Biometrische ID app als vervanging voor je paspoort en het (nu nog Chinese) Social Credit Points System

In de laatste maanden van 2020 vonden op 4 vliegvelden de eerste tests plaats met biometrische apps op de smartphone als vervanging van het conventionele paspoort. Op basis van onder meer gezichtsherkenning zijn real time je paspoort, je bankrekeningen, je medische gegevens (waaronder vaccinaties), juridische-, academische gegevens en je social media zichtbaar voor securitymedewerkers. Dat een totaalscore gaat bepalen of je wel of niet mag reizen ligt voor de hand.

In China is het al zover, daar hebben ze in grote delen van het land een werkend digitaal systeem met Social Credit Points. In de eerste mini-docu hieronder (18 min) zijn de documenten van de Chinese overheid onder de loep genomen waarmee je een goed inkijkje krijgt hoe het echt werkt en hoe het de mensen in China beïnvloedt. Dat geeft al een zeer verontrustend beeld. Als je dingen doet die het paradigma en de overheid ondersteunen krijg je punten, privileges en toegang, als je kritisch bent verlies je punten, rechten en vrijheden. Als je onder de 500 punten belandt zijn zelfs je foto, adresgegevens en “wandaden” openbaar.

.

De tweede mini-docu Social Credit: China’s Digital Dystopia In The Making gaat nog veel verder en laat op indringende wijze zien hoe de meest triviale acties van burgers, of hun etniciteit – hun vrijheid aantast.

“Als mensen hun beloften nakomen, dan zijn ze vrij om overal naar toe te reizen, als mensen hun beloften niet nakomen, dan komen ze geen centimeter meer vooruit”, dat zegt Cong Jie van het kredietsysteem Alipay.

Gezichtsherkenning, beveiligingscamera’s en mobiele apps maken het mogelijk om elke beweging van burgers te volgen en hun acties te gebruiken om een ​​‘score’ te berekenen op basis van hun waargenomen verdiensten. Er wordt rekening gehouden met strafrechtelijke, academische en medische dossiers, zelfs wat je in de supermarkt koopt. Het kopen van 6 flessen sterke drank kan real time je score verlagen, terwijl het kopen van luiers het bijvoorbeeld kan verhogen.

Onderzoeksjournalist Liu Hu wordt bestempeld als ‘oneerlijk’ en zijn rechten worden zonder duidelijke legitieme reden beperkt. Het begon nadat hij een corrupte politicus had ontmaskerd. “Er zijn veel mensen die ten onrechte op de zwarte lijst staan”, zegt hij, “maar ze kunnen er niet vanaf komen”.

Er zijn talloze berichten over raciale profilering en ongegronde detentie, wat ernstige vragen doet rijzen over de beweegredenen achter dit nieuwe tijdperk van totalitarisme. Inmiddels zitten er in China miljoenen mensen in (her)opvoedkampen onder barre omstandigheden. Die beelden krijg je ook te zien. Het ziet er uit als FEMA-kampen, ogenschijnlijk moderne concentratiekampen, die er in de VS en Europa nog ongebruikt bij liggen. Hoe lang nog?

De VN is op dit moment de digitale wallet aan het uitrollen:

Voor Nederlandse vertaling, klik op afspelen, dan op het wieletje rechtsonder, dan ondertiteling, automatisch vertalen en kies (uit velen) Nederlands.

In het artikel Operation Warp Speed — A Technocratic Chess Piece? legt dr. Mercola bloot wat de rol van het C-vaccin is in de huidige superversnelling van de technocratisering. Het project ​​is gehuld in geheimhouding, waardoor het moeilijk is om de ware agenda te achterhalen. Een deel van het plan is om de ontvangers van de nieuwe vaccins die nu wereldwijd aan iedereen gegeven wordt, gedurende 24 maanden na de eerste dosis te volgen met behulp van biosensoren die biologische gegevens registreren en delen.

Ter afsluiting dan nog een korte video die niet zozeer met het digitale biometrische ID te maken heeft, maar wel wat technologie mogelijk maakt en hoe een regime die gebruik maakt van een Social Credit Points System daarmee om kan gaan.

Militairen in het Chinese leger dragen nu een bom in hun helm waarmee ze zichzelf op kunnen blazen, maar die bom is tegelijkertijd ook op afstand bestuurbaar…

Voor Nederlandse vertaling, klik op afspelen, dan op het wieletje rechtsonder, dan ondertiteling, automatisch vertalen en kies (uit velen) Nederlands.

Related Articles

Responses