We blijven dansen! Danser encore

Met de avondklok, mondkapjes, de eindeloze tests, arrestaties en opsluitingen, de ander halve meter afstand, gesloten plaatsen waar normaliter cultuur tot leven komt, zijn het voor velen kleurloze dagen van verdriet. De lichten van de theaters en danszalen zijn uit, ze verlichten niet langer het podium en zijn al veel te lang leeg.

Er schijnen gelukkig ook zonnestralen en tegen alle verwachtingen in wordt er nog steeds gedanst! Kaddour Hadadi, HK & The Saltimbanks zingen over vrijheid, ze doen de sterren weer oplaaien en de vreugde terug keren. Danser encore heeft een refrein dat harten verwarmt, doet praten, ontmoeten, herenigen en vervult de behoefte aan verbinding, solidariteit en vreugde.

Ze zingen en dansen op allerlei plekken. Mensen passeren, luisteren, stoppen en hervatten allemaal verenigd, of ze nu in Frankrijk zijn, in België, in New York, in Duitsland, in Montreal, wij zijn allemaal samen. Het is het refrein, dit deuntje dat zo goed aanvoelt en resoneert op de straatpodia, in de harten van mensen:

“We willen weer verder dansen

Zie hoe onze gedachten onze lichamen omarmen

en ons leven doen doorbrengen op een raster van akkoorden”

DANSER ENCORE (HK – 2020)
Clip tourné à Avignon – Cloître des Carmes le 10/12/2020.

Met :
HK – Chant
Jacotte Recolin – Violon
Mathilde Dupuch – accordéon
Martin Choquet – saxophone
Raphaël André – trombone
Saïd Zarouri – guitare
Thibault Delbart – guitare

Bedankt aan onze zangers en dansersvrienden en aan alle verbinders en sterrenverbinders die hebben deelgenomen aan dit geweldige avontuur!

www.hk-officiel.com
www.facebook.com/hksaltimbanks

HK – Wij als kunstenaar maken deel uit van die band en dus vechten we niet alleen voor onszelf. Ze zeggen dat als we onszelf deze verbinding ontnemen, een hele samenleving langzaam zal sterven.

We verdedigen het artistiek, gelukkig met dit nummer in het bijzonder: Danser encore.

Kunst in vreedzaam verzet

Kunst is per definitie niet gewelddadig.
Het drukt leven uit

Related Articles

Responses

  1. Ohhh, wat geweldig, een 😊 van oor tot oor. Voelt als samen, mijn ♥ maakt een sprong van blijdschap, zoveel kracht straalt van deze fantastische mensen, hun muziek en dans uit…