27-11 | Live webinar: Ode aan de vrije werelden – de thuiskomst van de mensaard

en was ik van deze aarde, dan was ik vast buitenaards, zo buitenissig en buitengewoon gedraagt ieder zich persoonlijk als zelve. zelden zoveel mystiek aan een zijden draadje zien bungelen. maar gelukkig, dat ben ik niet. de schermutseling, ik heb het mij niet aan te trekken. geen meesterlijke tijd hoeft mij nog uit te lezen, want ik behoef het namenspel niet. mijn gewaar bevoelt genoeg aard om vrij te zijn van buiten.

In een tijd vol vasthoudende realiteit tonen zich indringend vele vrije werelden diep in ons en om ons heen. Durven we ons nog te verbeelden hoe menszijn echt voelt, als alle heersende gedachten vallen? Kosmische wezenskracht vraagt ons de vrijmoedige trilling van het organische hart te openen en te tonen naar elkaar. Vredige evenwichtigheid is bevrijdend, omdat het heimelijkheid in het licht zet.

Quinten, arjan en moniek ondersteunen dit harmonisch geheel met poëtische piano pleiade; vrij beeld dat speelt met vrije klanken en vrije taal. De schone kunsten die zelfzijn beoefenen is niemand vreemd. Het beweegt de mens in zijn gevoel voor mensrijkheid. In een onbewaakt ogenblik samenzijn, als in een warme bedding vol thuis, wat heeft het anders nodig dan wij en hier en nu.

Grenzen kunnen sluiten, onbewaakte ogenblikken verheffen ons.

We verheugen ons op het samenzijn.

Graag tot de 27e!

Vrije groeten van Quinten, Moniek en Arjan

  • Live webinar: Ode aan de vrije werelden
  • Datum: Vrijdag 27 november
  • Tijd: 20:30 uur
  • Duur: tussen 60 en 90 minuten
  • Door: Quinten Spakman, Moniek van Pelt en Arjan Bos
  • Deelname € 10,-(Earth Friends kunnen voor € 8,00 deelnemen en zien deze prijs automatisch als ze ingelogd zijn)
  • Een link naar de replay krijg je de volgende ochtend, ook als je niet live kunt kijken. Dus je kunt het altijd terug zien als je wilt.

Klik hieronder om je in te schrijven:

Quinten Spakman over zijn muziek:

“Muziek is een wereld met oneindige mogelijkheden en combinaties. Als muzikant speel je met de mogelijkheden van de wereld van klank en ritme, het is een wereld vol inspiratie en plezier.

Mijn naam is Quinten Spakman en ik hou van klank en muziek, maar ook van stilte en rust. Vaak ben ik op zoek naar de rust en ruimte tussen de klanken in. De afwisseling van geluid en stilte is de maatstaf. Het één zijn met de toon en klank tijdens het spelen maakt dat degene die luistert een openheid en eenheid hoort. Het laten indalen van het geluid is als het ware de kunst.

Improviseren is het spelen met ritme, klank, melodie, en harmonie, waar er misschien wel een idee is van wat je gaat doen, maar er geen vastomlijnd plan. Het kan alle kanten op, en daardoor is de openheid te voelen in het spel, net als de spanning die dat mee kan brengen. Door niet van blad te spelen, zonder noten, hoef je als muzikant de muziek niet te belevendigen, omdat de spanning van het moment er al in zit.

Er zijn zoveel mogelijkheden, klanksoorten, en melodieën. Daarmee zijn in toon en klank, vele dimensies te openen. Je gaat als je ware voorbij de bestaande structuren, waardoor alles gaat stromen. Het is elke keer een unieke beleving, waarbij je helemaal in je eigen rustpunt kunt komen en daarvan kunt genieten.

Natuurlijk ben ik niet alleen een muzikant, maar het boven geschetste beeld is wel mijn beleving van muziek in de persoon van Quinten Spakman. Meer informatie daarover is te vinden op mijn website: quintenspakman.nl

Related Articles

Responses

New Report

Close