Levend Bewustzijn in een Virtuele analoge werkelijkheid | Martijn van Staveren | Deel 1

(Martijn van Staveren | Transcript van Zwaanshoek 28 september 2019) Lieve mensen heel hartelijk welkom bij onze gezamenlijke dag, onze dag met elkaar. Een dag die hier gedragen wordt doordat wij hier zijn, met elkaar, dus omdat jij hier bent. En dat wil ik gewoon zo hardop zeggen is dat deze dag eigenlijk is een dag van ons samen, dieper te kijken naar wat er gaande is, inzichten daarin dieper te laten ontvouwen, herkenning te brengen, daar een route in te vinden, een route passend bij je bewustzijn om iets te doen concreet in deze wereld, en dat dan ook nog een keertje samen te doen. Ja dat is wel heel bijzonder, dus het is echt een samendag.

Ik ben heel dankbaar dat we in deze ruimte hier vandaag met elkaar mogen beleven, dank jullie wel (naar de beheerders). Dat is niet vanzelfsprekend want het onderwerp waar wij het met elkaar over hebben, bewustzijn, ja in een iets andere vorm, vormloos eigenlijk, ja dan mag je ook in beseffen hoe dankbaar je bent dat je dat mag doornemen in een ruimte van iemand anders. Het is wel allemaal gezamenlijk op deze wereld, maar ik kan me voorstellen dat je een bepaalde ruimte hebt die je ook bewaakt met je energie. Net zoals we allemaal thuis ook samen zijn op onze plek dat je ook voelt van ja hier komt iemand binnen en dan voel je dat dat wringt in de energie en dat je zegt nou eigenlijk wil ik dat niet meer. Dan bewaak je iets van jezelf. En dat is natuurlijk ook hier en toch is de ruimte vrij om hier te zijn. Dus ik ben er heel dankbaar voor.

Ja vandaag, bijzondere onderwerpen die we mee hebben genomen allemaal. Onderwerpen die we kunnen opnemen op geluid. Dus dat is allemaal toegestaan want jullie weten ik ga voor maximale transparantie. Als ik een slip of the tong maak of een uitspraak doe die vierkant uitgelegd kan worden als wat ik eigenlijk niet overbreng dan staat die op tape, maar dat vind ik allemaal niet erg, want alles kun je, als iets toelichting nodig heeft of verdere doorvoeling, dat kun je met elkaar doen. Dus voor mij is altijd alles goed. Neem het maar gewoon op, ik vraag je alleen wel om met de opname zo voorzichtig en zuiver mogelijk om te gaan. Er zijn misschien straks wat mensen die wat willen zeggen want het is een samendag, kunnen we kijken of we straks een moment hebben dat er misschien wat mensen zijn die ook hier als krachtdrager en als scheppend wezen hun kracht inzetten met woorden, voel je van harte welkom, misschien is het spannend of niet, het maakt niks uit dus we zijn hier nu. Het gaat om ons, wie wij zijn. En in dat moment neem jij dus ook dat gesprek op van die persoon en dan is maar net de vraag van ja waar leg je de grens van opnames.

Voor mij is het heel goed om dat gewoon open te hebben en aan de andere kant ik besef ook heel goed dat er mensen zijn die dat niet prettig vinden, die daardoor misschien iets minder gaan zeggen of misschien nog wat gereserveerd zijn in hun houding om te reageren. Ik wil je gewoon uitnodigen om maximaal je te uiten, wat je voelt, wat je denkt en ja wat er ook hier gelanceerd mag en ook moet worden ook in het gezamenlijke stuk, deze reis hier in deze wereld. En het kan ook zijn dat je het ergens niet mee eens bent of dat je iets anders ziet of voelt als wat ik zeg of wat ik deel, maar dat er dus maximaal ruimte voor is. Dus we nemen en mogen en kunnen het opnemen maar wees je bewust dat als jij iets zegt dat het opgenomen wordt, dat vind ik ook maximale transparantie dat je je daar bewust van bent, en ook kijkt of dat van enige invloed is, kun je daar ook doorheen, kan jouw stem gehoord worden, sta jij toe dat jouw stem en jouw wezen gehoord worden in deze wereld? Daar gaat het uiteindelijk in essentie over hè? Daar liggen ook de barrières.”Oh jé straks hoort mijn overbuurman straks de opname via via, wat zal die dan niet van mij denken?” Hè, in gevoel van dat je toch even wat je misschien nog voor jezelf houdt ook voor jezelf wilt houden. Ga dus kijken of dat echt allemaal nodig is, maar als het nodig is is het ook goed. We gaan dus zuiver met de opnames om. Als je opnames wilt doormailen naar mensen dat je dat ook met je bewustzijn ook zo doet wat past bij jezelf, maar ik druk het op mijn manier uit dat je dit doet dat je voelt dat er een diepe beweging in die samenkomstdag is die bijdragend en openend is voor een ander. En niet omdat je een ander alles wilt laten horen wat er gezegd is. Dat is een hele andere richting.

Ja jullie hebben misschien wel gemerkt dat deze onderwerpen die op de aankondiging staan, daar gaan we het vandaag intens over hebben. Dat die onderwerpen, dus voorbij de woorden terug naar de kracht achter de woorden, dat dat ons allemaal heel diep bezighoudt. Kwantum werkelijkheden, onze werkelijkheid een onderdeel van een veel grotere werkelijkheid. Jouw werkelijkheid ook verbonden met een veel grotere werkelijkheid. In voelen en weten dat het inderdaad om liefde gaat, om de innerlijke kracht, maar ook voelen en weten van binnen dat de dingen die niet goed gaan in het leven en bij jezelf en ook in de wereld, dat die ook verbonden zijn met jou! Dat jij daar dus een onderdeel in bent. En dat dat wel degelijk echt iets met jou te maken heeft. De mensheid wordt geroepen als nooit tevoren om tot onderzoek te komen waar het ook echt over gaat

Wie ben jij in je diepste kracht?

En dat is zo’n diep onderwerp dat als je dat dan op een website plaatst dat het binnen no time eigenlijk helemaal volgeboekt is en toch ook wel wat ruimte wil houden voor …er zouden best nog 20 stoelen bij kunnen, het is voor deze ruimte niet wenselijk en ook vanwege de brandvoorschriften mag dat niet, maar het kan wel. Dus je kunt maximaal door proppen als het ware, maar je wilt ook een beetje ruimte houden in de energie en ruimte hebben voor lopen, en als je een kop koffie pakt dat je hem ook in je mond krijgt en niet in je nek. Dat zijn allemaal van die dingen en je voelt hoe snel dat gaat. Waar wij als mensen nu mee bezig zijn in de verdieping, in de verbreding in dit onderwerp is echt fenomenaal. Daar gaan we het in de aankomende tijden met elkaar diep over hebben over hoe je dat kunt ontrollen, hoe zich dat ontvouwt in deze wereld. Want daar heb je ook een rol in.

Dat brengt ons ook vandaag samen om te kijken van wat is mijn rol in het geheel. En wat is dat dan voorbij de persoonlijke rol en ook de spirituele rol, maar wat is die kosmische rol die in mij ligt opgeslagen? Want als dit een onderdeel is van de kwantumwerkelijkheid dan heb je dus ook doelen ergens in jezelf als wezen die verpakt zitten in dit lichaam en misschien wel verblind en verhuld worden door dit lichaam. Ook door het denken. Dus er is meer ruimte nodig en die boodschappen worden heel diep gevoeld. Dus ik heb een tweede dag op een gegeven moment gewoon gevraagd heb je nog een moment van dat we samenkomen gevraagd, die datum gereserveerd en gepubliceerd en die was ook weer supersnel volgeboekt. Dus je ziet, het gaat mij om dat ik zie en voel wat voor beweging er is in dit onderwerp. Het gaat om integriteit in de trilling.

We zijn allemaal diep diep op zoek naar integriteit in onszelf maar ook dat die integriteit van onszelf ook gevoeld wordt door de ander en dat de ander daar integer mee om kan gaan met wie jij werkelijk bent. Het heeft met trilling te maken, het heeft te maken met wat je gevoelens zijn met wat je nodig hebt. En daar mag je best eens over navoelen wat je werkelijk nodig hebt. Diepe diepe gevoelens. Ik heb het niet over verlangens, ik heb het over gevoelens die er eigenlijk altijd al zijn geweest. En dat is natuurlijk een enorme beweging, zo diepgaand dat we op een punt zijn gekomen dat we eigenlijk moeten zeggen “en nu is het genoeg” Genoeg om het te onderzoeken maar heel fijn om in te verdiepen. Genoeg om toe te staan dat je afwezig bent in moment waarin je juist aanwezig moet zijn. Dat het genoeg is dat je compromis sluit met dat stukje in jezelf waarvan je het idee hebt van “ik kan dat niet, ik weet dat toch niet, dus is mijn is mijn plek ook niet dus ga ik gewoon weer neer achteren. Het is genoeg dat de mensheid en jij en ik en wij als mensen allemaal, de hele wereld, zich laat besturen vanuit een soort overeenkomst die er kennelijk is dat je mag meedoen en mag aansluiten met iets terwijl die hele aansluiting er is omdat jij er bent!

Even omdraaien! Dus het is genoeg geweest met een hele grote liefdevolle glimlach uit mijn hart dat ik dat zo hard opzeg “het is genoeg geweest dat de mensheid en daar is een beweging in gaande om dat andere velden te laten stromen,

het is genoeg geweest dat de mensheid in beperkingen en in dempingen leeft!

Demping, dus gedempt worden. We zijn allemaal aan het voelen dat er veel meer in ons zit opgeslagen van wie we werkelijk zijn. Dat weet jij net zo goed als ik. Dat is ook wat ons verbindt. En je luistert nu naar mij maar eigenlijk luister je gewoon naar jezelf, want het zijn letterlijk boodschappen naar elkaar toe als wezens. Ja en die verbondenheid is soms heel ver te zoeken. Ik ben niet iemand die altijd om de dingen heen te draaien maar ik benoem ze gewon. En het gaat niet om de woorden maar om het gevoel. Hoe diep voelen wij dat wie wij werkelijk zijn ook echt toegang krijgt in de persoonlijkheid. Hoe diep voelen wij dat jij echt toegang krijgt bij de ander? Hoeveel toegang geef jij ook aan de ander. Hoeveel verbondenheid is er werkelijk ook zo met elkaar hier? Het is eigenlijk onmogelijk en daarom zeg ik ook vandaag genoeg is genoeg, het is eigenlijk onmogelijk om te simuleren wat verbondenheid is. Dat kan niet. Je kunt wel simuleren wat verbondenheid is, je kunt het wel voelen in dat moment, maar het moment daarna dan? Het moment daarna is het er ook of niet en dat komt voort uit het moment van nu. Dus als het straks weg is, die verbondenheid met mensen, met dieren de natuur, dan is het nu nog niet voldoende aanwezig! Want het ontstaat in het hier en nu.

Dus ik zeg eigenlijk niets anders van het is gewoon genoeg dat we niet verbonden genoeg zijn met onszelf, met een krachtveld en waar je werkelijk voor gaat en waar het ook echt over gaat. Het is een diepgaand onderzoek of je elkaar ruimte kunt geven. En binnen het hele onderwerp waar we het vandaag over gaan hebben over werkelijkheden die hier aanwezig zijn, die dwars door deze werkelijkheid heen lopen en dat er oorzaak en gevolg wetgevingen zijn en dat deze niet altijd binnen het spirituele model vallen maar ook nog eens een keertje een onderdeel zijn van andere intelligenties,  om het bij elkaar te brengen, dat daar een hele diepe vriendschap in wederzijds respect in ons bewustzijn v…?? moet en kan worden om dan werkelijk met elkaar in een veld te zijn, ik heb het niet over een stilteveld, maar een veld waarin er ruimte is voor iedere aanwezige. Want jij hebt net zo’n weg als ik. We hebben allemaal een weg, we hebben het allemaal soms heel makkelijk en ook af en toe helemaal niet makkelijk.

En als je naar de weg kijkt die we allemaal aflopen en wat we hebben meegemaakt en waar we doorheen zijn gegaan en ook op dit moment. Het zijn positieve ontwikkelingen maar ook de stukken er tussenin die afremmen en soms twijfel oproepen en het ook weleens moeilijk laten zijn, die hebben we allemaal. En dat verbindt ons. En daar mogen we best weleens over voelen van hoe dat is als we met zo’n 80 mensen bij elkaar zijn die allemaal de moed tonen in zichzelf en ook naar elkaar toe om toch alles trotseren en hier samen te zijn. Want ik denk dat als je had geluisterd naar een ander iets wat door ons heen gaat als een bliksemschicht dat er misschien 10 mensen waren vandaag. Jaha dat durf ik gewoon te zeggen. Want er lopen allerlei pogingen door het veld heen om te zorgen dat je er niet bent, terwijl er gedachten zijn. Het kan een gedachten dat je voelt van “nou ja ik ben nu al zo bezig met allerlei processen nu even niet” “Ik moet even in de rust” Hoezo rust, wat voor rust heb je nodig? Je bent een bewustzijnswezen, je bent nodig in deze wereld, jij! Het gaat erom! Juist nu! Of dat je het gevoel hebt van nou ik moet me helemaal terugtrekken. “ik moet er helemaal uit hoor ik kan het niet” “ik kan het niet volgen” “het lukt niet” “en alles wat ik doe het zit steeds tegen” “ik word eigenlijk zo ontzettend door iets of iemand onderdrukt, ik stap er gewoon uit, ik wil helemaal niks met bewustzijn te maken hebben en al helemaal niet met die idioot met die microfoon”

Ik noem het gewoon op want het zijn de bliksemschichten die door de mens heen schieten die vaak ook onbewust, dus ik noem het altijd hier bewust in je hoofd weten van ja inderdaad dat is bij mij ook het geval, nou kijk ook nog maar eens dieper in al die tijd dat je weet dat je komt, kijk maar eens heel dieper van oh er lopen ook lagen doorheen die op een hele subtiele wijze proberen te voorkomen dat ik mijzelf laat zien in het veld en dat ik in contact kom met andere mensen die ook zich hebben losgetrokken van spirituele modellen maar een éénkracht, een universele kracht in zichzelf hebben gevoeld en voelen, waardoor er een echte ontmoeting kan plaatsvinden. Dus het is niet allemaal zomaar heel makkelijk om elkaar te ontmoeten. Een echte ontmoeting daar is heel wat voor nodig. En dat hebben wij allemaal gedaan. Wij hebben allemaal de keuze gemaakt in onszelf om hier vandaag onze dag samen te beleven. Samen! En dan kun je tot hele grote verdiepingen komen, kan ik ook heel veel met jullie delen en jullie kunnen delen, en dan ontstaan er hele diepe vriendschappen en gelijkwaardigheid en dan is er geen verlosser, maar dan ben je samen als mensen samen aan het invoelen en kijken van “goh wat bijzonder eigenlijk allemaal dat er zoveel te voelen en te zien en te begrijpen is”.

Dat was eigenlijk het laatste woord van een zin die dan opgebouwd wordt in allerlei opmerkingen maar vooral een uiting is van mijn gevoel en waar ik voor sta. Want waar sta ik eigenlijk voor? Ik sta voor openheid en om alles te benoemen en niet onder het vloerkleed schuiven. Dat hoeft niet. Als iets niet mooi is nou dan is het gewoon niet mooi. En als het niet mooi wordt gevoeld dan wordt het niet mooi gevoeld maar als het wel mooi is dan is het er ook. Dus zet alles gewoon neer. Wij verdienen niet als mensen van deze aarde, verdienen we niet de schoonheidsprijs. Wel in wie we zijn als wezens. Maar we verdienen als mensheid van deze wereld niet de schoonheidsprijs want het is een chaos op deze aarde. Hier gebeuren echt alle maximale dingen die je niet verwacht bij een wereld waar alles voorhanden is. Alles is er voor iedereen en toch is het zo’n grote verdrukking. Dus in die zin verdienen we als mensheid niet de schoonheidsprijs en ik ben me daar heel erg van bewust dat ik daar ook een onderdeel in ben, dus ik neem gewoon die plek ook in. Ik maak mijzelf niet beter dan dat het is. Dat is waarheid. Waarheid is dat je jezelf durft te zien in het geheel. Dus in de goeie dingen, de krachtige ontwikkelingen maar ook in de stukken die misschien beter kunnen en misschien wel ronduit echt vervelend zijn of stom zijn voor jezelf. Nou die heb ik ook en dat voel ik. Ik voel dat dat er gewoon is. En ik weet dat het er is. En dat mag jij ook gewoon weten en als we dat nou samen allemaal weten dan hoeven we het daar niet meer over te hebben. Ja? Het gaat om het gevoel.

Ik heb heel veel mooie mensen mogen ontmoeten in dit aardse bestaan die met spiritualiteit bezig zijn. Ik heb heel veel mensen gezien die dáchten dat ze met spiritualiteit bezig zijn. Ik heb heel veel mensen mogen ontmoeten die in het moment van nu voelen wie je bent en waar je voor staat en wat je uitdraagt in een soort boodschap met jouw aanwezigheid in deze wereld wat je ook kunt doorzetten, nou met muziek, schilderijen of door gewoon lief te zijn tegen iemand en je mond te houden, hè, geen woorden, maar ik heb ook gezien dat het moment wat daarop volgt dat dat zomaar verwatert. En voor mij, en dat is waar ik voor sta is dat het verwateringseffect, het verwateren van bewustzijn, het verwateren van wat je ten diepste voelt, dat het moment dat daar op volgt dat dat net zo sterk zich laat zien als het moment waarin je het voelt. Met andere woorden dat het zo blijft! Omdat de keuze wordt gemaakt dat je het voelt en zo bent. En dat je beseft dat je dus zo bent en dat je als je dat leeft juist geen toneelstuk speelt meer letterlijk jezelf laat zien. En dat dat andere wat af en toe dan de kop op wil steken eigenlijk een toneelstuk is waarvan jij nu ziet van dat ben ik nooit geweest! En dat is een shift. Dan praten we dus eigenlijk over een aards bewustzijn, een liefdevol aards bewustzijn met alle manco’s daar ook in, en we praten over een veel dieper en groter bewustzijn wat niet gebonden is aan deze werkelijkheid. Choose! Kies! Waar gaat het over, welke plek wil je innemen. Wil je werkelijk meewerken in jezelf en naar de wereld om de plek zichtbaar te maken, de plek van vrede, de plek van dat je met elkaar samen met elkaar in aandacht, liefde kunt leven, wil je daar werkelijk voor kiezen dan moet je die plek ook innemen in jezelf! Maak je die keus dan is die keus zo fundamenteel, dan zal die bijna ontwrichtend zijn in de aankomende tijd waarin jij alles doet wat je doet omdat de keuzes die je normaliter maakt niet meer passen bij die keus. Dus welke keus maak je? Nou je hebt de keus om hier vandaag te zijn in een onderzoek of in een bevestiging. Het maakt niet uit. En die keus waar ik het over heb en dus waar ik voor sta is vaak confronterend omdat die laat zien hoe diep de grillen lopen van gedrag wat niet bij ons hoort. Bij mij, bij jou, bij ons allemaal. Durf het vast te stellen, durf het te zien. Dat is goed want iets kan pas veranderen als het gezien wordt. Zo simpel is het!

Ik zie Martijn in de spiegel meestal ‘s morgens maar dan zie ik dus Martijn want dat is wat ik zie. Ik zie en ik ontmoet Martijn. Maar ik ontmoet niet Martijn. Ik ontmoet een wezen wat verpakt zit in het Martijnsyndroom. En ik weet als ik door Martijn heen kijk weet ik naar wie ik kijk, dat ben ik, ik zie mijzelf. En ik kijk naar Martijn en ik vraag hem “waar sta jij voor?” elke dag doe ik dat. “waar sta jij voor?” en niet altijd in de spiegel, het kan ook op een moment zijn dat ik ergens zit of sta, boven ben of op de bank, maar eigenlijk altijd “waar sta jij voor?” “waarom doe jij dit, hoe komt het dat je dit doet?” En ik weet het, ik voel het. En dat is een weten van binnenuit van dat niets is wat het lijkt te zijn en dat wie we werkelijk zijn wordt verhuld door wat wie wij denken wat we zijn en dat die laag besproken moet worden, aangeraakt, gevoeld, lichaam ook, lichaamsbewustzijn, daar alles wat je wilt blokkeren en verhullen durft te detecteren met je bewustzijn, van oh.

En daarin willen andere mensen je vast wel in assisteren dit zichtbaar te laten zijn, als je dat toe durft te staan om te voelen door de laag heen wie je werkelijk bent. En ik heb het niet over een naam van “ja oh ik weet nu dat ik nu hier zo en zo heet en dat ik uit die werkelijkheid kom en die planeet, het gaat om het innerlijke bewustzijn, de binnenkant. Daar gaat het mij om, dat is waar ik voor sta, de binnenkant zichtbaar laten zijn. Laat maar komen de binnenkant. De buitenkant kennen we al. Die zien we zo al. En ja oké de buitenkant kan je natuurlijk heel diep ontmoeten maar ja voor mij gaat het om de binnenkant. Wat straalt er van binnen?

En mijn keuze is om daar met elkaar heel diep in te gaan als mensheid omdat het geen spelletje is. Omdat er een noodzaak ligt om het daarover te hebben. En dat het niet een vrije keus is dat we verkeren in een situatie waarin we verkeren maar dat er iets is gebeurd wat buiten beeld wordt gehouden waar wij het met elkaar als mensheid al diep over hebben en het niet perse hoeven te snappen, maar dat je in jezelf voelt van “ja nu besef ik waarom dat hele systeem zich zo om mij heen manoeuvreert, waarom de werkelijkheid zo om mij heen schuift. Waarom er dingen dicht getrokken worden  of waarom bepaalde dingen zich steeds opnieuw laten zien, hè dan heb ik het opgelost en dan schuift het door en dan komt het ineens tevoorschijn in die vorm en word ik weer bezig gehouden. En ik dacht dat ik het had opgelost daar en het komt daar weer. Hè dus je kunt kiezen voor de entertainmentshow, dat je geëntertaind wordt, maar er is ook iets dieper, dus de binnenkant wat meer naar de oppervlakte moet komen om je eigen zeggenschap en je eigen autonomie maar ook eigenlijk om je wezenskracht weer te laten zijn.

Want daar heb ik het over, de wezenkracht wie we werkelijk in ons diepste wezen. Daar gaat het over. En dan hebben we het per definitie in kosmische terminologie over de werkelijke vrije wil. De wezenswil! De echte wezenswil van binnen. Dus niet met je wil binnen het spirituele model waarin je dus groeit, dat je daar iets kunt behalen, maar dat er een wezenlijk krachtveld is wat voorrang krijgt.

Nou ja ik denk dat het geen uitleg hoeft. We hebben allemaal te maken met ja duw- en trekacties in ons leven. Laat ik het zo maar zeggen. Ja dat kennen we. We worden als mensheid worden we overal doorheen gespoeld als het ware en ja daarvan kun je voelen en denken dat het een proces is waaruit je kunt leren, Maar ik zoom uit en dat is dus waar ik voor sta, de mensheid schiet geen donder op! En toch zijn er ook heel veel mooie dingen die er gebeuren, maar als ik me daarop richt dan onttrek ik me eigenlijk van de dingen die niet oké zijn. Ik onttrek mij van de gebeurtenis dat de mensheid in een hele diepe demping verkeert. En dat is geen oordeel, het is ook niet negatief, maar het is wat wij zien en wat we voelen. Dat voelen we! Je kunt nauwelijks contact krijgen met andere mensen en als het contact er is dan is het echt alleen dat contact in dat ene toneelstuk. Wat dan wel gemeend kan zijn, ik zeg dus niet dat dat niet waar is, maar je moet je soms zo diep aanzetten om contact te krijgen met iemand waarbij zelfs dat de waarneming dat er geen contact is effectueert omdat jij het contact verliest met jezelf in het moment. Bijzonder hè? Ja ik ken het ook natuurlijk. Ik vind het een hele bijzondere gebeurtenis. En de demping die er is in de mensheid, niet als onderdeel van een spiritueel model maar een gevolg van wat de mensheid heeft doorgemaakt, nu op dit moment, ook openen wat er allemaal gebeurd is, aan mogelijke scenario’s, laat ons bewustzijn daar doorheen fietsen, geen voorkeur, het hoeft niet altijd heel mooi te zijn, het hoeft ook niet altijd heel moeilijk te zijn, de slotsom kan weleens heel eenvoudig zijn, maar we moeten al die lagen doorgaan dat als jij gaat beseffen dat deze hele werkelijkheid zich zo positioneert rondom jou zodat je gedempt blijft, dan krijg je toch in één keer het besef van potverdorie!

Hoeveel is de mensheid nu werkelijk geëvolueerd op dit moment. Ik heb daar wel diepgaande en interessante uitwisselingen over en dat respecteer ik van ieder wezen. Dus ik respecteer dat mensen zeggen van “nou dat heeft mij heel diep geholpen en daardoor ben ik tot dat inzicht gekomen, het heeft me wel zo ver gebracht als waar ik nu ben” Dan komt die stomme man met die microfoon en dan vraagt die van “maar waar ben je dan eigenlijk”? “Nou ja hier zo in mijn proces nu” “en ben je blij met je proces?”  “ja best wel” of het is van “nou eigenlijk nog niet” En dan ga ik doorvragen en dat zijn allemaal hartsvragen, wezensvragen, en dan stel ik de vraag van “hoe vrij ben je nu, ben je uit de demping weg?” “ben je uit de demping weg door te zien dat deze wereld in de verdrukking zit en dat er ook liefde is, ben je dan uit de demping weg?” “ja dat weet ik eigenlijk niet?” “en weet je hoe het komt dat je het niet weet?” “Nee” “Omdat je zwaar gedempt bent, daarom!” Dan zit je in een lus. Dus ik zeg forse dingen om mensen tot een soort inzicht te laten komen van “shit, wat een llll…vervelende klier is die man” Maar het is wel eigenlijk waar, want tenslotte is het zo dat alles wat ik ten diepste voel dat ik echt moet knokken om het boven te krijgen en dat ik er echt mijn best voor moet doen…..?? om daar iets mee naar buiten te gaan brengen” 

Is deze samenkomst “voldoende”? Wie houden we voor de gek? Maar kunnen wij het wel zo laten ontstaan door kosmische feiten te benoemen dat het veld zo in beweging komt dat die wel echt iets doet! Wil je denken en voelen dat dat zo is? Is het werkelijk zo? Dus ik durf daar gewoon wat breekijzers tussen te leggen om tot een diepere waakzaamheid en een diepere besef te komen. Dus waar het hier voor mij om gaat, dat is voor mij heel primair, is dat mensen geneigd zijn om in een spiritueel model te zitten waarbij ze een ontwikkeling ervaren die buitengewoon plezierig is en als je dan van de aarde afgaat en je kijkt vanuit een venster in een andere wereld en je kijkt naar de aarde en dan zeg je “jij denkt dat alleen maar omdat je persoonlijke en spirituele ontwikkeling een stijgende lijn kent” Maar vanaf deze plek hier gebeurt er niets.

Nou dat is niet leuk. Maar toch is dat wel wat je mag bestuderen als mensheid want dan kun je tot andere inzichten komen. Liefde voelen is onvoldoende. Liefde is alles, maar er is iets meer nodig. Er is iets nodig en wij noemen dat perceptie verschuiving over wie je zelf bent en over deze werkelijkheid wat de doelstelling daarvan is. En dan kom je tot lagen waarin je voelt van hmmm nu ga ik echt iets in mijzelf doen. Nu ben ik iets aan het ontmantelen, nu kom ik zo diep in een veld in mijzelf ja en dan is meestal het gevolg dat dat ook nog een soort bijgevolg heeft dat je merkt in je dagelijks leven dat je misschien nog minder aansluiting hebt op mensen waar je eerst wel aansluiting nog had. Maar het gaat diep, het gaat groter, het komt dieper naar binnen, het komt dieper in je landingsplaats en je komt in een andere waarheid dan de spirituele modellen. En die waarheid die diep in de mensen verscholen ligt daar ga je naar toe, daar voel je dat je  daar moet zijn.

Oké, nou mijn aardse naam is Martijn en ik vind het heel fijn dat we hier met elkaar samen kunnen zijn. Ik ben één van die mensen die iets weet te herinneren. Ik ben niet een bijzonder mens, maar wat ik weet te herinneren is redelijk bijzonder. Het zijn wel mijn herinneringen. Het is niet een flard, het is een volledige realiteit die er is in mij, in mijn bewustzijn. Ik kan overal naar toe, ik weet precies waar ik vandaan kom, wat er gebeurd is, hoe werelden zijn opgekomen en werelden ondergegaan. Hoe werelden in opkomst zijn gekomen en zich hebben verder door laten schijnen vanuit de innerlijke kracht tot een organische werkelijkheid en hoe werelden werden overgenomen door andere intelligenties die afwijken van wat wij als mensen op dit moment zien als “ja dat kan niet want dit is een ment to be situatie” Ik heb de herinneringen volledig bij me?? Ik wil daar graag vanuit een soort vertrekpunt een ….?? in geven waarbij ik jou vraag, neem het gewoon mee als onderzoek. Ja, dus het gaat niet om dat ik mijn verhaal aan jou trakteer in de vorm van dat je dat moet aannemen en moet slikken van zo is het. Nee het is meer dat je goed gaat kijken van oké als die andere wezens, mensen uit andere werelden hier gaan landen, zich zichtbaar maken collectief en zij misschien ook een moeilijke uitleg hebben over wat hier gebeurd is en een eenvoudige verwijzing naar wie we zijn, ben ik daartoe in staat en kan ik het ook aanhoren binnen deze atmosfeer van iemand. Ja?

Dus ik nodig je uit om daar heel open in te zijn en om daar je onderzoek in te verrichten en muren die je hierin tegenkomt af te breken. Dus ook vragen die er oprijzen dat je voelt van ja maar dit kan niet want het conflicteert met die en die gedachte en dat en dat gevoel, dat is pertinent waar dat wat ik weet en ik voel is pertinent waar, dus dit deel zegt Martijn dat klopt niet wat hij nu zegt! Stel je nou eens voor dat alles wat ik zeg wel klopt? Durf dat gewoon eens te zien. Dus ik ga niet daarheen hè. Ik nodig ook uit je voorstellingsvermogen aan te zetten. Dat als we er allemaal naast zitten en deze wereld gewoon doordraait zoals die nu doordraait dan is daar een reden voor en daar kan ik misschien iets over vertellen. En dat doe ik met alle liefde. En als dat het laatste is wat ik op deze wereld doe dan doe ik dat met nog grotere liefde. Het gaat om de ultieme waarheid die in ons verscholen ligt.

Mag ik dit allemaal zo zeggen, is dat oké?

Nou ja dat is ook het veld dat ik heel goed voel van ja kijk ik besef dat ik hier sta te praten, dat besef ik heel goed, ik besef ook goed dat mijn praten voortkomt uit een bewustzijn van mij en dat dat ook velden in beweging zet. En dat het bestuderen, het voelen, het aanhoren ervan ook allerlei velden in jezelf laat resoneren. Dus ik heb het maar niet over positief of negatief. Het zijn referentiepunten die ofwel ontbreken bij wat ik vertel of er worden referentiepunten ingeladen vanuit een spirituele overtuiging en aannameprocessen die gaan er dan voor staan en die gaan ze blokkeren. Daarom vraag ik jullie ook of jullie het ook goed vinden, het oké vinden en dat hoeft niet een ja te zijn, ik stel je de vraag in de energie vind je het goed dat ik het zo zeg? Dat is gewoon mijn oprechte diepe vraag van is het goed dat ik het zo uit? Ik wil niet jullie overschrijven en ik wil jullie niet overrulen, ik wil eigenlijk alleen maar met jullie samen bewegen en samenvloeien

Afgelopen zondag kwam ik met een groepje mensen terug uit Zuid-Frankrijk, de Provence. Dat is een groepje mensen waar ik al eerder twee keer een reis heb mogen maken en dat is een soort experiment wat we daar hebben ingezet. En dat heeft alles te maken met waar wij als mensheid mee bezig zijn. Afgezien dat het een hele fijne groep mensen is en afgezien dat het een hele fijne week is geweest, ging het vooral om of het mogelijk is om persoonlijke processen wel te belichten, ruimte geven, aandacht, maar niet te laten regeren. Is het mogelijk om niet in therapeutische sessies terecht te komen maar naar de grotere kosmische werkelijkheid, een kosmisch doel in onszelf. En dat is een interessante hoor. Want iedere keer als je het hebt over het kosmische deel van jezelf, iets wat volkomen weggeschoven wordt door waar we in zitten, in onze werkelijkheid, het is interessant om te zien dat die persoonlijke issues, die persoonlijke perikelen, die vooral verbonden zijn met spirituele overtuigingen, de persoonlijke stukken, dus de persoonlijke problemen worden opgelost met een spiritueel concept, dat die verweving daartussen steeds tevoorschijn komt. Steeds als een soort, het springt “ploep” op. We zitten met elkaar in dialoog, een uitwisselingssessie, hoe dan ook en dan springt ‘ie op “ploep” dan wordt er iets gezegd, dan wordt er een heel veld gelanceerd vanuit de perceptie van die persoon over wat die persoon meemaakt, voelt, en wil doorbreken als het ware. En er valt helemaal niks te doorbreken.

Nou ja waardevol om aandacht aan te geven. We hebben in ieder geval in die week gezien dat het best een intens proces om te komen tot een gezamenlijk kernpunt. Een gezamenlijk kernpunt die er alleen kan zijn als iedereen zijn eigen kracht binnenin zichzelf gaat beseffen en gaat voelen. En dat er dus geen belangen meespelen van persoonlijke verbetering of een persoonlijk proces, traumatiek die perse opgeruimd moet worden en opgehangen moet worden aan een jasje. In die week is duidelijk geworden dat dat echt een diepgaand proces is. En dat hebben we ook met elkaar gevoeld.

Waar ik het eigenlijk over heb is hoe weinig ruimte wij elkaar geven als mensen. Probeer je je maar ook even in je eigen leven te plaatsen. Hoe snel de ruimte voor jou weg is als jij ergens bent. Er wordt razendsnel geschaakt. Supersnel. En dit is geen verwijt, het is geen slachtofferrol, het zijn gewoon vaststellingen. Mensen die open en transparant zijn naar zichzelf die voelen dat “ja dat klopt wel, dat klopt en dat is ook waarom ik alleen ben …..??van mensen, dan wordt er niet meer geschaakt. Jaha wat is schaken, welke vorm is dat? Dus die ruimte om elkaar te kunnen laten zijn in wie je bent en je spreekt het uit en laat elkaar heel, je laat elkaar heel, die ruimte bereiken is niet zo eenvoudig. Het is niet zomaar één twee drie dat je dat zo even doet. Want hij komt namelijk niet uit je hoofd. Als je hem vanuit je hoofd neerzet dat je dus aandacht hebt voor een ander en oren open en je neemt rust en ruimte dan is er nog steeds geen ruimte, nog steeds niet. Want als je luister vanuit je hoofd dan is de reflex van het hoofd, dus van je persoonlijkheid is ook aanwezig en die wil toch reageren, want je moet iets op de ander zeggen. Sterker nog als je niks zegt voel je dat je er toch iets van vindt. Ken je het? Je vindt eigenlijk toch iets van wat er allemaal gebeurt. En ook al is het liefde, ook al is het een hele diepe barmhartigheid van dat je voelt van oh dat is het proces waar de ander in zit., nou snap ik oh ja ik snap het al waar jij in zit, op dat moment is het toch zuiver een aanname want je weet het niet, je denkt dat je het weet. Dat zijn de kosmische feiten.

Dus je moet het hele aannamesysteem, gebaseerd op de persoonlijkheid en op je innerlijk gevoel moet je maar onder één dakje schuiven en zeggen nou misschien moet ik wel ermee ophouden met reageren, ook in het denken en gewoon degene die ik zie aanvaarden wie hij of zij is. Ruimte! Rust! Ontspanning! Samenzijn! Geen therapie! Een totale acceptatie dat alles wat we zien en willen veranderen er gewoon al is!!!  Het is dus al zo. Dat is mijn antwoord op de vraag “Martijn hoe doe je het toch altijd, je bent altijd maar aardig en lief” Nou dat is niet waar, ik kan ook echt een scherpe kant van mij laten zien. Ja maar voor mij is het zo ik aanvaard gewoon hoe het is, ik aanvaard ook mijzelf. Ik aanvaard als ik met 10 mensen samen ben of met 2 mensen samen ben of met 100 mensen samen ben of 10.000, ik aanvaard dat iedereen anders is en dat iedereen zijn leuke dingen heeft maar ook zijn grilligheden heeft, zijn uitdagingen en zijn minpunten heeft. Ik weet dat dat zo is maar dat zegt toch niets over de binnenkant? Ik weet toch dat de persoon, het wezen waar ik mee te maken heb, die tegenover mij zit dat die ook die liefde is en ook op zoek is naar de eigen ruimte. Wie ben ik om daar wat van te vinden. En op het moment dat ik er wat van ga vinden tast ik de ruimte aan van een ander. Want onze kracht van onze gedachte is echt een machtig wapen!

En in Frankrijk zijn we dat door gegaan en we hebben ook gezien wat voor stappen we allemaal hebben gezet door naar de kwantumwerkelijkheid te kijken. Dat het dus niet gaat om de spirituele processen en onze persoonlijke processen, maar dat we in feite worden geleid door die gedachten om iets anders wat er ook is onzichtbaar te houden.

En het is echt mogelijk om dat te bereiken en dan kun je ook vanuit iets diepers binnenin jezelf, zonder de ruimte van jezelf weg te geven, zonder de ruimte van jezelf te hoeven bewaken, geen alertheid meer, haaahhh, geen alertheid meer!! Kun je eens voorstellen wat dat betekent? Dat je geen alertheid meer hoeft te hebben om je eigen ruimte te bewaren, dat je niet meer hoeft op te letten wat een ander denkt of  vindt, dat je jezelf niet meer hoeft te verdedigen in de energie, dat je niet meer hoeft te zien dat als een andere je niet begrijpt dat je onheus bejegent wordt, dat een ander geen barst snapt van jouw proces of dat een ander helemaal niet snapt waar hij of zij mee bezig is. Als al die dingen nou gewoon wegvallen en je aanvaardt gewoon zoals het is. Je hoeft niks te bewaken, jouw ruimte is er, het is er en de ruimte van de ander is er ook. Hé twee multidimensionale wezens in mensenlichamen met een heel script aan ervaringen ontmoeten elkaar en dáár gaat het om. En dan ontstaat er iets heel bijzonders, een nieuwe tijdlijn! Een tijdlijn die we daarvoor niet hebben geopend. Het gaat hier om scripten, het gaat om het openen van scripten.

In de tijd waarin we nu leven gaan we in een grotere beweging komen. Die is er nu al. Hier in Nederland zijn duizenden, duizenden mensen en die komen echt niet alleen naar een verhaal van iemand als Martijn, veelal komt niet, dat moeten we ook beseffen. Dus het gaat daar ook helemaal niet om. Duizenden en duizenden mensen, ik heb het alleen over Nederland zijn bezig met alles te ontmantelen. Ontmantelen! Modellen ontmantelen. Ook hier uit het gevoel, ontmantelen. Want stel als dat het ook niet is wat blijft er dan over? Die vraag!

Heel veel mensen zijn het aan het onderzoeken. Hè als ufo’s niet alleen buitenaardsen zijn en ook niet alleen inlichtingendiensten die die dingen bouwen, wat blijft er dan nog over? Heel veel mensen zijn dieper aan het kijken. Als het niet alleen maar positieve wezens zijn en negatieve wezens, geen militaire industrie, wat is dat verschijnsel dan wel?

We openen dus mogelijkheden die we dichthouden door vast te stellen dat we denken dat we het snappen wat we zien en wat we voelen. En als wij onszelf helemaal niet goed kunnen voelen maar iets voelen wat helemaal niet van onszelf is, dan wordt er dus altijd in de luren gelegd door onszelf, doordat we vasthouden aan een bepaald model. Wat is de betekenis van het leven dan? Is er een betekenis? Is er een betekenis van het leven van wat we nu zien ook echt een betekenis? Of is het helemaal niet waar? Steeds dieper! En als je in dit onderzoek wilt komen, als je in dit veld wilt komen dan heb je moed nodig, dus echt de guts nodig om alles wat je overtuigingen zijn en je aannamesystemen om die één voor één te herkennen. Ook deze die dienstbaar is geweest, hartstikke mooi, (kust erop en blaast het weg) kus erop, Go! En vlieg maar weer terug als ik je nodig heb, maar nu even niet. Eén voor één losmaken, elke overtuiging weg. Want als er helemaal niets bestaat aan spiritualiteit, als dat een aannamesysteem is en functioneel is op basis van kwantummechanische wetgevingen, ga ik straks nog wel op in, wat is het dan wel waar het om gaat?

Ja wij zijn onsterfelijk. Dat weet iedereen. Ons bewustzijn is onsterfelijk, maar waarom gaan wij dan akkoord met het leven als hier? “ja omdat we zelf hebben gekozen” Ho! Aanname (blaast het weg) hoeft niet zo te zijn. Nou gaan we beginnen hè. Nou gaan we stuk voor stuk afpellen. “ja nee maar ik heb er wel zelf voor gekozen, ik heb sessies gedaan..”  oh ja sessies (blaast weg) ook weg. Maar de absolute waarheid in jezelf betekent alles weg, eruit, met liefde, zonder strijd, geen boosheid ook niet naar een ander toe, maar gewoon weg! Wil je het werkelijk voelen in jezelf? Wil je werkelijk naar een kwantumbewustzijn in jezelf? “ja ik wil echt wel doorgaan” “dat is oké” “ hm ik heb misschien hier niet voor gekozen terwijl mijn systeem zegt van wel maar oké, oké, hé hij zit er nog (blaast ‘m weg) iets harder blazen. Ik hield hem toch stiekem vast. Eerlijk zijn. Eerlijk en oprecht zijn.

Als wij onsterfelijk zijn dan hebben we ook niks te vrezen, toch? Dan kun je ook alles wegblazen. Dat is kwantumbewustzijn. Wegblazen wat bestuurt. En er heel oprecht, zuiver en eerlijk in zijn. Als wij het fenomeen bezoekers uit andere werkelijkheden willen gaan ontplooien laten dat we inzicht krijgen in wat het is, dan moeten we ons denken dus veranderen, want we kunnen het niet framen, we kunnen het niet bevatten. Dat kan niet omdat we in modellen vast zitten. Modellen! Als we nieuwe scholen willen laten ontstaan  op de aarde moeten we de oude in ons denken ontmantelen. We kunnen niet vanuit het oude hier en ook hier in het voelen, kunnen we niet iets nieuws neerzetten want het is gebaseerd op het fundament daarvoor!

Eigenlijk is het eerst een lijdensweg, heel zwaar uitgedrukt hoor, pittig zwaar niet leuk, gevolg ik stel een doel om het leuk te maken. Maar dat leuk is wel aansluitend op dat stuk wat niet leuk is. Het is verbonden met een uitgangspunt van wat er niet klopt. Dus het denken moet weg. Het denken moet weg. Snap je dat het zo is van haal het maar gewoon weg. Laten we het weghalen, weg. Als je economische modellen wilt herzien dan kun je wel een nieuwe munt lanceren maar dan heb je een nieuwe munt. Ja we hebben nu geen euro maar we hebben nu.de… nou we moeten er nog een naam voor bedenken. Maar dit is echt een heel goede munt want die wordt gerund door mensen die echt echt om het leven geven, die verrijken zichzelf niet, hebben hele goede stichtingen, dat is allemaal hartstikke goed, doen echt heel erg hun best, echt een mooi project, fantastisch. “Maar waarom heb je dat dan uitgevonden?” “ja omdat dat oude systeem natuurlijk niet werkt” “oh dus je wilt eigenlijk een oplossing hebben op het oude systeem?” “uuhmm” “,maar als je het oude systeem nou eens weghaalt hè en je wilt dat niet verbeteren.

Zie ook de dwarsverbanden tussen de spiritualiteit en bewustzijn. Als je iets in jezelf wilt openen, als je iets in jezelf wilt laten ontstaan wat niet aansluit op wat er ooit is geweest, dus ook in jouw bewustzijn, dan moet je dus alles wat er ooit is geweest niet meenemen in het nieuwe stuk in jezelf! En daarom roep ik heel hard op “blazen”! Blaas maar weg! En dan blijft er niks over. En dat is zo fijn dat er niks meer is, dan zit je leeg, zonder aanname en dan vraag je jezelf af “ja maar waar gaat het dan nu nog wel over? Het enige dat ik kan voelen is dat ik er ben, het enige dat ik dan nu nog weet is dat ik leef. Ja ik ben onsterfelijk maar ik zit in dit lichaam en in dit leven, maar er is dus geen doelstelling meer en er is geen reden meer, ik heb zelf niet gekozen, dus ook de hele re-incarnatie en jezus was er niet en de hele santenkraam ligt op de kop, alles wat ik ooit heb geleerd en heb meegemaakt is dus wel werkelijk echt ervaren, dat voel ik ook, maar nu heb ik het weggezet en het enige wat overblijft is ..IK. Dat is het enige. En dan komen we in de kern terecht. Want wat is dat IK? Niet de persoon, wat is dat Zelf? En wat is dat wat vormloos aanwezig is binnen het geheel wat wij schepping noemen? Wat voor functie heeft het vormloze, zonder aannames van bewustzijn in deze werkelijkheid? Wat is de kracht van bewustzijn wat niet gestoeld is op spiritualiteit en dan haal ik het woord spiritualiteit weg, maar op een model in een systeem? Dus er zijn ook geen badguys meer, er zijn geen reptielianen meer, maar er zijn ook geen Syrianen meer die de boel komen opkleuren.

Dus het geldt voor alles hè. Alles gaat weg. Want als deze wereld één grote verstoring is en de wereld is verstoord en er zijn zoveel verschillende percepties, voor iedereen is het waar en iedereen roept van ja nee maar goed dan is dat gewoon mijn waarheid, nou dan zijn er dus gewoon 150 verschillende soorten waarheden, hartstikke leuk, erg prachtig, maar waar is dan het verbindende element tussen ons als mensen? Dus je ontmantelt hem ten diepste, je gaat hem helemaal uitkleden  en het enige wat overblijft dat ben JIJ! En dan komen we eigenlijk bij het startpunt, dat is waar het over gaat, dat een wezen dat geen vorm heeft, niet hangt aan een extern model, alleen maar kan voelen wat het voelen kan. Dat je voelt dat je hier zit, dat je voelt dat je een lichaam ervaart, dat je voelt dat je energie bent, en dat je voelt dat je gevoel ook het enige is wat er is.

Er blijft niets anders meer over, het is gewaarzijn! Je bent je gewaar van je bestaan! En dan wordt het oorverdovend stil. En dan wil er van alles doorheen rollen. Er komt een stilte in jezelf die zo diep is, die valt helemaal naar nul terug, het brein reset zich, je hoeft geen modellen meer overeind te houden, het brein laat dus informatievelden los, want dat is waar we het hier over hebben, modellen zijn informatievelden, het brein laat infovelden los, het brein stopt met denken in lijn van iets anders, het brein valt naar nul en het brein voelt binnenin de kracht, wat die kracht ook is. En het brein komt in rust luisterend, aftastend, ontmoetend, onderzoekend, aanrakend met het gevoel “wat voel ik?” En wat er dan gebeurt, lieve medereizigers van deze wereld en andere werelden, is dat het veld ineens een andere reactie gaat laten ontstaan. Er komen andere oorzaak en gevolg in beweging. En die oorzaken en gevolgen die komen in beweging omdat jij stopt met instructies te geven vanuit denken in modellen.  

En dát is wat hier nu nodig is. De mens gaat kwantumbewustzijn überhaupt voelen, kwantumbewustzijn van zichzelf ervaren, maar ook kwantumbewustzijn van de mensheid, van humanity. Het echte kwantumbewustzijn, wie we werkelijk zijn, ongeacht onze verschillen, ongeacht de huidskleur en alles wat ons verdeelt. Alles. Dat we terugkomen in het kwantumveld en voelen hé ik ben er en jij bent er ook. Dat is een heel diep besef. Alles valt weg.

En wat is dat dan al die modellen in ons zitten. Nou daar gaan we het straks over hebben, want wat er in ons gezet wordt dat is niet niks! En wat er in ons geplaatst wordt “oh Martijn ja hij is slachtoffer, hij zegt dat het geplaatst wordt door een ander maar hij heeft nog niet door dat het voortkomt uit zichzelf” Oh (blaast het weg) maar die hadden we weggeblazen. Ik blaas hier juist iets anders in om het te onderzoeken, om je dieper te laten kijken van wat er nog meer aan mogelijkheden er is in deze werkelijkheid. Want als het werkelijk zo is dat jij onsterfelijk bent en jij niet denkt dat je sterfelijk bent, als het werkelijk zo is dat jij schepper bent, en vanuit een hele diepe verbondenheid een leven kan laten ontstaan wat voortkomt uit jezelf dan is het misschien best wel lastig voor iets anders en iemand anders. “Nou ik kan het me niet voorstellen want al het leven is toch verbonden met elkaar?” Ja maar kijk gewoon naar de wereld hier, hier wordt je ook gedempt. Hier zijn ook mensen die willen beletten dat je gelukkig wordt. Hier wordt er ook altijd iets gedaan waardoor het net niet ontvouwt of net even tegenwerking is.”ja maar dat zijn leerprocessen” (blaast dit weg) Ja? Zo zit die hè in elkaar?

Dus wat is dat scheppingspotentieel in jou? In jou hè, want jij bent hier vandaag. Jij zet jezelf aan om tot een grotere kwantumwerkelijkheid te komen, in jezelf, te ervaren buiten jezelf dat de wereld daarop reageert, de werkelijkheid een andere positie inneemt, maar ook om daar een leiderschapsrol in te nemen in jezelf, niet over een ander, in jezelf en dat het gedragen wordt door een heel organisch hartsbewustzijn! Hier, heel diep! Dat je voelt de waarde van de natuur, dat je voelt de waarde van elkaar in tact laten, heel laten, het leven kunt eren in elk proces van wat er is. Dat je een drager, een ontvanger en doorgever bent van het leven. Wat is dan dat scheppersvermogen? Wat is dat? Wat zit er allemaal tussen.

Het is voor mij een grote eer dat ik hier samen met jullie mag staan en dit gigantisch onderwerp, wat op de aarde al door heel veel mensen wordt onderzocht om dat samen met elkaar te laten smelten tot wie jij bent. Want het gaat niet over het model, het gaat  om wie jij bent! En wat er aan de hand is. Waarom je leven eruit ziet zoals die eruit ziet. Dáár gaat het om! Wie je werkelijk bent en altijd zult zijn. En dat datgene wat je werkelijk weet en wat je voelt ook door kan komen, door de persoonlijkheid heen, een plek kan krijgen in deze wereld, die een compleet ander leven laat ontstaan, dus je komt in een hele andere tijdlijn…en nu ga je misschien zeggen “oeh, maar wil ik dat wel?” “want als ik misschien in een andere tijdlijn kom misschien, nou ja de relatie is niet al te best maar goed tot zover wil ik hem eigenlijk wel behouden, en andere punten die ik graag wil behouden?” Hé! (blaast alles weg) Wèg al die overtuigingen! Zo zit het in elkaar ongeveer, hoe wij dus worden geschaakt door onze gedachten.

Wil je werkelijk vrijheid zijn? Ik heb het niet over dat je bij mensen weg moet lopen, het gaat om een keus, choose! Daar gaat het om! Kies! Blijf niet hangen, maar kies wat je voelt! Hier sta ik, Jij ook. Wij staan hier, we hebben gekozen voor deze samendag om een veel grotere reden dan onze persoonlijkheid. Want we hebben al lang door dat we het niet voor elkaar krijgen, die persoonlijkheid die is zo ontzettend sterk, die kan wel verzachten, je kunt doorvoelen, bepaalde patronen kunnen wegtrekken, het kan verbeteren, laat ik het zo maar even noemen. Je merkt dat je daardoor aangenamer in je bloem?? staat, en elke dag als je in de spiegel kijkt dan weet jij dat je dát niet bent! En dan heb je de keus, choose, ga ik aan dat stuk werken of ga ik werken aan de binnenkant? En wat is de binnenkant dan? Oh die is nogal ernstig verweven met overtuigingen van de buitenkant. (blaas het weg) weg! Wat blijft er nu eigenlijk over? Niets! Wat voel ik nu! Waar gaat het om? Wát voel ik in deze wereld? Wat is mijn diepste geestelijke kwaliteit. Laat ik het zo maar zeggen, voorbij de vorm. Wat is mijn diepste kwaliteit, wat kan ik voelen. Dat voelen we toch allemaal. We voelen toch allemaal dat er verdriet is in deze wereld maar we voelen ook dat er een vreugde is, we voelen ook dat we tot bloei komen in bepaalde situaties. Dan worden we sterk en dan doet het er toe dat je er bent. En in een ander moment wordt je naar achter geschaakt en dan voel je van “ja nou ik doe dit wel eventjes, ik moet dit gewoon even dan doen nu, dan loop ik daar maar omheen, hah en in het weekend dan naar een workshop gaan en dan voel ik me een partij lekker joh, heerlijk” Choose!!! Dat je het elk moment bent!

Je kunt niet op de lijn van een ander blijven hangen. Je kunt elkaar wel aanzwengelen en elkaar aanzetten om te voelen, grotere kwantumwerkelijkheden te benoemen, maar het moment wat er op volgt dat is jouw keus! En als jij niet kiest zit je weer in het moment daarvoor. Voordat je dat goede gevoel had in jezelf.

Wat is dat? Wat zijn die gevoelens in ons? Het is taal! Het is taal. Het zijn instructievelden van scheppers. De afwezigheid van diepe eigen keuzes, formatloos, modelloos, ook daar modelloos……

Het is genoeg geweest! En dat klinkt heel zwaar voor sommige mensen. En voor andere mensen heel…?? Maar het is genoeg geweest. Je moet de keuze maken in jezelf of je vrij wilt zijn in jezelf of niet. Of je nog gebonden zit aan een programma in je brein die terug en herleid kan worden aan je persoonlijke ontwikkeling. Wees eerlijk. Alle spiritualiteit is aangeleerd. Ik heb het niet over goed en fout. Probeer goed te voelen. Alles is aangeleerd, alles is mensenwerk, zo zou ik het dan willen zeggen. Alles is aangeleerd, het is aangeleerd door een ander. En het sloot aan door je lijden in je behoefte om dieper te voelen terwijl je onsterfelijk bent! Wat is dat nou voor iets geks?  Je moet ook je kosmische logica gebruiken. Oké, hmm, ja wel bijzonder eigenlijk..

Vraag: er wordt beweerd dat een baby nog een eigen bewustzijn heeft tot een bepaalde leeftijd en dan gaat het ego zich ontwikkelen. Bedoel je dat?

Martijn: Nou dat volgt zich daarna op. Daar gaan we vandaag zo doorheen. Want er zijn nog veel meer dingen al gebeurd voordat je in je lichaam komt ofwel dat je je lichaam gaat ervaren. Dat is iets heel anders. Dus ook daarin liggen allerlei gebeurtenissen en ingrepen.

Dus we gaan over die schepping van wat vrij bewustzijn is gaan we diep inzetten vandaag. En ik ben echt niet van plan de hele dag zo door te gaan zoals ik dat nu doe, maar het zou zomaar wel kunnen gebeuren. En als dat gebeurt dan is dat omdat ik voel dat ik dat zo kan uitdragen en is het aan jou om te zeggen “Martijn, kunnen we ook daarheen?” Samen met elkaar. Dus ik geef geen leiding. Ik initieer alleen iets waarvan ik uit mijn weten en mijn weten is niet hoofd, het is een volledige herinnering van wie ik ben en waar de mensheid vandaan komt en wat er gebeurd is, dat ik dat inlaad en dat we gewoon kunnen kijken en kunnen voelen wat is die organische kracht, wat is nou liefde, en hoe ontrolt organisch bewustzijn zich nou werkelijk in dit veld tot dat wat we van binnen ook voelen. Dus wat je binnen voelt dat je buiten ook echt tegenkomt. En dat je er niet voor hoeft te werken. Maar dat het dus een reactie is in het veld wat aansluit bij wat je van binnen voelt. Daar gaat het om.

Het is geen magie, echt niet. Het is niet spiritueel. Het heeft te maken met een bewustzijnsbeweging. Dus kwantum, mens is bewustzijnswetenschepper. Zij weet wat ze van binnen is. Binnen. Niet vorm. Binnen, Jij weet wat je voelt, waar je voor staat. Je weet wanneer je je goed voelt. “jaja ik weet het” Je weet ook wanneer je je niet goed voelt. Maar het gaat nu om die diepe krachtvelden. En met dat gevoelsveld, vertaalt gemoedstoestand, helder, niet in een meditatie wegvloeien, helder ontspannen bewustzijn is de mens in staat om vanuit dat weten, dat innerlijke weten te scheppen. Dat is iets anders dan wetenschappen. Dat komt uit de schappen. Ook waar, het past binnen onze werkelijkheid maar het gaat hier om scheppen vanuit gevoel. Leuk hè?

Opmerking: Creativiteit.

Martijn: creativiteit. Ja precies. En dat voelen we ook allemaal. We hebben zo’n enorm gevoel waar we wat mee kunnen doen, de één die danst en de ander die zwemt, en weer een ander maakt wandelingen en weer een ander die tekent in het zand en weer een ander die trommelt en een ander zit helemaal in stilte. Het is wat wij werkelijk en wie wij werkelijk zijn krijgt nagenoeg geen ruimte. En wij zoeken dat op d.m.v. spirituele modellen, dan kunnen we dat daar in vinden. Maar dat is niet wat we nodig hebben. Dus ook de diepste waarheid in jezelf.

Nou dat gaan we met elkaar gewoon lekker aan. En ik heb mij er heel erg op verheugd en blij over maar ik voel ook een diepe urgentie om het daarover te hebben. Een diepe urgentie! Hè want als hier helemaal niks vaststaat in onze tijdlijn, als hier niks ment to be is, die hadden we nog niet gehad hè (blaast weg) er is hier geen lot, kwantumkosmos er is geen lot, er is geen vaste weg, er is geen vaste weg die je kunt lopen, dat is er niet. Jij kiest! Nu ga ik hem weer omdraaien. Als je niet kiest dan zit je in een vaste weg. Besef dat goed.

Vraag: Martijn is taal niet net zo’n belemmerend model?

Martijn: Ja heel direct verbonden met het bewustzijn. Taal is heel sturend. Absoluut en dat merk ik al als ik met mensen spreek die mij nog niet dieper hebben gevoeld maar mij wel aan de voorkant horen, hè, maak ik gebruik van woorden, en dan wordt natuurlijk dat woord natuurlijk vergeleken met hun database. En dan vraag ik ook “probeer eens te voelen wat ik zeg” “stel je maar eens met zachtheid af op mij wie ik ben, waar ik voor sta” En dan komt het wel binnen. Dus in eerste instantie is taal een heel machtig wapen om te verdelen maar ook om het informatieveld van dat woord, want dat zit in ons opgeslagen in het collectief om dat eigenlijk in het veld te lanceren. Hè dus het woord god bijvoorbeeld. Er is geen god, Er is een universele kracht wat al het leven met elkaar verbindt. Dat is zo een diepe communicatie, zo’n enorm krachtveld, dat kennen alle wezens die leven vanuit de vrijheid en eerbied naar elkaar toe. Maar er zijn andere krachten geweest die hebben daar een kaart voorgezet. Die hebben een valse god, even plat benoemen, een valse god in een bepaalde vorm voor geplaatst zodat je daar naar kijkt en niet voelt dat jij het zelf bent.

We gaan het straks over kwantumfysica hebben.
Maak jezelf flink los, maak je los van mijn woorden, maak jezelf los van jezelf.

Bron: Martijn van Staveren


Dit was de aankondiging van deze dag:

Levend Bewustzijn in een Virtuele analoge werkelijkheid

Hartelijk welkom, mijn naam is Martijn van Staveren en ik nodig je uit onderstaande in-formatie te doorvoelen en mee te voelen. Op zaterdag 28 september gaan we met elkaar dieper op deze informatie in. We doen dit in de kunstwerkplaats Quinta Essentia in Zwaanshoek.

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat verschillende bezoekers uit andere werkelijkheden (Aarde, planeten, sterrenstelsels, universa) onze Aardse werkelijkheid bezoeken. Ondanks dat hier vaak lacherig over wordt gedaan is dit één van de grootste en meest baanbrekende onderwerpen in het menselijke bestaan. Zijn wij alleen in de kosmos? Voor de mensen die de inzet en moeite nemen om voorbij de geïnstalleerde newage, spirituele modellen en (wereld) religies te reizen, is het een complete verandering en uitbreiding van hun werkelijkheid. De aangeleerde menselijke eigenwijsheid en vasthoudendheid van wat wel en niet mogelijk zou kunnen zijn is een beproefd middel om grotere kosmische kwantumwetgevingen het menselijke bewustzijn niet te laten bereiken. En andersom gezegd, door te denken in onmogelijkheden en hieraan vast te houden kan het eigen bewustzijn geen kosmische informatie ontvangen.

Wellicht ben jij iemand die contact heeft (of heeft gehad) met een andere levensvorm die anders is dan de Aardse Mens. Of voel en weet je gewoon dat dit contact er op de één of andere manier is, niet precies definieerbaar maar beslist heel voelbaar op jouw eigen wijze!

Het UFO fenomeen, digitale werkelijkheidssimulaties, MK-Ultra, het menselijke voorstellingsvermogen, intelligente liefdeskracht, etc. Er zijn diverse waardevolle sleutels aan mogelijkheden die de Mens absoluut onder de loep moet gaan nemen, omdat het haar levensrecht van oorsprong is hiernaar te kijken én er iets concreet mee te doen. Door om ons heen te kijken, zien we dat de werkelijkheid waarin wij leven onevenwichtig is (gemaakt) en herstellen kan naar een werkelijkheid die dienstbaar en levensvatbaar is voor ieder levend wezen. Zonder beperkingen en voorwaarden! Zonder spiritualiteit uit een boek, geschrift of wat dan ook.

Vraag: van wie is onze huidige werkelijkheid of anders uitgedrukt “tijdlijn” en is het mogelijk dat de oorzaak en gevolg momenten in deze tijdlijn in eigendom zijn genomen door een tot nu toe onbekende of geheimgehouden intelligentie? Als de ketens van het Menselijk vermogen om inzicht te verwerven losgaan, komen oude wetenschappen terug in de Mens.

“De Mens WEET, de Mens IS. De Mens is weten-schepper.

Zij bestaat en leeft, straalt en raakt diep aan. Deze aanrakingen worden door de vermogens van liefhebbend bewustzijn waargenomen en geabsorbeerd door het vibratieveld (informatieveld) waar werkelijkheid zich uit vormt.”

We zien in de hedendaagse technologische ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligenties (A.I.) en virtuele werkelijkheid simulaties (V.R.) dat er eigenaars (houders) zijn van deze creaties. Wij worden NU als mensen uitgedaagd deze ontwikkelingen in een groter plaatje te plaatsen en onze houding ten aanzien van bewustzijn te bestuderen.

Is onze werkelijkheid, het Universum een simulatie van een Oorspronkelijke omgeving waar de Mens vandaan komt? Hoe verhoudt zich dit dan tot de huidige wereldwijde situatie (religie, economie, onderwijs, technologie, gezondheid) en JOUW LEVEN? Wat zijn jouw mogelijkheden en krachten?

Deze samenkomst en ontmoetingsdag is er één van een samensmelting van diverse onderwerpen. Een verdere verbreding van de eigen horizon en verdieping in Bewustzijnsonderwerpen. Deze dag is voor iedereen toegankelijk met een open mind en open Hart. Je hoeft beslist geen eerdere ontmoetingsdagen “met Martijn” te hebben bezocht, maar veel voorwerk zal er niet zijn om direct de diepte in te gaan!

De vele mooie fabeltjes (scripts) die verteld worden over “positief en negatief” en de invloed die deze verhalen op de Mens hebben, moeten resoluut “over boord” gezet worden. Met eerbied en respect, zonder boosheid en strijd. Gewoon LOS.  Gaan we uit van de macht van iets externs (oude religie en spiritualiteit) of boren we onze Harts Kracht aan!

Wat en wie ben jij werkelijk! Verlos jezelf van de gedachten van iets en iemand anders.

Omdat overtuigingen en aannames emotionele denkvelden creëren, moet de mens zich bewust zijn dat dit het volgende fragment van de “oorzaak en gevolg tijdlijn” aanzuigt en installeert. Hierin nemen we allemaal een unieke plek in, om samen menselijk bewustzijn te laten inloggen in deze Matrix.

The Arrival, de aankomst van de Menselijke Kracht op en in de Aardse werkelijkheid. Onze Menselijkheid is onze grootste kracht. Jouw Menselijkheid is de grootste kracht.

Wie weet begroeten wij elkaar deze dag.
Hartelijke groet,
Martijn

Related Articles

Responses