Eucalyptusolie: al jaren ons favoriete wondermiddel!

heerlijke olie

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1021
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Orongo

Gekoppelde categorieen
Gezondheid

(Earth Matters Shop) Wanneer je een natuurlijke en effectieve verlichting wil voor hoest en verkoudheid, is eucalyptusolie je essentiële olie bij uitstek. Dit geldt ook voor het verjagen van vieze geuren in huis, de geurverwijderende kracht van de bladeren is de beste keus om je huis op natuurlijke wijze weer fris te krijgen. Maar inmiddels weten veel mensen dit wel. Minder mensen weten echter dat deze geurige, groenblijvende boom niet alleen favoriet is bij verkoudheid en als geurverwijderaar, maar ook dankzij de waslijst aan helende eigenschappen.

Wat is Eucalyptus precies?

De eucalyptusboom maakt deel uit van de Myrtaceae-familie en komt oorspronkelijk uit Australië, hoewel de bomen inmiddels over de hele wereld zijn geplant. In 1777 werd een monster van de eucalyptusboom teruggebracht van Tasmanië naar Londen, waar het een wetenschappelijke naam kreeg van Charles-Louis L'Héritier.

Er zijn in totaal meer dan 500 soorten te onderscheiden in de eucalyptus-familie, er worden echter maar zo'n 20 verschillende soorten gebruikt om essentiële olie van te maken, voornamelijk van Eucalyptus Odorata en Eucalyptus Globulus. De medicinale bladeren van eucalyptus worden al eeuwen gebruikt. Oorspronkelijk door Aboriginal Australiërs, die stampte en weekte de bladeren om medicijnen van te maken, terwijl schors werd gebruikt voor alle mogelijke toepassingen, van kano's tot kommen.

De grootste voordelen van Eucalyptusolie

Zoals eerder benoemd kent Eucalyptusolie tientallen toepassingen die je helpen bij een gezond leven. Zowel voor je lichaam als je omgeving. Hieronder bespreken we de vijf belangrijkste functies van deze geweldige Australische boom:

  • Verstopping en longirritatie - Eucalyptusolie kan helpen bij verstopping en roodheid, zwelling verminderen en je longen kalmeren. Perfect dus bij bijvoorbeeld verkoudheid of allergie. Je kan een paar druppels op je tong doen, ermee stomen of zelfs alleen even aan ruiken. Onderzoekers ontdekten dat eucalyptusolie de 'toll-like receptor 4'-respons van het lichaam belemmert, een reactie die leidt tot irritatie en zwelling. Door de 'TLR4'-reactie te beperken, kan eucalyptusolie je immuunsysteem stimuleren, waardoor je lichaam sneller en efficiënter kan genezen.
  • Bestrijdt ziekteverwekkers - Eucalyptusolie is bijzonder effectief gebleken bij het bestrijden van micro-organismen, waaronder schimmels, virussen, parasieten en bacteriesoorten. Wanneer eucalyptusolie samen met verschillende micro-organismen in een petrischaal werd geplaatst, bleek het effectief tegen kiemen die aandoeningen veroorzaken zoals koortslippen, koorts, acne en keelpijn. Maar ook bij parasieten, zoals aarswormpjes is Eucalyptus ongekend effectief.
  • Tandbederf en slechte adem - Uit onderzoek blijkt dat Eucalyptus globulus antibacteriële effecten heeft tegen micro-organisme die verband houden met onder andere tandbederf. Het voorkomt de groei van bacteriële biofilm in de mond; in feite is het effectiever dan commercieel fluoride. Hierdoor werkt Eucalyptusolie ook bij een slechte adem, hoewel je dan natuurlijk wel van de geur van Eucalyptus moet houden.
  • Pijnvermindering - Eucalyptusolie is een natuurlijke pijnstiller, die ook nog eens ontstekkingsremmend werkt. Hierdoor kan je effectief pijn verminderen met de olie. Vooral effectief bij spierpijn of bijvoorbeeld klachten als artritis en kneuzingen. Je kan een paar pure druppels van de olie op je huid masseren waar het pijn doet en het rustig laten intrekken om de pijn te verzachten. 
  • Voedt het haar en de hoofdhuid - Eucalyptusolie heeft het krachtige effect om je hoofdhuid en je haren te verbeteren. Zo helpt het bij een jeukende hoofdhuid, schilfers en irritatie. Maar stimuleert het ook de haargroei. Let er wel op dat je de eucalyptusolie niet puur op je hoofd masseert, maar bijvoorbeeld enkele druppels door je shampoo mengt, door wat olijfolie mengt of mengt met andere etherische oliën.

Dit is slecht een kleine greep uit de brede toepasbaarheid van Eucalyptus. Zo kan je het als antibacteriële handzeep gebruiken, bij astma of als hulpmiddel bij wondjes. Met andere woorden: de kracht van Eucalyptusolie is ongekend effectief in het ondersteunen van onze dagelijkse gezondheid. Uiteraard kan je het de olie ook nog gebruiken voor aromatherapie. 

Waarom Eucalyptusolie van Morgen is Nu?

Eucalyptusolie komt oorspronkelijk uit Australië, dat is dan uiteraard waar onze levenacier Morgen is nu hoogwaardige eucalyptusolie vandaan haalt. Deze wordt namelijk gemaakt in een fabriekje in Australië. Op geheel 100% natuurlijke wijze worden de balderen van de Eucalyptus globulus verwerkt tot de puurste en krachtigste eucalyptusolie door een complex extractieproces.

Eucalyptusolie is zonder twijfel hét kruidenmiddel dat in iedereen zijn huis aanwezig moet zijn. De toepasbaarheid en effectiviteit zijn ongekend en de prijs is laag. Deze week profiteer je bij Earth Matters Shop ook nog van extra korting. De hele week ontvang je 20% korting op onze Eucalyptusolie, van € 11,95 voor € 9,50. Profiteer ook van deze actie en ervaar de geweldige werking van Eucalyptusolie. 

Deze week 20% korting onze Australische Eucalyptusolie


Bron: Orongo.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

En op de achtste dag schiep de mens God.

Loesje, Nederlands postermeisjeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.