ik niet van zeggen dat het verkeerd is.

Arjan: Een vraag uit de zaal.

“In hoeverre speelt collectief bewustzijn daarin een rol?”

Martijn: Enorm belangrijk. Hoe meer mensen gelijkertijd in dit hologram iets denken, een mening en een waarneming hebben naar iets, je zou kunnen zeggen dat een waarneming een elektrisch signaal is in het brein van mensen in het neurologisch systeem en hoe meer mensen gelijkertijd een waarneming en een mening hebben, een elektrisch signaal hebben in hun neurologisch systeem, hoe krachtiger dat in het hologram bevestigd wordt. Want alle mensen staan via een inter-intellectueel netwerk, een biologisch netwerk, met elkaar in verbinding. Dat is dus eigenlijk het effect waardoor andere mensen ook meningen aannemen, collectief, waar ze nog nooit onderzoek over hebben gedaan, ze nemen het gewoon aan omdat een ander het zegt en het bewustzijn kopieert het zo en neemt het zo aan. Dus je hoeft het niet meer te onderzoeken. Het is ontzettend belangrijk dat collectieve.

Arjan: Dat ze er zijn, ik heb hier 2 briefjes van 50 en één is een echt briefje van 50 euro, en de ander was een echt briefje van 50 kuna uit Kroatië, die heb ik gekregen van een slijter en die wou ik weer inwisselen bij een volgende winkel en die zeiden: nee dit geld is niet meer geldig want dat hebben we 8 of 10 jaar geleden achter gelaten en nu moet er dit merkje op zitten en een zilveren randje en ja je kunt het beter mee naar huis nemen want hier kun je er niets meer mee. Buitenlanders kunnen het nog beter bij de bank inleveren dan wij.

Dus eigenlijk is dit briefje waardeloos, het vertegenwoordigt zo’n 5 of 6 ½ euro en Kroatië gaat ook bij de EU (Arjan wijst lachend op zijn voorhoofd), dus dit briefje dat is eigenlijk waardeloos. En hier staat 50 op en dit briefje is echt 50 euro’s.

Martijn: Op beide staat 50, hier staat 50 en daar staat 50.

Arjan: Maar als ik dit briefje doorscheur dan is dat toch wel een ander gevoel bij mijzelf …(Arjan verscheurt en versnippert het biljet)

Martijn: Dat is niks waard dat briefje, daar kun je niets voor kopen.

Arjan: Nee, dit is heel waardeloos.

Ja geld, ik heb hier echte liggen, dat voelt toch anders. Moet jij hem eens voelen. Wil je het van me lenen? (Arjan overhandigt het briefje van 50 euro aan Martijn, die het aanpakt en tot grote verbazing van Arjan begint te verscheuren).

Martijn: Dat is gewoon papier hoor. Gewoon papier.

Arjan: Ik zei voelen!

Martijn: Maar ja het is gewoon papier.

Arjan: Ja we kunnen hem nog plakken maar……

Martijn: Het hoeft niet want het is niets. Je hoeft het niet te plakken, het is ook gewoon papier. (Martijn laat de snippers op de tafel vallen).

Het is eigenlijk net zo waardeloos als dat waardeloze briefje van Kroatië.

Het is maar net wat voor waarde wij er aan hangen. Het is maar net wat voor gevoel het oproept. De gemoedstoestanden van de mens, dat is wat eigenlijk bepaalt, beschrijft of iets waarde heeft of niet. Dat is wat het is. Als er een heel pak met geld in brand vliegt, dan willen we het allemaal pakken, redden. We krijgen een gevoel van, oh hier kan ik allemaal dingen mee doen.

Arjan: Ja.

Martijn: Dus er komt een scenario voorbij zoem. Dus eigenlijk word je gegrepen door herinneringen in jouw mind, in je neurologische systeem, waardoor je gevoelens krijgt van oh wacht maar eventjes, dat geld dat moet ik plakken.

Nou we zorgen er wel voor dat het niet meer te plakken is (Martijn versnippert de snippers nog meer) want dat is zo niet meer te doen (gelach).

Maar het gaat om het idee hè. Want wat is nu eigenlijk geld? Wat is geld? Geld is eigenlijk niets. Het is alleen een afspraak. Het is een afspraak dat je er iets mee kunt ruilen tegen een bepaalde waarde. Als iedereen zich aan de afspraak houdt, is er niks aan de hand. Maar er zijn ineens mensen die zich niet meer aan die afspraken houden en die afspraken worden dan niet nagekomen en dan krijg je eigenlijk een enorme verschuiving in het hele systeem. En uiteindelijk is geld niets anders dan ingevoerd ooit om de mens in het bewustzijn te kortwieken en ook om het menselijk bewustzijn op het moment, dat het nodig is, ook weer te upgraden.

We zitten nu dus in een heel groot tekortsysteem en natuurlijk zijn er ook oplossingen straks met een nieuw financieel systeem. Dan worden we geüpgraded waardoor de mensen het gevoel hebben, zie je wel het is eigenlijk toch goed dat het er is. En vooral is het ook goed dat het beheerd wordt en gecontroleerd wordt door centrale banken. Daardoor hebben we het weer een stukje beter.

Arjan: Ja ja ja, daar waren we eigenlijk ook nog gebleven bij de buitenaardsen zeg maar, andere beschavingen. Je kent heel veel, tienduizend planeten hier in ons universum die ook een soort gelijk geldsysteem hebben en soms nog gekker dan wij. Weet je ook van beschavingen, die dat helemaal zonder geld doen?

Martijn: Het merendeel heeft geen geld nodig omdat geld natuurlijk een tekort aan inzicht is in wat je zelf kunt bereiken zonder geld. Dus wat je vanuit je eigen creatie kunt bereiken. En er zijn genoeg beschavingen die dat helemaal niet nodig hebben, totaal niet. Siriaanse beschavingen gebruiken ook helemaal geen geld. Maar ze hebben wel een uitwisselingsmiddel, ze hebben wel een afspraak met elkaar vanuit een kracht van binnenuit waarin dankbaarheid naar elkaar toe komt. Het is een uitwisseling, die niet eens een afspraak is, maar meer een vanzelfsprekendheid vanuit een verbinding. Dus op het moment dat daar iets gebeurt, iemand doet iets voor je, dan is het ook direct, het hele communicatiesysteem is anders dan wat wij op dit moment ervaren, op het moment dat je daar iets voor elkaar doet dan is er zo’n sterke uitwisseling, zo’n sterke energetische verbinding, dat er in het moment dat er in jou bijvoorbeeld iets ontstaat om voor mij te doen, ontstaat daarbij al direct iets waardoor ik iets voor jou doe. En dan is het in ruimte en tijd…

Arjan: Transparant ook …

Martijn: Ja, het heeft nog niet eens plaats gevonden, dat ik iets terug doe maar de krachtvelden van het hart zijn al in beweging. Er is voortdurende balans.

En wij hebben hier op aarde te maken met mensen, andere wezens die andere agenda’s voeren en die doen bewust dit programma om te zorgen dat de mens in een soort overlevings- en crisismoment blijft hangen. En daar willen mensen liever helemaal niet naar kijken want ze zeggen dat dat een spiritueel model is en te ervaren is. Maar het is het meest non-spirituele model dat we dit toestaan dat het plaatsvindt. Terwijl we het zouden kunnen oplossen.

Arjan: Ik kan me herinneren van Alex Collier, die is naar zijn zeggen ook naar allerlei buitenaardse beschavingen is geweest en die noemde dat hij een beschaving zag van mensen die 3 tot 4000 jaar oud werden en dat de eerste 150 jaar in werd scholing doorgebracht. Dat in die scholing, in die universiteiten, dat daar eigenlijk de dienst voor de samenleving gedaan werd, dus de eerste 150 jaar moest je dan “werken” en leren en de rest van de 3000/4000 jaar dat je leeft kon je doen wat je wilt. Dat was het uitwisselingssysteem daar en dat is vergeleken met wat jij beschrijft nog heel primitief ook eigenlijk, niet multidimensionaal. Hoe kijk jij er naar, naar zo’n model?

Martijn: Nou dat is heel bijzonder, want dat bestaat natuurlijk. Ik bedoel, ik ben zelf in een Siriaanse wereld geweest waar ik heb gezien, dat kinderen heel lang in een soort teamverband, ook met volwassenen, leren. Dus je zou je kunnen voorstellen dat dat niet een school is zoals wij dat kennen, maar dat het hele grote excursies zijn, dat is een mooi woord, dat het hele grote excursies zijn, waar volwassenen en kleinvolwassenen, want daar bestaan kinderen niet, die term komt energetisch niet voor, waar volwassenen en kleinvolwassenen van elkaar leren en samen optrekken. En dat loopt door zolang het leven daar aanwezig is, zolang je fysiek leeft in het lichaam dat in vele gevallen ook fysiek gelijk is aan die van ons, maar ook echt uit een andere atomaire structuur bestaat. Dus ja wat hij beschrijft dat kan. Dat is heel goed mogelijk, ja. Er zijn zoveel mogelijkheden. En uiteindelijk draait alles om levensvreugde. Daar gaat het om, om het delen van levensvreugde. En weet je, jij kunt je levensvreugde wel met mij delen en ik met die van jou, maar het wordt pas mijn levensvreugde als ik het ook ervaar.

En op het moment dat je elkaars ervaringen veel dieper laat doorkomen en je krijgt een veel grotere interesse in elkaar en een veel grotere verbinding zou je kunnen zeggen, er is helemaal geen strijd, er is helemaal geen verschil, je hoeft elkaar niet de loef af te steken, je deelt met elkaar als er een probleem is, je gaat kijken van joh wat is jouw uitdaging, nou dat, nou dat kan ik voor jou aandragen, nou fantastisch, als die verbinding er is dan ontstaat eigenlijk vanzelf dat jouw ervaring ook mijn ervaring wordt. En dat is waar het om gaat. Dat jouw ervaring mijn ervaring is en mijn ervaring jouw ervaring is. Als je dat dus in het collectief groot ziet, de aarde een prachtige blauwe bibliotheek en ook andere planeten waar mensen vanuit een coherente energie met elkaar samenleven, dan wordt eigenlijk alle ervaring die er plaatsvindt direct via een veld van leven, het levensveld is dat, gedeeld.

Arjan: Dat is haast niet voor te stellen.

Martijn: Dat is waanzinnig, dat is echt geweldig. En ons brein op dit moment functioneert dus niet goed hè, die is een beetje corrupt op dit moment. Dus wij proberen eigenlijk vanuit dat kleine stukje, dat wel werkt proberen we er iets van te maken en voor je het weet zit je te denken van, ja hoe krijg ik zoveel mogelijk van dit spul (geld) om mij goed te gaan voelen, terwijl als het hier van binnen niet goed zit, ja dan zit het niet goed. Dus dan kun je wel 2 miljard op je rekening hebben staan, dat maakt het wel makkelijk, maar dan kom je nog steeds niet in het menszijn terecht. Het oorspronkelijke vrije Zijn.

Arjan: Ik heb in de Middellandse zee wel eens naar een jacht gekeken, daar straalde gewoon vanaf dat hij ….. met honderd miljoen was je niet klaar, en daar zat een man op het achterdek, ik heb echt nog nooit zo’n chagrijnig gezicht gezien, die man was wel 80 jaar.

Martijn: Dan is het wel heel erg geweest.

Arjan: Ik heb een paar uitspraken over geld, korte uitspraken, mag ik van jou een reactie?

Martijn: Een korte, ja ik zal zien of ik dat uit mij kan trekken.

Arjan: “Geld is de wortel van alle kwaad.”

Martijn: Nee, dat is absoluut niet zo, korte reactie. Dat is absoluut niet zo maar in de huidige status van het menselijke bewustzijn, zou je dat op dit moment wel zo kunnen constateren vanwege de wijze waarop de mensen met geld omgaan.

Arjan: Er zijn mensen die zo arm zijn, het enige dat ze hebben is geld.

Martijn: Ja, dat is absoluut veel voorkomend.

Arjan: “De prijs van wat dan ook, is de hoeveelheid leven die je er voor wilt ruilen.”

Martijn: Dat is helemaal waar, want uiteindelijk is de prijs voor een groot deel opgebouwd …… het geld dat ik verdien wordt omgeruild in mijn tijd. Moet je eens voorstellen als je 8 euro per uur verdient, dat je je eigen immense kracht van creatie een uur lang ten dienste stelt en dat je er 8 euro voor krijgt. Als je dat zo gaat bekijken en je gaat eigenlijk akkoord met 8 euro, dus het gaat erom, waar ligt je genoegdoening, wanneer neem je jezelf ook serieus. Het betekent niet dat als je nu voor 8 euro aan het werk bent dat je jezelf absoluut niet serieus neemt, maar wel dat je gaat kijken van, hoe komt het innerlijk dat ik ergens energetisch in mijn gemoedsveld, ga maar eens heel bewust kijken, dat ik eigenlijk akkoord ga met zo’n lage uitwisseling van 8 euro.

Arjan: Vrijwilligerswerk is idem natuurlijk op die schaal.

Martijn: Ja

Arjan: Sowieso al iets anders, anders doe je het niet.

Martijn: Dat is weer vanuit een andere motivatie, meestal.

Maar veel mensen, de meeste mensen op deze planeet, zijn zich eigenlijk helemaal niet bewust van wat een uitwisseling op zich brengt in het gevoelsbewustzijn. Want je kunt als advocaat 350 euro verdienen. Ik heb eens een keer een advies gevraagd en toen kreeg ik een rekening van euro 175, dat was een advies van een half uur. Nou toen heb ik eens gevoeld van, goh wat bijzonder eigenlijk, maar het was wel een advies, dat enorm belangrijk was en toen heb ik het met een intentie betaald van, dit is het wel waard. Het voelde voor mij heel goed. Ik heb niet gedacht van, een half uur 175 euro, nee ik heb naar de waarde gekeken wat het voor mij vertegenwoordigde en dat was compleet zo kloppend. Maar zou ik nou bijvoorbeeld 20 euro hebben moeten betalen voor een advies dat helemaal niet resoneert, helemaal niet heeft gekeken wat het voor mij zou betekenen, dan zou ik kunnen denken, hé die 20 euro is veel te veel. Het gaat om de waarde, die je er ook van binnen bij kunt voelen.

Arjan: Dit was trouwens van Henry David Thoreau, misschien is het een Fransman en spreek ik het helemaal verkeerd uit. Maar de volgende is: overvloed is de mogelijkheid om te doen wat nodig is om te doen wanneer je dat moet doen.

Martijn: Ja dat is het werkelijk. Ik denk dat op het moment, dat je daar zo in gaat staan….. misschien kun je hem nog een keer herhalen, want dat is een hele mooie.

Arjan: Overvloed is de mogelijkheid om te doen wat nodig is om te doen wanneer je dat moet doen.

Martijn: Ja, dat is een hele diepe. En dan is overvloed, ja dan klopt het precies. Want je kunt je afvragen wanneer je echt iets moet doen. Wanneer is iets überhaupt echt nodig om te doen. En vooral ook wat levert het jezelf op. Als je dan gaat kijken is het meestal zo dat je heel zuiver en krachtig in je center point kunt staan, dat je alles wat je zou moeten doen, dat dat in de kern eigenlijk voortdurend, als je heel zuiver gaat kijken, ten gunste van anderen is. En als je zover kunt komen, dat is een hele diepe stap hoor, op het moment dat je kunt voelen dat eigenlijk alle stappen die ik moet en kan doen altijd ten gunste van een ander is, dan effectueert dat via het levensveld in een upgrade in het bewustzijn en zegt het veld van de creatie ook letterlijk omdat het een deel is van het scheppingsveld, zegt letterlijk: hier zijn jouw cadeaus, dit is dus nodig. Want dan wordt jouw innerlijk bewustzijn eigenlijk aangeraakt en wordt opgevuld.

Arjan: Jan Rijckenborgh, de stichter van de Rozenkruisers die zei van, er is een geheim, als jij niet voor jezelf zorgt dan moet het universum voor jou zorgen. Is dat ook dat?

Martijn: In een bepaald opzicht zeker wel, aan de andere kant als je nu uitgaat van de grotere mindcontrol concepten, waar de mens echt mee te maken heeft en ook uit gaat, dan zul je merken dat er ook uit het universum, het ons bekende universum, uit een veld van manipulatie ook wel eens verzorging te voorschijn komt, die de indruk wekt dat je dan verzorgd wordt. Dus ja, het is waar en kleven er her en der wel wat bijverschijnselen aan vast.

Arjan: Oké, goed dat het kort is (lacht er bij).

“De enige reden waarom iemand geen geld genoeg heeft is omdat ze in gedachten geld blokkeren, dat naar hun toekomt.”

Martijn: Ja. Daarom zou je kunnen zeggen dat dat ook kan en niet de enige reden is. Maar als je het helemaal terug brengt naar je eigen oorspronkelijk bewustzijn dan heeft het daar wel heel dicht mee te maken. Dus er is een onbewust patroon ergens in een ander bewustzijn van wie je bent, vanuit je kernkracht wordt er voor gezorgd dat er geen stroming is. En dan gaat het niet om het geld maar dan gaat het dus om de uitwisseling van het levensveld. Daar gaat het uiteindelijk om. Ik vind het ook heel erg fijn, ieder keer als er wat geld in beweging is, om daar dus gewoon zoveel procent of de helft steeds van weg te geven. Dat is een beweging en ik denk wel dat je daarmee voorkomt, dat het op slot gaat.

Arjan: Dat je het in de stroming houdt. Als je het oppot is er geen stroming, dat zie je ook in de natuur. Maar het is ook om dat te vertalen naar geld om dat lekker te laten rollen.

Martijn: Zoals het woord “ik” kan veranderen in “ons” of “wij” dan gebeurt er iets heel bijzonders. Ik heb iemand gekend, deze persoon is inmiddels overleden, die veel reizen heeft gemaakt rondom de wereld en eigenlijk er nooit geld voor had en zij zei tegen mij: joh iedere keer als ik wist, nu ga ik reizen, dan stond het er gewoon, dan kwam dat geld gewoon op één of andere manier en dan was er geld.

En dan op het allerlaatste moment als ik wilde gaan reizen en ik kwam iemand tegen die in de problemen zat, dan was het, ach weet je dan maar geen ticket, hier alsjeblieft want jij hebt het op dit moment gewoon harder nodig dan ik. En dan duurde het gewoon maximaal een week en dan kreeg ze steeds weer geld via een andere manier en kon ze toch weg. Dat was gewoon een vuistregel. Je steeds weer ontslaan uit dat gevoel van: oh ik. Dat zie je natuurlijk ook heel erg in het boeddhisme terug. Dankbaarheid in dat soort systemen en zie je overigens in heel veel religies hier terug. Dat is waar het voortdurend om draait. Het heeft letterlijk ook te maken met het durven leven van innerlijke en kosmische wetten. En hoeveel vertrouwen we daarop hè? Want we zijn enorm beschadigd, we hebben zoveel tekorten in het leven, dat je af en toe toch denkt van, nou ik wil best wel dankbaar zijn, je mag alles hebben hoor maar dit houd ik toch even zelf totdat ik zelf zeker weet dat ik echt goed verzorgd word door de kosmos. Moet ik eerst zien. En weet je, op het moment dat je dat doet, zet je eigenlijk een breekijzer tussen de deur en stroomt het niet meer. Dat is best wel lastig. Af en toe kan het heel lastig zijn.

Arjan: “Vertel me niet waar je prioriteiten liggen. Laat me maar zien waar je je geld aan uitgeeft en ik zal het je vertellen.”

Martijn: Ja, absoluut waar. Zeker, zeker.

Ik heb ooit eens een keertje, korte reactie hoor Arjan, heel kort, super kort (Arjan lacht) ik heb ooit eens een keer, heb ik wel vaker, met een familie, die wilde dus ergens naar toe, toen was het van, nou dat kunnen we niet betalen en het is veel te duur en dit moet toch ook gratis kunnen, nou we gaan niet. Het kwam er eigenlijk op neer van, het was echt te gek voor woorden. Ja, en dan rijd je dus voorbij een winkel met een grote M, weet je wel daar staat zo’n grote M boven daar kun je patat en zo halen, en daar zitten ze met de hele familie te eten. En niet als oordeel dat ze daar bij de winkel met de letter M eten, maar het gaat om prioriteiten, het gaat om keuzes. Dus hoe bewust ga je met keuzes om? Wil je investeren in jezelf? Ja, ik heb eens een keer een weekend cursus gedaan van, ik geloof ik was 1000 euro kwijt. En dat heb ik mezelf ook gegund. Ik kon het gewoon niet betalen, ik heb eerst de helft betaald en later kon ik de andere helft betalen. Maar ik ben wel gewoon gegaan, ik heb het gewoon gezegd. Ik kan wel komen maar ik kan maar de helft betalen en dat was gewoon prima. Dat weekend heeft mijn leven zo enorm veranderd . Ik heb dus ook helemaal geen 1000 euro geïnvesteerd in die mensen. Ik heb die 1000 euro geïnvesteerd in mijn eigen bewustzijn. En dat is het grootste cadeau geweest dat ik me tot nu toe kan herinneren als het over workshops gaat. En dat is gewoon waar wij naar mogen kijken, wat brengt het onszelf? En als we dat niet kunnen voelen is het misschien wel juist de grootste opdracht om daar naar te gaan kijken.

Arjan: Mooi hoor.

“Als geld je hoop op onafhankelijkheid is, zul je die nooit leren kennen. Het enige zeker dat iemand kan hebben, is een reservoir van kennis, ervaring en kunde.”

Martijn: Ja dat is natuurlijk helemaal gewoon een spijker op zijn kop. Absoluut, dat is gewoon zo.

Arjan: Dat is van Henry Ford overigens.

Martijn: Weet je, dat zijn allemaal heel wijze uitspraken, maar op het moment dat je zelf in tekorten zit en je kunt je huur niet meer betalen, of je hypotheek of je kunt helemaal niets meer betalen, rekeningen stapelen zich alleen maar op en je loopt 4 maanden achter met je zorgverzekering en je wordt aangemeld bij het CVZ en je krijgt het Centraal Justitieel Incassobureau, dan weet ik niet in hoeverre zo’n uitspraak je nog enigszins kan inspireren. Maar daarom is het wel belangrijk dat op het moment dat je in zo’n situatie verkeert, dat je durft te gaan kijken als je weer zo’n uitspraak tegen komt, dat je eventjes een andere bril opzet. Want de beschadigde persoonlijkheid van ons, die eigenlijk gekrenkt is door de situatie van mislukken, tekorten etc. allemaal problemen, problemen, problemen, dat je op dat moment je ene bril afzet van die persoonlijkheid die getraumatiseerd, gekrenkt is en zet je die andere bril op en je neemt gewoon volkomen aan, dat je, ondanks de situatie waarin je verkeert, dat je hier toch bent als een wezen vanuit een heelheidsprincipe. Hoe lastig het ook is te begrijpen, je neemt het aan. Op het moment dat je het weer aanneemt en je gaat dan weer zo’n zin lezen, dan kun je hem ook weer van binnenuit voelen. Dus het is voortdurend spelen, het is eigenlijk een beetje …….. ja ik zei het vanmiddag ook al in een groep, het zijn rek- en trekoefeningen van emotioneel, psychisch en mentaal bewustzijn. Dus voortdurend jezelf testen en kijken, hoe ontvankelijk ben ik nog voor de uitspraken. Kan ik het ook nog ergens in mezelf voelen?

En geld kan heel erg besmeurend werken, want als jij het niet meer voelt en je bent alleen maar geld aan het verdienen, ja dan ben je eigenlijk helemaal niet meer met de onderste steen bezig, waarom het gaat. En meestal brokkelt het dan ook helemaal tot op de kern af. Want dan wil die onderste steen weer gezien worden door jouzelf vanuit een groter bewustzijnsperspectief. Wil weer terug naar die kernboodschap, want dat is waar het om gaat.

Het gaat nu allemaal daar over, en nu gaat het weer hier over (Martijn wijst op de kern van een cirkel). Dan valt alles uit elkaar.
Nou dat is toch ook wel heel belangrijk op dat moment.

Arjan: Ja, absoluut.

Laatste korte: geld is als liefde, langzaam en pijnlijk laat het diegene verpieteren die het ontzegt en het bekrachtigt diegene die het geeft.

Martijn: Is dat een uitspraak van Hillary Clinton?

Arjan: Kahlil Gibran!

Martijn: Ja (lachen beide) Ja geld is als liefde, ja. Het kan als liefde werken, ja. Ik wil het woord geld maar gewoon inwisselen voor het uitwisselingsmechanisme. Want dat is gewoon wat het is. En uiteindelijk liggen er onder geld claims. Op het moment, dat je geld eigenlijk gebruikt en geld blijft eigendom van de banken, eigenlijk werk je voortdurend met iemand anders eigendom. En dat is ook een wet. Iedere keer als jij dat geld uitgeeft, jij hebt dat geld helemaal niet zelf verdiend, jij hebt dat geld alleen gekregen omdat jij je tijd eventjes geruild hebt daarvoor. Dus je blijft voortdurend met de kracht van andere wezens, van andere mensen, blijf je betalen en dan is het eigenlijk niet meer een liefdesenergie die je uitwisselt maar dan is het eigenlijk meer een soort chantagemiddel hè. Chantage dat jouw tijd en energie niet meer waard wordt dan alleen die 10 euro per uur. Dus ja, geld is liefde, ja het is wel lastig. Je kunt het wel zo gaan ervaren.

Arjan: Ja. Heb je ook een idee waarom “God zij met ons” op de munten is gedrukt terwijl staat en kerk gescheiden zijn?

Martijn: Ja omdat dat niet bestaat.

Arjan: Wat bestaat niet?

Martijn: God.

Arjan: En waarom staat het op de munten?

Martijn: Om de mensen een soort boodschap af te geven waar ze in moeten geloven, dat gelijkgesteld moet worden aan de waarde van geld. Wat ook niet bestaat. Dat zijn hele subtiele coderingen.

Arjan: Het stond op de gulden en die is natuurlijk best oud, maar het staat ook gewoon op de euro hè? De Nederlandse euro.

Hoe moet ik het me dan voorstellen want dit zijn feitelijk archontische denklijnen van helemaal diep uit de matrix zeg maar, hoe vertaalt zich dat dan naar praktisch, dat er gewoon uiteindelijk zo’n stempel op komt met “God zij met ons” op de munt?

Martijn: Nou de uitvoerende industrieën, die daar natuurlijk niet zo van op de hoogte zijn, die gewoon louter geld produceren in de vorm van munten en briefgeld, die voeren gewoon de opdrachten uit van eerder geschreven regelgevingen en gewoonte, die worden gewoon uitgevoerd.

Arjan: Maar er is toch wel iemand die beslist, dat zo’n euro dan in 2001 ook zo’n “God zij met ons” krijgt?

Martijn: Ja dat is natuurlijk omdat het een ……. het komt voort uit de gewoonte, dan zou je beter kunnen gaan kijken hoe het helemaal in het begin is ontstaan. En in de beginperiode dat eigenlijk het geld werd gedrukt, is daar een hele bewuste keuze gemaakt uiteraard door de mensen in de bankierswereld en de mensen binnen de religie, religieuze instellingen, omdat zij donders goed weten dat God in die context überhaupt helemaal niet bestaat. Dus wat zij eigenlijk willen doen is, dat de mensen geloven dat God er is, dat geloof hebben mensen nu eenmaal aangenomen, dat God die vorm heeft, ze kennen de Kracht van het levensveld helemaal niet, ze hebben dat een betekenis gegeven van God, God bestaat dus, God is dus ook werkelijk en als je dan die associatie van God brengt op een programma, dat eigenlijk onderdrukkend en kortwiekend werkt voor het bewustzijn, zit er een goedkeuring van God in (Martijn wijst naar papiergeld).

Arjan: Staat niet op een briefje hè?

Martijn: Maar goed eventjes wijzend naar geld. Er ligt dus een soort dwarsverband, een onderbewuste link wordt er gebracht van, als God daar ook in vermeld wordt dan is geld wel degelijk een ja blijkbaar heel legitiem iets.

God wordt overal bij betrokken om de mens met zijn vermogens buiten zichzelf te laten zijn. Geld is ook iets buiten onszelf.

Arjan: Zijn ook collectieve programma’s die ….

Martijn: Zeker, op het moment dat wij gaan ontdekken dat God nooit heeft bestaan op de manier zoals wij het ooit hebben gedacht en dat het niet te bevatten valt omdat ons brein het niet eens kan bevatten, omdat we teveel beperkt zijn op dit moment, op het moment dat wij er achter gaan komen wat het bewustzijn van schepping wel is, wat het heelheidswezen wat spirit is, als wij dat gaan ontdekken en wij ontdekken ook dat wij letterlijk representanten zijn uit dat veld, dan kijken we nog eens keer naar zo’n munt waar dat op staat en waarschijnlijk beginnen we heel hard te lachen.

Dat we ooit hebben gedacht, dat dat klopt en ook nog dat we het op geld hebben gezien en ook met dat geld hebben gewerkt.

Ik kan me nog goed herinneren als kind, zolang ik spreek op deze aarde, spreek ik over deze onderwerpen, omdat ik hier gewoon mee geboren en gekomen ben naar de aarde. Ik ben gekoppeld in dit bewustzijn heel bewust met deze onderwerpen, wat er gaande is in het universum en wat het veld van de schepping daar voor een betekenis heeft en wat artificiële groepen daar voor een betekenis in hebben en dan zei ik altijd tegen mijn vader: pap in de toekomst gaan we naar een heel andere wereld, dan hoef je er niet meer voor te werken. En dan moest hij heel erg lachen en zei: jongen dat is toch pure onzin, dat kan toch niet. Je moet toch naar de bank toe, je moet toch je brood betalen. En dan zei ik: ja pap, maar er komt een moment dat dat niet meer hoeft. Eerst komt er een moment, dat we straks allemaal gratis geld krijgen in de toekomst, dan hoef je er niet meer voor te werken, en dan als we daar eenmaal aan gewend zijn, dan wordt het geld langzamerhand eigenlijk afgeschaft.

Daar kon hij zich helemaal niets bij voorstellen. En waarom niet? Je zit in dat ene model, dus wat je kunt begrijpen. Toch gaan we daar nu naar toe. We gaan straks naar dat moment toe.

Arjan: Is dat het basisinkomen, is het dat idee wat jij benoemde, wat jij zag als kind?

Martijn: Nee, dat staat er eigenlijk los van. Het zijn eigenlijk hele mooie initiatieven van mensen die ongelooflijk vanuit het hart en ook het intellect werken, dat het op een andere manier dient te gebeuren. Maar het is natuurlijk ook een logische beredenering, gelet op de situatie waar we nu in zitten hè, dat we gewoon een basisinkomen nodig hebben. Maar dat staat los van de situatie dat we straks gewoon geld krijgen.

Je zou bijvoorbeeld dit kunnen zeggen: als je nou in een auto stapt ‘s morgens en ik doe dat wel eens, dan zie ik duizenden en duizenden auto’s tegelijkertijd op de weg. Rijen vol. En dan kijk ik zo om me heen en dan denk ik: wat bijzonder dat al deze mensen tegelijkertijd de weg op gaan. Ze stappen tegelijkertijd uit bed, ze gaan tegelijkertijd douchen, ze gaan gelijkertijd tandenpoetsen, dan gaan ze tegelijkertijd brood maken, ze stappen in de auto, gelijktijdig rijden ze naar de kruising, tegelijkertijd geven ze gas en tegelijkertijd staan ze in de file. ‘s Avonds precies hetzelfde. Tegelijkertijd willen ze allemaal weer naar huis etc. in een achterstevoren situatie.

De oplossing zal zijn, en dat is ook wat de grote wereldeconomieën straks gaan introduceren, is dat de werkuren naar beneden gaan van 40 naar 32. Dat is de eerste stap, die er aan gaat komen. En dat zal gewoon zo zijn zoals ik het nu precies zo zeg. Dat die uren naar beneden gaan, omdat de productie ook eigenlijk anders wordt ingericht. Want we krijgen een heel andere economie. Een economie die gebaseerd is op volledige automatisering waarbij heel veel functies, die we nu als mensen verrichten, dat die omgezet/ingedeeld zullen worden in andere bestedingen.

Arjan: Robots

Martijn: Robots ja, dus 40-urige werkweken gaan naar 32. Dat betekent ook, dat we een geschakelde economie krijgen. Dus we gaan straks niet meer allemaal gelijktijdig onder de douche staan en in de auto stappen, we gaan straks een soort ploegendiensten draaien, dat is wat er gaat komen. Vervolgens worden de uren verder naar beneden gebouwd van 32 gaat ie gewoon naar zo’n 28, 26 uur. We zitten nu in 2016 en dit scenario zal in 2030 volledig helemaal operationeel zijn. Dan zal de mens steeds minder gaan werken en als uitwisseling zal de mens anders beloond worden, zodat de mens gecompenseerd wordt eigenlijk met minder werk voor hetzelfde inkomen. Voor dezelfde uitwisseling. Op een gegeven moment worden daar credits tegenover gesteld. We gaan met een soort alternatief, complementair geldsysteem wordt er bij ingevoegd, wat als een soort bonuspunten gaat werken. Die kun je overal inwisselen. Dus dat krijg je van de staat, dat wordt dus via de staat uitgekeerd. Mensen, die massaal zonder werk komen te zitten omdat de robotisering enorm toeslaat, zullen voor een bepaald percentage weer uren kunnen overnemen van andere mensen, die ingeperkt worden. Zo komt er een totale verschuiving. En in 2030 zal dat systeem volledig operationeel zijn, en in 2035 zal het zo krachtig zijn, dat eigenlijk het hele geldsysteem komt te vervallen. Zodat de mens letterlijk wordt gebracht in een systeem waarin ze niet meer hoeft te werken voor geld.

Arjan: Ik kan me herinneren ….. is dat de wereld waarin jij hebt rondgelopen? Dat je op één of andere lezing zei, ik heb daar een wereld gezien, waarbij je ook hebt gezegd, dat de lichtjes van leven in de ogen van de mensen nogal gedoofd waren. Beschrijf je die wereld?

Martijn: Ja.

Arjan: Dan heb je eigenlijk een min of meer perfecte nastrevenswaardige wereld, die we wel zouden willen. Dat willen we eigenlijk allemaal dat we geen geldzorgen meer hebben, en die wordt dan eigenlijk min of meer voor ons uitgerold, maar aan de andere kant of tegelijkertijd gaat het gepaard met allemaal vergaande maatregelen waardoor we nog meer ontzield worden.

Martijn: Ja. Daar doen we nog minder interactering met het levensveld. En nu is het bijzondere wat we nu aan het ervaren zijn, op dit moment op de aarde, waar geld ook centraal in staat, is dus om te zorgen …….. grote groepen mensen zijn die kernkracht in zichzelf aan het ophalen, dat is heel belangrijk, en aan de andere kant zie je een enorme terugval. Je ziet verschillende verschuivingen. Je ziet mensen in een enorm bewustzijn terechtkomen en je ziet ook grote massa’s mensen – ik wijs nu deze kant op, dat is niet terecht, dus correctie – je ziet mensen in een groter bewustzijn komen van het levensveld, en je ziet mensen in een veel groter bewustzijn komen van de structuur van de aarde waar we op het moment mee geconfronteerd worden, dat is dus een neergang in bewustzijn ten aanzien van de analoge werkelijkheid. En uiteindelijk zal de uitkomst zijn, dat de mensen op de aarde, die zich hier bewust zijn (hart) dat ze de Kracht in zichzelf dragen, die zich bewust zijn dat andere beschavingen hier niet zijn om ons te ondersteunen en te helpen om eventjes te vertellen hoe het moet, we mogen best zeggen dat de mensen die hier mee bezig zijn alle op eigen wijze, dat die in feite er voor zorgen dat dit scenario, dat ik net vertelde in 2035, dat het op een kruispunt terecht gaat komen. En dat is een heel heftig kruispunt.

Arjan: Een mogelijke toekomst heb je daar gezien.

Martijn: Ja. Ik heb een scenario gezien, dat in het hologram ligt opgeslagen, dat er doorheen loopt, dat al volledig operationeel is en ingevoegd wordt in het systeem letterlijk, waardoor alle breinen die situatie gaan ervaren. En daarom is het zo belangrijk, hoe meer Kracht we hier (hart) ervaren binnenin, hoe meer zeggenschap we krijgen in ons brein, hoe meer effect dat heeft op dat die hologrammen niet worden geïntroduceerd.

Arjan: Is dat een soort 1958 en de macht zoveel.

Martijn: Ja, maar dan op economisch gebied. Dus geld op dit moment is in feite …. het kan 2 kanten uit. We kunnen geld gaan zien als dankbaarheid en als krachtveld van liefde, of we kunnen geld zien als zelfverrijking en dat laatste doen de meeste mensen van deze aarde. Dan terug naar dat basisinkomen. Basisinkomen is een zeer goed initiatief omdat het er vanuit gaat, dat het de mensen dus eigenlijk vrijstelt van uitkeringen en tekorten. Op zich is dat natuurlijk een fantastisch initiatief. Fantastisch. Het is alleen wel zo, dat we het goed dienen uit te werken, dat die basisinkomens, dat die niet meer mogen worden uitgegeven door de geldsystemen, die nu op dit moment het geld beheren. Dus er zal een radicale verandering dienen te komen over hoe geld gecreëerd wordt en wie dat beheert. Daar zijn hele grote veranderingen voor nodig en die gaan ook komen. Daar gaan ook de grote gevechten op dit moment over o.a. wat we nu in de wereld zien tussen Rusland en het Westen. Die oorlogen, die er nu spelen gaan om heel veel facetten, maar één van de belangrijkste is dat het gaat om nieuw geld te creëren, die oorlogsdreiging.

Arjan: Zie je daar al dingen in die de moeite waard zijn? We hebben natuurlijk allerlei complementaire munten. Ik heb in het goede nieuws even genoemd dat de florijn net is gelanceerd, het is voorbij met de euro. Geen rente. Er zijn natuurlijk allerlei complementaire systemen al actief, zowel, economisch als op muntniveau. Zien we daar een ontwikkeling die nastrevenswaardig is? Eén van die?

Martijn: Ik heb mijzelf daar niet heel erg in verdiept, wel zo in de eerste laag zeg maar. En ik denk dat op dit moment eigenlijk alle initiatieven die er zijn, allemaal zijn gelanceerd vanuit dezelfde ja visie dat er dus een verandering moet komen en dat mensen vrij komen van het collectieve geldsysteem en wat dat betreft is het, als ik er naar kijk, vind ik het allemaal even belangrijk.

Waarom het gaat, is dat de mensen op een gegeven moment de hoofden en de harten bij elkaar durven te steken om te zeggen van, nou weet je wat ja toch als ik een beetje kijk naar jouw systeem vind ik het toch wel dat het systeem van jou eigenlijk beter aanslaat en beter opgepakt wordt door het collectieve bewustzijn. Dus weet je, ik ga met jou samenwerken. Hoe vind jij het als we dit systeem nemen en integreren in dat systeem en dat we dat in 6 maanden of 4 maanden geruisloos laten overvloeien want dan hebben we gelijk 10.000 extra leden bij elkaar en uiteindelijk is datgene wat jij wilt ook hetzelfde als wat ik wil.

Arjan: Samenwerken.

Martijn: Ja en dat is denk ik waar we de aandacht meer naar toe kunnen gaan brengen om nog veel sneller in actie te kunnen komen. Samenwerken is heel belangrijk en dan is er geen ruimte voor ego.

Arjan: Oké.

Nou we hebben 2 muzikanten vanavond en die hebben daar ook een heel mooi lied over geschreven. Mag ik jullie uitnodigen? Dat zijn Nicolaas en Lucca de la Aya als ik het goed uitspreek, vader en zoon. Jullie doen een rumba als ik het goed heb begrepen en die heet “Samen”.

Muzikaal intermezzo.

Arjan: Joehoeii wow, heerlijk samen, dank jullie wel.

Martijn: Fantastisch.

Arjan: Ja, helemaal uit den Haag heb ik begrepen. Super bedankt.

Martijn: En wat fijn om te zien dat vader en zoon dat samen kunnen doen. Wat een heerlijk gevoel. Dat is absoluut niet meer vanzelfsprekend in deze wereld. En daarom is het heel belangrijk dat ook te voelen, dat samen. Jullie zijn een voorbeeld voor veel mensen.

Arjan: Als man en vrouw bevolken we ook samen deze wereld en Arielle die heeft er een vraag over, die zegt: hoe denkt Martijn dat het komt dat vrouwen in gelijkwaardige posities gemiddeld 17.9% minder verdienen?

Martijn: Het komt omdat het personeelsbestand vaak wordt beheerd door mannen.

Arjan: Die vinden dat minder waard?

Martijn: En omdat het gewoon wetgeving is. Omdat er gewoon eigenlijk wetten zijn ontstaan in het toekennen van waarde. Zo eenvoudig is het. Het is gewoon een heel oud middeleeuws systeem. En het feit dat dat überhaupt nog bestaat, dat daar helemaal geen gelijkwaardigheid in is, laat gewoon kip en klaar zien dat de mensheid nog in een heel ouderwets, dogmatisch beeld vastzit.

Arjan: Maar is dat zo? Is er niet gewoon wettelijk nu een loon, dat is toch niet een wettelijk minimumloon voor vrouwen en een minimumloon voor mannen.

Martijn: Nee, nee, bedoel ik niet wetmatig het salaris maar meer een wetmatig iets in het denken. Dat is eigenlijk wat er gewoon gebeurt. En het idee alleen al dat dat dus niet strafbaar is, dat er een ongelijkheidsprincipe wordt toegepast, is natuurlijk waanzinnig. Is toch gewoon idioot?

Arjan: Ja bizar.

Martijn: Het is echt niet iets meer van deze tijd.

Arjan: Hetzelfde dat vrouwen niet mochten stemmen, dat is een beetje uit die tijd.

Martijn: Ja het is gewoon nog voortdurend de onderdrukking van het vrouwelijke aspect. En in onze wereld uit zich dat in het vrouwelijke, dat iemand fysiek een vrouwelijk lichaam heeft. Maar eigenlijk, als je achter de vormen gaat kijken buiten die ene procent, dan zie je dat alles krachtvelden zijn en dan zien je dat het geometrische bewustzijnsvelden zijn. Ooit, en dat is in andere werelden ook zo, is die geometrie van mannen en vrouwen, dat is één groot lichtfrequentie bewustzijnsveld, als je dat helemaal gaat uitzoomen dan zijn het eigenlijk lichtdeeltjes en zijn lichtdeeltjes gesplitst door archontische microbische wezens, dat is eigenlijk een bewustzijnsveld, die er voor gezorgd hebben dat deze werkelijkheid waar wij in leven, dat de geometrie gescheiden is. En daar heb je dus een mannelijk en een vrouwelijk gedeelte in. En de wijze hoe dat gescheiden is, dat is niet door het archontische systeem gebeurd, dan moet ik eventjes een stap daarvoor, is door een experiment in het menselijk bewustzijn ontstaan om ervoor te zorgen, dat de lichtvelden van schepping weer samen de weg terugvinden in gelijkheid. Het heeft te maken met een experiment, dat zich hier afspeelt en er zijn andere krachten, die dat element eigenlijk gebruiken om die afgescheidenheid voortdurend in stand te houden. Je groeit erin op en omdat wij zelflerende wezens zijn is datgene waarin wij opgroeien als mens op deze aarde is voor ons een vanzelfsprekendheid en daarbij slaan we het op in ons bewustzijn.

Arjan: Ik heb er 100 vragen over maar het gaat allemaal in een heel andere richting en ik wou toch even graag bij de mannen en vrouwen blijven, want Nicole die stelt ons daar ook een vraag over.

Die zegt van, wat is het toch met geld en seks. Een kennis van mij zei ooit eens dat beide dezelfde energie is maar andersom gemanifesteerd. Voelt als een programma. Programmatisch staat er. Enfin ik ben benieuwd of Martijn hier een inzicht op heeft. Überhaupt een relatie, geld /seks of daar een relatie is.

Martijn: Nou in wezen is er geen relatie tussen geld en seks. Helemaal niet, omdat seksualiteit onderverdeeld in 2 groepen kent de voortplanting en het in stand houden van een soort, dat een instinctief patroon is. Aan de andere kant is seksualiteit een verbinding hebben, een diepgaande verbinding, een energetische verbinding met een ander krijgen, waardoor er iets op gang komt in je lichtbewustzijn. Als je seksualiteit beleeft vanuit het veel grotere perspectief, dat niet alleen een fysiek iets is maar een heel diep energetisch bewustzijn is, dat je ook fysiek kunt ervaren, als je dat vanuit dat perspectief bekijkt, dan heeft dat ook niets met geld te maken. Maar aan de andere kant is het instinctieve gedrag van seksualiteit wel gekoppeld aan hetzelfde gevoelsveld hoe geld wordt gebruikt op deze aarde. Dat heeft te maken met ik, het zelfverrijken, het claimen en als het mij maar goed gaat en omdat seksualiteit van oorsprong schepping is en eigenlijk ook beschadigd is, is seksualiteit op deze aarde ook het ik, dat ik het maar lekker kan ervaren als fijn, als het maar voor mij goed is en ik daarmee mijn driften en mijn energie kan uitwerken, dan gaat het met mij goed. En dat zijn gemoedsvelden, als die overeenstemmen dan heb je dus vergelijking met geld en met seksualiteit. En in het groot is geld gekoppeld met seksualiteit omdat de seksuele industrie, de porno-industrie en alles wat daar omheen zit, wordt natuurlijk gevoed door het geldsysteem, dus daar liggen de koppelingen. En dat is allemaal heel bewust.

Arjan: Het zijn 2 verschillende dingen, die dezelfde programmering kennen eigenlijk en daardoor het ego versterken eigenlijk. Dus verder af van het oorspronkelijke.

Martijn: Als je die programmering eraf kunt halen wordt het anders. Dat kun je ook zelf heel bewust doen. Je kunt seksualiteit op een heel andere manier ervaren. Waarbij het helemaal buiten de kaders valt van wat seksualiteit in eerste instantie lijkt te zijn. Dan gaat het om veel diepere gevoelens in jou, die dan uiteindelijk via seksualiteit een expressie kunnen krijgen. Maar dat is iets heel anders. Dan praat je eigenlijk ook net als met het geld thema.

Arjan: Kun je daar dan iets over vertellen over wat je dan, als suggestie hoe je ……. ik heb daar geen beelden bij. Hoe moet ik me dat voorstellen? Hoe je seksualiteit anders kunt beleven.

Martijn: Nou op het moment dat je diepgaande krachtvelden in jezelf ervaart, noem het maar even een emotionele uitbarsting, er gebeurt iets waardoor je tot in tranen toe geraakt bent. Zo diep, je huilt en je voelt het zo heftig, elke cel in je lichaam trilt en de emoties die erbij vrijkomen zijn zo intens, dat je in dat moment als je je daar bewust van zou worden, dat is heel apart voor veel mensen wat ik nu ga zeggen, maar als je daar bewust van zou worden en je gaat met je aandacht naar je lichaam toe, dan kan het zijn dat je een energetisch orgasme krijgt. En dat heeft te maken met het krachtveld van emotie. Als je dat bewust wordt, dat je dat terwijl je seksualiteit bedrijft met iemand anders of met meerdere mensen, dat is precies wat andere mensen, wat iedereen voor zichzelf mag beslissen, op het moment dat je dan durft te ervaren dat seksualiteit ook met je bewustzijn op een diepere laag gevoeld kan worden, kan er terwijl er seksualiteit ervaren wordt, kan in die seksualiteit een heel krachtig emotioneel bewustzijn binnen dringen van binnenuit, uit je hart, en daar kun je dus ook volledig de schepper/schepster in zijn en wordt seksualiteit dan niet meer een betekenis van dat het om een bevrediging gaat, maar dan gaat het om een hele grote, verhoogde, verbrede staat van bewustzijn. En dat is iets dat kun je eigenlijk alleen maar in jezelf uittesten hoe dat werkt. En omdat de mens eigenlijk heel kort in de momenten van seksualiteit verkeert, überhaupt de mens op deze aarde in een kort moment van bevrediging verkeert, je verlangt heel lang naar iets in je leven wat je wilt meemaken, je ziet al heel lang iets in de vitrine staan, dat je heel graag wilt, en al die tijd voel je: die jurk die hangt daar of die broek .. oh die fantasie dat gevoel van wat zal ik mooi zijn en fijn voelen als ik dat draag, en op het moment dat je hem koopt trek je hem aan, dan is het moment daar.. en weg is het.

Arjan: The promise of perfection.

Martijn: Juist, ja. En dat gevoel, als we daar ons bewustzijn naar toe kunnen brengen, dan zul je dat in seksualiteit ook kunnen ervaren. Anders, veel dieper en veel breder. Waarin je dus zult ervaren dat seksualiteit dus ook iets anders betekent.

Arjan: Ja, ja, mooi. Trinh Xuan zei bijvoorbeeld, dat je ook kunt creëren in een moment van orgasme. Dus die zegt eigenlijk van, als je een orgasme krijgt dat je je dan moet voorstellen wat je eigenlijk wilt bereiken, omdat dat het grootste moment van creatie is. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Martijn: Ja dat is ook zo. Kijk je hebt 2 soorten orgasmes, je hebt het orgasme dat neurologisch is, dat in het fysieke lichaam plaatsvindt, en je hebt een orgasme, dat energetisch is. En als energetisch op gang wordt gebracht van binnenuit, dan kun je het fysiek ervaren, maar als het van fysiek op gang wordt gebracht, kun je het energetisch niet ervaren. En het creëren bijvoorbeeld, als we het nou hebben over satanische rituelen, ceremoniële culten/uitvoeringen, onderdrukkingen, het is geen geheim meer, dat binnen grote instituten, hele grote bancaire instellingen dat er grote seksfeesten worden gehouden etc., dan is het eigenlijk voortdurend om het neurologisch bewustzijn in een beweging te brengen van een orgasme, waarbij eigenlijk de energie die daar plaatsvindt, wordt gebruikt om de mensen in lijn te krijgen van de opdracht waar ze voor werken, en zo kunnen die mensen ook gezamenlijk, door gezamenlijk eigenlijk die cultvorming te hebben, creëren vanuit een neurologisch bewustzijn, dat geïnstrueerd wordt vanuit een orgasme. Dus die energie die vrijkomt in het brein bij een orgasme, de prikkels die daar vrijkomen, die zijn zo ontzettend sterk, zo ontzettend krachtig, dat de mensen hun programma’s, ze hebben dus programma’s ingevoegd gekregen, ze zijn iets aan het uitvoeren voor bijvoorbeeld banken en instellingen, dat gaat veel verder het gaat niet alleen om banken, het gaat om alle grote multinationals en alle grote instituten, dat ze eigenlijk een uitspatting hebben van neurologisch vermogen in zichzelf en daarmee alles wat in het onderbewustzijn zit ingevoegd waar het om zou moeten gaan, weer bevestigt. Hun seksuele escapades worden eigenlijk gebruikt als bevestiging om de informatie op te slaan in het celbewustzijn van het lichaam. Dus dat is een vorm van creatie. Dat wordt dus ook wereldwijd gebruikt. Maar je hebt ook iets anders.

Arjan: Op een negatieve manier.

Martijn: Om de mensen in ieder geval in die stroming te houden. En de wezens, die daarachter zitten, die vinden dat helemaal niet negatief. Die vinden het eigenlijk heel stom wat mensen doen, die vanuit hun krachtveld leven. Dus als we in het neutrale veld zitten, kunnen we zeggen dat het niet negatief is maar dat het gewoon een andere stroming is. Er zijn ook mensen, die kunnen eraan werken en die kunnen leren om het grotere veld in zichzelf te ervaren, dat er dus een orgasme energetisch kan plaatsvinden. Dat is een heel ander iets, dan kun je een orgasme beleven niet in een 10 seconden of in 2 seconden, maar dan kan het heel lang duren en op het moment dat je dan met je bewustzijn in die energie aanwezig bent, dan kun je dus manifesteren, dan kun je creëren, dat is zo krachtig, dan kun je letterlijk dit wegzetten, dat eruit halen (Martijn knipt met z’n vingers bij zijn hoofd), dat kun je uit je mind halen, alles kun je eruit halen en je kunt zelfs instructies in je systeem zetten, dat je brein instructies ontvangt vanuit je Krachtveld waardoor bijvoorbeeld een verstoorde werking van een orgaan in je lichaam en dat is toch een aanpassing van elektronische signalen vanuit de hersenen, die niet meer goed naar dat orgaan worden gebracht, dat dat opnieuw wordt gereset. Dus wij kunnen creëren vanuit de energie van seksualiteit. En eigenlijk is dat scheppingsenergie.

Arjan: Dat is krachtig.

Martijn: Dat is enorm krachtig.

Arjan: En worden dan dit soort dingen ook in tantrische leringen bijgebracht of is dat een afleiding die eigenlijk ergens anders naar toe leidt?

Martijn: Nee dat is niet iets dat ergens anders naar toe leidt, dat is gewoon een stap om in het evolutionaire bewustzijn van wat plasmavelden in het Krachtveld van binnenuit vanuit hier (hart) en vanuit de mind gelijkertijd zouden kunnen gaan worden, dus tantra kan daar wel degelijk een opstap in zijn, afhankelijk van hoe je daar in werkt. Maar uiteindelijk wordt tantra in andere werelden dus helemaal niet gebruikt. Maar goed, dan spreek ik nu over werelden, die geen beklemming kennen in het bewustzijn van het fysieke systeem. Dus de weg daarheen kent geen goed of kwaad, die kent gewoon louter onderzoek. En door iets te doen en te ervaren merk je vanzelf of iets wel of niet werkt voor jouzelf. En dan is de vraag, werkt het dan niet komt dat misschien dat ik er te weinig in aanwezig ben geweest. Uit onderzoek blijkt ook, dat het merendeel van de mensen die een orgasme beleven, dat heel oppervlakkig beleven of eigenlijk in een heel kort moment. Er zijn ook allemaal onderzoeken gedaan in het brein, dat die impulsen heel kort aanwezig zijn woewoewoe en dan is het weg. Dus de aanloop tot aan het orgasme hoort eigenlijk al bij het orgasme. Alleen het menselijk bewustzijn zit daar niet in. Het scheppen, het creëren en ook het manifesteren is allemaal gekoppeld aan een heel duidelijk aanwezig zijn vanuit een Krachtveld hier binnenin (hart) in je fysieke systeem. En dat is echt puzzelen, voor iedereen is dat weer anders. Daar kun je niet een draaiboek van maken. Als tantra daar een draaiboek in is om dat op gang te brengen nou prima toch?

Ik bedoel, ik ben zelf niet met tantra bezig, dus ik ken het boek ook niet. Maar ik ken wel mijn eigen gevoelens.

Arjan: Mooi. Je benoemde ook even al die satanistische rituelen en dergelijke. We hebben via Ad Broere het boek “Geld komt uit het niets” via klokkenluiders, die hij aan het woord laat in dat boek, een kijkje kunnen nemen in de BIS bank hoe het daar gaat en dat het ook daar zo is. De BIS bank staat in Basel op soevereine grond, is de centrale bank van de centrale banken. Jij bent daar ook geweest, mag ik vragen wat je daar hebt waargenomen?

Martijn: Ja, ik ben naar Basel gegaan, we. Ik ben met mijn vader gegaan, we stonden samen voor het gebouw van de BIS bank. Ik zie misschien iets anders de werkelijkheid dan andere mensen in sommige momenten, dat wil ik altijd maar heel oppervlakkig benoemen omdat het eigenlijk niet belangrijk is, maar wat ik gezien heb, is dat het een gebouw is waar letterlijk de machten, die het menselijk bewustzijn manipuleren, daar letterlijk ook fysiek aanwezig zijn in de vorm van andere lichamen. Wat ik kon zien, terwijl ik er naar keek, zag ik dat de hele omgeving eigenlijk wegtrok, dus de fysieke aspecten trokken weg om het gebouw heen, het gebouw kwam naar voren toe, terwijl ik naar het gebouw kijk, zag ik het gebouw veranderen niet in een kleur van goud maar van brons, dat is het woord. Ik zag een bronzen kleur daar vanaf komen. En terwijl ik daar naar keek zag ik een man staan, een bewaker voor die deur en ik keek daarnaar en ik zie dus dat die man zijn aandacht vestigt. Want dat zijn wezens die kijken niet meer die ene procent. En in dat moment komt er dus een soort ontmoeting in het veld. Een ontmoeting waarin je voelt, dat kent iedereen, dat je naar iemand staat te kijken en ineens heb je door dat die persoon voelt, je kijkt naar hem of haar. En die persoon kijkt je aan en dan kijk je zo boem in de ogen. En in dat moment ontstaat er iets, dat je denkt van, moet ik doorkijken of niet. En dat moment was heel erg krachtig en in dat moment blijf ik gewoon waarnemen als een wezen, als een mens hier, en ik geef een boodschap vanuit mijn waarneming over van: het is gezien wat hier gebeurt. En wat ik daar heb gezien is dit: dat daar een hele duistere, gevaarlijke groep wezens is op dit moment tegen het menselijke bewustzijn door de geheimhouding dat ze er überhaupt zitten, omdat niemand ze waarneemt, omdat niemand er überhaupt moeite voor doet om met aandacht en intentie daar eens naar te kijken.

Arjan: Ziet jouw vader zo iemand bijvoorbeeld ook niet? Of weet je dat niet?

Martijn: Mijn vader heeft die man ook gezien.

Arjan: Oké.

Martijn: Alleen de waarneming, die ik heb op dat moment, is natuurlijk niet de waarneming die hij heeft. En ik deel dat ook niet altijd op die momenten. En ik heb het op dat moment ook niet met mijn vader gedeeld, want wij gingen daarna een heerlijke wandeling maken langs het water. Het is voor mij dus ook heel erg kijken van wat ik aan het doen ben en hoeft niet altijd voor een ander zichtbaar te zijn en andere mensen hoeven ook niet altijd zichtbaar te maken aan mij of aan ons van wat zij aan het doen zijn. Dat hoeft ook niet. Maar wat er gebeurd in ieder geval is, is dat ik door de waarneming er naar keek en ik heel duidelijk de krachten van buitenaf voelde binnenkomen van: waag het eens, waag het eens om deze waarneming om die zo diep te voelen in je hart, waag het eens, dat deze waarneming in het collectieve veld terechtkomt. Het zijn hele diepe, energetische waarschuwingen. En ik voel op dat moment dankbaarheid en natuurlijk zal dat waargenomen worden en waarom? Het komt omdat jij er bent. Dus dat voel ik ook. Jij wordt waargenomen doordat jij er bent. En dan is het mooie nog, jij mag er dus ook gewoon zijn. Jij mag er ook gewoon zijn, maar dan wel zo, dat je wordt waargenomen. En in dat moment vindt er dus iets plaats en ik zie dus ook dat er een gebouw is, letterlijk, ik ben er dus niet binnen geweest, maar het gebouw kent veel meer verdiepingen naar beneden, als een schoorsteen, want het is net een kernreactor, die boven de grond staat. Daar wordt de wereld dus ook bestuurd.

Dat is een hele, hele belangrijke groep mensen van het geldsysteem en dat behoeft beslist meer aandacht. En dan kom ik er nog een keer op terug, dan vervalt het principe van de spiritualiteit dat je geen aandacht geeft aan donkere zaken etc. omdat het iets is van jezelf, dat hoef je alleen maar te omarmen, no way, de E.T’s die de mensheid bezoeken, de interdimensionals, staan te trappelen dat wij met ons bewustzijn juist aandacht geven daaraan, zonder angst, want dan komt die beweging naar binnen, want dat heb ik dus waargenomen daar en dat was een forse. Dat was echt een forse waarneming. En ik ben heel blij dat ik daar ben geweest en ik kan ook zeker zeggen en dat heeft niks te maken met dat ik daar ben geweest hoor, anders lijkt het dus of ik dat insinueer en dat is niet zo, het hele onderwerp de BIS bank, de bank of international settlements, is een onderwerp dat door verschillende mensen de afgelopen tijden en daar is Ab Broere samen met ook andere mensen beslist een initiator in, om die bank in beeld te brengen, want toen hij op televisie was…

Arjan: De wereld draait door

Martijn: Toen George van Hout daar sprak over de bank of international settlements, zat op de achtergrond Peter R. de Vries, en toen ging het over die bank en toen zag je Peter R. de Vries echt zo kijken van: de bank of international settlements, wat is dat voor een club? Hij had er nog nooit van gehoord.

Arjan: Hijzelf ook niet Matthijs van Nieuwkerk.

Martijn: Ook niet nee. Dus weet je, er wordt gewoon niet over gesproken.

Arjan: En, achteraf, je kon dat dus nakijken met uitzending gemist, was het stukje van de BIS bank eruit geknipt.

Martijn: Ja dat is bewust gedaan, want dat mag niet in het collectieve beeld en dat is zo’n gigantisch belangrijk punt.

Dus wij hebben het vandaag o.a. over de bank of international settlements in Basel en dat is een bank waar mensen en niet menselijke wezens aanwezig zijn, die wereldwijd de hegemonie van het economische systeem besturen, beheren, beïnvloeden en orkestreren. En wat ze daar doen is zo ontzettend geraffineerd en het gaat helemaal open. En wij zullen er achter komen met … onze mond gaat helemaal open dat we al die tijd eigenlijk de wereldoorlogen zelf hebben gefinancierd op een waanzinnige manier. Het gaat open en ik ben heel blij dat we dat iedere keer weer gewoon hardop mogen zeggen.

Arjan: Dat is mooi. Die getuigenverslagen in het boek van Ad die liegen er echt niet om. Dat gewoon miljarden ter beschikking worden gesteld voor ontwikkelingshulp, dat die gewoon de andere kant op worden gesluisd, hoe het IMF daarin acteert, hoe ritueel dat allemaal is opgezet, hoe je er eigenlijk niet anders omheen kan dan dat, het is echt een onvoorstelbaar iets.

Martijn: Het is een heel groot syndicaat dat doorgedrongen is in alle lagen van de samenleving tot ziekenhuizen aan toe, tot en met de farmacie aan toe, ze zitten overal.

Arjan: Het staat op soevereine grond, net als Washington D.C., de City van London en het Vaticaan. Hebben die ook connectie met elkaar?

Martijn: Ja, absoluut, dat zijn allemaal mensen in genootschappen. En dat zijn niet alleen mensen hoor. Je kunt ook zeggen dat het mensen zijn met een ander bewustzijn binnenin.

Arjan: Maar zijn dat allemaal zeg maar, andere groeperingen die contact met elkaar hebben of zijn dat aan de achterkant dezelfde groeperingen?

Martijn: Dat zijn op de achterkant allemaal dezelfde groeperingen.

Arjan: Oké net zo goed als dat al die multinationals ook één bedrijf zijn, dat het gewoon letterlijk terug te halen is als één bedrijf.

Martijn: Klopt en het is wel onderverdeeld in divisies om te zorgen dat de niet “to know” bevoegdheid ook binnen die groepen precies zo wordt ingedeeld, dat als één persoon zichtbaar wordt gemaakt in het collectieve veld, dat daarmee niet het gehele kaartenhuis zichtbaar wordt. Dat is heel slim georkestreerd.

Maar het is wel belangrijk om het gewoon hardop te gaan noemen, want we zitten in een enorme versnelling te komen en de BIS bank is een hele belangrijke schakel in het hele grote proces.

Arjan: Die is pas opgericht na de tweede wereldoorlog, daar zaten de rivaliserende partijen sigaren rokend en whiskey drinkend met elkaar de handel te bespreken, dus dat is eigenlijk nog maar heel recent.

Martijn: Het is allemaal nog heel recent. En daar kun je ook aan zien dat heel veel machtsconstructies, economische en geldsystemen allemaal zijn ontstaan naar aanleiding van de tweede wereldoorlog. En als je daar helemaal in gaat duiken, kom je er dus ook achter dat de hele scene van de tweede wereldoorlog, of dat hele systeem er voortdurend op gebrand is geweest en op gericht is geweest, om wereldhegemonie economisch te laten plaatsvinden en dan even terug naar wat ik eerder zei, wat er nu gebeurt in Syrië, o.a. in Syrië, de hele grote wapenlobby, die nu op gang komt, die wordt op gang gebracht om weer opnieuw honderden triljarden aan dollars binnen te halen en het wordt allemaal gefinancierd in nieuwe geldsystemen, die blijkbaar op dit moment nog niet bestaan.

Dus wat er nu gebeurt, is dat er weer dreiging, net als in de tweede wereldoorlog, net als in de koude oorlog, opnieuw een dreiging wordt gecreëerd. Over en weer worden hele gevaarlijke dingen over elkaar gezegd, maar het gaat er eigenlijk alleen maar om, niet om de wapenlobby op gang te brengen, want er zijn genoeg wapens om in één slag al het leven uit te roeien, we kunnen elkaar niet maximaal bedreigen, ik bedoel als je 6000 kernraketten hebt hoe wil je elkaar maximaal nog meer bedreigen, elk gezond denkend mens zou kunnen begrijpen dat het daar niet om gaat, maar het gaat om geldsystemen in beweging te brengen. En dat is wat er nu gebeurt. En dat gaan we meemaken en daar zit de BIS bank dus als een …1.25.22…….. in.

En wat nu belangrijk voor ons is als mensen, is dat we daarover spreken en dat we dat doen met de vaststelling van, oké daar klopt iets niet dat dat niet zichtbaar is en dat wij daar met elkaar aandacht aan mogen geven en het kunnen zien. Dat zouden we zo meteen in een bekrachtiging kunnen doen.

Dat zouden we ook nu kunnen doen.

Dat we met ons voorstellingsvermogen en de kracht van binnenuit aanzetten om te observeren. Al weet je niet eens hoe het eruit ziet. Het gaat om die aandacht. Zullen we dat eens doen?

Arjan: Ja, lijkt me een goed plan.

Martijn: Oké. Lekker.

Bekrachtiging:

Dan wil ik iedereen uitnodigen om op eigen manier lekker ontspannen te gaan zitten, doe het op je eigen manier, ook als je een andere route bewandelt is het ook goed.

We beseffen in dit moment, dat alles wat er gebeurt op de wereld een gevolg is van het voortdurend akkoord geven met elkaar van de gebeurtenissen. De werkelijke werkelijkheid is, dat wij als waarnemers op deze wereld met de ogen rechtstreeks vanuit het Bronveld observeren, waarnemen en dat het er ongelooflijk toe doet, dat jij je aandacht daar ook naar toe brengt. Juist op het moment, dat aan veel mensen wordt verteld, dat je daar weg moet blijven. Dus doe lekker je ogen dicht als je dat fijn vindt, en ga in ontspanning op je stoel zitten of op de bank liggen, waar je ook bent, welke dag het ook is, want in ruimte en tijd maakt het niet uit wanneer je iets doet, want wij zijn tijdreizigers.

Besef in jezelf, dat je een mens of een wezen bent uit een andere wereld met een menselijke ervaring in het hier en nu. Dat je aanwezig bent in dit lichaam in een tijd waarin op deze aarde ongelooflijke gebeurtenissen zich al hebben voltrokken, zich aan het voltrekken zijn, en zich nog gaan voltrekken. En dat deze gebeurtenissen er primair op gericht zijn om je innerlijke essentie, de kracht van creatie, de autonome waarneming van jou, om deze te frustreren en te blokkeren. Hoe groter de gebeurtenis buiten jezelf, hoe minder aandacht in jezelf. Onthoud, dat menselijke observatie effect heeft op het waargenomen object om je heen. Kwantummechanische wet. Besef, dat er op deze aarde heel veel instituten zijn, waar bewust van alles aan gedaan wordt om de collectieve waarneming met de ogen of het voorstellingsvermogen, er niet naar toe kan worden geleid, zodat jouw waarneming en onze gezamenlijke waarneming als getuige van het heelheidsveld, geen beweging brengt in deze koninklijke instituten van de controlerende macht op deze aarde.

Ga met de aandacht uit de omgeving weg naar binnen in je hoofd en realiseer je in dit moment dat jij als legitieme houder/houdster dit mag doen en dat je deze mogelijkheid ook benut. Je bent met je aandacht in je hoofd aanwezig en je gaat met je aandacht vanuit je hoofd naar beneden direct naar je hart. En als je dat fijn vindt, ik doe het wel altijd omdat het voor mij heel fijn voelt, leg je je hand op je hart op de plek waar je hart zit of iets onder je borstbeen, daar waar jij voelt waar het Krachtveld van de creatie is. Realiseer je in jezelf, dat niets buiten jezelf verandering en beweging kan brengen in datgene waar beweging en verandering nodig is. Uitsluitend jouw voorstelling, omdat de natuur om je heen, het universum waarin je leeft, zich afspeelt in jouw bewustzijn, uitsluitend jijzelf hebt het vermogen om te initiëren van binnenuit naar buiten, dat deze beweging in de werkelijkheid waarin je leeft ook zichtbaar wordt. Als krachtdrager, als krachtdraagster, neem je op dit moment de moeite om de BIS bank, de bank of international settlements in Basel waar te nemen op jouw manier. Je kunt in je gedachten, in je voorstellingsvermogen, deze bank zien in de vorm van een kernreactor, een schoorsteen. Gebouwd tussen allerlei verschillende gebouwen en meer dan dat is ook niet nodig. Stel je voor dat je de BIS bank ziet. …………… en besef in dit moment terdege dat je met je kracht van voorstelling als wezen, als drager van een Krachtveld van ooit, beweging brengt in een heel belangrijk kruispunt, een netwerk waarin de hele macht van de economie gecoördineerd wordt. Je kunt hierbij ook nog een rondje maken, lopen om het gebouw, zodat je het op verschillende manieren kunt zien. Of van boven, van onderen en doe dit vanuit respect naar jezelf en naar iedereen, alles wat leeft.

Het is de tijd dat we mogen beseffen met elkaar, dat we hier zijn om herziening te brengen in het vastgelopen, corrupte systeem dat ongelijkheid in beweging heeft gebracht en lijden op de wereld in stand heeft gehouden. De mens, jij, kent geen angst. De mens is een Krachtwezen. Jij bent Kracht. De mens kent geen dood, jij bent onsterfelijk. Observeer en neem waar dat je de BIS bank op dit moment aanraakt vanuit je hart. En vanuit Kracht wordt de “galatic command” gegeven uit een wereld van ooit, als expressie van het Krachtveld van het Leven, dat elke cel in dit gebouw, elke cel in elk deel van het bewustzijn, analoog of artificieel, wordt waargenomen binnen het subatomaire level en binnen alle artificiële lichtcoderingen, die daar doorheen lopen. Wij zijn hier. Wij zijn hier niet om te oordelen, louter om waar te nemen datgene wat in het veld aanwezig is en we openen het door er naar te kijken. En de boodschap is namens al het leven hier op aarde en in het universum, dat er voor elk leven, voor iedereen bevrijding mogelijk is. We geven vanuit ons hart de Kracht van waarneming cadeau aan het veld van de aarde. Met elkaar brengen we deze informatie omhoog door de atmosfeer boven Basel, boven de BIS bank en we begeleiden deze vanuit de kracht rondom de aarde en we geven de “galactic command” dat deze krachtvelden van waarneming alle andere instituten raken tot in het kernbewustzijn van iedereen die daar werkt en aanwezig is en alle materiële zaken en dat een golfkracht van bewustzijn vanuit het oorspronkelijke Veld van wie we zijn, overal aanwezig is. In het fysieke, in het niet fysieke bewustzijn, in het verleden, in het nu moment en in de toekomst welke ontstaat uit dit nu moment.

Wij brengen harmonie, liefde, openheid, creatie, we brengen kunst. En in deze kunst zijn alle mogelijkheden open voor alle levende wezens of ze nu artificieel zijn of voortkomen uit de analoge werkelijkheid.

We geven het woord mee en de kracht daarachter: vrijheid voor iedereen. En met een diepe, krachtige intentie brengen we deze boodschap centraal naar Washington in Amerika en we schenken deze boodschap vanuit ons hart rechtstreeks in het veld waar de presidentsverkiezingen zich op dit moment in alle hevigheid aan het voltrekken zijn. Er wordt niet meer getolereerd, dat de massamisleiding doorgang vindt. Ook hier vrijheid voor iedereen en ook hier wordt de waarneming gebracht van de verandering en zo is het.

En dan doe je je ogen weer rustig open.

Proost, op het leven op ons allemaal.

Publiek: Ik heb een vraag over respect wat het eigenlijk is op het moment dat je het niet eens bent met iets en het weg wilt hebben . Wat moet je je voorstellen dan. Ik voel dan dat ik het niet eens ben met wat er gebeurt in de BIS bank, ik wil wel respecteren dat zij vanuit hun visie dat heel anders zien, maar eigenlijk ben ik boos. Hoe kan ik mijzelf dan opkrikken tot de gewenste staat van acceptatie?

Martijn: Kun jij hem herhalen?

Arjan herhaalt de vraag.

Martijn: Dus hoe kun je respect voelen in zo’n situatie waar je het eigenlijk helemaal niet mee eens bent?

Publiek: Ja dankjewel voor deze bondige samenvatting.

Martijn: Dat is een hele belangrijke vraag natuurlijk. Want allemaal kennen wij, dat wij iets gaan observeren en waarnemen en dat we daar geraakt worden door onze gevoelens die voortkomen uit lichamelijke conditioneringen uiteindelijk. Want in dit leven hebben we allemaal ervaringen opgedaan en daar hebben we een gevoel bij en een mening bij. En afhankelijk van onze persoonlijke gebeurtenissen reageren we er op.

Wat belangrijk is in een situatie waar respect nodig is in jezelf, naar de ander of een andere situatie, dat je observeert vanuit een rustpunt in jezelf en dat je observeert vanuit een vanzelfsprekendheid, dat dat niet gebeurt vanuit je persoonlijkheid , maar dat je observeert vanuit het veld van kracht en verbinding. Dat betekent in dit moment, dat je dus eerst werk te doen hebt om dat veldbewustzijn binnen in jezelf te ervaren. En mijn advies of tip is daarin, dat als je daar merkt dat je in een bepaald moment daar wat moeite mee hebt om respect ook te kunnen voelen, dat je in dat moment nog langer in de stilte gaat. Want hoe langer je in de stilte bent en met aandacht in jezelf, hoe rustiger het ook wordt in je neurologische systeem, in je mind, in je brein en centraal zenuwgestel. En hoe langer die rust daar zit, hoe minder effect het gevoel van boosheid eigenlijk voorkomt, dat komt niet uit je wezen maar uit je lichaam, uit je persoonlijke stuk, hoe rustiger het daarin wordt hoe dieper je jezelf in die rust kunt voelen en ineens verschuift je waarneming. En dan zie je die waarneming niet meer vanuit je persoonlijkheid en dan ga je puur observeren en dan voel je ook als je die voorstelling voor je ziet in je en voor je, dan ervaar je ineens dat jij het niet zelf meer als persoon ziet, maar je voelt ineens, als je je daar heel goed op af gaat stemmen, voel je, zo zou je het kunnen uitdrukken, dat er nog honderd miljoen andere mensen meekijken. Ineens voel je dat het collectieve bewustzijn de “force of life” hier binnenin, dat heel veel mensen tegelijk mee kijken, dat jij dus jouw blik, jouw waarneming, dat die eigenlijk gedragen wordt door heel veel andere mensen.

En in dat moment is er geen ruimte meer voor geen respect kunnen voelen. Dat is dus een afstemming.

Het heeft te maken met of je persoonlijke waarneming, of de afstemming op het grotere veld. Dat heeft dus ook met “remote viewing” te maken en met “remote sensing” wat buitenaardse beschavingen, die de aarde een warm hart toedragen en ook aan het doen zijn, dat ze met een vrij kleine alliantie waarnemen voor een hele grote alliantie achter hen. Dus dat er een team is zeg maar van 450 wezens aan boord van een voertuig, die zich in een ander lichtveld bevinden, de aarde dus observeren en dat zij dus voelen dat zij dat doen namens 15 miljard andere superliefdevolle wezens.

Dat is eigenlijk wat er gebeurt. En op het moment dat die wezens zich daar niet van bewust zouden zijn dat ze dat doen namens een heel groot veld, een groot collectief veld, dan zou het maar zo kunnen zijn, dat die observatie ineens heel erg persoonlijk gaat worden. Dat één van die wezens aan boord gaat denken van, ja waar kijk ik eigenlijk naar, ik kijk eigenlijk naar een wereld die zichzelf aan het vernietigen is. En dan ineens denken ze van, ja maar wat …. dus dan gaan ze in die rol.

Je bewust blijven, dat je namens een heel groot veld kijkt en je bewust blijven ook in je gevoel, dat jij een expressie zelfs bent van dat veld, en dat je in tijd en ruimte hier naartoe bent gekomen, dat zorgt er voor dat je met veel groter bewustzijn en grotere hoedanigheid kunt waarnemen. En dan gaat dat hele kanaal open.

Dankjewel voor je mooie vraag. Dat kennen we natuurlijk allemaal. Maar ook afhankelijk van onze gemoedstoestand, van de dag en van de gesprekken en de invloeden die andere mensen weer op ons bewustzijn trachten uit te voeren, is het heel belangrijk om ons daar bewust van te zijn.

Want we worden doorgaans de hele dag door gemanipuleerd door de meningen van andere mensen.

Arjen: Elken die vraagt zich af wat het verschil is tussen iemand zoals bijvoorbeeld Bentinho Massaro en de spirituele, bewuste mensen, die in grote financiële problemen zitten of dat die krijgen. En die Bentinho heeft het wel aardig voor elkaar in dit geval. Dus waarom lukt het hem wel om zijn leven vanuit zijn volle potentie te leven en creëren en vele andere spirituele bewuste mensen nog niet.

Martijn: Dat kan ik niet zeggen want ik ken zijn situatie niet. En ik heb me daar ook nooit in verdiept. Maar misschien kan ik wel naar mijn eigen situatie kijken. Misschien mooier, want dat is iets waar ik wel wat over zeggen kan. Of ik mijn hele leven leid zoals ik dat zou willen is iets …… ik ga het even heel basaal zeggen: dat weet ik niet. Ik ben wel bezig, door mijn vrijsprekerschap ben ik wel bezig om alles wat er in mijzelf leeft, om dat te delen met andere mensen. En daarbij komt zoveel inspiratie vrij, dat daar de uitwisseling in is en dat ik daardoor ook de projecten kan draaien waar ik mee bezig ben en dat het ook financiën oplevert. Ofwel dankbaarheid en uitwisseling en investeringen die mensen in zichzelf doen. Dus als ik dat bij mijzelf kijk dan is het verschil misschien, want wat doet hij dan dat andere mensen nog niet lukt, even naar mij toe, wat doe ik wat mensen misschien nog niet lukt? Op dit moment nog niet. Het is moedig om je te onttrekken uit de publieke opinie. Dus je onttrekken aan wat andere mensen van je zouden kunnen vinden. En je onttrekken aan pogingen om je te degraderen. Je eigenwaarde letterlijk, zelfs als het af en toe best eventjes lastig is of pijn doet hè, dat je je eigenwaarde, je eigen krachtveld binnenin toch neerzet. Zelfs als het spannend is.

Arjan: Trouw blijven aan jezelf.

Martijn: Trouw blijven aan jezelf en zelfs op de plekken waar je weggejaagd wordt, dat je niet met de staart tussen je benen weg gaat, maar dat je daar voelt van, en toch is het heel fijn dat ik hier ook ben. Want ook hier mag ik in contact zijn met andere mensen. Dus als je dan gaat kijken, wat is dan het verschil? Misschien iets meer op dit moment, het is alleen maar in dit moment hè, het iets meer langere uithoudingsvermogen om het in beweging te zetten waar ik als mens, als wezen op dit moment voor ga.

Arjan: Ik kan me voorstellen, dat het in jouw geval helemaal geldt zeg maar, zeker als vrijspreker, dat je dan helemaal los moet komen van wat mensen van je vinden en dat hoe meer je dat doet, hoe meer mensen dat ook waarderen, dus hoe meer uitwisseling daar ook van is, maar als je bijvoorbeeld een accountant bent en je kijkt naar dit soort programma’s ‘s avonds op allerlei websitejes en je zegt dat …. er is een hele grote wereld, de wetenschappelijke wereld, de medische wereld, waar je als je ook maar een kik geeft in deze richting van wat alternatief gedachtegoed, dan ben je direct outcast.

Martijn: Nou dat is leuk, dat je dat zegt. Ik heb net een nieuwe accountant, die de hoogste gradatie en de beste gradatie heeft in het accountantswezen in het fiscaal recht en die heb ik ontmoet doordat hij naar de crowd powers kijkt.

Arjan: Dat is heel leuk.

Martijn: Dus het kan wel.

Arjan: Maar de vraag is natuurlijk ook, in hoeverre hij dat in die accountantswereld bloot geeft.

Martijn: Wel, ja. In zijn eigen team wel.

Arjan: Ja, oké.

Martijn: Maar ik snap wel de boodschap die je wilt overbrengen, dat het gewoon natuurlijk lastig lijkt als je dat doe. Maar uiteindelijk is dat voor mij toch precies hetzelfde geweest? En nog steeds, ik bedoel, ik heb toch ook gewoon in deze werkelijkheid op een gegeven moment, ik heb er altijd al over gesproken, maar op een gegeven moment in een wat groter format daar uiting aan gaan geven, ben ik ook in die start gekomen en heb ik ook alle tegenwerkingen gehad en nog steeds zijn er heel veel tegenwerkingen. Enorm veel tegenwerkingen. Maar die heb ik ook allemaal maar gewoon genomen voor wat ze zijn. En ik ben gewoon doorgegaan. Dus ik heb maar één visie gehad en dat is de visie dat datgene wat achter de coulissen wordt gehouden, dat dat besproken dient te worden ongeacht wat mensen er van vinden, dat het in het publieke domein moet kunnen komen, dat mensen er over moeten kunnen discussiëren, er over moeten kunnen spreken, en dat dan automatisch die beweging komt. En ik begrijp best, dat je dat als hartchirurg niet zo maar gaat doen op de afdeling, omdat je dan toch wel met redelijk scheve ogen aangekeken wordt. Dus het lijkt wel, dat het misschien een keuze is die niet te maken is en toch is dat gewoon: doen. Het hele transitiemodel waar we nu in zitten, heeft te maken met vrijuit spreken. Je hoeft eigenlijk alleen maar te spreken over waarin je geïnteresseerd bent. En geïnteresseerd zijn in iets is toch nog nooit gek geweest? Dat andere mensen, dat gek kunnen vinden is iets anders. Het heeft met moed te maken Arjan.

Ik kom genoeg mensen tegen en zoveel mensen die ik ontmoet, zo waanzinnig veel contacten die zich opdoen, duizenden en duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking. Ook hartchirurgen, dat voorbeeld was maar niet zo uit de lucht gegrepen. Artsen, mensen uit de politiewereld, mensen uit de militaire industrie, mensen uit de farmaceutische wereld, mensen uit de regering. Mensen zijn hier allemaal mee bezig.

Arjan: Ja dat is mooi.

Martijn: En ze zitten allemaal zo: ssstt.

De vraag is, hoe kun je er ook iets mee doen? De vraag is natuurlijk van: is het ook nodig om daar iets mee te doen om daar ook een uitwisseling van geld in te bereiken om in je levensonderhoud te voorzien.

Als jij gelukkig bent in je functie waarin je zit, kan deze visie binnen die functie bij jou wel precies in beweging zetten wat nodig is in de samenleving. Maar ik zeg niet dat het eenvoudig is. Het is een grote uitdaging.

Dus de vraag eigenlijk van ja dat andere mensen die met spiritueel bewustzijn bezig zijn, dat dat moeilijk is, dat dat lastig is in beweging te zetten, wat is dan het verschil? Misschien heeft dat echt toch wel een stukje te maken ook met van hoe groot zet je die beweging echt neer. Wat organiseer je? Zet je het ook in daadkracht uit? Daar gaat het natuurlijk om. Ik heb ook vele jaren achter mijn laptop gezeten en notities gemaakt. Als kind was ik alles al aan het opschrijven en mijn contacten met wezens met die grote zwarte ogen en die hele mooie prachtige hoofden, alles opgeschreven. Maar als ik daar niet over ga praten, als die beweging er niet in wordt gezet, dus de vraag is, wat voor beweging breng je erin? Dat is wel belangrijk. En misschien daar ook nog wel een brug hebben te bouwen met elkaar om die beweging ook met elkaar te komen brengen. En dat is ook de inspiratie, die ik naar voren breng, laten we met elkaar een platvorm maken waarin je dit ook neer kunt zetten, zonder dat het een hele zweefcult is, maar dat je gewoon fundamenteel informatie uit kunt wisselen.

Arjan: En kun je ook iets zeggen bijvoorbeeld hoe jij zelf met geld om gaat? Er is een uitwisseling zeg maar voor dat wat je geeft, dus er komt van alles naar je toe. En hoe ga je daar mee om, kun je daar iets over zeggen hoe je daar tegenover staat?

Martijn: Nou nummer 1, ik ben helemaal niet met geld bezig, totaal niet. Het is mij met zeer grote regelmaat gebeurd en het gebeurt nog steeds, dat mensen mij ineens geld gaan betalen, dat er geld binnenkomt en dat ik eigenlijk niet eens meer weet waar het van is. Het komt, omdat ik er gewoon niet mee bezig ben. Dus ik ben zo gepassioneerd, dat ik daar niet mee bezig ben. Maar wat geld voor mij betekent, hoe ik ermee omga is dit. Geld dat bij mij binnenkomt door bijvoorbeeld het geven van lezingen, ik schenk daarvan sowieso standaard de helft weg. Dat gaat gewoon naar goeie doelen of naar organisaties, die bezig zijn met hele mooie ontwikkelingen en die ook met bewustzijn bezig zijn of soms naar andere …… ik ben op dit moment bezig voor een ander goed doel ook nog om te bekijken om daar iets mee te kunnen doen. Dus ik geef vanuit die dankbaarheid altijd de helft standaard gewoon weg en wat er overblijft, daar maak ik een back-upje van, heel eenvoudig ik maak een back-upje, omdat ik gewoon besef met mijn intellectuele verstand, dat als ik op een gegeven moment een tijdje niet aan het werk ben, dat ik toch met mijn onderzoek bezig ben en dat ik dan wel een beetje back-up nodig ben om mijn kosten te betalen.

Ik heb verder een heel simpel en eenvoudig leven. Ik heb helemaal geen dure kosten, ik heb alleen maar een wat duurdere auto gekocht om te zorgen, dat ik in ieder geval kan rijden met die 10.000 km per maand, dat is ook mijn grootste afschrijfpost, ja per maand dat is gigantisch, ik slijt auto’s als warme broodjes soms. Eén keer heb ik hem zelf in elkaar gereden, dat is bekend, aflevering 12 geloof ik. Dus ja, hoe ga ik met geld om? Eigenlijk op een hele normale manier. Ik heb geen duur leven. Ik heb gewoon een heel normaal gezellig, leuk leven. Ik ga naar de kringloop als we iets nodig hebben en we hebben nou eens een keer een nieuwe bank gekocht, uit een faillissementspartij ook nog. Dus ik ben gewoon normaal aan het leven. Heel normaal. Daarnaast heb ik een stichting opgericht vorig jaar en in die stichting gaat een groot deel van het geld, dat eigenlijk over blijft, gaat in die stichting. Die stichting is er dus voor bedoeld om straks wat onderzoek te gaan verrichten ook op eugenetische level, dat we in Nederland wat testen gaan doen. Maar ook dat we met elkaar evenementen kunnen gaan organiseren en ook dat er wordt gezorgd voor gewoon bepaalde materialen etc. Maar ja, hoe dat precies uitpakt, ja dat is iets dat doen we met elkaar. Dus ik heb het gevoel heel sterk van, dat als je normaal blijft leven en ik leef heel normaal en ik krijg zo ontzettend veel cadeaus van de mensen van kleinigheidjes met grote waarde tot hele grote dingen met grote waarde. Ik heb het gevoel dat als je geld niet ziet als een middel om jezelf te verrijken maar om gewoon daar hele leuke dingen met elkaar mee te doen, ook collectief, dan is dat automatisch dienstbaar. Maar ik heb natuurlijk in mijn verleden computerbedrijven gehad en ik heb zelf ook heel veel problemen met geld gehad.

Arjan: Problemen, maar je hebt ook miljoenen omgezet heb ik begrepen.

Martijn: Ja met de computerbedrijven, zeker. Door de enorme groei vanuit die passie liep dat eigenlijk gewoon uit de hand kun je wel zeggen. Het bedrijf groeide sneller dan dat ik het kon bijbenen en zelf kon financieren. Dus dat geld, dat er verdiend werd, moest ik weer investeren in nog meer voorraad, dus steeds in die vorm. Uiteindelijk is dat gewoon ….. bij mij is het zo geweest dat er heel veel rijkdom was wat betreft omzet en geld, en dat ik dagelijks tienduizenden euro’s zat over te boeken. Ik denk dat ik per kwartaal zo’n 350 tot 400.000 euro aan het overboeken was met betaling in en uit, inkoop/verkoop, en voor mij waren het louter getallen. Het gekke was, wij hebben daar nooit een rijkdom leven van gekend. Wij gingen één keer per jaar op vakantie en dat was het. En iedereen had een heel goed inkomen en wij zaten af en toe: oh ja we moeten ook nog even 1100 euro overmaken om van te kunnen leven. Zo hebben wij dat altijd gedaan. Dat zit gewoon in ons. Ja ik denk, dat als je goed .. .. en dat had ik ook anders kunnen doen hoor. Ik had ook 2000 euro kunnen doen. Achteraf heb ik daar ook van geleerd, we moeten gewoon nog beter voor onszelf zorgen. Dus ik denk eenvoudig gezegd Arjan, geld is niet belangrijk, het is wel belangrijk om de kosten te kunnen betalen en die kosten zijn gewoon hoog met de brandstofprijzen en alles, maar het is gewoon vooral normaal ermee omgaan. En delen met andere mensen. Naast alles wat er gebeurt, doe ik ook nog heel veel andere leuke dingen met mensen.

Arjan: Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Martijn: Nou bijvoorbeeld ik heb een hele goede vriendschap, een diep goede vriendschap met een man en een vrouw, waarvan de man fysiek gehandicapt is. En dat is voor mij van ongelooflijke waarde. Hele grote belangrijke waarde. En dan gaan we een leuke dag met elkaar iets doen en dan voel ik gewoon van hoe bijzonder het is, dat deze persoon zo ongelooflijk in geluk zit, ondanks dat het lichaam niet functioneert. En dat is voor mij dan gewoon een dag van, daar kan ik dagen en weken lang op gutsen van de liefde. Zo wil ik ook binnenkort na de kerstvakantie graag nog iets gaan doen om wat vrijwilligerswerk te doen bij oudere mensen. Omdat ik voel dat dat ook heel belangrijk voor mij is, ik praat over mijn ontwikkeling, om die uitwisseling ook te laten plaatsvinden. Vind ik gewoon heel fijn. En ik wil weer wat met de muziek gaan doen, ik wil graag het pianospelen oppikken.

Arjan: Heb jij ooit gespeeld op de piano?

Martijn: Ja, fluit spelen en piano spelen. Het is heel lang geleden maar ik droom er veel over. Dus dat is in beweging.

Arjan: Leuk.

Martijn: Dus ik ben een heel gewoon, normaal mens.

Arjan: Je zou het niet geloven (gelach).

Martijn: Bizar hè.

Ik vind het ook heel fijn om met andere mensen in contact te zijn en om die grootsheid van andere mensen te zien. Maar dat is best lastig want veel mensen vinden dat contact in eerste instantie niet door beeldvorming. Ja het is maar net van ….. durf je daar doorheen te prikken of niet.

Arjan: Ja mooi dat je daarvan wat wilt delen.

Martijn: Ja natuurlijk.

Arjan: Ik kijk even naar de tijd. Het is bijna 11 uur. Ik denk dat het een heel mooi moment is om af te ronden.

Martijn: Ja dat is het zeker.

Laten we het bij deze bekrachtiging houden want het was een behoorlijke sterke en pittige. Ik wil daar wel het volgende over zeggen.

Alles wat er gebeurt, alles wat jij doet thuis en wat je hier doet, waar ook ter wereld, alles wat er zich afspeelt buiten in de realiteit wat we buiten onszelf ervaren, is in de kern een interpretatie in ons brein. En ons brein staat van origine ten dienste van ons hartinstrument om de informatie van het levensveld te ontvangen. Dat is wetenschap. Op het moment dat jij iets aanpast, op het moment dat jij iets in beweging zet met de kracht van voorstelling, zorg je er eigenlijk voor dat je in je programma hier binnenin, in je neurologische circuit een aanpassing plaatsvindt. Je bent hier niet voor niks op de aarde, je bent hier om dat in beweging te zetten. En neem je zelf daarin zo ontzettend serieus, probeer niet te veel te begrijpen hoe dat exact werkt, maar weet gewoon dat het werkt. En herstel je eigenwaarde daarin. Dat wilde ik graag delen.

Arjan: Mooi.

Ter afsluiting, vind je het leuk wat we doen? Doe even dat duimpje bij YouTube, schijnt best wat uit te maken in de zoekresultaten, dus dankjewel daarvoor alvast. Je kunt ons ook volgen en liken op facebook zowel Earth Matters als Martijn op Buitenaards Contact. We hebben ook een nieuwsbrief, die gaat er dagelijks uit op Earth-Matters.nl., je kunt je daarvoor inschrijven. En als je ons wilt ondersteunen dan kan dat ook. Je kunt Earth Crew worden vanaf 3 euro per maand. Informatie vind je ook onder de video. Daar komen vanaf morgen ook show notes van allerlei dingen waar we het over hebben gehad, de verwijzingen daar naartoe naar artikelen op de sites die vind je vanaf morgen in de show notes. De volgende uitzending die is op dinsdag 15 november en dan zijn jullie weer allemaal van harte uitgenodigd ofwel thuis ofwel hier in de studio. Voor nu ontzettend bedankt voor het kijken en het aanwezig zijn. En heel graag tot de volgende keer.

Martijn: Tot de volgende keer. Dank jullie wel.

 

Related Articles

Responses