MrBeast bouwde 100 waterputten in Afrika en kreeg lof en kritiek

Wie deze video bekijkt weet dat er nog hoop is voor de wereld 😉 De video die in november 2023 is gemaakt door de Amerikaanse YouTuber MrBeast, waarin hij zegt dat hij honderd waterputten heeft gebouwd in heel Afrika, heeft sinds de publicatie ervan diverse reacties opgeleverd.

Sommige Keniaanse activisten en journalisten zeiden dat hij de mislukkingen van de Keniaanse regering onder de aandacht heeft gebracht, terwijl MrBeast, wiens echte naam Jimmy Donaldson is, verwacht dat hij na deze actie zal worden “gecancelled”.

De nieuwe waterputten leveren schoon drinkwater aan ongeveer 500.000 mensen in Kameroen, Kenia, Somalië, Oeganda en Zimbabwe, zei Donaldson. Een begeleidende inzamelingsactie ter ondersteuning van lokale waterhulporganisaties bracht 2 dagen later al meer dan $300.000 op.

Wat er ook gezegd wordt, deze insteek is precies wat nodig is (en meer!). Een hoopvol geluid van de bekendste YouTuber ter wereld:

4 jaar geleden had hij een succesvolle actie om 20 miljoen bomen te planten:

Hij heeft ook een speciaal YouTube kanaal voor dit soort acties: MrBeast Philantropy

Related Articles

Responses

  1. Het echte volk van o.a. Kameroen, Kenia, Somalië, Oeganda en Zimbabwe hebben er een hekel aan dat het Westen hun stereotypeert als mensen die hun hand ophouden voor donaties en zelf niets kunnen. Zij kunnen ook onderhandelen, werken en in samenwerking met andere landen prachtige gebouwen/woningen,scholen, parken, wegen etc bouwen die daar al in veel gebieden staan en het aantal supersnel groeiende is.

    Met ander woorden denken we echt dat we nog waterputten moeten bouwen terwijl waterleidingen al overal in Afrika zijn gelegd, ook in bovengenoemde landen. Doe alsjeblieft onderzoek, de waarheid is overal te vinden, je moet het wel willen zien en zoeken. Ik vraag mij daarom af, waarom willen Westerlingen de Afrikanen nog steeds zien als mensen die hun eigen volk niet willen of kunnen helpen aan verbetering? Is het niet een ego ding waardoor wij het niet zien en waar we aan moeten werken? Laten wij ons daarom niet wederom belazeren door de zoveelste fake Westerse filantroop. MrBeast is een Westerling (ja auw, doet pijn), dat is al een false flag nr. 1. Zijn eigen naam onder elk project graveren is false flag nr. 2 (bijna alle Westerse kolonisten deden/doen dat). Zijn arrogante uitstraling is nr. 3. (Leer lichaamstaal). En zo zijn er nog meer false flags te ontdekken in zijn nietzeggende veel te korte filmpjes. Maar waarschijnlijk zijn ze net lang genoeg om voor velen geloofwaardig te doen overkomen. ‘Bekendste youtuber’, zegt dat ook niet al genoeg?

    Ik vind het jammer dat jullie hier in zijn getrapt en dit als positieve insteek zien en zelfs op jullie website hebben geplaatst, terwijl MrBeast voor heel veel Afrikanen een zoveelste opscheppende Westerling is die wat korte filmpjes komt schieten.

    Zoek naar filmpjes van bijvoorbeeld Kenianen die spreken waarom zij liever met niet-Westerse ondernemers te willen werken (zoals Chinezen en Oostbloklanders), die in snelle tempo en weinig voorwaarden helpen (proof me wrong). Ik denk dat jullie misinformatie over de werkelijke geopolitiek lezen. Luister bijvoorbeeld naar o.a. Jeffrey Sachs, Yannis Varoufakis of naar onze Karel van Wolveren. Please…..

    1. Dank je wel voor je feedback Maggie! Iets aan het waterprobleem doen ligt me na aan het hart. Ik snap wel dat er echt heel wat op af te dingen is, maar water is niet het enige wat hij doet en hij doet het ook niet alleen in Afrika. Dit is heel divers: https://www.youtube.com/@BeastPhilanthropy/videos Het is zeker geen Bill & Melinda Gates foundation bijvoorbeeld. Ik zou nog wel eens met hem aan tafel willen zitten voor een echte game changer (ik heb wel een paar ideeën, serieus!). Dat lijkt me toch beter als alleen maar wijzen wat er niet goed is, met alle respect voor de heren die je benoemde, die belangrijk onderzoek doen. Ik ken de geluiden goed en wil toch een ander geluid laten horen. Ik kan het waarderen wat hier gebeurt. En Afrikaan of westerling, we zijn allemaal de dupe van hetzelfde systeem, de een met een te dikke buik en de ander met een te dunne. Het is niet persoonlijk, maar er moet wel water komen. Het is niet persoonlijk, maar er moet wel vrijheid komen, voor iedereen.