Drinkwater bedrijven waarschuwen voor risico’s van chemische lozingen

Aqua Purica

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2113
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Aqua Purica

Gekoppelde categorieen
Earth Company, Water

(Aqua Purica) Drinkwater bedrijven hebben onlangs publiekelijk aandacht gevraagd voor het terugdringen of stoppen van de mogelijkheid voor industrie om chemicaliën te kunnen lozen in het oppervlaktewater. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om het water nog voldoende te kunnen zuiveren wanneer deze chemicaliën in grote hoeveelheden worden geloosd, zo blijkt uit de reportage van de NOS. De afgelopen weken is er behoorlijk veel stof opgewaaid door de situatie omtrent de stof GenX van Chemours in de regio Dordrecht.

Advertorial

De situatie van industrieterrein Chemelot in Maastricht met de stof pyrazool, speelt ook al enkele jaren. Volgens stukken in handen van het AD blijkt duidelijk dat de situatie de drinkwater kwaliteit wezenlijk bedreigd. Groen Links heeft aangekaart dat zij veilig en gifvrij drinkwater willen voor alle Nederlanders.

Eenvoudige oplossing:
De beste totaal oplossing voor dit probleem word aangeboden door Aqua Purica. In samenwerking met de Betere Wereld bieden zij nu een zeer interessante actie: U kunt eenvoudig informatie aanvragen via: www.aquapurica.nl/beterewereld

Topje van de ijsberg
Momenteel worden specifiek deze zaken besproken, maar het is goed mogelijk dat het water veel meer chemicaliën bevat dan besproken wordt. Waterleidingbedrijven testen het kraanwater maar op een zeer beperkt aantal chemische verbindingen.Volgens de New York Times zijn er in Amerika meer dan 80.000 ‘man-made chemicals’ op de markt. De lijst van chemische stoffen die door de industrie – tussen 1 januari 1971 en 18 september 1981 –  in de Europese Unie werden geproduceerd of ingevoerd bevat meer dan 100.000 verschillende stoffen (de zogenaamde EINECS lijst, staat voor European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances).Volgens de New York Times zijn slechts een paar honderd van die stoffen op gezondheidseffecten getest. Een groot percentage van de gedetecteerde stoffen kan nog niet eens geïdentificeerd worden (33% - 83%). Volgens de deskundigen die door het onderzoeksbureau Motivaction zijn geïnterviewd over de waterkwaliteit bevat het kraanwater tienduizenden stoffen.

Achteruitgang van spermakwaliteit bij westerse mannen.
Vorig jaar werd op een congres in Den Haag met 400 artsen bevestigd, dat de oorzaak voor de steeds lagere spermakwaliteit bij westerse mannen, toe te schrijven is aan de pesticiden in het kraanwater. Jarenlang werd gedacht dat te strakke onderbroeken, laptops op schoot, gebruik van alcohol en sigaretten funest waren voor het sperma. Die laatste twee factoren spelen zeker een rol, maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat het al vroeg in de zwangerschap misgaat, wanneer de zaadbal van de mannelijke foetus zich ontwikkelt. Dat zou komen door bepaalde chemische stofjes die de moeder in spe binnenkrijgt en doorgeeft aan haar ongeboren kind. In ons kraanwater zitten allerlei pesticiden, die drinkwaterbedrijven er niet uitgefilterd krijgen. Deze stofjes stapelen zich op in het vetweefsel van de vrouw en komen via de placenta bij de foetus terecht. Het gevolg is dat de zaadbal zich minder goed ontwikkelt. Dit slecht ontwikkelde geslachtsorgaan leidt ook tot meer gevallen van teelbalkanker.

Drinkwater vervuild met pesticiden en geneesmiddelen
Biologisch eten wordt steeds meer de norm. Niemand wil herbiciden en pesticiden en andere chemicaliën binnenkrijgen. Toch krijgen we nog steeds dagelijks een hele dosering van allerlei schadelijke stoffen binnen via ons kraanwater. De steeds verdere vervuiling van het drinkwater met pesticiden, geneesmiddelen en vele andere stoffen is de afgelopen tijd gerapporteerd door onder meer: de NOS, TROS Radar, Trouw en diverse andere dagbladen en het RIVM. Iedereen die zijn gezondheid serieus neemt, zal daarom een oplossing willen. Omdat er geen enkel, realistisch perspectief is dat de waterkwaliteit op korte termijn zal verbeteren, blijft er maar één duidelijke oplossing over: het kraanwater thuis filteren.

Watervitalisatie
De kwaliteit van water is niet alleen afhankelijk van de chemische samenstelling, maar ook van de moleculaire structuur. Water in de natuur is levend en wordt vitaal genoemd. De kwaliteit van water dat stilstaat, ook wel dood water genoemd, is zeer slecht. Kraanwater lijkt door vele onnatuurlijke invloeden sterk op dood water. De laatste jaren is er door diverse onderzoekers steeds meer informatie naar voren gebracht over dit aspect van de waterkwaliteit.

Dit betekent dus dat gewoon leidingwater vol zit met schadelijke informatie van vervuilende stoffen. Deze informatie werkt in op ons lichaam als we het water drinken. Als we gezond drinkwater willen, is chemische zuivering niet genoeg. Vitalisatie herstelt de structuur van water naar zijn natuurlijke toestand. Natuurlijk water heeft een prachtige kristalstructuur.


Een echte oplossing
Aqua Purica verkoopt via de Royal Serie een product om de waterkwaliteit definitief in het hele huis sterk te verbeteren. Het systeem filtert en vitaliseert al het water in het huis.  Het systeem wordt geïnstalleerd direct na de watermeter, meestal in de meterkast of waterput. Met ons systeem krijgt men zowel in de keuken als in de badkamer, zuiver en vitaal water. Dit water is gezuiverd van vervuiling en gerevitaliseerd. Wij leveren het gezondste water van Nederland.

Het water wordt door dit systeem gefilterd van alle ongewenste stoffen; bovendien, het water in jouw huis wordt veel ‘vitaler’. Het krijgt weer zijn oorspronkelijke, natuurlijke kwaliteit.

Tijdelijk ontvang je € 299 voordeel
Aqua Purica biedt nu speciaal in samenwerking met de Betere Wereld een unieke actie aan. Het waterfiltersysteem dekt al jouw waterbehoefte, in je hele huis dus. En dat voor een laag jaarbedrag. Vraag direct info aan: www.aquapurica.nl/beterewereld

Eén oplossing, nu met heel veel voordeel

  • Water is de basis van al het leven; gezondheid start met zuiver en vitaal water!
  • € 299 voordeel
  • Ontvang €149 korting bij aanschaf van het waterfiltersysteem (goed voor het gehele huis), plus 1 gratis extra filter t.w.v. €149
  • Slechts 100 systemen beschikbaar voor deze actie. Geldig tot 31 mei 2017. Vraag daarom direct informatie aan: www.aquapurica.nl/beterewereld

 

Zoals gezien op:


Bron: Aqua Purica


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als je één eigenschap zou mogen kiezen die je door het leven kan helpen, kies dan voor gevoel voor humor.

Jennifer Jones, Amerikaans actriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.