31-07 | Live webinar Ode aan de vrije werelden | met vrije inspiratie op piano, gedichten, beelden, inleiding en uitwisseling

(Earth Matters) In een tijd vol vasthoudende realiteit tonen zich indringend vele vrije werelden diep in ons en om ons heen. Durven we ons nog te verbeelden hoe menszijn echt voelt, als alle heersende gedachten vallen? Kosmische wezenskracht vraagt ons de vrijmoedige trilling van het organische hart te openen en te tonen naar elkaar. Vredige evenwichtigheid is bevrijdend, omdat het heimelijkheid in het licht zet.

Quinten, Arjan en moniek ondersteunen dit harmonisch geheel met poëtische piano pleiade; vrij beeld dat speelt met vrije klanken en vrije taal. De schone kunsten die zelf-zijn beoefenen, het is niemand vreemd. Het beweegt de mens in zijn gevoel voor mensrijkheid. In een onbewaakt ogenblik samenzijn, als in een warme bedding vol thuis, wat heeft het anders nodig dan wij en hier en nu.

Grenzen kunnen sluiten, onbewaakte ogenblikken verheffen ons.

Earth matters viert hiermee het vinden van een eigen draai en een nieuwe plek in Drenthe, de locatie vanwaar ook wordt uitgezonden. Er is plek voor ongeveer 20 mensen om de opname live bij te wonen in oost Drenthe, in de buurt van Coevorden. We zullen dit regelen met inachtneming van de maatregelen die voorgeschreven zijn.

Voel je dat je bij de opname aanwezig wilt zijn, uiteraard niet in beeld als je niet wilt, mail ons dan even. Degenen die erbij kunnen zijn zullen van ons vandaag een bevestiging per mail hierover ontvangen (met routebeschrijving). Vanwege het feestelijke karakter vragen we geen extra bijdrage aan de mensen die er bij aanwezig willen zijn.

We verheugen ons op het samenzijn en het delen van deze fijne plek middels de diverse events die we hier zullen gaan verzorgen. 

De 30e juli is ooit uitgeroepen tot een internationale dag van de vriendschap. Laat de 31e juli en alle andere dagen een kosmisch moment van samenkracht zijn.

We hebben dit webinar om allerlei redenen een paar keer uit moeten stellen. Degenen die al een ticket hebben krijgen de persoonlijke link om mee te doen 3 uur voor het webinar toegestuurd.

Wij hebben er zin in, graag tot de 31e!

Vrije groeten van Quinten, Moniek en Arjan

 • Webinar:Ode aan de vrije werelden
 • Datum: Vrijdag 31 juli
 • Tijd: 20:30 uur
 • Duur: tussen 60 en 90 minuten
 • Door: Moniek van Pelt en Arjan Bos
 • Deelname voor trouwe Earth Matters lezers: van € 10,- voor € 5,-
  (Earth Friends kunnen gratis deelnemen en krijgen daar in de nieuwsbrief een specifieke link voor)
 • Een link naar de replay krijg je de volgende ochtend, ook als je niet live kunt kijken. Dus je kunt het altijd terug zien als je wilt.

En een paar uit de vele opmerkingen na het vorige webinar:

 • Ik ervaar deze webinars als een van de meest wezenrijke manieren van contact ooit. En in het bijzonder in de huidige situatie. Dank jullie wel!
 • Dank jullie wel voor het neerzetten van het vrije veld. Ik heb het heel diep gevoeld.
 • Giga open en zachtwarm hart. Dat wat zich laat voelen middels woorden, tekeningen en voorbeelden is fenomenaaaaaaal!
 • Veel ontroering, een sprankelend hart en vrijheids tranen…
 • Ik heb gemerkt dat ik nu veel makkelijker zelf kan visualiseren en mijn verbeeldingskracht kan aanzetten. Heel bijzonder om dat zo te ervaren. Ik ben nog diep ontroerd.
 • Wat jullie doen is zo van wezenlijk belang. Dit is hoe breng je nu in de praktijk al die educaties lezingen van Martijn. Zo belangrijk om deze ervaringen te delen zodat iedereen weer opzoek gaat naar zijn eigen stukje en uit het Martijn kader komt. . Wie wat ben jezelf buiten alles wat is de matrix. Dank je wel en ga door!
 • Diepgaand, confronterend en openend

  Alvast een voorproefje? Geniet van Licht:

Quinten Spakman over zijn muziek:

“Muziek is een wereld met oneindige mogelijkheden en combinaties. Als muzikant speel je met de mogelijkheden van de wereld van klank en ritme, het is een wereld vol inspiratie en plezier.

Mijn naam is Quinten Spakman en ik hou van klank en muziek, maar ook van stilte en rust. Vaak ben ik op zoek naar de rust en ruimte tussen de klanken in. De afwisseling van geluid en stilte is de maatstaf. Het één zijn met de toon en klank tijdens het spelen maakt dat degene die luistert een openheid en eenheid hoort. Het laten indalen van het geluid is als het ware de kunst.

Improviseren is het spelen met ritme, klank, melodie, en harmonie, waar er misschien wel een idee is van wat je gaat doen, maar er geen vastomlijnd plan. Het kan alle kanten op, en daardoor is de openheid te voelen in het spel, net als de spanning die dat mee kan brengen. Door niet van blad te spelen, zonder noten, hoef je als muzikant de muziek niet te belevendigen, omdat de spanning van het moment er al in zit.

Er zijn zoveel mogelijkheden, klanksoorten, en melodieën. Daarmee zijn in toon en klank, vele dimensies te openen. Je gaat als je ware voorbij de bestaande structuren, waardoor alles gaat stromen. Het is elke keer een unieke beleving, waarbij je helemaal in je eigen rustpunt kunt komen en daarvan kunt genieten.

Natuurlijk ben ik niet alleen een muzikant, maar het boven geschetste beeld is wel mijn beleving van muziek in de persoon van Quinten Spakman. Meer informatie daarover is te vinden op mijn website: quintenspakman.nl

Bron: Earth Matters

Related Articles

25-04 | Live webinar | Kosmisch contact 4: Waarachtige informatielezer zijn

(Earth Matters – Moniek van Pelt en Arjan Bos) Oorsprongrijke informatietaal omvat in elk woord en in elke vorm een hele wereld aan beeld. On-gekaderd. Echte informatie, in vrijheid waargenomen, toont puur bewustzijn die geen opheldering of spiegel behoeft. Pure informatie verbindt ons mensen met onze ware natuur en met elkaar; het draagt de organische energie van samen in, met en door alles heen. Het laat de mens in eigen aard op zichzelf staan en nooit alleen.

We leven op aarde in een zogeheten informatiewereld die onze levensomstandigheden bij voortduring laat knellen. Niet alleen door de onoverzichtelijke en immer toenemende hoeveelheid, maar ook doordat de informatie ons indringend van buitenaf voorgeschoteld wordt.

Responses

New Report

Close