5-14 jan 18 | Waterspel 10-daagse | Voedende creatiekracht | Moniek van Pelt en Arjan Bos

Waterspel voedende creatiekracht

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4058
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid, Media en agenda, Agenda

(Moniek van Pelt en Arjan Bos) Het Waterspel

Stel je voor dat er een land bestaat waar mensen elkaar voedend liefhebben

en waar zij voeding liefhebben

en waar de voeding liefheeft…

Praktisch | Moniek en Arjan | InschrijvenDarmreinigingskuur

Een open kringloop, hartenrijk en zorgzaam, speels en eigen.
Een leven zonder schotten, labels en machtige namen.
Een adem zonder sturen.
Een land zonder rand en voeding zonder valse behoeften.

Een samen waar geen leed aan is gekoppeld die kleinhoudt, dikmaakt, breekt, ziekt en doodt.
Vol van natuur waarin de bron schoon is, de akkers vruchtbaar, het weten tijdloos, het vergeten herinnerd, de ether onbeschermd en stralend en alle multinormale wezens zichtbaar verbonden.
Hoe voedend zou dat zijn?
En waar zouden we ons dan mee voeden?

Een schoon aards lichaam
mag dat?
kan dat?
willen we dat?

En zouden we dan eindelijk mogen creëren van wat we diep vanbinnen altijd al voelen aan mogelijkheden? Als we weten in ervaring wie ons kleinhoudt?

Kijken naar voeding als was het voor het eerst, om puur te ervaren hoe we zijn opgebouwd in;

 • opvulling en vervreemding
 • opdeling en inschaling
 • afleiding en techniek
 • isolatie en ongelijkheid
 • levend versus neutraal
 • onbekwaamheid en sturing
 • verlangen en tekort
 • overwicht en armoede
 • gezondheid en ziekte

Is dat in het volle rond gezond?
Is dat leven in oorspronkelijke dealiteit?

Waarom hebben veel mensen eigenlijk zoveel moeite om bij hun pure creatiekracht te komen?
Wie woont er eigenlijk in het lijf behalve wij?

In dit aardse matrixschrijven lijken slechts een paar dimensies mogelijk en altijd slechts in strijd met elkaar. De rest lijkt toegankelijk in ooit en ergens en dus voeden we ons daar niet mee.

En wat nu als de vorm in alles mag bestaan en we uit het vergelijk vol strijd en in de multinormaliteit van het leven stappen?  Een leven waarin het normaal is dat Al binnen bereik is en samen delen het uitgangspunt. Een leven waarin ook de voeding liefheeft.

In de kern is leven een spel zonder regels. Onze uitnodiging naar onszelf en anderen is om uit de gestuurde piramide te stappen en in onze eigen creatorkracht. Het behoort ons toe, al lijkt nagenoeg niets op aarde ons daarin vanaf geboorte wezenrijk te ondersteunen.

Het lijkt zo simpel en het vereist tegelijkertijd zeer grote helderheid om werkelijk te zien wat jij wilt en kunt zien in jezelf als pad, zonder enige sturing van buitenaf: in wetenschap, adviezen, boeken, taal, scholing, cultuur, beleving en zelfs in het familiaire dna.

Helder willen wij zijn, open voor onszelf en naar elkaar. Een leven zoals deze kan alleen maar geleefd worden vanuit een gezamerijk begrip voor zelf en met een natuurrijk voor ogen zoals wij allen diep in ons kennen. De hele piramide aan ideeën, invoegingen, belasting, onbereikbare idealen, sturing, implementaties, overname en tekort is niet wat een volle aarde spiegelt. De aarde is groter, wij zijn groter.

Om wezenrijke grootsheid in het zelf te voelen dienen we alles los te laten  wat ons in belofte laat geloven in een kracht buiten onszelf  en wat ons uiteindelijk in een parallel trekt die we dan aarde mogen noemen: Beloven is geloven in verdoven.

Pas als de volle vreugde om het samengevoelde leven de oude grens natuurrijk overstijgt, dan wervelt elke vreemde vorm van ingehouden beven zich in dat licht van vrede ongewapend uit de strijd. 

Praktisch

Alle regels van het Waterspel bepaal je zelf, en dus ook of het vasten met alleen water is. Misschien wil je juist wel sap, of alleen groenten of even volledig suikervrij. Wij noemen het waterspel omdat we het spel zo gaan spelen, met het water in ons, en we zijn heel benieuwd welke creatorkracht jij aan jouw idee van spel geeft. 

De uitnodiging die we doen is te beginnen met een darmreinigingskuur van 3 dagen. Op eenvoudige wijze kun je de biofilm in je darmen hiermee kwijtraken. De biofilm bestaat onder andere uit oude voedingsresten en gifstoffen. Het kleeft aan je darmwand, heeft zich in de loop der jaren gevormd en voorkomt dat de meeste voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Onderaan dit artikel vind je uitgebreide praktische en inhoudelijke gezondheidsinformatie over het letterlijk én figuurlijk kwijtraken van oude ballast met deze biofilm. Dit kan een prachtige start zijn van dit 10-daagse ontdekkingsspel.

Na de optionele darmreinigingskuur is de uitnodiging om te watervasten voor 7 dagen. Het is een krachtig middel om je eigen scheppingskracht voelbaar te manifesteren en diepgaand te kunnen kijken en voelen, wat jou nu werkelijk voedt. 

Dit kun je op geheel eigen wijze doen en daarvoor zullen we je vanaf vrijdag 5 januari 2018, 10 dagen lang inspiratiemails sturen met onder meer tips, suggesties, gedichten, interviews en ook delen we onze persoonlijke ervaringen en inzichten. Daarnaast heb je toegang tot een besloten facebookgroep waarop je desgewenst zelf kunt delen en/of kijken wat anderen delen in hun proces. 


Waterspel 10-daagse

5 t/m 14 januari 2018

Prijs € 19,95

Met darmreinigingskuur € 159,00 (kuur is € 148,50) 

Ga je mee op ontdekking? Hier kun je je inschrijven

Arjan Bos en Moniek van Pelt

Partners zijn we, Arjan en Moniek, vrijlieft en samen creërend in wat we "het nieuwe wij" noemen. Het nieuwe wij is een zelfbenoemd vrij veld waarin we het volle wasdom voor ogen hebben; de potentie van samen die uitgaat van een gedeeld zelf in groot weten. De oorspronkelijke beweging in taal, beeld, vorm en geluid huppelt hierin in elke creatie voorop.

Wat voedt ons hierin bekrachtigend en wat niet? En hoe tonen we de buitenwereld ons innerrijk gevoel voor voeding; het doen waarvoor we gekomen zijn gevoel? We vragen het ons regelmatig af. En wat als we onze krachten hierin bundelen? Arjan met al zijn veldverbindingservaring en als hoogtepunt 50 dagen watervasten en Moniek in haar jarenlange gedeelde ervaring met creatie van haar innerrijk, het diepe innerlijk weten, in woord en beeld. En dan natuurlijk de mensen om ons heen die eveneens energetisch bereid zijn om een samencreatie aan te gaan; de kinderen in ons gezin, de sprekers, de muzikanten, de mensen die zich aanmelden, de wezens om ons heen die vredevolle velden vertegenwoordigen.

We willen onderzoeken hoe we zowel samen als in onszelf nog dieper naar onze vrije potentie kunnen reiken door in een vrije blik het begrip voeding en manipulatie onder de loep te nemen.
In hoeverre dient het eten, de inspiratie en de creatie die we voorgeschoteld krijgen ons in onze behoefte naar vrijheid en in hoeverre ondersteunt het slechts het piramidestelsel van de matrix? wat zijn de grote afleidingen om ons volle creatiepotentieel te leven en te zijn?

En wat nu als we ons eens een periode gezamenrijk verschonen van zoveel mogelijk sturing om de zogenaamd nodige aanpassingen in ons energiehuishouden niet langer te accepteren en om alles dat van waarde moet zijn op aarde los te laten? De energie kan zich zo weer en meer vormen tot oorspronkelijk bewustzijn. Welke verbindingen worden dan zichtbaar in onszelf, met elkaar, met ons gezin met kinderen en in alle cirkels daaromheen? Verbindingen die al bestaan, krachtgolven die er al zijn, bewustzijn dat er al is en het grote weten dat alles ook nu mogelijk is? En hoeveel mensen zouden we daarmee inspirerend bereiken in de bronnige energiegolf die we uitzenden? En wat zouden we gaan doen in het creatieveld; welke diepe wensen zouden we hierin manifesteren voor het grotere geheel? We hebben natuurlijk wel idee en we weten ook dat pas als we alles aan verwachting en afleiding laten varen, er zich nieuwe diepte openbaart.

We nodigen jullie van harte uit met ons mee te stappen in deze flow, waarin we met jullie openhartig inspiratievolle momenten zullen delen van ons en diverse ervaringsdeskundigen, uiteraard zonder ook maar iemand te willen sturen of doen laten volgen. Het leven woont immers in jou al-een. We hebben gekozen om van ons thuis een zo prikkelarme omgeving als mogelijk te maken, waar we ons met kind terug zullen trekken om ons te richten op onze innerrijke taal. Waar we mee naar buiten zullen treden is voor ons nog een verrassing. Wel voorvoelen we een diepe afgestemde lieve blijheid en een sterk soort daadkracht om dit leven en om jou daarin te kennen.

Wij willen graag delen en ieder ander ook de mogelijkheid geven om te delen. 

Waterspel 10-daagse

5 t/m 14 januari 2018

Ga je mee op ontdekking? Hier kun je je inschrijven.


Informatie darmreiniginskuur
interview van Arjan Bos met Co van Twillert van Morgen is nu

Een goede gezondheid begint in de darm
Al sinds Hypocrates zeggen artsen: ‘gezondheid begint in de darm’. Bij de meeste mensen in de westerse wereld zijn de darmen echter vervuild, waardoor kwaaltjes en ziektes kunnen ontstaan. Je kunt de darmen van de mens vergelijken met de wortels van een boom. Als de wortels van een boom ongezond zijn is er geen redding meer voor de boom. Dat gaat ook op voor de mens, als de darmen niet goed functioneren is dat de oorzaak van veel aandoeningen.

Voedingsopname via darmstelsel
Als door vervuiling in de darm de opname van voedsel niet goed verloopt, neemt het lichaam te weinig, verkeerde of vervuilde stoffen op, met alle nare gevolgen van dien. Alles wat men nog aan de gezondheid van de mens wil verbeteren blijft dan symptoombestrijding en is veelal gedoemd te mislukken.

Biofilm, de ongezonde slijmlaagdarmreinigingskuur-biofilm-morgenisnu.jpg

Schadelijke bacteriën in de darm hopen zich op en vormen een biofilm, een ongezonde slijmlaag in de darmplooien. De biofilm bevat naast bacteriën ook vaak schimmels en virussen. De aanwezigheid van de biofilm droogt de darmwand uit waardoor deze geïrriteerd raakt. Voedingsstoffen, maar ook medicijnen, worden vervolgens minder goed opgenomen terwijl schimmels en virussen wél doordringen in het bloed. Dit proces kan ontstekingsreacties, overgevoeligheden en overgewicht veroorzaken. Bij de meeste mensen in de westerse wereld is de darmwand enigszins ontstoken en is er dus een ongezonde slijmlaag (biofilm) aanwezig.

Je kunt de biofilm vergelijken met het slijmlaagje dat je in een bloemenvaas aantreft als je ze te lang laat staan, alle schadelijke bacteriën maken een slijmlaag om zich te beschermen. In het menselijke darmstelsel is dit een hele kolonie waarin vele bacteriën, maar ook virussen, parasieten en schimmels zich verstoppen. Het vervelende is dat de bacteriën het lichaamseigen materiaal gebruiken om die slijmlaag te maken en omdat het lichaamseigen is, is deze hierdoor lastig op te sporen en te behandelen.

Om die reden is het voor veel specialisten zo moeilijk om bepaalde bacteriën of virussen onder controle te krijgen. Door de aanwezigheid van de biofilm is de darmwand over het algemeen uitgedroogd en licht tot zwaar ontstoken zodat we last krijgen van het zogenaamde Lekkende Darm Syndroom (Leaky Gut). De biofilm hecht zich hierdoor nog makkelijker aan de darmwand.

Nu zijn er enkele producten op de markt die gemaakt zijn om die biofilm op te lossen, maar hierbij blijft er nog altijd een deel van de biofilm achter. Deze groeit hierdoor net zo hard weer aan door de daarin nog aanwezige schadelijke bacteriën. Tevens komen er dan in een keer zo veel bacteriën, virussen en parasieten vrij in de darm dat dit een grote belasting voor de gezondheid van de gebruiker oplevert.

De Morgen is Nu Darmreinigingskuur bevat een gefermenteerde vezel van de bast van de Oliepalmboom.

Darmreinigingskuren

Tot op heden zijn er geen producten of methodes op de markt geweest die ervoor zorgen dat het gehele darmstelsel op zo'n effectieve en comfortabele wijze gereinigd wordt. De meeste reinigingsproducten bevatten ingrediënten die een ‘schurende’ werking hebben en hierdoor krampen en diarree kunnen opwekken. Naast deze vervelende bijwerking werken deze producten ook niet optimaal doordat de biofilm niet volledig verwijderd kan worden. Dan is er altijd nog de methode van de darmspoeling met water die weliswaar zeer effectief is, maar echter alleen voor de dikke darm. Dan blijven de dunne darm en de 12-vingerige darm, en daar gebeurt dan niks mee en wordt dus ook niet gereinigd.

Voordelen van een schone darm
Met een schone darm heeft u meer profijt van gezonde voeding omdat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het immuunsysteem functioneert beter, u verliest overtollige centimeters en u voelt zich weer fit en vitaal, oftewel:

schone-darmen-darmreinigingskuur-morgenisnu.png

 Blijvende energie.

 Slankere buikomtrek.

 Betere spijsvertering.

 Comfortabel.

 100% natuurlijk.

Eenvoudige om te doen

De Morgen is Nu Darmreinigingskuur wordt gedaan voor een duur van 3, 6 of 12 dagen. Eén verpakking/doosje is goed voor één dag. Een verpakking bestaat uit 7 zakjes voor 7 shakes. De zakjes worden gemixt met water en zo ontstaat een makkelijk in te nemen shake. Het enige dat u eet (of eigenlijk drinkt) gedurende de kuur zijn de shakes die over de dag verspreid genomen worden. Wel zo makkelijk dat u niets anders hoeft klaar te maken. De shakes bevatten alle benodigde voedingsstoffen en geven een verzadigd gevoel waardoor u weinig of geen hongergevoel ervaart.

Uniekheid van de Darmreinigingskuur

De Morgen is Nu Darmreinigingskuur is een unieke kuur. Dit komt door het werkzame ingrediënt van de gefermenteerde bast van de oliepalmboom. Het fermenteren van deze bast is een zeer moeizaam proces maar essentieel voor de werking van dit product. De twee effectieve ingredienten van de Darmreinigingskuur zijn. Daarnaast bevat het product ook nog Okra.

Verder: maaltijdvervangers
Daarnaast is het product tevens een maaltijdvervanger omdat het noodzakelijk is om tijdens de Reinigingskuur de darmen tijdelijk rust te geven. Alleen dan kan de darm zich goed gaan detoxen. Dat lukt niet als de darmen ook nog gewoon moeten werken aan de spijsvertering. De Darmreinigingskuur bevat alle voedingsstoffen om tijdens het detoxen geen enkel tekort of gebrek te lijden. U zult daardoor geen enkel honger gevoel ervaren en zich fit en comfortabel voelen.

Gebruiksaanwijzing van Darmreinigingskuur

Voor een optimaal resultaat zijn er een aantal dingen waar op gelet moet worden wanneer je de Darmreinigingskuur gaat doen. Voordat je start met de kuur dien je de inname van voedsel te verminderen om de darmen tot rust te laten komen. Tijdens de kuur beperkt je je tot de maaltijdvervangende shakes. Deze shakes voorkomen hongergevoel en bevatten alle benodigde voedingsstoffen, vitamines en energie. Tijdens de kuur nuttig je geen andere producten behalve de inhoud van de zakjes en water.

Voorbereiding
Om je lichaam voor te bereiden is het nodig om gedurende twee dagen voorafgaand aan de kuur de hoeveelheid en soort voedsel dat je tot je neemt af te bouwen zodat je lichaam kan wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens deze twee dagen neem je zo min mogelijk suiker, koffie en alcohol, bij voorkeur helemaal niet. Drink vooral veel water.

Afbouwdag 1: Neem de helft van uw gebruikelijke hoeveelheid voedsel.
Afbouwdag 2: 
Eet deze dag gemakkelijk verteerbaar voedsel. Bij voorkeur alleen fruit, soep en yoghurt of smoothies in beperkte hoeveelheid.

Tijdens de Darmreinigingskuur
Na de twee dagen voorbereiding is het tijd voor de kuur. Een doosje bevat alle benodigdheden voor één kuurdag. De inhoud van dit doosje bestaat uit een zevental zakjes die u in de loop van de dag oplost in water, shaket en DIRECT opdrinkt. Wanneer u het met water aangelengde product laat staan kan het zijn dat de vloeistof dusdanig indikt dat je het niet meer kan consumeren. In elk doosje zitten de volgende shakes:

 1. Wake up - direct na opstaan.

 2. Maaltijd shake - als ontbijt ongeveer half uur na Wake Up.

 3. Snack - tussen ontbijt en lunch.

 4. Maaltijd shake - als lunch.

 5. Snack - tussen lunch en diner.

 6. Maaltijd shake - als diner.

 7. Good night - voor het slapen.

Na de Darmreinigingskuur
Na de Darmreinigingskuur is het zeer belangrijk om het eten voorzichtig op te bouwen.

Opbouwdag 1: Eet bij voorkeur zo vloeibaar mogelijk bij voorkeur soep, smoothies en yoghurt.
Opbouwdag 2: 
Neem voeding die zacht én gekookt is zoals soep, gekookt ei, gekookte groenten, gekookte aardappelen. Dit mag aan hoeveelheid niet meer zijn dan de helft van wat u normaal gesproken eet.

Ingrediënten van de Darmreinigingskuur

tarwegras.jpg

Wake up en good night shake (2 zakjes á 7g): Tarwegras poeder* en Enzymen.

Maaltijd shake (3 zakjes á 25g): Olie palm vezel poeder, Erwten proteinepoeder, FOS inuline, Okra poeder, Rode rijst poeder, Guargom, Mango fruit poeder, Vanille poeder en Stevia.

Snack (2 zakjes a 7g): Wortel poeder, Okra poeder, Erwten proteinepoeder, Passievruchtpoeder en Omega-3 poeder.

*Van biologische oorsprong

Glutenvrij, suikervrij, sojavrij en lactosevrij

Welke Darmreinigingskuur moet u doen?

Er zijn drie varianten van onze Darmreinigingskuur, een 3-, 6- en 12-daagse. Welke je wanneer doet lees je hieronder:

Onderhoudskuur – 3 daagse kuur

 • Voor slanke personen die niet willen afvallen.
 • Voor personen welke een eerdere Darmreingingskuur hebben gedaan en een onderhoudskuur willen doen.

Normale kuur – 6 daagse kuur

 • Voor personen met normaal gewicht. 

Intensieve kuur – 12 daagse kuur

 • Voor personen met overgewicht.
Downloads:


Waterspel 10-daagse

5 t/m 14 januari 2018

Ga je mee op ontdekking? Hier kun je je inschrijven.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Voor mij is elk uur van de dag en de nacht een onuitsprekelijk en perfect wonder.

Walt Whitman, Amerikaans schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.