Manifesteren vanuit het ego versus de ziel

Wendy Mertens

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2469
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Wendy Mertens

Gekoppelde categorieen
Earth Company

(Wendy Mertens) simpelweg uitgedrukt is “manifesteren” het eindresultaat van wat start met een eenvoudige “gedachte” die je met eigen ogen als waarheid ziet. Enkel zit het veel complexer in elkaar wens je een resultaat te hebben met een “gedachte”, dan ze positief te formuleren.

Advertorial

Ons grootste potentieel zit diep in ons achter een deurtje verscholen. Het ontwaken van dat potentieel geeft ons de kracht om te manifesteren wat bij ons hoort te zijn als dat de kracht ontluikt waarmee we ons eigen helend vermogen activeren. Vandaag in dit artikel houd ik het op het eerste stuk, dat het potentieel ontluikt “de kracht van manifesteren” die in ieders mogelijkheid zit.

Manifesteren?

In het sprookje “Frozen” loopt op een bepaalt punt Elza weg. Ze is dan angstig, verdrietig en staat daar boven op de berg met sneeuw. Op dat toch belangrijke punt in de film zelf is Elza letterlijk gedaan ermee. Ze dienen me te aanvaarden voor wie ik ben. Het moment van manifestatie in dit stukje is dat Elza uit het niets een brug doet verschijnen van ijs. In werkelijkheid kan dit inderdaad zo snel gaan, zeker als de manifestatie uit de ziel komt.

Daarom ga ik hier vandaag aan je vertellen wat de verschillen zijn evenals de voordelen voor je eigen spirituele ontwikkeling tussen manifesteren uit het ego en vanuit de ziel.

Vanuit het ego?


Ons ego bestaat uit alles van onze overtuigingen, ratio, weerstanden, … het is als het ware onze “schaduw”. Iets dat heel graag zoveel mogelijk in zo’n kort mogelijke tijd realiseert met de hoogst mogelijke resultaten. Herkenbaar?

Verder bestaat het uit verlangens, wensen, houdt het heel graag controle over de uitkomsten van situaties.

Manifesteren vanuit het ego kan en is zeker realiseerbaar met positieve resultaten op korte en middellange termijn. Echter zitten er toch wel valkuilen aan!

De doelen die horen bij manifesteren uit het ego?

Wanneer we ons bezig houden met manifesteren uit het ego dan zijn er steeds dezelfde doelen van waaruit vertrokken wordt: geld & snelheid. Daarnaast zijn er punten die aan het licht komen om toch bij stil te staan.

Bij dit soort vorm van manifesteren heeft men altijd het gevoel dat men iets mist. Iets ontbreekt in het leven, zoals een diepe vorm van waarlijk gelukkig zijn, vreugde en vrede voelen stromen, de juiste mensen rondom zich hebben zelfs toch het afwezig zijn van het zelfhelend vermogen. Ziekte blijft dus hier een mogelijkheid.

Negativiteit blijft aanwezig zijn. Men blijft het aanteken daar men onder deze vorm van manifesteren eigenlijk het universum gaat domineren in een houding van “ik ben baas”. Het is universum handelt in “onvoorwaardelijke liefde” dus maakt het ons bewust op een andere wijze dat deze vorm van bestellingen met nadelen werkt voor alle betrokkenen.

Vroeg of laat gaat men zich de vraag stellen of tot het besluit komen dat het anders dient te zijn.

We vertrekken met een wens om verlangens ingewilligd te zien met een ambitie om onszelf te dienen, een ambitie zonder zuivere intentie. Hiermee geven we duidelijk een signaal in een overlevingsmodus te zitten waar we supersnel uit wensen te geraken en daarmee ook letterlijk wegstappen van ons ware zelf, onze ziel.

We kiezen om onszelf te verloochenen!

Maar het kan volledig anders. Weet dat jij zelf bepaalt vanuit welke plaats je gaat manifesteren. De vraag hier stelt zich: “Ben je bereid om je ware zelf werkelijk open te stellen en te tonen aan de wereld”.

Dankbaarheid vanuit het hart is het “snoepje” waar het universum naar zoekt bij manifestaties.

Als we werkelijk gedienstig zijn en simpelweg vertrekken vanuit de meest zuivere intentie in ons met “hoe kan ik hier en nu dienstbaar zijn voor de wereld”, dan gaan we manifesteren mogelijk maken uit een hoger niveau. Maar zij die deze uitspraak verkeerd gebruiken met nog de intentie er onder om geld te verdienen zal steeds vanuit het ego bezig zijn.

Wil het dan zeggen dat inkomsten hebben fout is? Neen, allesbehalve! Maar weet dat geld automatisch stroomt als er echte zuivere liefde, zuivere intentie en integriteit is. Dat zijn aspecten die van onze ziel komen.Een van de meest opmerkelijk resultaten bekomen we door dankbaar te zijn voor alles wat we nu in ons leven hebben. Van de klein tot de grote dingen. Door echt dankbaar te zijn voor elke rekening die je betaalt, een compliment dat je ontvangt, een klant die tevreden is. Hoe meer je hiervoor vanuit je ziel die dankbaarheid toont en laat stromen, hoe meer het universum je er meer van geeft.


Hierdoor begin je samen te werken met het universum en stroomt het manifesteren vanzelf. Eerst start die met kleine herhaling die zich manifesteren, maar als de dankbaarheden vergroten dan gaan de manifestaties vergroten.

Bovendien blijf je tijdens dit proces jezelf, zonder jezelf te verloochenen en aanvaard je uzelf als anderen voor wie ze zijn. Hoe doe je dat? Door in positiviteit, integriteit en zelfliefde te blijven staan of te komen te staan.

Je handelt vanuit een weten, maar nog meer vanuit een “overgave van vertrouwen”. En het toppunt is dat je hierdoor bij je ware zelf komt en je zelfhelend vermogen activeert.

Een aspect wat aanwezig dient te zijn bij de dankbaarheid is loslaten waarvoor je dankbaar bent en vooral zorgen dat je hier en nu je gelukkig voelt waardoor gevoelens van vreugde en bliss stomen.

Een natuurlijk gevolg van al deze stappen waaruit je vertrek , de dankbaarheden, de positieve gevoelens doen je bewustwording groeien als compleet veranderen naar een geheel nieuw niveau.

Dit kan jij ook!

 

Bron: Wendy Mertens

 


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Zet alles op het spel voor de liefde, als je een echt mens bent. Zo niet, verlaat dan deze bijeenkomst. Met halfslachtigheid bereik je niet het hoogste geluk. Je gaat op weg om God te zoeken, maar blijft voortdurend op slechte plaatsen steken. Wacht niet langer. Duik in de oceaan, laat alles achter, wordt een met de zee. Zwijgend, afwezig, volg je een lange weg, niets dan glorie.

Rumi, SoefidichterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.