De opkomst en ondergang van het Wim Hof imperium

Dertien doden; een rechtszaak van 67 miljoen dollar; leugens, doofpotaffaires en een bijna fataal klysma. Nadat hij de meest publieke voorstander van Wim Hof ​​was en zijn methode tien jaar lang beoefende, onthult onderzoeksjournalist Scott Carney het verhaal dat hij nooit wilde vertellen over wat volgens hem de naderende ondergang van de Wim Hof-methode zou kunnen zijn.

 • ‘Ice man’ Wim Hof in VS aangeklaagd voor dood van Amerikaanse tiener, haar vader eist 63 miljoen

Why the Wim Hof Method May Do More Harm Than Good | by Dr. Mercola

 • Wim Hof, bekend als ‘The Iceman’, staat bekend om zijn buitengewone vermogen om extreme kou te weerstaan. Zijn unieke veerkracht wordt toegeschreven aan zijn zelf ontwikkelde Wim Hof-methode, die blootstelling aan kou en ademhalingsoefeningen combineert
 • De ademhalingsmethode van Wim Hof ​​omvat gecontroleerde hyperventilatie om de zuurstof te verhogen en de CO2-uitstoot in het bloed te verlagen, wat gepaard gaat met ernstige gezondheidsrisico’s. Het kan leiden tot hypocapnie en het vermogen van uw lichaam om zuurstof effectief te gebruiken verminderen
 • CO2 speelt een cruciale rol in de gezondheid, beïnvloedt de zuurstoftoevoer en beschermt tegen oxidatieve schade, waarbij hoge niveaus gekoppeld zijn aan fysiologische voordelen. Hyperventilatie, een belangrijk onderdeel van de Wim Hof-methode, veroorzaakt ook het vrijkomen van stresshormonen, die schadelijk kunnen zijn als ze aanhouden.
 • Hoewel de methode van Hof wordt gepromoot als ‘positieve stress’, kan frequente en intense hyperventilatie leiden tot chronische stresseffecten, waardoor de gezondheid op de lange termijn mogelijk wordt ondermijnd.
 • Een ander zorgwekkend aspect van Hofs methode is zijn gebruikelijke neiging om deze te combineren met waterpraktijken, waardoor zijn volgelingen het risico zouden kunnen lopen op black-out in ondiep water, zoals besproken in de film “The Rise and Fall of the Wim Hof ​​Empire” van onderzoeksjournalist Scott Carney.

Bekijk meer van Scott Carney:

Wim Hof and the Sniezka Conspiracy:

Related Articles

Responses

 1. Over de opvoeding van zijn kinderen heb ik hem andere dingen horen vertellen, in de uitzending met Joe Rogan volgens mij. Dat hij daar alleen voor stond en alles in he werk zetten om er te zijn voor hun, welke niet helemaal correspondeert met het verhaal in deze docu, dat hij zijn kinderen achterliet in een verlaten kamer zonder elektriciteit. De bron hiervan in de docu is het verhaal van zijn broer, in de video hiervan is duidelijk geknipt, ik vind het niet een sterk argument voor het beeld van de slechte vader die ze in de docu schetsen. Uit het interview blijkt niet veel.

  Het interview met zijn dochter Laura laat een ander beeld zien over de opvoeding van zijn kinderen:

  https://feminien.com/interview-laura-hof-over-de-wim-hof-methode/
  https://www.rte.ie/lifestyle/living/2023/0613/1388857-growing-up-with-wim-hof-i-was-raised-by-a-very-special-man/

  ” When Laura was eight, her mum died by suicide, so she and her two brothers and sister were then raised by Wim on his own.

  “We were very free – I don’t think there were any rules,” she remembers. “Sometimes you would think, OK, kids need some rules, but it was also the best time of my life. My father used to play more than we did. So he always wanted to go outside with us, and that was great.”

  She says the Hof “little clan” led a very simple life, and didn’t have much money. “But what we did have is the most important thing – we had a lot of love in our house. It just was full of love and play. And that’s actually all that kids need.”

  Wat is nu de waarheid over deze situatie? En als de situatie geschetst in de docu van Scott Carney niet klopt, waarom stopt hij dit dan in de docu? En zegt dat dan iets over de andere elementen die hij naar voren tracht te brengen in de docu? Is het geloofwaardig? Is het puur? Of moeten we iets geloven en moet er iets gedebunked worden?

  1. Dank voor het delen Sylvester! Scott is niet altijd even genuanceerd of onbevooroordeeld heb ik in andere docu’s inmiddels gezien. Het meeste wat hij in deze docu naar voren brengt voelt voor mij wel als vertrouwenswaardig, genoeg om me eens stevig achter de oren te krabben. Maar ik heb Wim uitgenodigd voor een interview en hoop dat ik het hem zelf kan vragen. To be continued!

 2. Vanuit mijn osteopathie achtergrond heb ik de Wim Hof methode ook noog begrepen. Zelf vind ik de logica achter bv de Buteyko methode veel vanzelfsprekender. Hoe kleiner de ademhaling hoe meer O2 afgifte bij de cellen doordat de CO2 spiegel stijgt. Bijna iedereen leeft met een mate van chronische hyperventilatie. Maar laten we niet iets of iemand afkeuren, maar enkel goed keuren waar we wel binding mee hebben!