De pijnappelklier | Online lezing met oefeningen door Dr. Saskia Bosman

Bioloog en onderzoeker Saskia Bosman was bij Earth Matters te gast voor een lezing over hoe je de pijnappelklier kunt inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei. De pijnappelklier is als grootse middelaar tussen binnen en buiten slechts een heel klein maar uiterst belangrijk kliertje, precies in het midden van de hersenen.

Deze klier speelt een krachtige rol in onze gezondheid en ons bewustzijn. In deze lezing wordt het volgende besproken: Waar ligt de pijnappelklier in ons brein? De pijnappelklier als regelaar van ons waak-slaapritme. Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan, de ‘radiokristalletjes’ in de pijnappelkliercellen. Verkalking en ontkalking van de pijnappelklier. De pijnappelklier, het onstspanningssysteem, meditatie en zelfgenezend vermogen. De pijnappelklierhormonen maken verschillende staten van verruimd bewustzijn mogelijk.

Wat oude en nieuwe culturen over de pijnappelklier wisten. De pijnappelklier als kosmische antenne. We zullen enkele meditatieve oefeningen doen die de werking van de pijnappelklier ondersteunen.

Prijs: € 15,- | Gratis voor Earth Friends (€ 3,- p/mnd)

Over Dr. Saskia Bosman:

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in de mens, de natuur en neem ik ook de wereld van subtiele energie waar. Ik ben een bewustzijnstrainer en coach met een wetenschappelijke achtergrond als bioloog. Ik ben medisch- en celbioloog en ben me later ook bezig gaan houden met landbouw- en zeebiologie. Tijdens mijn promotiebaan organiseerde en gaf ik al cursussen in medische kringen, om lasers te leren gebruiken. Sinds 1988 (ik was toen 27 jaar) faciliteer ik mensen uit de stress en in hun kracht te komen op grond van informatie uit de wetenschap. In mijn trainingen, zoals hersentrainingen, presenteer ik deze kennis. Ik breng complexe informatie begrijpelijk over en neem groepen enthousiast mee in de oefeningen. Hierin wordt ieders eigen creatiekracht ingezet voor welzijn en innerlijke groei, wat zijn gunstige uitwerking heeft op werk- en privéleven. In de loop der jaren heb ik me ontwikkeld tot een expert op het gebied van het voorkomen en neutraliseren van (chronische) stress en vermoeidheid. In het kader hiervan organiseer ik tevens ontspannende en inspirerende natuur- en cultuurreizen, waar we onder andere vrije walvisachtigen (dolfijnen, bruinvissen, walvissen) en oude culturen ontmoeten. De walvisachtigen heb ik leren kennen als beschavingen in de zee, zonder technologie maar met een hoog ontwikkeld bewustzijn, waar we veel van kunnen leren. Zo heeft een groep van 75 gemeenteambtenaren (van de burgemeester tot en met de buitendienst) hiervan kunnen profiteren in een korte training, die ik in november 2022 gaf.

Deelnemers voelen zich geïnspireerd om wat ik breng ook na de training of reis in te zetten voor zichzelf. Veel methoden die ik geef zijn goed te integreren in het dagelijkse (werk)leven. Cursisten merken dat ze op alle fronten vooruitgang boeken. Ik lever graag kwaliteit in trainingen, van eventuele werkboeken via de geïllustreerde presentatie tot en met de beleving. Mijn werk staat niet stil, want ik blijf onderzoeken en mezelf scholen om mijn trainingen te vernieuwen.

Ik bied de workshops aan vanuit mijn persoonlijke, wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als bioloog in de relatie tussen lichaam en geest. Daarbij heb ik als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie. Ik ben ervan overtuigd dat we aan het begin staan van een evolutiesprong.

Related Articles

Responses