Sterven doe je zelf | door Martijn van Staveren

(Earth Matters) Dit is een trancscript van de indringende lezing van Martijn van Staveren op 13 oktober 2018 in Voerendaal (Limburg).  


(Martijn van Staveren | transcript door Mareijke Giglio) Lieve mensen, van harte welkom, ik ga de microfoon iets dichter bij mijn mond houden, dus dan kan het volume misschien een ietsje naar beneden.

Heel hartelijk welkom hier in Voerendaal. Wat fantastisch dat we hier vandaag samen kunnen zijn, met nadruk, met echt grote nadruk op samen. Daar ga ik natuurlijk zo wel op in want we zitten hier niet allemaal om te luisteren naar Martijn, maar we zijn hier wezenlijk omdat we met iets heel groots in ons zelf bezig zijn, dat kom je hier dus ook brengen, dat kom je hier ook laten samenvloeien waarbij je je eigen kracht niet kwijtraakt maar juist vergroot.

Ik vind het heel fijn om in deze ruimte te zijn hier in Voerendaal en ja het doet me even denken aan een andere keer dat ik hier ook stond en toen had ik daarna een auto met één raam minder en toen dacht ik vanochtend van “nou als het had moeten gebeuren dan graag met 27 of 28 graden.” (gelach) We gaan kijken hoe het afloopt.

Ja mooie mensen, het is een goeie, prettige dag vandaag. We kunnen vandaag over heel veel bijzondere dingen spreken en we hoeven ons nergens voor te schamen, we kunnen gewoon open zijn met elkaar, onze diepste gevoelens worden gewoon her en der aangeraakt maar laat het maar gewoon zo zijn. Want juist in een wereld waarin we geneigd zijn niet meer echt te durven voelen voorbij de grenzen wat we zouden mogen en kunnen, is het juiste belangrijk om op een dag als vandaag misschien wel juist over het meest precaire onderwerp van het leven te spreken hè: de dood.

Ja dat is aan de ene kant gewoon een enorm feest, want als wij hier dieper op in durven gaan, dan zullen we ook ten diepste gaan voelen wat het leven nou eigenlijk werkelijk betekent. Dan komen we op heel eenvoudige dingen terecht.

Kan het zo simpel zijn? Ja zo simpel is het.

Nou mijn naam is Martijn van Staveren hier in dit lichaam. Ik ben net als jullie aan het reizen op de aarde in mijn vorm. Ik doe mijn onderzoek, ik draag mijn bevindingen en ervaringen daarmee heel graag naar buiten, in alle openheid en transparantie. En daarbij is het absoluut niet zo, dat wat ik vertel, dat dat dus de absolute waarheid is. Maar houd daar wel rekening mee (gelach).

Het is namelijk altijd afhankelijk van hoe wij zelf naar iets kijken. We zijn hier met een kleine 200 mensen bij elkaar en jullie ervaren mij ook allemaal weer anders. Bepaalde gedragspatronen zijn voor de één heel prettig en voor de ander zeer discutabel. Het is maar net wat voor profiel geef je mij.

Doe gewoon wat je wilt op deze middag, heb geen belang van deze middag, dat heb ik ook niet. Laten we in alle vrede met elkaar spreken over dit onderwerp: de wederopstanding van de mens. En of het dan over de vorm gaat dat wij denken dat het is of dat het misschien wel meer kan zijn, nou  dat is alleen maar mooi toch? En als we gewoon zien hoe de verstrikking steeds groter wordt in de samenlevingen op deze aarde, dan is het gewoon ontzettend fijn om daar eens op een andere manier naar te kijken.

Nou ik was gisteren, ben ik op stap gegaan met mijn levenspartner, mijn levenspartner tot dit moment, dat zeg ik er ook gelijk bij omdat ik nooit weet wat er morgen gaat gebeuren en daar daag ik gelijk iedereen in uit om dingen te zeggen zonder dat je er met je verstand van alles van gaat vinden. Want ik ben eigenlijk vandaag alleen maar hier in het nu moment aanwezig en ik leef alleen in dit nu moment. Gisteren was eigenlijk ook alweer weg uit het nu, dat is eigenlijk alleen denken. Maar toch wil ik iets vertellen over wat ik nu denk, wat ik gisteren heb meegemaakt, dat was heel erg leuk.

Wij waren op zoek naar, omdat wij verhuisd zijn 3 maanden geleden, waren wij op zoek naar een nieuwe biologische groenteboerderij. Wij wonen nu in de buurt van Hoogeveen en wij kennen daar helemaal geen groenteboerderijen, dus biologisch, en toen zijn wij gaan kijken op het internet.

Ik kon niets vinden, er kwam niets tevoorschijn. Ik zei tegen haar: “Dat is toch absurd, helemaal niets”. Ze zegt: “Misschien zitten hier de echte biologische boeren, die het niet via internet verkondigen.”  Oh ja, dat kan ook nog natuurlijk. “Nou wil jij…..”, “Ja ik kijk er wel naar okay.”

Nou dat was een half uurtje, drie kwartier later en toen zegt ze: “Ik heb iets gevonden hoor, in het Noorse Schut.” Ik zeg: “Oh leuk, nou dan gaan we daar naar toe.” We zijn in de auto gestapt en we reden daarheen in 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10 kilometer. Ik zeg: “Nou, lekker biologisch.” (gelach). Er was toch weer een liter brandstof weg hè.

Maar okay, we komen aan en het leek net alsof het pad, waarop we zaten steeds stiller werd. Het werd ook echt steeds stiller, de verkeersborden vielen weg, de weg werd smaller, de stippellijnen vielen weg en uiteindelijk kwamen we terecht in een soort, ja met puin volgegooid paadje. Ik zeg: “Is het hier?” en ze kijkt me aan en zegt: “Ja volgens de navigatie en volgens de plattegrond is het hier.”

Ik zeg: “Nou dat is heel bijzonder, ik ben heel benieuwd waar je ons nu naartoe hebt gebracht.” Toen keek ze me zo aan van hmmmm wat bedoel je daarmee? Maar ik was gewoon, ik vind het gewoon leuk. Dus we komen uiteindelijk bij een boerderij aan en moesten ook nog tussen allerlei bossages met de auto door om de auto te parkeren. Toen kwamen we bij een heel oud schuurtje zeg maar. Aan de buitenkant lagen allemaal pompoenen, die hele mooie die je overal nu vaak op het platteland ziet liggen, niet dus alleen maar ook in de stad, maar bij de boeren zie je ze vaak liggen. En wij kwamen daar zo aan, de deur ging open en ik kwam daar samen met haar in een hele leuke winkel, die ontzettend organisch en met liefde uitgestald was. Er stond eigenlijk helemaal niet bijster veel, maar eigenlijk al veel te veel ten opzichte van wat je als mens überhaupt nodig hebt om te kunnen leven. En zo liepen wij bij die stellinkjes te kijken en komt er een mevrouw aan die zegt: “Hé hallo welkom.” “Nou dankje, dankje, leuk dat jullie hier een winkeltje hebben,” zo een beetje een praatje. En op een gegeven moment zeg ik: “Ik vind het wel bijzonder dat jullie hier zo midden in het platteland eigenlijk zitten met eten en drinken.” Ze zegt: “Maar dit is nog niet alles, u moet maar even meekomen.”

Dus we lopen zo dat kleine halletje uit en dan gaat er een grote koeldeur open. En die koeldeur ging open en toen stonden we dus in een, uiteraard een koelcel, maar helemaal vol met echt als juwelen opgestelde groente en fruit. Dat was zo immens, dat maakte zo’n indruk op mij in het gevoel omdat de geur was zo organisch en zo zuiver. Ik stond daar binnen met mijn partner en die mevrouw, we stonden daar met z’n drieën en we waren alle drie helemaal stil. Er gebeurde iets. We stonden gewoon in die energie te voelen. En het was ontroerend. Het was een moment, dat je nooit in de supermarkt tegenkomt. Maar wel op het moment dat je met mensen samen bent en in een frequentie bent met waar alles natuurlijk is, oorspronkelijk is en met liefde is neergelegd. En toen vertelde ze van: “Ja als je hier iets wilt kopen dan kun je gewoon zelf even kijken hoeveel iets kost. Hier is een boekje en kun je dat knopje indrukken dan kun je het zelf wegen en zo, je mag het ook zelf afrekenen in het potje, maar je mag het ook pinnen als je het wilt. Je mag eigenlijk alles zelf gewoon hier beslissen hoe je dat doet. Dat is aan jezelf.” En dat voelde heel goed.

Dus wij hebben lekkere broccoli gepakt en wat witlof, van allerlei groente. Uiteindelijk liepen wij die koelcel dus uit en kwamen we bij de kassa. De koelcel uit en het bochtje om en toen was die hele winkel vol. En toen zei ik: “Goh wat leuk, het ene moment kom je hier binnen en is het helemaal stil en het andere moment ben je misschien hooguit 10 minuutjes aan het kijken en een paar vruchtjes pakken en de hele omgeving is veranderd.” Toen zegt ze: “Ja dat is heel apart eigenlijk, want we zijn nu eigenlijk niet eens open. En dit gebeurt eigenlijk ook helemaal nooit, want de mensen die komen, weten gewoon wat onze openingstijden zijn, hele beperkte openingstijden omdat we ook nog gewoon een baan hebben, in dit stuk moeten we echt kunnen verkopen en kunnen aanbieden aan de mensen.” Het was helemaal vol. Ik zeg: “Goh wat leuk.” En die mensen waren ook allemaal heel blij. Er kwam ook nog een gezin met kinderen binnen. Het was zo’n verrukkelijk moment.

Toen stapten we in de auto en reden weg en toen zeiden we van: “Kijk, dit is waar het ons naartoe heeft gebracht.” Ik zeg: “Ja dankjewel, wat mooi.” En het was een verrijking, dat hele moment. Dat ene moment was misschien in totaal nog niet eens 15 minuutjes. Het was het fijnste moment van de hele dag. Gewoon om met mensen samen te zijn, die ook de moeite nemen om te kijken naar gezond eten, waar komt het eten vandaan, dat er liefde aanwezig is bij de verkoop. Want die man, het was een oudere man, ik denk dat hij in de 80 was, die was aan de kassa, en die man die genoot. Al het eten hij wist ook niet of het klopte, hij moest ook echt even op de stickertjes in het boekje kijken. Zo leuk, als je haast hebt moet je daar gewoon niet naartoe gaan. Maar goed dat hoef je tegenwoordig ook niet meer bij de gewone supermarkt. Dus dan kies ik hiervoor. En ik vond het een heel leuk moment. En in feite is dat, wat ons ook samenbrengt.

Wat ons samenbrengt, is dat we een gemeenschappelijke deler hebben in onszelf. En het gaat niet om de vorm, nee het gaat niet om hoe het er uit moet zien, het gaat erom dat het in ons aanwezig is en dat we het zelf ook zijn. En dat brengt ons vandaag samen. Dus ik ruik eigenlijk allerlei soorten groente en biologisch fruit door elkaar heen en laten we maar eens gewoon lekker starten op deze prachtige dag.

Ik heb een laptop die vrij laag staat, dus ik moet af en toe eventjes op het knopje drukken en kijken welke slide ik te zien krijg. Ik weet niet precies welke kant we uitgaan deze middag, want ja het is voor mij eigenlijk altijd beperkend om via een beamer te spreken want ik wil altijd graag vanuit mijzelf spreken en dat doe ik ook. Maar er moet ook een bepaalde bewaking in zitten, want anders zitten jullie hier vanavond om 10.00 uur nog. Zoveel wil ik altijd delen met de mensen, dus ik heb wel een bepaalde kader voor de plaatsjes en uiteindelijk weet ik niet precies waar we naar toe gaan, maar dit is eigenlijk wel waarom het draait: we hebben een spiegelwerkelijkheid. We hebben een werkelijkheid, deze kant van de werkelijkheid waarin wij met elkaar leven en die werkelijkheid is gewoon zoals wij hem ervaren en dat is allemaal op persoonlijke basis ook weer anders. De één ervaart dit, de ander ervaart dat.

Maar als je alles durft om te draaien in wat je voelt, in wat je denkt, in wat je overtuigingen zijn, ja? en ga zo maar door dan krijg je een tegenovergestelde situatie. Het is buitengewoon interessant om te kijken of het mogelijk is dat het algehele beeld dat jij zo’n beetje voor jezelf gevormd hebt over de werkelijkheid buiten jezelf, het doel van het leven, jouw rol daarin, dus de dwarsverbanden tussen jou en de werkelijkheid om je heen, of dat misschien eens op de kop komt te staan.

Op het moment dat je dat durft te doen, dan wordt alles gewoon anders.

En dat geldt dus ook letterlijk voor het leven. De reden van het leven en of er überhaupt een reden is en als die er is of die past binnen wat wij hier allemaal op dit moment voor reden eraan willen geven. En ik vraag je dus niets anders dan om open te staan voor een gigantische verandering.

Wat mij opgevallen is, dat ga ik introduceren, dat ben ik allang begonnen (gelach) daar moet ik heel erg om lachen, wat mij opgevallen is, is dat alles in de afgelopen 60/70 jaar veranderd is. Ik ben hier fysiek, aards uitgedrukt 44 jaar, 30 oktober ben ik 45 jaar, maar alles is steeds aan verandering onderhevig.

We hebben technologische veranderingen, we hebben maatschappelijke veranderingen, we hebben politieke veranderingen, we hebben de manier van hoe economieën zich ontwikkelen dat is allemaal anders, scholen veranderen, de rol van een kind, de rol van ouders, niets is eigenlijk hetzelfde hè? Alles is voortdurend aan verandering onderhevig. Maar wat me dan zo boeit is, dat als je spreekt over één van de meest, misschien wel het meest belangrijke waar we het over zouden kunnen hebben, de betekenis van de dood en überhaupt de dood, dat daar nog nooit echt iets wezenlijks aan veranderd  is. Dat is opmerkelijk. Ik ga niet zeggen dat er geen veranderingen zijn gekomen, maar die zijn allemaal binnen een bepaalde bandbreedte. Het is altijd een aanpassing aan hetgeen wat wij tot nu toe eigenlijk hebben gedacht en gevoeld. Dat is interessant, want als blijkt dat alles dus herziening nodig heeft, een radicaal andere betekenis, als alles in ons leven dat dus ondergaat, dan ondergaat dat ook met het onderwerp de dood. En dan misschien gaan we wel groeien naar een veel grotere kwantumbetekenis van wat dood nou eigenlijk is, waarbij we zelfs ontdekken, dat de dood niet eens echt bestaat. “Ja maar dat weet ik al Martijn, de dood bestaat niet, je bent eeuwiglevend.

En dan ga ik je wat vragen. “Blijf jij dan eeuwig leven in deze vorm?” “Nee, ik blijf niet eeuwig leven in deze vorm, ik ga op een gegeven moment wel dood, dus ja, natuurlijk Martijn in die zin klopt het, ja goed … de dood bestaat dan niet, eigenlijk bestaat ie niet, maar ik ga hem wel ervaren”.

Opmerkelijk, wees voorbereid in jezelf, dat de dood daadwerkelijk niet bestaat. Dat het de grootste goocheltruc is, die uitgevoerd wordt door de onwetendheid van onszelf, maar ook door hele grote geloofssystemen binnen de spiritualiteit.

Ik vind het wel een leuke beltoon (er gaat een telefoon af) (gelach), dat wil ik toch wel even zeggen.

De kunst is voor ons allemaal om in het moment waarin iets gebeurt, dat je schrikt of iets ergens van vindt, dat zou dan met die beltoon kunnen zijn, maar dat je direct pakt, vangt wat je denkt daarover, wat er gebeurt, boem wat voor energie hopla. Je zet het gelijk in beweging. Het mooie is dat je dus uitdagingen, vervelende dingen, problemen noemen we het ook wel eens, dat je die dus kunt opvangen en dat je hem gelijk ombuigt in iets positiefs. Dat betekent niet dat je jezelf fopt, dat is wat anders.

Oké, nou goed ik ben al sinds een aantal jaren bezig, net als jullie allemaal, met een onderzoek. En mijn voornaamste visie, die ik in mij draag is, dat de mens zichzelf mag en moet gaan bevrijden uit de modellen waar zij dit moment in leeft, hoe ze denkt, hoe ze functioneert en dat ze daarin zelfs durft te aanvaarden dat de mogelijkheid bestaat, dat het een gijzeling is. Een kosmische gijzeling in het bewustzijn. Dat klinkt heftig, maar gijzelingen hoeven niet altijd dramatisch te zijn. En dat blijkt ook wel want als we zien dat we in de werkelijkheid in het leven ook veel interessants en moois ervaren hè, dat is ook zo, dan moeten we ook zeggen van: “oke’ hmm, wel bijzonder, aan de ene kant ben ik geneigd om te zeggen ik leef in een prachtige, mooie wereld met allemaal vervelende dingen, maar ik geef de voorkeur om te zeggen dat het een mooie wereld is, ik ga niet het tegenovergestelde zeggen van, ja maar deze wereld is niet mooi, het is een gijzeling en er zijn ook mooie dingen. Maar toch, nog even terug naar die brug, die spiegelwereld, neem de moeite  eens voor jezelf om het achterstevoren neer te zetten. Als het zo is dat we in een gegijzelde situatie zitten, een heel zwaar beladen woord, als dat zo is, dan ontstaat er misschien wel een parallelzaak om eens heel goed naar jezelf te kijken en dan jezelf te ontdoen van alle vormen en gedachten wat je hebt geleerd over jezelf, wat je denkt, wat je voelt, zelfs over gevoelens dat je er achter durft te komen, dat de diepste gevoelens waarvan jij zegt “dat is mijn waarheid”, dat die gebaseerd zijn op eigen overtuigingen en gedachten en dat je misschien wel moet zeggen, dat je ontvoerd bent van oorspronkelijk werkelijk kunnen voelen. Dan gaat ie heel diep hè?

Mijn visie is om hier met elkaar dat onderwerp aan te raken. Ik spreek in mijn hele leven, van klein jongetje af aan, dat de mens van deze aarde niet de enige levensvorm is. Dat is gewoon ook heel normaal, dat we daar inmiddels over spreken. Maar ik breng al die dwarsverbanden verschillende dwarsverbanden naar voren, althans is het mijn visie dat ik dat doe en of dat ook altijd lukt is natuurlijk de vraag, dat is ook allemaal  afhankelijk van het moment waarin ik me bevind en met de mensen samen ben, maar dat we de dwarsverbanden allemaal ter tafel leggen, alle onderwerpen ter tafel waardoor dwarsverbanden zichtbaar worden, tussen bijvoorbeeld het wereldwijde ufofenomeen, hoe zich dat wereldwijd laat zien. Je kunt niet zeggen dat het ufofenomeen één fenomeen is. Als je daar onderzoek naar durft te doen en daar veel over durft…. ja uit te gaan spitten, dat je dus niet zegt, ik neem een bepaalde visie aan want dit boek is geschreven in die lijn dus het zijn allemaal good guys en helpers uit de andere wereld, dat je niet aan die visie blijft plakken, maar dat je ook niet blijft plakken aan het boek waarin alleen maar doemscenario’s in staan, dat je die visie ook niet vasthoudt, maar dat je op een gegeven moment zegt, ik leg ze allemaal op tafel.

Het ufofenomeen is een heel groot gevarieerd onderwerp wat je dus niet zomaar een betekenis kunt geven. En misschien is dat niet omdat het niet de betekenis gegeven kan krijgen, maar misschien kan ik die nog niet geven, omdat ik het grotere model daaromheen nog niet kan doorzien.

Dwarsverbanden tussen ufo-onderwerpen, dus bezoekers uit andere werkelijkheden, de werkelijkheid waarin wij leven, hoe we geframed zijn, ingeleid zijn in ons denken, hoe we maatschappelijk, economisch en cultureel eigenlijk in bepaalde richtingen worden gebracht en zijn gebracht, dwarsverbanden tussen het ufofenomeen en de culturele manier van denken en voelen, het geldsysteem, educatie, religies, de verschillende religies, al dat soort zaken mogen ter tafel, dat is waar ik mee bezig ben. Ik breng vóóral de informatie in beweging, dat mensen de mogelijkheid in zichzelf voelen, dus niet van mij maar van jezelf, misschien wel een beetje in vibratie gebracht doordat ik op bepaalde punten dus dat open en transparant bespreek over die onderwerpen, zodat de mens in zichzelf gaat voelen, ja ik begin weer contact te krijgen met iets wat ik finaal kwijt was, wat ik nooit heb gevoeld en ik kan Zien, met de hoofdletter Z, wat er allemaal gebeurt in deze wereld. En daarbij spreek ik dus uit eigen ervaringen. Nou ik hoop, dat iedereen dat gaat doen, want het is belangrijk dat iedereen uiting geeft aan wat hij/zij voelt. En dat moet niet alleen van Martijn afhankelijk zijn.

Ja die introductie, ik kan mij dus perfect herinneren, een wereld voor deze werkelijkheid. Ik kan me ook perfect herinneren, dat is niet een herinnering van gisteren, maar dat zit in het nu vastgelegd, dat er geen geboorte heeft plaatsgevonden, behalve een vervorming. Ik leef in een andere werkelijkheid als een onsterfelijk wezen/mens, ik leef in die werkelijkheid en word vervormd, waardoor informatie een andere betekenis krijgt. Dat is wat er gebeurt. En uiteindelijk eindigt dat in deze werkelijkheid. Daar tussenin is geen dood, incarnatie, reïncarnatie of geboorte. Ik ervaar in deze werkelijkheid de leer van reïncarnatie en geboorte. De leer van de wederopstanding. En ook het weten dat je dood gaat.

Maar als ik aan iemand vraag: “Weet jij zeker dat doodgaan bestaat?” dan zeggen mensen: “Ja dat weet ik, want ik heb andere mensen dood zien gaan.” “Ja maar, ik heb het over jezelf.” Dan gaat het bruggetje in de onderkant, we gaan de andere kant uit denken. Andere kant uit voelen. “Weet je het van jezelf?” “Ja, ik heb al een bijna doodervaring meegemaakt. “Nee ik vraag niet of je een “bijna” hebt meegemaakt. Ik vraag: “Ben je wel eens gestorven?”

En we moeten daar gewoon helder in zijn. We moeten stoppen met dingen te geloven en om te buigen in wat onze mind denkt. We moeten durven zeggen, van ja eigenlijk is dat gewoon niet zo. We zijn de brave hearts, we zijn de white knights binnen de menselijke beschaving dat we zeggen, eigenlijk weten we dat niet. En zelfs de uittredingen en het overlijden, dus de bijna doodervaringen, waarin alles is ervaren, moeten we dus als zodanig durven los te laten als een beschouwing zeg van maar feitelijk, of een bewijsvoering van dat de dood bestaat op die manier.

Nou ik kwam hier in deze werkelijkheid en ik heb alle herinneringen overeind gehouden. En ik heb mijn hele leven daar voorzichtig, tot zeer weinig, mondjesmaat, over gesproken in het klein. Omdat ik begreep dat, ik deel gewoon vanuit transparantie hè, vanuit mijn ervaring, ik spreek niet als Martijn, dat de mens in een zo’n geprogrammeerd collectief gecoördineerd gedachtegoed zit, onderbouwd door alle modellen tegelijkertijd, het breiwerk zeg maar, alle bolletjes wol, kluwen zeg maar, die leiden tot de trui, al die overtuigingen van wat er in de wereld gebeurt en wat we leren, ik heb het niet over goed of kwaad, dat de mensen dus in het eindproduct zitten van: dit is de waarheid, dit is de ultieme waarheid, dit is wat er aan de hand is. En als ik dus kijk naar hoe die mensen in deze wereld leven en zichzelf ervaren, en een stap zetten om zichzelf werkelijk te gaan ervaren en in die stap toch eigenlijk uitglijden, ik ga het maar wel zo noemen, naar een ander geloofmodel wat gebaseerd is, dat zeg ik ook maar zo, weer gebaseerd is op een houvastmodel, gebaseerd is op de behoefte om verder te evolueren, dan moeten we op een gegeven moment gewoon durven zeggen van oké, en dat zeg ik dus, “de mensheid is gegijzeld”. En wie ben ik om jullie daaruit te halen? Niet, ben ik niet. Ik ben geen verlosser, niets. Het enige wat ik doe, is dat ik informatie, in woorden vertaald, vanuit mijn diep innerlijk weten, naar buiten uitzend, zodat de informatie gewoon in het veld aanwezig kan zijn en dat we zelf die informatie, die we zelf ook allemaal in ons dragen, ergens kunnen oppikken en dat je daarmee een verschuiving in jezelf kunt  gaan ervaren. Nou ik ben daarmee bezig gegaan in mijn hele leven en ik heb contact met andere levensvormen, sommige exact gelijk aan de mens, die contacten gaan gewoon door en daar spreek ik eigenlijk weinig tot nooit over omdat het namelijk in het punt waar we nu zitten, niet relevant is. “Houd er dan je mond over”, zegt iemand tegen mij. Dan zeg ik: “Juist.” (aarzelend gelach) Daarom spreken we over dit onderwerp. Want we kunnen echt prachtige dagen met elkaar doorgaan, praten over beschavingen maar ook bij jezelf zijn, ten diepste, welke beschavingen de mens bezoekt, deze werkelijkheid bezoekt, maar ook waarom ze zo afzijdig zijn, waarom ze zich niet bemoeien met ons en dat het helemaal niets heeft te maken met liefde voor de mens, maar in feite omdat de mensheid zichzelf nog niet durft te beschouwen als een gegijzelde samenleving door een andere intelligentie waarin de mens zichzelf weer terug moet gaan ervaren in zichzelf. Dat is natuurlijk een andere uitleg dan dat andere mensen vertellen.

Nou ik ben daar mijn hele leven mee bezig en ik heb de afgelopen 4/5 jaar echt wel mogen merken, in alle liefde, hoeveel werk het is om daar over te spreken. Op het moment dat mensen in modellen terecht komen, van ja dat geeft me hoop en daar voel ik me goed bij dan hebben wij met z’n allen vaak als mensen de neiging om te zeggen: “Als jij je er goed bij voelt, dan is het toch ook prima.” Ja dan is dat gewoon jouw waarheid. En in feite zeggen we dan van: “Nou ja, jij hebt een andere waarheid dan ik.” En dan krijg je die discussie van wat is dan waarheid. Ja mijn waarheid, jouw waarheid, al dat soort gedoe is eigenlijk allemaal gebaseerd op een tweespalt binnen de beschaving van de mens op deze aarde. Er is een tweedeling gaande. En we moeten dus eigenlijk als we werkelijk willen evolueren, terug naar wie we werkelijk zijn, dan moeten we eventjes alles opgeven, even aan de kant zetten. Nou volgens mij is dat helemaal niet zo moeilijk. Dus daar gaan we dan maar gauw mee beginnen.

Kijk daar staat een bloemetje op de achtergrond hè en dat was in Kudelstaart in 2014 denk ik en in feite is dat waar het allemaal om gaat hè. De bloem, de analoge bloem. Maar het is niet alleen maar hart en liefde, maar het is ook daadkracht weet je. Op het moment dat je voelt dat je Kracht zich opent en je bloem van binnen, dan is dat niet het moment van: oh wat fijn, maar dan moet je er ook iets mee doen, want er is een hele diepe Kracht in ons aanwezig. En die bloem is eigenlijk centraal, staat ook centraal als symbool voor die Kracht in de mens. Waar ik verre van wil weg blijven en dat zal ik ook altijd doen, en ik wens ten diepste in het Veld dat dat voor iedereen geldt, is dat je op een gegeven moment {niet} in een soort spirituele zweem terechtkomt, maar dat je in een hele grote krachtige helderheid terecht kan komen. En niet die vanuit je hoofd, maar vanuit een innerlijk Weten, je hart, je oorspronkelijk voelen en dat je hersens zich gaan afstemmen op wat je dus werkelijk voelt en dat je daar heel helder in bent, niet gelooft en dat je dat ook werkelijk representeert naar buiten toe. Nou dat is het bloemetje dus. Eens even kijken…..

Wat hebben we nodig? Deze vraag hebben we nodig. En het is gewoon een hele mooie vraag. Creëren wij werkelijk op dit moment, in dit nu moment, onze eigen werkelijkheid? Leeft de mensheid uit eigen vrije hart? Die vraag is heel belangrijk omdat ik dat heel veel tegenkom dat mensen zeggen: “Ja maar we creëren onze eigen werkelijkheid.” En als we nu die brug erbij pakken en we draaien hem om, dan moeten we de mogelijkheid dat dat dus niet zo is, ook meenemen. Godswezens, wezens die geen goed en kwaad kennen maar ook niks uitsluiten, moeten dus ook alle scenario’s durven open leggen. Dat is echt evolutie, dat is onderzoek. Dan ben je iets aan het onderzoeken. Dan sluit je niets uit. Wat we in de wetenschap tegenwoordig vaak zien is het tegenovergestelde. Op voorhand worden dingen uitgesloten en dat wat als het meeste aanvaardbare wordt aangenomen zeg maar, daar wordt het onderzoek op gebaseerd. Maar we moeten kijken van, wat is er aan de hand?  De vraag: creëren wij op dit moment onze eigen werkelijkheid, leven wij vanuit ons eigen vrije hart? is gewoon nee. De mensheid leeft niet vanuit het vrije hart. We kunnen wel willen dat stuk dat wij ervaren als ons leven, kunnen we wel ontzettend ons best doen en dat is ook heel fijn, dat doen we ook allemaal op onze eigen manier heel mooi, maar in feite zijn we binnen een grotere setting, binnen een grotere structuur weggetjes aan het bewandelen om er iets van te maken en om toch een bepaald gevoel van ons hart te ervaren. Maar we moeten onszelf ook niet foppen als beschaving. We moeten ook niet zeggen: “Als het met mij goed gaat in mijn leven, dan leef ik in mijn hart, en dan is het gewoon goed. Dan zit ik goed”.

Je moet je blik wel durven verruimen, je moet wel kijken wat is het algehele beeld van de samenleving, waar je onderdeel van bent. Dus in die zin moet ik durven zeggen dat ik eigenlijk pas echt vanuit mijn hart kan leven als ik mijn boodschap van mijzelf ook werkelijk kan voelen, dat is een gevoel en weten, dat ik dat representeer, dat ik dat ook echt ben en naar buiten toe uitdraag en ook meedraag, zodat die andere mensen ook dat gevoel kunnen gaan ervaren. Dat zij bijvoorbeeld ook, daar hadden we het net even over met iemand want het is heel raar, we zijn net verhuisd en ik woon op het platteland en ik vind het dus eigenlijk heel raar om daar te wonen en te weten, van goh dit heeft zo’n impact op mijn bewustzijn, van lekker in de rust. Bij mij komt dan altijd direct de vraag: en hoe zit het dan met al die andere mensen? Dat heb ik altijd. Hoe zit het daar dan mee? Ik kan dan vrij leven in dat huisje, maar hoe zit het dan met de mensen die dat niet kunnen? En onderdrukt dat nu mijn eigen persoonlijke vrijheid en blijheid? Nee niet, maar het zit er wel bij in. Dus ik sluit mijzelf niet op in mijn eigen voordeel zeg maar. Dus ik blijf in verbinding met wat er gebeurt.

Nou binnen het bewustzijnsproces waarin de mens leeft, hebben mensen heel snel de neiging om hun eigen gevoel, hun eigen proces als het ware als maatstaf te gebruiken van, met mij gaat het nu goed, dus het gaat eigenlijk overal goed. Dus ik leef uit mijn vrije hart, iedereen leeft uit het vrije hart. Maar het is dus niet zo. Er is echt wel iets heel groots aan de hand.

Een andere vraag op weg naar het hele onderzoek van overlijden en geboren worden, wederopstanding, is deze. Is dit dan waar? Dit model? De driehoek waar we allemaal vaak over gehoord hebben, gelezen. Links zie je dan toch het alziend oog en daar onderin zie je dan de piramide, zeg maar de “gewone” bevolking, tussen aanhalingstekens gewone, en daar tussenin zitten allemaal machtsstructuren. Boven is 100% macht en onderin is misschien nog een half procent invloed van de mens. Die moet voldoen aan de modellen daarboven. Daarnaast zien we dan de piramide met het alziend oog. Er zijn dus mensen die zeggen: “Nee wij leven niet vanuit het vrije hart, dat komt hierdoor. Dat is de schuldige, dit is schuld aan het systeem. De mensen daar in die driehoek hebben schuld. Die mensen daar hoog bovenin hebben ook schuld. Daardoor zitten wij in de problemen.”

“Dit heeft helemaal niks te maken met gegijzeld bewustzijn Martijn. Je bent gewoon complottheorist.” Nou prima, als je dat vindt, mag je best zeggen. Maar dan komt mijn vraag en dan zeg ik van: “Goh als dan dit het systeem is, waar het dan wel van komt”……. en in principe kan ik alleen maar beamen dat onze structuren gecontroleerde structuren zijn, dat weten we allemaal, dat zijn gewoon zulke grote belangen achter de schermen hè. Als we werkelijk voor alle mensen in Nederland een huis zouden willen bouwen, zou het gewoon binnen een jaar gerealiseerd kunnen worden. Maar er spelen belangen mee.

Dan zeg ik tegen die mensen: “Als dit dus het systeem is waardoor het allemaal komt, en het heeft dus helemaal niets te maken met kosmisch bewustzijn, het heeft er allemaal niks mee te maken dat er belangen achter het geld liggen, het heeft er niets mee te maken dat er andere krachten zijn, andere werkelijkheden, die de mensheid in een soort ja.. gevoel willen houden dat ze denken dat ze leven, slik hè, dan komt dat dus daardoor, maar zou jij mij dan eens kunnen uitleggen of er verschil is tussen die mens daar helemaal bovenin met dat oog en die grote macht en de mens helemaal onderin? Wat is het verschil dan tussen die 2 mensen als dit allemaal niet bestaat waar we het met elkaar over hebben, dat er verschillende bewustzijnswezens zijn.”

“Ja hoe bedoel je dan dat verschil?” “Nou heel eenvoudig, probeer eens gewoon te kijken van wat, want het is wel leuk dat je dit model ziet en het is wel een verklaring in de vorm, maar probeer die vorm aan de kant te zetten door eens te kijken naar de vraag, kijk eens of je het antwoord in jezelf kunt voelen, wat is het verschil tussen die 2 mensen? Draai die driehoek dan eens om zodat die onder- en bovenkant horizontaal komen naast elkaar, breng die 2 mensen eens naar elkaar toe, dan hebben we te maken met één mens die in een extreem machtige positie verkeert met een enorme invloed op het levensresultaat van de ander en de ander die daarnaast staat, die dus onderdrukt wordt door het model, en leeft in de veronderstelling van een leven. Wat is het verschil? Jij zegt dat het niets met het kosmisch bewustzijn te maken heeft, dat is allemaal komplottheorie, wat is dan het verschil tussen die 2 mensen?” “Ja hoe bedoel je dat nou?” “Het is heel eenvoudig, wat is het verschil tussen die 2? Hoe kan het dat de ene mens zo een ontzettend ander gedrag heeft dan de andere mens?”

Dan crasht hij, dan lopen mensen vast. Zo’n simpele vraag en het is niet als een opmerking naar die mensen toe die vastlopen, maar het gaat even om de vaststelling. Het zijn simpele vragen. Hoe komt dat?

Hoe komt het, dat als er mensen zijn op deze prachtige wereld, waar eten en drinken en alles voor iedereen gratis aanwezig is, alles groeit op deze prachtige wereld uit zichzelf, het is niet allemaal zo uit zichzelf, er is daar natuurlijk ook een veel grotere loop doorheen, maar laat ik zeggen, de gewassen groeien, de groente, het fruit en daardoor kan ik het voelen dat het dus echt energie is in zo’n koelcel, hoe kan het als zo’n prachtige planeet zoveel heeft en alles voor iedereen, water, voeding, de natuur, ongekend groot als je de satellietbeelden gaat bekijken alleen al van het gebied zeg maar van de Zuidelijke toendra’s en je ziet hoe groot en leeg het daar is en dan ga je kijken naar de nieuwsberichten dat we er nog zo’n duizenden huizen moeten bijbouwen en we hebben geen ruimte, als je met een andere perceptie kijkt naar deze wereld dan is de vraag: wat is dan het verschil dat er op deze prachtig mooie aarde er zo’n diversiteit is tussen bewustzijn? Wat is dat? Je ziet 2 mensen, de één bekommert zich om het leven van de ander en voelt een bloedend hart van binnen dat die ander en ook jezelf het soms moeilijk heeft en de ander die heeft er geen notie van.

Dan zien we er wel allemaal uit als mensen, ja dat is de vorm, maar wat is het verschil daarachter? En dan komen we toch op het kosmische deel uit. En daar zijn allerlei verschillende verhalen over. En al die verschillende verhalen die daar over zijn, zijn stuk voor stuk buitengewoon interessant.

De Aliman, Lucifer, Jezus Christus, Allah. Er zijn zoveel verschillende vormen, die er in deze werkelijkheid operationeel zijn. Het is maar welke bril je wilt opzetten. De één groeit op met dat verhaal en voelt ten diepste dat dat klopt waarom die ene persoon boven in de driehoek zo is, en ik de onderste zo. Zo worden we dus geclassificeerd door dat model, dat wij onderin zitten. Moet je eens goed over voelen hè, wat voor mal model dat eigenlijk is. En wat voor invloed dat ook heeft op ons. Dus dat model hiervoor van die driehoeken moet ook echt gewoon herzien worden hè. Het is dienstbaar in het hele systeem want de mensen ervaren eigenlijk zichzelf onderin de laag. Ze zeggen: “Nee dat is niet zo, dat aanvaard ik niet”,  maar stop dan over die piramide. Zet jezelf daar dan ook niet neer.

Mensen hebben allemaal een eigen bril op. Ze kleuren allemaal hun eigen waarheid. En dat heeft dus te maken met dat sterven, uit een andere wereld geboren worden, incarneren, leven, en hier weer overlijden en uit je lichaam gaan. Dat hele model wordt ook gekleurd door alle verschillende modellen, alle verschillende leren die hierover zijn. En daar moeten we gewoon naar durven kijken. Kijk je bijvoorbeeld naar de manier hoe b.v. een overlijden wordt gevierd in sommige religies. En dan ga je wat verderop schuiven op de aardbol en dan ga je daar landen en dan zeg je: “Hoe gaan jullie hier met de dood om?” “Wij gaan altijd de mensen die overleden zijn binnen 24 uur verbranden.” “Verbranden?”

“Ja dat is bij ons traditie, dat is normaal. Dat doen wij”,  en die mensen doen dat ook gewoon volledig met een heel diep gevoel van eer. En dan kijk je ernaar en zeg je: “Oh wat mooi.” Maar voor die mensen is dát dus normaal.

Weer iets anders, een andere groep wikkelt een overleden mens in en er zijn ook mensen die gaan iemand 6/7 dagen dood in de huiskamer leggen. Opbaren noemen we dat. En dat is ook normaal.

Ik wil eigenlijk alleen maar aangeven en dit is het onderwerp voor het openen van het veld omdat wij allemaal diplomaten zijn, jullie en ik, wij allemaal zijn diplomaten van een diep innerlijk bewustzijn wat we terug te brengen in dit veld, in respect, dus nooit een aanval naar een ander, niet een ander ondermijnen, het gewoon durven benoemen en elkaar ook bedding geven, ook ruimte geven dat men het zo ervaart, maar wel erover durven spreken, want dat is belangrijk. Dan kom je op zulke diepgaande onderwerpen uit dat je zegt: “Jemig wat hebben we eigenlijk allemaal veel verschillende brillen op.”

Maar als het zo is dat de mensheid zou worden gegijzeld, dan zouden die brillen wel eens uitgedeeld kunnen zijn door iets, dat er belang bij heeft, misschien wel die boven in die piramide. Want als het niet alleen gaat over geld, dan gaat het misschien wel over bewustzijn. En als wij ons niet bewust kunnen zijn wie we zijn en we geloven in een model doordat we een bril dragen, die het best bij ons past, dan houd je de enorme diversiteit op de aarde, iedereen blijft binnen de eigen kaders waarvan hij of zij denkt en voelt waar die zelf het prettigst vindt, maar uiteindelijk moeten we misschien wel durven vast te stellen, dat over de absolute waarheid  nog bij geen van die groepen wordt gesproken. Maar wel gezamenlijk door alle groepen. Dat de absolute waarheid, die de mensheid is, versplinterd is in al die verschillende modellen, om afleiding en verwarring te veroorzaken.

Ik vind het wel leuk omdat de “mens” in het Grieks “herinnering” betekent. En in het Latijns is het “geest” o.a. Er zijn daar verschillende benamingen en uitleg voor. Maar je zou kunnen zeggen dat het woord “mens” is, mensenkinderen, kinderen van een levende herinnering.

Een levende herinnering van wat? Wat herinneren wij ons? Wij herinneren ons het goede in onszelf nietwaar? Dat voelen we. Wij voelen, hoe moeilijk dat soms ook is door de prikkels die we op ons afkrijgen in deze werkelijkheid, voelen wij het goede in onszelf. Dat brengt ons ook vandaag samen. Niet om naar Martijn te luisteren, maar omdat je het goede in jezelf zo sterk voelt dat je dat ook in het veld wilt bundelen en ook wilt laten spreken, wilt laten dansen. Het gaat ook om kennis, die vibratie, die trilling in het denken is een onderdeel van het hart. Denken leren in de lijn van het hart in plaats van met een  bril. We moeten de bril misschien maar afzetten.

Nou het zijn interessante gesprekken, die je dan kunt voeren, want mensen willen die bril niet afzetten. En waarom willen mensen die bril niet afzetten? Omdat ze verslaafd zijn aan hun eigen wereldbeeld.

Deze 2 mensen, dat is Edward Snowden links, rechts dat is mr. Hays volgens mij als ik het goed zeg, Michael Hayden. Hij is voormalige baas van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst en zij hebben eigenlijk een perfecte dialoog gevoerd, jaren geleden, voordat Edward Snowden werd aangewezen als grote verrader als het ware.

Willen de mensen nog wel echt de waarheid horen en weten? Dat is gewoon een algemene vraag. Over geld, over religie, eigenlijk over alles. Dus je kunt het niet zo gek bedenken, die vraag is van  toepassing op alles.

Willen de mensen nog wel de echte waarheid weten en horen, passende bij onderwerpen, horende bij een bepaald onderwerp? Willen de mensen dat nog wel? Of zijn wij als mensen op zoek naar datgene wat onze perceptie onderbouwt? Daar gaat de informatie oorlog op dit moment,  losgebarsten hier op de aarde, echt over. Dat jouw perceptie als mens van deze wereld wordt onderbouwd en dat dat jouw diepste geloof is.

Wat zou er losbarsten als blijkt dat bijvoorbeeld…. als het ook feitelijk zou worden aangetoond, ik ga even scenario’s openen hè, gewoon niet dat het daar om gaat, maar komt gewoon even te voorschijn:

Er wordt vastgesteld dat we inderdaad de enigen zijn in de kosmos. Dat is pech hè? Ja? Maar doet dat afbreuk aan wie jij bent dan? Ben je daar afhankelijk van geworden?

“Ja maar, ik heb contact met de Arcturianen, ik schrijf boeken en ik heb heel veel dromen, ik teken en ik kleur, ik geef grote congressen, symposia en healings en nu ga jij ……” “Nee, ik niet, het is vastgesteld, alles is ontwapend door gigantische spionagesystemen alles is achterhaald hoe het allemaal werkelijk in elkaar zit. De mens houdt zichzelf voor de gek”. Oei wat een verandering.

Het gaat om het openen van scenario’s hè, we gaan het vandaag ook nog eventjes hebben over de matrix en de oorzaak en gevolg wetgeving. Ik zeg niet dat dit nu zo is wat ik nu zeg, maar op dit moment laden we wel deze waarheid in. 

Gewoon simpel door er even naar te kijken, van ja goh dat zou kunnen zijn. Ik weet 100% zeker dat er hier nu mensen zitten met kromme tenen, door deze opmerking en gedachte. Niet letterlijk met kromme tenen maar van binnen, hallo waar gaan we nu naar toe hallo. Maar weet je waar het om gaat, het gaat er om dat wij alles durven bespreken. Het gaat om transparantie. Het gaat om openheid en niet meer dingen achter die grote gordijnen stoppen maar gewoon ter tafel leggen met elkaar. Want als dat dus blijkt dat het er nooit is geweest, dat er werkelijk totaal geen buitenaardsen of multidimensionale werkelijkheden bestaan en er alleen maar de aardse, fysieke werkelijkheid is, en dat we door de enorme tekorten van ja liefde zijn geloven in modellen die ons liefde geven, als dat zo is wat zou er dan eigenlijk mis mee zijn? Ik heb er dan instant geen moeite mee. Als we maar terug kunnen keren naar onszelf.

En voorlopig is het zo, dat al die verschillende systemen nog meer de tweedeling zichtbaar maken. De tweedeling tussen mensen. Tweespalt, waardoor mensen niet meer met elkaar kunnen samen zijn.

Maar gelukkig kan ik hier vertellen dat buitenaardsen, ander woord, bezoekers uit andere werkelijkheden gewoon bestaan.

Er is overigens één teruggekomen uit die periode waar geen tijd bestaat. En die persoon werd zijn hele leven tegengesproken, ondermijnd, tegengewerkt, en die persoon die is hier toch. En daar mogen jullie allemaal héél dankbaar voor zijn. Heel dankbaar. Want die persoon zit op de stoel waar jij zit. (gemompel in de zaal)  Jullie weten net zo goed als ik in een hele diepe laag, dat we op een bepaalde manier akkoord zijn gegaan door vormen, de vorm van het geloof, dat we akkoord zijn gegaan met het stoppen van het onderzoek. Als mensen moeten we dieper durven kijken. En we moeten daarbij de mogelijkheid, misschien wel datgene wat ons het minst aangenaam is, gewoon durven aankijken. God vreest niets, dat is een Kracht, dat is een taal, dat is een bewustzijn. God vreest niets en heeft ook iets niet extreem lief. God, de Kracht in de mens, Leven, onderzoekt, ervaart, doorvoelt, gaat overal in, blokt niets af, sluit niets uit, heeft geen voorkeur.

Ja, misschien moeten we dan wel zeggen dat dan in dit geval, geloofssystemen en al dat soort aanverwante zaken, een soort op propaganda gebaseerde werkelijkheid is.

En de vorm, die ik er nu dus aan geef, is het dus niet hè? Ik geef alleen vorm met woorden, om iets diep in onszelf in beweging te krijgen.

En als ik dan zeg dat het er dan vooral om gaat wat er diep in ons in beweging kan komen, dat dat emotionele frequenties zijn die worden geblokkeerd doordat we verslaafd zijn aan iets waarvan we zeker weten dat dat het is, dan gaat die pipo voor in de zaal iets anders zeggen, nou die frequentie dat je dat niet wilt horen en niet wilt voelen, daar gaat het om.

Kijk, Jezus was nooit van plan om de bankiers weg te slaan , om ze eruit te slaan. Dat was Jezus nooit van plan. Het gaat om het bewustzijn. Het gaat niet om de vorm. Het gaat om bewustzijn, dat de mens zich ten diepste nooit afhankelijk hoort en hoeft op te stellen van externe middelen, die regeren over ons vermogen, in dit geval geld. Wij zijn goed van geloof en geloven dan, dat het die vorm dan ook is.

Oké, uit de situatie op de aarde, laten we gewoon eens gaan kijken, want ik ben gewoon iemand die heel veel van deze werkelijkheid houd, ik ben wat dat betreft eigenlijk gewoon heel erg gewoon aards, lekker gegrond. Ik kijk ook heel graag naar het groter kosmisch aspect hier in de achtertuin. En dat heeft te maken met kwantumfysica en ook te maken met epigenetica, met het grotere kwantumbewustzijn, waar de mens zich op dit moment nog niet bewust van is, maar wel mee verbonden is. Daar gaan we het straks nog over hebben, maar je zou kunnen zeggen, dat wat je hier in de achtertuin ziet, bijvoorbeeld de situatie in Syrië hè, wat je over China hoort, ook over de economie, de mensenrechten, Noord-Korea etc. etc. het alom geprojecteerde beeld naar buiten toe waar wij met z’n allen feitelijk dagelijks op worden getrakteerd hè, het is gewoon een traktatie geworden hè, je kunt er gewoon onderhand een taartje bij eten, je voelt niet eens meer waar het over gaat.

Het is eigenlijk gewoon heel goed om daar eens naar te kijken.

Eigenlijk is alles gewoon propaganda. Want als je naar Syrië gaat en je gaat naar een bepaalde rebellentak en je vraagt daar: “Hoe zit het nou werkelijk met wat wij hier in het Westen te lezen krijgen?” dan krijg je een compleet ander verhaal. Als je nu naar China gaat en je vraagt: “Hoe zit het nu eigenlijk met die importheffingen en die tarieven die worden ingesteld? Wat is er nou aan de hand?” Dan krijg je een heel ander verhaal. En als je naar Noord-Korea gaat en je zegt van “Nou Kim”, ik zal ongeveer van dezelfde hoogte zijn, dus ik denk dat ik wel redelijk met hem kan levellen, “Kim wat is er nou werkelijk aan de hand, je hebt hier met meneer Trump gestaan maar wat is er echt gaande, wat heb je besproken?” en dan krijg je een heel ander verhaal.

Dus wat is nou eigenlijk wat we tot ons nemen? Je moet dat niet alleen zien in de zin van politiek, militair en economie, sociologie, psychologie, nee het gaat om het grote geheel. We moeten het ook zien in wat we nog meer geloven dan dat.

We geloven in het goede en het andere wat de ander in zich draagt, wat niet goed is, moet uitgeroeid worden. Dat is een propagandagedachte.

Dus ja, de hele situatie die wij niet te zien krijgen, dus ook onze hele historie, is per definitie propaganda. Het blijft altijd de zienswijze van een belanghebbende. En wij moeten daar dus een grotere betekenis aan durven geven om te zeggen dat we gewoon feitelijk moeten stoppen met het geloof in historie. Niet dat we ontkennen wat er gebeurd is, anders ben je een Holocaust ontkenner, nee daar hebben we het niet over. Ik heb het over het grote geheel dat wat er in de boeken staat opgetekend, is gekleurd. In elk stuk. En als wij durven gaan kijken van wat nou eigenlijk informatie is en wat materie is, en dat materie niet bestaat, maar een deel is in een bandbreedte van een energie, dan kan je dus, als je de technologie en kennis hebt, dan kun jij de uiteindelijke vorm manipuleren door in het holografische veld waar de materie uit ontstaat, aanpassingen te verrichten. Wat is de historie waard? Tot nu toe leidt de historie tot een gigantische chaos op deze prachtige, briljant mooie, vredige wereld. Het leidt tot discussies die uiteindelijk leiden tot nog meer discussies. Dus waar gaat het dan eigenlijk over? Waar zijn we dan met elkaar mee bezig?

Wat is jouw doelstelling eigenlijk in jouw leven? Waar ben jij mee bezig? Waar ben ik mee bezig?

Waar gaat het nou werkelijk om? “Liefde”hoor ik dan wel eens. Maar wat is liefde dan? Is liefde niet gewoon propaganda?

Hoe bedoel je dat? Je staat gewoon propaganda te vertellen als je gaat voor de liefde. Maar wat wil je dan dat ik vertel? Ik wil helemaal niks. Het enige wat mooi zou kunnen zijn is dat we onze diepste gevoelens vertellen, zelf, en niet in lijn van propaganda.

Dit is dan even een beeld, een plaatje hè.

Het bestaan van terroristen legitimeert vernietiging door het Westen. Hier vliegt een 15 jacht bommenwerper, die vliegt over Damascus, die gooit daar een paar hele grote bommen boven op het gebouw waar ook een aantal gezinnen bij omgekomen zijn en hoewel dat natuurlijk een afschuwelijke daad is, ook uiteraard door het Westen als afschuwelijk wordt gezien en ook wordt uitgesproken als iets afschuwelijks, is het toch goed, want we doen het.

Wat zijn de woorden nog waard als je gewoon kijkt naar wat er werkelijk gebeurt. Dit heeft alles te maken met de wederopstanding. Het is bijna niet meer zichtbaar. Het is zo goed weggemetseld in ons dagelijks leven, dat we zijn gaan geloven dat de wederopstanding iets betekent wat wij tot nu toe{erover}denken. Dat hoeft niet zo te zijn.

Wat is nou waarheid? Wat is dan waarheid, wat is nou sterven, wat is nou dood gaan, wat is dan liefde, wat is dan nog überhaupt waarheid? Nou om waarheid te kunnen vinden en misschien wel de absolute waarheid van wie je ten diepste bent als wezen, moet je eigenlijk een soort route uitstippelen. Die heb ik, in een heel mal moment de wbw route genoemd. En dat is echt volslagen kolder, maar ik vond het ontzettend leuk om even de serieusheid te doorbreken.

We hebben nodig: waarheid betekent we moeten spreken vanuit waarheid, wat je voelt, niet wat je denkt, maar hoe je werkelijk bent. Wat je voelt bij een situatie, in een situatie met iemand anders. Of je je ongemakkelijk voelt of niet zonder de ander daarbij aan te vallen. Je hebt nodig bewustzijn in dat moment. Je bent je dus bewust van dat je jezelf uit. Dat je leeft in het moment.

 “Goh, je zegt dit wel, maar ik voel eigenlijk op dit moment toch wel dat wat jij zegt een bepaalde invloed op mij heeft. Ja dat hoeft helemaal niet aan jou te liggen hoor maar ik voel het wel. Ik merk ook dat wat nu gebeurt, dat dat invloed gaat hebben op ons verder gesprek. Ik moet eventjes een moment voor mezelf, vind je dat oké?”

Hoe moeilijk kan dit zijn? Nou werkelijk. Eigenlijk is het alleen maar moeilijk omdat je op dat moment wel in een emotionele reflex zit hè. Trauma reflex feitelijk, waardoor we al in het gevoel zitten van dat we dat niet meer kunnen. Het hart aan het kloppen/poppen en je kan al bijna niet meer normaal praten want de ademhaling gaat omhoog.

Dus we hebben waarheid, bewustzijn en bereidwilligheid nodig om die grotere waarheid, die we dus uitspreken als ons eigen gevoel in beweging komt, dat we die ook terug gaan zien in de werkelijkheid, en moeten we bereidwillig zijn dat de waarheid die er ligt, wellicht zo groot zou kunnen zijn, dat ie niet past bij, geen één keer, welke bril die je ooit hebt gedragen. Dat was toen ik nog nooit een bril had opgezet waarmee ik kon zien wat er echt aan de hand is. Ik denk dat het een heuglijk feit is voor ons allemaal om dat moment te gaan doorleven.

Hoeveel mensen zitten hier, daar hoef je nu geen antwoord op te geven, daarvoor stel ik het niet, wees goed op jezelf gericht hè, ik ben geen teacher of zo, ik ben gewoon hier Martijn en ik sta gewoon lekker met jullie samen te onderzoeken, hoeveel mensen hier zijn nu werkelijk aanwezig vanuit de diepste kern  in zichzelf? Ja wat is kern? Je bent hier vandaag. Nogmaals niet voor mij, je bent hier omdat je iets in jezelf weet, dat er zaken verborgen zijn die in jouzelf zich openen, dieper, steeds krachtiger. Er komen steeds meer twijfels en er worden ook steeds meer dingen gevoeld, die voor jou en andere mensen echt er toe doen, je kunt het niet uitleggen,. Die kern, dat zou je zo kunnen noemen, die kern van dat je dat in durft te gaan en de vraag wat is kern, dat je kunt voelen waar je je het sterkst mee verbonden ervaart, dat zou je misschien kunnen zien als een kern.

Er zijn bijvoorbeeld mensen, een concreet voorbeeld, die zeggen “Als ik in de natuur ben voel ik me het lekkerst. Zodra ik in de natuur ben, ontspan ik en ik krijg ook heel veel kracht, ik krijg heel veel innerlijk weten in beweging, ik krijg zelfs ideeën van wat ik zou kunnen doen, wat ik kan ontwikkelen en zo en dan ga ik het bos uit en dan kom ik thuis en dan wil ik alles opschrijven en dan is het weg.” Dus dat moment van daar in de natuur wordt als kernmoment gezien. Mijn kern is, de Kracht in mijzelf die ik ervaar op het moment bijvoorbeeld als ik in de natuur ben. Maar het hoeft niet alleen de natuur te zijn, het kan op allerlei verschillende manieren en momenten zijn. Het kan zijn hoe je jezelf nu ervaart, hoe je met je familie omgaat, of misschien niet omgaat, weet ik niet.

Het gaat om, wat is die kern. Hoeveel mensen zitten hier in deze zaal, die ondanks het grote onderzoek, de herziening waarin zij zelf verkeren, werkelijk gaan leven vanuit die herziening en werkelijk vanuit de kern.

Dat is gewoon een vraag, die helemaal niet beantwoord hoeft te worden, maar het is een vraag voor het veld. Het veld gaat open en dan is er iets zichtbaar, dat we de feiten misschien wel heel eerlijk ook echt transparant tegen onszelf moeten zeggen van “Ja ik voel zoveel, maar als ik straks van de stoel afga en ik ga weer naar huis, dan is het maar de vraag of ik doorleef vanuit mijn kern of dat ik weer terug val in iets anders.” 

We leggen de lat niet hoog, daar gaat het niet om. Maar het is alleen de vraag. Is datgene wat jouw diepste boodschap is voor deze wereld, wat jij voelt dat er in deze wereld anders mag en misschien ook wel gewoon moet gaan, dat het weer gaat om het menselijk belang. Dat het goed gaat met de mensen, de natuur en de dieren, waar wij een deel van zijn, dat je dat in jezelf kunt voelen en dat je dat ook echt in beweging zet, als dat dus die boodschap is, dat is wat ik voel waar het om gaat op één of andere manier, dat je dan kunt zeggen: “Ja dat is ook waar mijn leven om gaat.”

En als je dat niet doet, dan zit je nog in een heel ernstig propaganda programma.

Gefeliciteerd, we doen het allemaal. Want het systeem zit zo geavanceerd in elkaar, je kunt innerlijk daarvan vrij zijn, maar in de buitenwereld word je er wel mee geconfronteerd. En nou is het natuurlijk aan ons dat we in die buitenwereld, die propaganda werkelijkheid kunnen aanraken, maar dat we het niet worden. Je kunt eruit stappen en je eigen zienswijze vasthouden. Dat nodigt een heleboel veranderingen uit in het veld waar je leeft.

Ik vond het wel een hele leuke vraag.

Hmm wanneer was dat nou? Anderhalve maand geleden zoiets, had ik een hele mooie ontmoeting met echt heel lieve mensen, hele krachtige mensen, en die waren ook bezig met allemaal bam- en healingsmethoden waar ik een uitgesproken mening over heb en die sprak ik ook uit. Dat werd niet echt geapprecieerd in dat moment en toen zei ik: “Wat gebeurt er nu dan dat ik dat zeg?” “Ja nou ja er verandert wat, jij zegt dat en dat erover.” Ik zeg: “Ja en? Maar ik voel me toch ook niet aangevallen dat jij het tegenovergestelde zegt? Als het voor jou nu wel zo is en voor mij niet zo, dat wil toch niet zeggen dat we het niet samen in dit moment gewoon fijn kunnen hebben met elkaar? Gaat je hoofd zich daar mee bemoeien? Oh ja, je hoofd moet daar iets van vinden.”

De kerk, wat is spiritualiteit? Wat is bewustzijn? Bewustzijn, spiritualiteit heeft pas echt een diepere betekenis op het moment dat het uitgedragen wordt door een wezen, die leeft vanuit de kern, en die kern is dat er altijd contact is met andere mensen, dat er geen muur tussen staat, dat de gedachte  niet regeert, je altijd weer terug gaat naar de kern van jezelf, ik ga gewoon in contact met de ander, het is helemaal oké hè dat de ander dus een ander beeld van mij heeft en dat ik het ook van een ander mag hebben, maar de basis is dat je naar jezelf toe gaat, de verbinding in jezelf en ik merk dus, dat dat in het geprogrammeerde deel, dus de propagandamodellen van de geloofssystemen, al die verschillende modellen, die brillen, dat het heel lastig is. Kijk, ik kan dus uit mijn eigen kennis spreken, al zou ik het ook niet doen. De wereld waar ik vandaan kom en volgens mij geldt dat dus voor ons allemaal, mag het allemaal op een andere manier, hartstikke mooi, prachtig, maar ik kan over mezelf spreken. De wereld waar ik vandaan kom, daar zijn helemaal geen modellen in de vorm die we op de aarde kennen. Daar zijn alle wezens bewustzijn, daar zijn alle bewustzijnswezens, hoe je ze ook wilt noemen, in contact met alles wat leeft. Alles wordt gevoeld, alles wordt gezien. Overal ben je een deel van.

Dus als wij ons hier bezig willen houden met bezoekers uit andere werkelijkheden, met ufo’s, met buitenaardse beschavingen, wat die buitenaardse beschavingen ook zijn, dan moeten we ook vooral beseffen van hé wacht eens eventjes, hmm………. misschien is alles wat er tot nu toe over wordt gezegd, is dat er wel? Misschien wordt dat wel ingezet om mij in de weerstand te brengen. Ik heb trouwens binnen ufogroepen, om het zo maar te zeggen, heb ik nog nooit zoveel ruzie meegemaakt. Ik heb het alleen over Nederland, ik beperk het tot de landsgrenzen hier. Dus waar gaat het in essentie om? Het gaat om die kernboodschap in jezelf.

Ik werd mij bewust dat ik hier kwam toen ik in een hele diepe, eigen vermogenstrance ging in een andere wereld. En wat ik deed was dat de werkelijkheid die wordt ervaren daar, die kun je niet uitdrukken van zoals een lichaam hier functioneert, maar ik doe het wel, maar denk niet dat dat is    wat ik dus ook zo zeg, maar ik gebruik het even als voorbeeld. Hier gebruiken we zo’n 3 tot 8% van onze hersenen. Dat is wetenschappelijk. Maar het zijn niet de fysieke hersenen, maar dat zijn meer de energetische informatievelden, die het brein in zich draagt. Dus maar een klein deeltje.

Als de mens zich meer bewust wordt, als een groter deel van het fysieke brein zou gaan functioneren en dan wel gebaseerd, niet op ingevoegde modellen met een bril, wat een ander je vertelt, maar al die brillen juist weg, je gaat weer voelen, dan gaat een deel van dit brein functioneren en dan wordt deze werkelijkheid anders geïnterpreteerd. Ken je die blaadjes met al die zwarte stipjes? Leuk met nummertje 1 t/m 300. Dan ga je zo lijntjes trekken, weet je wel? Dat deed ik als kind altijd. Verschillende lijntjes en dan had je een figuurtje. Ik probeerde al altijd van te voren het figuurtje te zien. Dat was bij die simpele heel makkelijk en bij die moeilijke was het, nou ik zeg het al, moeilijk.

Maar wat we dus doen, we brengen dus verbanden. De lijntjes maken een vorm. Onze hersenen maken verbanden en die lijntjes zijn dus een vorm en we kunnen herkennen wat het is.  Maar deze werkelijkheid is eigenlijk, zo moet je dat gewoon even simpel bezien, is ook op een informatiebewustzijn gebaseerd veld, dat is een bewustzijnsveld, en ons brein is niet in staat om alle eindjes, alle pickseltjes, tot een groter geheel te brengen. Dus wat wij zien is alleen maar een interpretatie van het fysieke brein op basis van geloofssystemen. Geloof is propaganda en propaganda is denken. Het heeft helemaal niets te maken met echt voelen. Dus het is eerst propaganda, daar ga je iets over denken, vanuit je gedachten komt een gevoel en vanuit het gevoel komt een handeling. Maar als je de propaganda daarvoor weg durft te halen dan komt er dus geen gedachte meer uit die propaganda voort, het is er dus niet meer, de propaganda is weg, de oude geschriften gaan dus gewoon aan de kant, dan gaat dat weg, dan ontstaat er een leegte, dan komt er uit die leegte geen gedachte meer, maar alleen een gevoel. Een gevoel van niets. Dat is geen informatie hier, maar dat is een nulpunt, dan ontbreekt het voor het brein aan een kader. Er is niets. Op dat punt ga je in de stilte, dus je moet als mens op deze wereld beseffen dat alles propaganda is, dat moet je gewoon durven doen, dan is dus de propaganda weg, de gedachte is weg, er komt een leeg gevoel van voelen en dan komt er een handelen uit. En op basis van die frequentie ontstaat er een ander bewustzijnsveld in de mens, en zal zij in eerste instantie deze werkelijkheid niet meer ervaren als voorheen. Eerst komen er andere informaties tot leven. Dat is wat hier aan de hand is. Daarom worden er zoveel modellen ingevoegd, propaganda, om de mens in het geleide denken en het voelen te houden.

Deze stap is de eerste stap die we dus zetten, waarvan ik net begon vanuit de andere kant, ik ben als wezen, als mens, ook als mens, ben ik vanuit de andere werkelijkheid in een hele diepe trance gegaan, in mijzelf, met een eigen vermogen, dus daar heb ik niemand bij gebruikt, we doen het allemaal zelf, we hebben allemaal een eigen vermogen, ik ben in een hele krachtige, diepe herziening gegaan in mijn, laat ik zeggen brein, maar dat is het niet, het is een heel ander bewustzijnsveld, en ik heb mijn bewustzijnsveld, een deel daarvan, heb ik uitgezet en afgestemd op een andere zender, op een andere frequentie, dus bewustzijn. Ik hem heb afgestemd  op het bewustzijn van een andere intelligentie. En in dat moment boem zat ik gekoppeld aan deze werkelijkheid. Tjak tjak.

In het moment van het leven hier gaat de de informatie van het lichaam, die de propaganda-ontvanger is, aanvaarden n.l. dat ik hier een al bepaalde tijd leef, al 44 jaar. Hoor maar goed wat ik zeg, n.l. dat ik hier geboren ben en alles wordt onderbouwd uit deze historie, uit de propagandamachine.

Dit zijn kwantumwetenschappen. En we hoeven niet alles precies te weten hoe het zit, maar we moeten het durven om te draaien in onszelf. Dat is de boodschap. Want anders ga je straks nog 100, 200, 300 jaar in dit nu moment spenderen aan welke modellen er naast die driehoek neergezet zijn en wie daar dan verantwoordelijk voor zijn. Dan kunnen we daar weer 25 nieuwe alternatieve websites over opzetten, artikelen over schrijven, maar we missen de boodschap in onszelf. We moeten gaan naar onszelf.

We komen dus uit op het onderwerp sterven. Dat is een onderwerp wat zo  o n g e l o o f l i j k  zww…. leuk is (gelach), dat we eerst even koffie en thee gaan nemen en dan gaan we daarna weer beginnen. Want daar gaat het uiteindelijk om, we moeten in onszelf een sprong durven maken naar een grotere werkelijkheid en jezelf daarin ervaren als topdiplomaat hier aanwezig in dit fysieke lichaam.

PAUZE    

Ja dat is mooi om te horen dat Yfke, ik ken Henk niet maar wel zijn werk, dat Yfke en Henk hier komen. Wat nodig is dat we elkaar durven….. ja er een soort kruisbestuiving plaatsvindt. Veel mensen willen bij technologie wegblijven, het moet om het hart gaan, daar ligt de oplossing, Ja dat klopt, maar het is ook heel goed om de dwarsverbanden te kunnen gaan zien tussen technologische ontwikkelingen, hoe de mens nu functioneert en we moeten ook de mogelijkheid durven open te stellen, dat technologie aan de bakermat heeft gestaan van de val van het uitschakelen van het bewustzijn van de mens, van oorsprong. En dat is niet, dat ik het uitspreek om angst te brengen, maar het is iets wat we gewoon moeten durven mee te nemen in onze reis. Het gaat niet om angst. Als wij niet meer iets zouden kunnen zeggen als mensen wat angst zou veroorzaken, ja dan krijg je dus de situatie waar wij in zitten. Een beetje vreemde manoeuvre die ik maak maar het is uiteindelijk wel wat het is hè. Je moet het gewoon durven benoemen.

Het hele onderwerp van de wederopstanding, dus dat je de essentie van wie je bent, dus niet als persoon, maar de essentie van wie je bent ten diepste daar van binnen, wat de vorm in feite voorbij gaat van wat we hier nu als vorm zien, dat je die Kracht in jezelf kunt herkennen en ook kunt voelen dat dat dus de Bronkracht is. Dus niet dé Bronkracht groter dan iets anders maar een deel is van het volledige Bronvermogen, waar een soort radiobandbreedte is waarin alle wezens, dus niet alleen mensen van deze aarde maar ook mensen uit andere werkelijkheden, met elkaar in verbinding staan. We staan nu op dit moment hier op de aarde in heel grote, baanbrekende onderzoeken waar gewoon feitelijk wordt vastgesteld dat de aanwezigheid van de mens invloed heeft op het energieveld van de aarde, laat ik het zo maar eventjes eenvoudig zeggen.

Het impliceert nogal wat dat als een mens ergens is geweest, zelfs als het een overleden stukje informatie is, overleden hè dat komt straks nog aan bod,  in de vorm van een fysiek lichaamsdeel en ergens heeft gelegen, dat het verandering brengt in het fotonen informatieveld van dat stukje omgeving. Dus, daar waar menselijk DNA doorheen reist, vindt er een verandering plaats in het veld. Daar waar een levend mens aanwezig is vindt er een verandering plaats in het veld, dat wordt opgeslagen. Daar waar mensen zijn zonder geloof is er een heel ander informatieveld. En het zet zo’n diepe frequentie en informatie, energiefrequentieveld, in beweging {in datgene}wat in deze werkelijkheid als het ware een beetje in een pauzestand staat, laat ik het zo maar zeggen. En hoe meer mensen zichzelf kunnen herkennen in de Kracht in zichzelf zonder geloof en dat is de grootste stap al die de mens dus mag gaan zetten, uiteraard allemaal op eigen manier, hoe krachtiger de invloed ook wordt, het woord invloed is eigenlijk niet op zijn plaats maar bij gebrek aan een ander woord gebruik ik hem, wordt de Kracht, dus de invloed van de mens groter op het veld buiten zichzelf. Je zou kunnen zeggen dat al die propagandamodellen, de geloofssystemen die er zijn op de één of andere manier de mens op een bepaalde wijze op slot heeft gezet.

Op slot om verder te kunnen uitzenden. Om wat je denkt, wat je voelt, wat er is, dat is uiteindelijk gewoon een energieveld.  Als je bent gepolijst om op een bepaalde manier te geloven, ook al is het nog zo mooi, dan zend je ook dat informatieveld uit.

En in feite is de agenda er een beetje op gebaseerd, als ik het zo mag noemen als agenda, dat de mens binnen die bandbreedtes blijft van al die modellen. Maar naar gelang de mens zich verder gaat ontwikkelen en uit, wat ik belangrijk vind, het x-syndroom stapt, gaat de mens voelen dat het daar niet om gaat in dit model. Dat het om iets wezenlijks anders gaat. En op dat moment komt de mens weer terug in de frequentie, het bewustzijn dat helemaal los is van geloof, waarbij ze zichzelf gelijk voelt en ervaart als alle andere mensen, en het is een enorme stap wat ik hier benoem, dan

ontstaat er zo’n diep vredesveld binnenin, wat niet een rustig vredesveld is van alleen maar rust maar ook vanuit een Kracht, dus er komt een hele diepe rust en een kracht tevoorschijn en dan verandert het hele veld van de mens, waardoor alles van deze werkelijkheid waarin wij leven, sommige mensen noemen het matrixen, andere mensen noemen het gewoon werkelijkheid of een universum, gaat met ons communiceren en sterker nog, het gaat op ons reageren.

Als je niet uitzendt buiten de bandbreedte van geloof, als je nog steeds uitzendt op basis van een vorm van geloof, reageert dit veld waarin wij leven eigenlijk niet op die innerlijke vrijheid. Want die reageert op de perceptie die je hebt van de werkelijkheid. Ik spreek nu over kwantumcommunicatie tussen jou als bewustzijnswezen in de vorm van een mens, gemaskerd door een persoonlijkheidsstoornis (gelach), in liefde hè maar ik maak ook altijd grapjes tussendoor die ik wel meen, en het innerlijk bewustzijn. Dus dat innerlijk bewustzijn dat mag door die persoonlijkheid heen tevoorschijn komen en mag gaan communiceren. Mag zich laten zien. Mag vrede brengen, mag kracht brengen.

Maar ja daarvoor zijn wel heel veel dingetjes nodig. En daar hebben we het vandaag ook over.

Hier een plaatje van de hersenen. Wat is de waarde van wat de mensheid zich weet te herinneren? Wat is de waarde van een herinnering?

Buitengewoon belangrijk als wij spreken over een werkelijkheid, een kwantumwerkelijkheid die zich eigenlijk dwars door deze werkelijkheid heen bevindt. Denk even aan die tekening met allemaal die zwarte stipjes. We hebben nu maar een klein deeltje van het geheel een beeld gegeven. Maar als ons bewustzijn zich verruimt, verschuift, openbaart, de openbaring van het bewustzijn, dan zal ons bewustzijn direct uitloggen, andere mensen ervaren een overlijden van jou, maar jij ervaart het niet en zult heel snel van de ene werkelijkheid terugkeren in een andere werkelijkheid. En daar zit niks tussen, geen reis, geen licht, niets.

Die werkelijkheid, die de mensheid zich niet meer kan herinneren, daar zijn allerlei redenen voor. En het is nu een beetje, ja op de aarde het moment ontstaan dat alles een goede bedoeling heeft of een kwaadaardige bedoeling, maar laten we gewoon zeggen: er zijn dingen gebeurd, die je niet in tijd kunt uitdrukken maar die er dus wel zijn. Het resultaat is nu, deze aarde, de verdeeldheid en in feite ook de tekorten waar de mensheid in leeft. We moeten helderder worden lieve mensen. Helderder dan ooit tevoren in ons hart en die helderheid laten doorstromen door het hele lichaam en ook in ons hoofd.

Want we weten, zoals het nu gaat op de aarde, waar we zelf een onderdeel van zijn, dat dat zo niet hoeft te gaan. Dat we andere keuzes kunnen maken. Dat jij een diplomaat bent die die keuze in jezelf draagt en dat je die in dit veld komt brengen. Dat je vrij komt maar je moet, en nou komt ie mijn nadruk, ik leg hem er wel in, je moet vrij zijn van geloof. Dus je moet ook absoluut niks geloven van wat ik vertel. Je moet alleen het onderzoek in gaan en kijken in jezelf wat die vrijheid is. En zo ook stoer durven zijn als mens van deze wereld, om iedere keer als je niet vrij bent, dat ook zelf te durven aanwijzen, je moet het durven aanwijzen in jezelf. En dan moet je dus niet in je eigen propaganda gaan en zeggen: “Ja maar dit houd ik vast want…” 

Wat is dan de waarde van wat de mensheid zich nu weet te herinneren? We hebben het met elkaar over een historie. We hebben het dan met elkaar over dat de historie heeft geleid tot het moment van nu. Maar ik zeg, omdat ik me daar volledig van bewust ben, nogmaals ik deel dat vanuit transparantie:

dat deze werkelijkheid inclusief de historie voortkomt uit het moment van nu. Er is alleen maar het moment van nu. En uit het moment van nu wordt door de mind tijd ervaren in volgorde, dus verleden, nu en toekomst. Door het moment van nu worden de kronieken die bij deze situatie van nu horen, ingevuld. Onze logica van het menselijk lichaam zegt ons, dat het verleden heeft geleid tot nu. Als alle mensen tot zichzelf keren op deze aarde, tot zichzelf keren in wat het goede is in zichzelf, dus de kern in zichzelf hier aanraken en dat ook echt representeren in hoe ze zichzelf laten zien, hoe ze leven, op het moment dat de mens, de hele mensheid, even puur theoretisch dat het de hele mensheid zou moeten zijn, daar kunnen we nog maanden verder over spreken maar dat is hier niet van belang, je zou kunnen zeggen dat als de mensheid nu het goede in zichzelf toont, dat de hele historie van de mensheid verandert. Alles verandert. En nou is het meest vreemde daarvan, je zult het nooit weten.

Dit is wel een mooi stukje van Victor, die ik graag wil laten zien. Het is alleen maar als nadenkertje bedoeld. Het is een man die illusionaire situaties oproept in het menselijk brein. Hij is hier in deze situatie op reis op een camping en daar stelt hij een vraag aan een moeder of ze mee wil doen aan een onderzoek, met een test als het ware en daar gaat het om dat die vrouw zich niet meer herinnert waar ze woont. Nou ik zal hem eventjes aanzetten excuus ……………….. (vogelgefluit)

Er gebeuren nu allemaal dingen in mijn computer zonder dat ik iets aanraak, die muziek moet kennelijk even aan of zo (gelach). Mooi hè. Poging 2

“Nou wel even iets van vakantie, zodat je even kunt ontsnappen (vrouw: ja), andere plek, andere omgeving, andere mensen die je om je heen hebt die je even helemaal uit je dagelijkse leven .. (vrouw: ja) en wat dat gevoel kan doen is dat we even helemaal in het moment worden gezogen, dat wil ik als basis gebruiken voor dit experiment. Zou je recht voor je uit willen kijken (vrouw: ja). Ik zal me één keer voorstellen: ik ben Victor, sluit je ogen en ontspan je enz.  ……….. ik knip zo meteen met mijn vingers en dan ben je vergeten waar je vandaan komt. Je weet je woonplaats niet meer enz.  ……………………….. Gaat het goed?  (vrouw; Ja). Wat is je woonplaats? (vrouw: eh). Het is helemaal verdwenen en hoe meer je probeert het naar je toe te halen hoe meer het verdwijnt. Wat is je woonplaats? (vrouw : hier?). Nee je komt ergens anders vandaan. Dit is de camping (vrouw: ja). Je komt ergens anders vandaan, wat is die plek? Je weet het echt niet meer hè? (vrouw: nee). Het is net of er een hapje uit je geheugen is gehaald (vrouw: ja). Je weet wel dat je hier met z’n allen naar toe bent gekomen (vrouw: ja). Want wat is je naam? (vrouw: Mari) En wat voor werk doe je? (vrouw: ik ben juf). Wat is je woonplaats? ……….. (vrouw: ja ik weet het niet). Dat is weg gewoon? (vrouw: ja) En het gekke is, het is alleen maar jouw brein dat zich …….. Stel je maar voor dat ik hier een knop kan omzetten, die je in één keer fysiek terugbrengt in je brein. Eén, twee  wat is je woonplaats (vrouw antwoordt). “

Oké, dat is een hele simpele uitbeelding van een heel geavanceerd mindcontrollichaam door het menselijke bewustzijn, die de mens eigenlijk in een soort gijzeling houdt. En binnenin die gijzeling is de mens nog steeds in staat om de kracht van het hart te voelen. Dat wil ik er ook met nadruk bij zeggen om evenwicht te brengen in dit onderzoek. Wat zo belangrijk en fijn is, is om er achter te komen, dat wat jij denkt, niet perse jouw gedachten hoeven te zijn. Dat is erg belangrijk. Wat ook belangrijk is, is dat jij durft te veranderen binnen de dingen die jij denkt. “Ja  maar, mijn gevoel vertelt me wel wat waar is of niet waar.” Dat klopt, maar het kan ook zijn dat je gevoel gemanipuleerd is en we hoeven dat niet aan een andere kracht te wijten. We hoeven niet de schuld bij een ander te leggen en we hoeven ook niet aan te vallen, het gaat er meer om hoe ontwaken wijzelf binnen die beweging. Wat die beweging ook zou zijn. Al zou het heel anders zijn dan dat ik zeg. Hoe komen we tot onze clue. Wat gebeurt er als je dus in propagandamodellen zit? Er is informatie, er is denken, er is voelen op basis van het denken en er is handelen op basis van het denken. Als die propaganda weg valt, dan is er dus geen informatie, dan moet je dus naar een leeg veld, en dan moet je dus gaan voelen van binnen wat er dan nog is en wat kun je dan nog voelen?

En dan komt het punt, wat ga ik nu ook denken?

Ga ik nu datgene denken wat aansluit op datgene wat ik net heb weggehaald, gedachte, propaganda, of ga ik echt helemaal niet daarop aansluiten, ga ik de kosmische oorzaak- en gevolgwetgeving  die volgt in deze matrix op basis van eerdere aannames en modellen, de diepere kracht in jezelf, ga ik die overslaan? Durf ik te gaan kijken of ik zelf, werkelijk zelf, kan gaan denken in lijnen van mijn diepste gevoel, zonder een vorm?

Wat er gebeurd is dat, en op dit moment speelt zich dat gewoon ook letterlijk af, is dat wij dus denken dat er mensen in de top zitten, in de driehoek, en dat die mensen gewoon mensen zijn met een ander idee van het leven. Maar je moet het zo bekijken, dat de mensheid, en zo wordt het op kosmisch gebied ook gezien en er wordt ook met heel veel kracht naar geobserveerd, kwantum, dus vanuit andere werkelijkheden wordt de mensheid en het hele universum waarvan de mensheid onderdeel is, bestudeerd, zeer goed gemonitord, je moet het zo zien dat de manier waarop wij nu denken, ik heb het nu over de wij niet in deze zaal maar als mensheid, een gecoördineerde gedachte is van verschillende intelligenties. Verschillende intelligenties die zich bemoeien met de denkwijze van hoe de mens zich als collectieve beschaving ervaart. Dat is nogal wat wat ik hier zeg. Maar je moet wel in acht nemen, het voor mogelijk houden, dat zo’n simpel filmpje van wat je net zag, en ik kan dit op dit moment hier nu niet bewijsbaar maken, omdat ik dit niet zeg maar voor deze dag heb ingevoeld, maar er zijn technologieën die ingezet worden door andere intelligenties, die deze uitvinding, n.l. simpelweg een instructie zeggen tegen een ander want dat is wat hier gebeurt, kijk  wat een eenvoud, er wordt alleen maar heel eenvoudig iets gezegd, maar het wordt een aantal keren herhaald en ingebracht waardoor het brein het aanneemt. Waardoor de propaganda-instructie van Victor in dat geval, wordt overgenomen door de boordcomputer van het lichaam. De boordcomputer voert die taak ook uit en op dat moment is die instructie, dat is het, van Victor genesteld in het brein en het brein reageert daar dus ook op door gehoor te geven aan die instructie.

Deze eenvoudige manier, deze hele simpele manier, van wat wij hier nu zien, dat is in een kwantumtechnologische ontwikkeling gekomen in allerlei andere kosmische werkelijkheden en die technologieën worden ingezet om wezens, die het water van het leven door hun hart voelen stromen, niet meer te laten weten wie ze zijn.

En ik wil hier niet een hele agenda gaan uitrollen van waarom dat dan zo is, behalve dat ik wil terugblikken dat dit mijn reactie is van wat ik net vertelde: daar waar een mens komt met een vrij bewustzijn, dat het leven eert in alle andere wezens, wat niet gebonden is aan een persoonlijkheid maar gaat voor het grotere geheel en leeft vanuit de kern, die mens heeft zo’n krachtige invloed en reactie in het veld, dat het veld zich gaat gedragen naar de diepste stromende intentie in het hart van het wezen. Zo is de staat van het paradijs weer terug. Behalve als die mensen zich niet meer weten te herinneren in hun diepste gevoel, het gaat niet eens om het hoofd, wie ze werkelijk zijn. Wat hen ten diepste verbindt met elkaar. En die technologieën zijn allemaal op bewustzijn gebaseerde technologieën.

Ja wij hebben hier propaganda over Syrië, over China en over Korea. Maar er zijn ook kosmische propaganda’s. En daar verbleken die verhaaltjes bij van wat we hier op aarde zien.

Natuurlijk is het interessant om dat te weten, veel belangrijker is dat wij de wederopstanding in onszelf weer mogen belichamen. Wat is die Kracht? Wat is de kracht tussen de woorden en achter de woorden. Wat is de Kracht van het hart als het stroomt binnenin, dat je zoveel empathie en liefde voelt, dat je met die aandacht een reactie in het veld kunt laten ontstaan, waardoor er heling plaatsvindt door die Kracht. En dat komt niet eens van buiten, maar hij komt door jouw aanwezigheid in jouw bewust-zijn. Eigen bewust-zijn.

Hoe ver is de mensheid afgedwaald van die Kracht. De aarde wordt bekeken door heel veel krachtige, ook menselijke beschavingen, die meekijken met de manier zoals zij het doen, door het veld heen, om trillingen van die oorspronkelijkheid in dat veld aanwezig te laten zijn, zoals er door de mens heengedacht wordt, dat jij ook nog geobserveerd kan worden en je kijkt ook in jezelf en dat die trillingen ook, het is een informatie oorlog. Gek dat ik dat woord gebruik, maar het is in feite een propaganda. Als we hier met 200 mensen zitten en we hebben allemaal een andere gedachte over een bepaald onderwerp, dan is dat in het begin gewoon vast te stellen,nou  iedereen denkt iets anders. Dus iedereen heeft eigen, unieke energie, informatie, energiepatroon. Na een paar minuten praten beginnen sommige mensen het al eens te worden met elkaar en met mij en dan wordt dat patroon al  200 en blijven er nog 4 patroontjes van 50 over en op een gegeven moment ontstaat er een veld, verschillende velden, maar dan is het ene veld primair. Dat is het regerende veld in dat bewustzijn van deze mensen. Als voorbeeld.

De oorlog, het bewustzijn dat de mens zich niet mag herinneren wie zij is omdat ze het goddelijke in zichzelf draagt, draait erom dat het primaire veld overeind blijft, onder controle. En alle mensen op deze aarde, die bezig zijn met het geloof, zijn dragers, mededragers om het primaire veld, van dat de mens zich niet kan herinneren wie ze is, om dat in stand te houden. Geef ik nu een ander de schuld, nee want het gaat niet om schuld, het gaat om besef. En vergeet alsjeblieft dat ik het op deze manier zeg. Ik zou het op nog 10.000 andere manieren kunnen zeggen, die misschien veel mooier zijn. Maar daar ga ik niet voor, ik ben geen dominee. Ik ben gewoon iemand die uit een andere werkelijkheid komt en precies weet wat hier gaande is en ik draag net als jullie allemaal het membraan in mijn hart en in mijn bewustzijn van wie ik ben, draag ik in mij, en ik zet hem aan, zodat er ook juist door de woorden soms, juist door de woorden, frequenties in beweging komen die reacties opleveren die we minder prettig vinden en precies zijn die reacties nodig om het veld in beweging te krijgen zodat je weer wakker wordt.

Op dit moment hebben wij als mensen uit een andere werkelijkheid, levend hier op deze aarde, de mogelijkheid om keuzes te maken. Een keuze vanuit het hoofd en een keuze vanuit ons hart. Maar wat is de keuze vanuit het hart waard als deze keuze vanuit het hart gebaseerd is op denken en propaganda? Wanneer spreekt God werkelijk? Jij. Zolang de mens zich hier nog niet echt bewust van wil worden, kan worden of nog niet geworden is, zullen andere beschavingen, die ook de God in zichzelf dragen, Kracht van origine, de Kracht om werkelijkheid te laten reageren op die Kracht, in samenhorigheid en vanuit een vólkomen 100% gelijkwaardigheid, zullen zij hier niet komen.

En dat is heel eenvoudig omdat de collectieve, dus de primaire kracht van de menselijke perceptie hoe ze zichzelf ervaart, een te grote invloed heeft ook op die andere beschavingen.

Is het daarmee onmogelijk om contact te leggen met andere werelden? Nee. Helemaal niet. Maar dat zal er dan wel op aankomen als je met een groep mensen samen, waar geen ego is, waar geen persoonlijkheid is, geen belangen, geen resultaatgerichte inzet, maar vooral de vrede met elkaar in jezelf en geen geloof, wetende dat God niet een Kracht is buiten jezelf, maar dat God een kosmisch bewustzijn is wat je in jezelf weer aan kunt zetten, terug kunt laten keren, dat op het moment dat die mensen bij elkaar komen, dat er dan ook een contact kan zijn. Ik vind dat {buitenaards contact}zelf één van de minst belangrijke dingen.

Het meest belangrijke zou kunnen zijn dat wij als mensen snappen dat we keuzes hebben. We hebben keuzes om anders te denken en anders te doen. In het universum waarin wij leven, ervaart onze mind, dat is ons denken, tijd als lineair. Er is verleden, nu, morgen, toekomst. De wereld spreekt in de vorm van wie ik ben. In de wereld waar ik vandaan kom bestaat tijd ook. Maar niet op die manier. Voor ons is het al geen begrip meer, tijd waard. Maar wat is die tijd daar? Daar leeft de mens, en dat zijn niet alleen mensen, dat gaat veel verder dan alleen mensen, daar leeft de mens als een onsterfelijk wezen, waar nooit een begin en een eind aan is geweest en dat is voor ons denken niet mogelijk, maar daar leeft de mens als een onsterfelijk wezen in de beleving van tijd, waarbij tijd niets anders is dan een moment dat wordt ervaren, al ervaren is maar niet perse in het verleden. Dus tijd is niet lineair, maar ligt dwars door elkaar heen. Daar reis je met je bewustzijn naar binnen, zoals wij dat zouden doen in een herinnering 200 jaar terug naar het verleden, daar reis je naar binnen in de herinnering, ploep en je bent ook direct daar. Je bent weer terug in dat veld.

Dat is kwantumbewustzijn. Daarmee reis je door tijdsfragmenten van jezelf die niet in tijd worden uitgedrukt maar daarmee kun je ook door de tijd heenreizen van andere werkelijkheden. Dat is wat we hebben gedaan.

In die werkelijkheid bestaat er niets anders dan alleen maar vrijuit denken, voelen, gebaseerd op een heel diep Weten. Dat is een Bronweten. En dat is niet uit te leggen in woorden, omdat het niet aansluit bij de taal van wat wij hier hebben.

Zelfs de stilte die de mens kan ervaren op deze aarde in zichzelf, die ik ook kan ervaren in mezelf, ik ben ook iemand die heel veel in de stilte zit, altijd al heeft gedaan, mensen zien mij zo niet omdat ze me zien praten, maar dat is natuurlijk maar een druppeltje, ook iemand die in de stilte graag zit, dat die stilte die maximaal te voelen is, in feite het omkeerpunt is vanuit die stilte, er een doorbraak gemaakt kan worden in een enorm krachtveld, waarin je dus terugkeert in je bewustzijn waar kleur en vorm totaal anders zijn dan wat wij hier ervaren.

Ik wil hiermee zeggen dat de abstractie van het Witte, dat de mens voortkomt uit het niets of uit het alles, dat dat puur op basis van een, nou komt ie hoor, van een propagandamodel uitgelegd systeem is. Want de oorspronkelijkheid waar de mens vandaan komt, ons bewustzijn, levend, dus niet dood kunnend gaan, in die oorspronkelijkheid is er eigenlijk totaal geen sprake van. Wit licht, ik ga hem  gewoon ook daarin noemen.

Er wordt hier in deze wereld in allerlei modellen aangegeven dat het witte licht, zeg maar het nirwana, het ultieme is waaruit alles ontstaat. Maar de werkelijkheid is, geloof niets van wat ik hier zeg maar ik geef hem wel mee, dan kun je erover nadenken en voelen, is dat het moment waarin de mens als heelheidswezen, als onsterfelijk wezen, het water van het leven stromend door het lichaam in zichzelf ervaart, dat is een enorme helderheid, is gewoon een miljoen keer krachtiger dan de helderheid die wij nu hebben, wij zijn helemaal gedempt en op slot, hoewel we dat als mensen hier toch weer anders ervaren in verhouding tot die werkelijkheid waarover ik spreek, daar is het moment dat de mens in een verstoring terechtkomt, want er is iets gebeurt waardoor de mens in de verstoring terechtkomt en het eerste van die verstoring is dat de vorm, de expressie van die innerlijke Kracht, wegvalt. Op dat moment ontstaat het vormloze. En vanuit het vormloze, dus dat is een interpretatie storing in het bewustzijn van God, dat is een taal, een krachtveld, op dat moment wordt het bewustzijn getrakteerd op een andere vorm van een andere intelligentie. En dan begint die hele reis, die leidt tot dit moment. Dus ik geef  hier mee, dat het licht niet het ultieme alles is, maar dat dat de inleiding is van het archonbewustzijn, waarbij het bewustzijn van de mens de verbinding kwijtraakte van de vorm die ontstaat vanuit het eigen vrije hart. Dus de creator verliest de creatie, de verbinding met de creatie. En de creator slaat in het vormloze. En dat is iets wat ik gewoon toch wel graag met mensen wil delen. En dat kan als een breekijzer functioneren voor wie dan ook om los te komen van het propagandamodel om te denken dat dat {het propagandamodel}zo is.

“Ja maar Martijn sta jij dan nu niet propaganda te vertellen?” Daar kom je alleen maar achter door te kijken hoe verknocht je ergens aan kunt raken. Vind jezelf, ten diepste. Daar ligt de oplossing.

Wat er nu gebeurt is dat wij te horen krijgen dat wij op een dag gaan sterven. Maar als dat niet kan, dan hoeven we het daar ook nooit meer over te hebben. Dus dat slaan we nu over. (gelach) Ik doe hem heel spelenderwijze al vandaag, als je daar met elkaar in een kleine groep zit kun je daar natuurlijk dieper op ingaan, ik bedoel er rijzen bij ons allemaal gevoelens, gedachten, dingen die we willen delen, dingen die jullie nu willen aanvullen, dingen willen inbrengen, tegen mij zeggen, een woord anders neerzetten, wat komt er dan uit. Dat is allemaal oké, maar goed hè ik heb nu het woord (gelach) Even lachen, dan komt die vibratie in beweging waar het om gaat.

Als de mens van zichzelf weet dat ze onsterfelijk is, als de mens weet dat ze eeuwig leven heeft, als de mens weet dat dood een onderdeel is van de beleving in dit model, hoe kan de mens dan ooit sterven als hij niet werkelijk geleefd heeft. Hoe kunnen wij ooit in de gedachte terecht zijn gekomen dat we op een dag gaan sterven als we als mensheid niet werkelijk leven. En ik ben een deel van de mensheid. Hoe kan het dat, als ik weet dat ik onsterfelijk ben en ik weet dat de dood niet wordt ervaren met een informatie van, nu ga ik overlijden en ik ga door een lichttunnel, maar ik blijf bij al die propagandamodellen weg en ik houd de focus in mezelf, zuiver en schoon in eerbied voor al het leven, ik heb geen plus en ik heb geen min, ik ben aanwezig in mijzelf. En in het moment dat ik die reis maak en ik word wakker in een andere werkelijkheid, in een oogwenk, in een transitie van bewustzijn en ineens kan ik de wereld weer zien, als ik weet dat dat dus allemaal gebeurt, bestaat dan überhaupt de dood? Bestaat dan leven, wat is dan nog leven, leven wij eigenlijk wel werkelijk?

Vanuit kosmisch perspectief, er zijn nog even zijstraten ertussen, er zijn vanuit de oorspronkelijkheid allerlei ontwikkelingen gaande door de Godswezens, om God verder te ontwikkelen en verder uit te breiden, niet technologisch maar op basis van innerlijk vermogen en kracht. Daarbij ontstaan er nieuwe, alternatieve werkelijkheden. Dat is op frequentie gebaseerd. Deze informatie is ook op trilling, alles resoneert. In de atomen in de intermoleculaire ruimte zien we leegte maar het is allemaal trilling. Alles is informatie, alles is bewustzijn. Dit bewustzijn wat hier is, is op een ander intelligent bewustzijn gebaseerde werkelijkheid. Wij leven daarin met ons bewustzijn.

Vanuit onze oorspronkelijkheid hebben wij als wezens heel veel andere kosmische werkelijkheden gecreëerd. En die kosmische werkelijkheden zijn niet allemaal onvrij als het ware. Er zijn veel kosmische werkelijkheden waarin mensen volledig tot zichzelf kunnen komen. Waar deze modellen allemaal niet zijn van geld en systemen en geloof en propaganda. Maar waar wezens helemaal tot zichzelf kunnen komen en helemaal het leven kunnen ervaren in die wereld, ten diepste in rust en in kracht.

Die werkelijkheden hebben we met elkaar gecreëerd als Godswezens, als onsterfelijke wezens. En ik wil het nog een keer met nadruk zeggen, daar zijn we geen Godswezens zoals in de bijbel wordt beschreven, maar we zijn daar hele fundamentele, werkelijke mensen, mensachtige wezens met een onnoemelijk verbindend, en vooral warm en open en transparant vermogen.

In die werkelijkheid waar ik het nu over heb, deze werkelijkheid, hebben wij de keus om uit de collectieve gedachten te komen. Wij zijn zelf in deze werkelijkheid aanwezig. Wat wij te doen hebben is te onderzoeken, leef ik volgens mijzelf of leef ik volgens het systeem. Wat is dat systeem?Ik leef volgens de gedachte van een ander.

Als mensen iets over mij denken vraag ik wel eens aan de mensen: “Waar is dat denken op gebaseerd?”

”Ja omdat, er wordt van alles gezegd.” En dan vraag ik: “Waar komt die gedachte dan vandaan. Voel eens op dit moment wie ik dan ben. Een wezen met een warm hart.”

Waar komt die informatie vandaan? Dat mogen we over onszelf ook afvragen hoe wij denken over andere mensen. Terug naar de zuiverheid. Wij kunnen pas gedachten stoppen op het moment dat we door hebben dat er überhaupt gedachten door ons heen lopen die niet bij ons horen. En dat zijn in feite de kunstmatige werkelijkheden, die door alles heen regeren. Nou dat is een enorm onderwerp. Wat ik wil meegeven, word je bewust van je gedachten. Word zó bewust van je gedachten dat je gaat kijken, waar is die gedachte op gebaseerd, vanuit welke overtuiging heb ik deze gedachte?

Waar is die overtuiging op gebaseerd? Wat moet ik met die overtuiging, wat voor dienstbaarheid is die overtuiging, waar sluit dat op aan? Oh ja, ik heb in mijn leven heel veel narigheid meegemaakt. En om die narigheid te kunnen verwerken was dat model heel handzaam voor mij en heeft mij veel kracht gegeven. Maar ik ben op een gegeven moment eigenlijk geleid door dat model. En daardoor ben ik niet meer in mijn vrijheid maar ben ik in de propaganda van dat model blijven hangen, wat mij toen een tijdje heeft geholpen. We moeten het losmaken, los, los. En waarom? Omdat dit universum waarin wij leven, een perfect, zeer zeer geavanceerd bewustzijn is, dit universum, ik spreek puur over deze kosmos, waarin alle scripts die de mensheid zou kunnen ervaren, al reeds in aanwezig zijn.

Daarom wil ik jullie ook vragen, ga eens voelen of je misschien eens naar een lezing van Yfke gaat luisteren, want zij spreekt dus over dat snijvlak van wat wij op de aarde hier meemaken t.a.v. kunstmatige werkelijkheid, virtuele werkelijkheid, geïmplementeerd in het menselijk bewustzijn, en menselijk bewustzijn kunnen onderdrukken, sturen en zelfs gijzelen en ombouwen. Victor hè.

Dus, eventjes weer terug. Dit universum is volledig, is eigenlijk één van de eerste universa die door wezens gecreëerd is met specifieke motieven om onderzoek te verrichten in wat God is, hoe God zich toont. Dit universum is een volledig, operationeel informatie bewustzijn waarin alle, let op hè het gaat over jou, waarin alle keuzes die jij maakt, waarin alle gedachten die door jou heen kunnen stromen, waarbij alle overtuigingen en gevoelens en emoties, die door jou heen zouden kunnen stromen, al in aanwezig zijn. Het is aan jou welke keuze je in gaat. Daarbij moet je beseffen dat je altijd de keuze maakt van dit universum.

En wat er nou zo belangrijk is, zou kunnen zijn, is dat de krachten die door de mens, dat is in die piramide uitgelegd, dat de kracht die door de mens heen denkt als het ware ervoor zorgt, laat ik het netjes houden, zo 95% van de kosmische oorzaak en gevolgen, dus de kosmische oorzaak en gevolg wetgeving, ik heb het hier dus niet over een voorbestemdheid want die is er niet omdat het afhangt van wat jij kiest, als je zelf überhaupt ooit gekozen hebt, het gaat er dus om dat 95% van de kosmische oorzaak en gevolg wetgeving, behorende bij dit universum, dicht staat. Probeer dit even heel goed door je heen te laten gaan. 95% van de oorzaak en gevolg wetgeving, wat gebaseerd is op de keuzes, die de wezens die daarin leven maken, staat op slot.

En weet je waarom? Omdat de mens op slot staat. De mens is een vrij wezen en we voelen in ons hart de vrijheid. Maar laat nooit jezelf een rad voor ogen draaien door jezelf of door je propagandagedachten in je gevoelens, dat je vrij bent. Dat is namelijk iets heel anders. Want als je vrij bent, dan ben je niet hier.

Dit is de hoogste kosmische waarheid, die ik hier kan uitspreken. Maar geloof er geen snars van. Maar het is zo waar als het maar kan zijn. Daar kunnen we nog op een ander moment dieper over spreken. Ik ben bereid om mijn kennis, die ik in me heb, met iedereen te delen. Maar ik kan dat niet alleen, daar hebben we elkaar bij nodig. Ik heb jullie ook nodig om vanuit die 100% gelijkwaardigheid, om uit het geloof te stappen in een volledige vrijheid, in volledige stroming, waarbij er zelfs ook het gevoel van intimiteit met elkaar, ja?, veiligheid, gedragenheid, waardoor ook ik daar meer over kan spreken en ook ik meer kan reageren op wat jullie zeggen en andere mensen zeggen. Ik beschouw mijzelf als een volkomen normaal mens, die zijn bijdrage kan leveren naar gelang het veld zich steeds verder open rimpelt. En daarvoor is onze Goddelijke essentie binnenin ons nodig. En met die krachtwezens heb ik ook contact. Niet met de misleiders.

Het gaat om jouw Goddelijke blik, het gaat om jouw Goddelijke vonk binnen in jouzelf, en die kan alleen ontbranden op het moment dat er geen geloof meer is. (Ik heb je gezien, even een momentje, houd hem even vast)(iemand in de zaal wil iets zeggen)

Dus de oorzaak en gevolg wetgeving, het script waarin wij leven, de werkelijkheid, deze werkelijkheid, die ontvangen wordt door ons in ons oorspronkelijk bewustzijn, omdat wij als Godswezens verbonden zijn met al het leven, moesten wij wel ofwel vrijwillig of niet vrijwillig ons verbinden, dat noemen we dus een geboorte, met deze werkelijkheid. En waarom? Omdat ons bewustzijn als Godswezen deze werkelijkheid ook ervaart.

Dus je moet hier als wezen om God volledig te kunnen representeren als een Kracht, moet je dat dus ook rechtzetten. Hoe diep leef je vanuit je kern? De oorzaak en gevolg wetgeving in deze werkelijkheid opent zich pas slechts op het moment dat de mens in staat is om andere keuzes te maken. En niet keuzes op basis van propaganda, niet op basis van spirituele propaganda, buitenaardse propaganda, graancirkel propaganda, gnostische propaganda, welke propaganda dan ook, alles moet overboord.

Inclusief de heilige geschriften. Want dán, slechts dán, kan de mens keren naar datgene in zichzelf wat hij in zichzelf werkelijk voelt, er mag geen propaganda meer zijn.  Dit klinkt nogal eventjes zo. Maar ik heb wel mijn eitje gelegd. En ik leg dat eitje vanuit mijn hart. En ik weet dat ik het voor vele mensen misschien op een iets te crue-je manier neerleg, of het had anders gekund, klopt ook. Op dit moment is het een samenkomst, een samenvloeiing, waarin jullie mij inspireren om het op deze manier nu te doen. Daar ben ik jullie buitengewoon dankbaar voor. En ik eer de Kracht in jullie allemaal. Er is geen materie, dus we zijn hier eigenlijk ook niet. Het is alleen maar een voorstelling maar we hebben er wel mee te maken.

Oorzaak en gevolg. We komen op de kern van de wederopstanding uit.

Deze aarde kent een beschaving, die zichzelf niet meer kan herinneren. In de kwantumwerkelijkheid, dus buiten deze radiobandbreedte wordt er ongelooflijk en onvoorstelbaar veel van de mens gehouden. En waarom? Omdat er naar de mensheid wordt gekeken, niet in de vorm zoals ze zich laat zien, gedragende in de grenzen van die propaganda, maar er wordt gekeken naar achter de persoonlijkheid. Er wordt zoveel van de mens gehouden, zo onvoorstelbaar veel, dat wij die liefde niet kunnen negeren. Als we dat wel doen, negeren we ook onze eigen liefde. We moeten tot die verandering durven komen op persoonlijk level. Voeten in de klei, hier, kerken ontmantelen. Alle liefdevolle dominees op vakantie sturen. Alle kruizen van de muur. Alle Martijns aan de kant. Alle kracht van binnenuit open, aan. Beseffen wat je voor vermogen hebt.

Het script dat alles verandert in dit moment, nu, doordat jij nu tsjoep jezelf anders gaat ervaren, durft aan te nemen dat je in feite belast bent met je persoonlijke toestanden van dit leven, waar je dus geen weerstand in gaat leggen, maar er anders naar kijkt en ook zorgt voor andere reacties op jouw leven en in jouw leven. Zorgt ervoor dat de meest onmogelijke dingen, die in deze werkelijkheid geen toegang zouden hebben, toch gebeuren. En daarvoor kan ik alleen maar aan mezelf werken. Ik kan jullie inspireren en jullie inspireren mij. Maar ik kan jullie niet healen. Wat ik wel kan doen is mijn Kracht laten vibreren en daarbij als membraan, net als jullie allemaal, elkaar ontmoeten in die vibratie. En op het moment dat dat gebeurt, dat de mens terugkeert in eigen bewustzijn, het nulpunt, waarin er dus geen keuzes meer zijn tussen het goede en het kwade, maar wel wetende dat er andere krachten zijn met andere agenda’s, die je dus niet als kwaad moet aanduiden, dat er ook goede krachten zijn met hele mooie bijdragende agenda’s, die je dus ook niet als goed hoeft aan te duiden, dat je in het midden staat  en voelt: dit is mijn boodschap voor deze wereld.

En op het moment dat je dat kunt doen, dan jaag je net als Jezus in de geschriften, de bankiers eruit.

Dat is je bewustzijn dat opstaat. Dat is het bewustzijn wat zo krachtig is dat andere mensen die jou aankijken, moeite hebben om jou aan te kijken, omdat ze zien dat er iets heel anders kijkt. Die kracht zijn wij allemaal.

Er is een bewustzijn door de aarde heen gedacht. En dat is het bewustzijn van mensen van een ander universum, die een heel gecoördineerde, zeer krachtige instructie gaven vanuit de Godskracht, een vibratieveld dat je kunt zien als software, informatie bewustzijnsveld. En er waren andere krachten die deze trillingen, de gedachte dus de hypnosesessie van Victor, in dit geval een krachtig veld om de mensheid bewustzijn te brengen wie zij is, dat dat informatieveld werd opgepakt en in een andere tekening met andere lijntjes werd neergezet. En zo ontstond Jezus Christus. Het gaat niet over Jezus Christus, het gaat over niemand anders dan over die Christus in onszelf, de Kracht. We moeten uit de vorm stappen. En er zijn een hoop mensen die een appeltje met mij willen schillen en ik wil samen graag een appeltje opeten in liefde. Want mijn intentie is niet, nimmer, nooit zal het zijn om een ander te bezeren of aan te vallen. Soms is de grotere werkelijkheid ten diepste voor de mens zelf, echt pijnlijk.

Ik sta hier niet om een leuk spiritueel model op te hangen, ik sta hier om vanuit mijn kernkracht te vertellen in een heel simpel notendopje, dat er iets fundamenteels aan de hand is. En er is niemand op deze wereld die dat gaat veranderen behalve als jij vandaag kiest om zelf te gaan denken, om zelf te gaan voelen. En okay dan val je misschien in een soort leegte, maar dat is heerlijk voor je hoofd. Dat hoofd heeft het zo druk. Het hoofd vindt overal wat van. En het is heerlijk om te denken, maar op het moment dat wij weer gaan denken in lijn van ons hart, ongekaderd, niet meer in propaganda, als wij durven te zeggen van: de buitenaardsen komen hier helemaal niet om de mensheid te helpen, maar er zijn misschien wel honderdenmiljoenen beschavingen die de mensheid op hun eigen unieke manier bezoeken, monitoren en allemaal ook nog zelfs andere zienswijzen hebben over dit universum, dus over de oorzaak en gevolg mogelijkheden, want daar gaat die kosmische, ideologische ja verschil gaat daar over, welke scripts moeten zich openen, dan gaan we denken: aha dus het hoeft helemaal niets te maken hebben met goed en fout, het gaat om wat ik denk. Het gaat om wat ik kan voelen. Dat is de wederopstanding van de mens.

De wederopstanding vindt plaats op het moment dat het bewustzijn vrij komt en in die momenten hebben we 2 keuzes, we hebben de keuze op het moment dat wij denken dat wij gaan overlijden om het overlijden van het propagandamodel in te gaan. Dat kan een Hindoestaans model zijn, dat kan een Joods model zijn, het kan een Islamitisch model zijn. Het maakt niet uit, we kunnen een hele lijst noemen van welke keuze je ingaat. Maar het zijn allemaal propagandamodellen. En ja, ik heb eerbied voor al deze religies. Ik heb veel vrienden van allerlei religies en achtergronden en ik kan met iedereen goed opschieten. Waarom? Omdat ik de mensen eer, hun zienswijze eer, en zo word ik ook geëerd.

Maar op het moment dat het overlijden lijkt te starten, dit is heel belangrijk voor ons allemaal, want het moment komt dat wij uit dit bewustzijn verschuiven naar een ander bewustzijn, dan is de keus aan ons, om of in die 5% bandbreedte te blijven van oorzaak en gevolg wetgeving, te geloven dat het gaat zoals wij te zien krijgen als ons wordt voorgehouden of dat we alle propaganda aan de kant zetten en het enige doen, het leven eren in jezelf, met aandacht bij jezelf blijven en in dat moment dat dat gebeurt dat je met je bewustzijn niet je lichaam uitreist, dat je hele levenservaring en je hele reis die je hier maakt als mens op deze wereld, dat je die met je bewustzijn voelt en integreert, meeneemt naar je grotere kosmische bewustzijn waarnaar je toe verschuift. En op dat moment is de herinnering levend. Op dat moment is de mens geboren. Dan is de herinnering van de mens terug. Op een moment dat de mens, het wezen van oorsprong, alle levens kan herinneren, alle bewustzijnsreizen kan herinneren, op het moment dat dat open is, dan spreken we over een waarlijk mens. En op het moment dat je sterft en je niet laat afleiden, dan gaat dat bewustzijn mee naar binnen en word je wakker in het tijdloze. En nou de volgende stap. Dan kom je iedereen tegen, uit deze werkelijkheid ook, waarvan jij nu zou kunnen denken, maar die heeft een sterven meegemaakt  op basis van propaganda. “Hè, hoe kan ik die dan tegenkomen? Hoe kan ik nou mijn fysieke moeder tegenkomen in die kwantumwerkelijkheid als ik op de keuze van mijn innerlijk bewustzijn overlijd, bewust word in een andere wereld, ik word eigenlijk uit een hypnotische show wakker, hoe kan ik dan nou mijn fysieke moeder daar ontmoeten, terwijl mijn fysieke moeder wellicht bijna tot aan de grens zekerheid overleden is via een propagandamodel? Dan is ze dus nooit echt gestorven.”

Dat is dus niet zo. Daar ga ik nu verder ook niets over zeggen. Want dat is een enorm onderwerp over kwantumwerkelijkheid, ik wil je alleen maar meegeven, dat als tijd niet bestaat in de vorm van opeenvolging, lineair in de kwantumwereld, in de kwantumwereld ook alles aanwezig is. Dus we moeten ons ontdoen van de zorgen over wie je wel of niet tegenkomt. Maar je moet je vooral richten, heel erg richten, op wat jij te doen hebt in je leven.

En daar wordt dus ook het goud gedolven van de Annunaki, die we terugzien in de geschriften net als Jezus Christus, die er nooit is geweest, maar het veld wel want dat zijn wij zelf.

Een hoax om de mens iets voor te houden wat liefdevol is en waar ze zichzelf volledig in voelt bekrachtigd, maar toch iets externs is waardoor ze het zelf niet kan voelen. En jullie wel, maar het merendeel van de mensheid niet.

We hebben allemaal wel eens gehoord over de Annunaki, dat die de mens heeft gebruikt om goud te delven in de grote grotten. Maar dat is allemaal, denk aan wat de herinnering is, inclusief het bewijsmateriaal wat daar van wordt gevonden, hoe feitelijk dat ook is voor deze werkelijkheid, de Annunaki dat is een instructiesysteem, dat zijn gedachtewezens, die heel krachtig door de mens heen denken, één van de 8 intelligenties die zich ernstig bemoeien met onze zuivere manier van zijn, dus het is best wel even aanpoten in jezelf hoor om daarmee in jezelf te kunnen komen, maar het kan ook heel snel gaan, dat is geen voorspelling om te zeggen. Maar het moment dat de mens overlijdt volgens een propagandamodel, op dat moment wordt jouw goud gedolven door de Annunaki. Omdat alles wat je hebt gedaan en wat je hebt geleefd op deze aarde, laat ik het woord trauma even gebruiken, in feite is propaganda beklemmend, want er loopt een heel klein spoor van het script door. Je zou kunnen zeggen dat het een soort trauma, ja traumarit is, want hij is gebaseerd op de keuzes van beperking, niet op keuzes van openheid en mogelijkheden, maar vooral op een heel klein stukje bandbreedte van wat mogelijk is.

In dat leven ervaart de mens, juist door het gebrek aan keuzevrijheid, dat kunnen we gewoon in de samenleving zien, dat hoeven we niet in een spiritueel model leggen, dat kunnen we gewoon zien, de mens is eigenlijk niet echt vrij in haar keuze en doordat de mens niet vrij is in haar keuze ontstaat er een traumatisch oorzaak en gevolg systeem, mensen raken in de problemen, in het klein of heel extreem. En al die problemen, al die trauma’s, klein en groot, die worden ervaren, die de mens dus niet doorbreekt door de propaganda, het zit heel geraffineerd en heel goed gecoördineerd in elkaar, doordat de mens die trauma’s niet doorbreekt, maar vaak modellen gaat aanhangen, die die trauma’s gaan pamperen als het ware in plaats van er dwars doorheen te gaan, daardoor slaat de mens met haar fysieke bewustzijn die trauma’s op in het energieveld en op het moment dat je overlijdt via het propagandamodel, wordt dat bewustzijn wat bij het fysieke lichaam hoort, neem jij niet mee in je kwantumbewustzijn, maar wordt uitgelezen, zo simpel als ik het even zeg, uitgelezen door een intelligente beschaving, die de Annunaki wordt genoemd. En daar wordt het goud gedolven. Omdat de trauma’s die in jou liggen opgeslagen, de pijnstukken, het niet werkelijk vrijuit kunnen leven, de pijn, de bekrompenheid, het vasthouden, dus in plaats van naar buiten toe naar binnen toe, die energie die daar is opgeslagen in jou, dat zijn emoties, en emoties zijn hele belangrijke informatiecentra, het zijn hele belangrijke bewustzijnstrillingen, dat is de Godskracht de emoties, de frequenties van oorspronkelijke emoties die worden gebruikt door deze intelligenties om hun onsterfelijkheid in stand te houden. Het is heel complex wat ik hier nu even neerleg, dus dat schuif ik nu weer even weg, terug naar de eenvoud, het gaat om de keuzes die wij hebben. Als de ware Jezus hier nog moet opstaan op deze aarde, dan ben je dat zelf. En wij zijn niet de enige beschavingen die dit meemaken. Er zijn heel veel andere beschavingen die ook een Jezus nodig hadden om tot inzicht te komen van “ik ben het zelf.” En er zijn heel veel beschavingen, die nooit zijn losgekomen uit de greep van die propaganda.

Laat dit{deze beschaving} niet de zoveelste zijn, we zijn nu hier en het is een prachtige wereld, het is een heerlijke wereld, een liefdevolle wereld. Ik ervaar jullie als liefdevolle wezens. We zijn allemaal aan het onderzoeken en er komen heel veel vragen en er komen ook heel veel veranderingen in ons leven. Maar durf die veranderingen aan te gaan.

 Als er een verandering komt dan kan die zowel bekrachtigend zijn als soms ook heel erg heftig wat niet leuk is. Laat die verandering komen en voel ten diepste wat er in jezelf gebeurt. Door een verandering, door een verandering in de emotievelden, ga je ook anders denken. En anders denken coördineert deze matrix. Deze matrix reageert op een combinatie van vrij voelen en denken, mind boem. Dit is het kruis, van boven naar beneden, bam. Degene die dat ooit gaat doen, ze hangen overal aan de muren, krijgt dat in het vooruitzicht. Dat is wat hier wordt aangegeven met Jezus. En niet de andere betekenis. En ik kan dat gewoon zeggen zonder één vorm van spanning in mijn stem, omdat ik weet hoe het zit. En ik weet dat we allemaal Jezus zijn.

En ik heb natuurlijk heel veel discussies hierover met mensen kunnen voeren en dat zeg ik alleen maar: “Ik eer jouw Jezus, ik eer ook de liefde die jij daaraan geeft.” Maar ga voor jezelf eens kijken wat er tussen jou en Jezus in staat om er los van te komen. Welke propaganda zit daartussen. Maak hem los. Kom vrij en laat je licht stralen.

Bron: Martijn van Staveren

Related Articles

Responses